Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De Maansverduistering in Schorpioen van 5 mei 2022 valt in jouw Huis van Persoonlijkheid. Iedereen met de ascendant of Zon in Schorpioen wordt door deze lunaire kracht sterk beïnvloed. Deze Maansverduistering in Schorpioen kan een ware game-changer zijn op het gebied van relaties en doelen die je aan jezelf hebt gesteld. De Maansverduistering laat Schorpioen de resultaten zien van inzet en keuzes die in het aflopen jaar zijn gemaakt.
Deze Maansverduistering kan van invloed zijn op je fysieke en emotionele lichaam.
Door de invloed van de Noordknoop in Stier (Huis van Relaties) blijven persoonlijke relaties een fundamenteel element voor de evolutie en levensmissie van Schorpioen.
Mercurius en Jupiter in Stier vanaf 17 mei 2023 laten een duidelijke veranderingen zien in je relaties. De boodschap van de Kosmos is duidelijk: samenwerking is de sleutel tot succes.

Liefde en Relaties
Mercurius retrograde in Stier (het Huis van Relaties) kan tot 14 mei 2023 de oorzaak zijn van misverstanden en onvrede is relaties, zoals zakelijk als privé. Relatieproblemen die tijdens Mars retrograde van januari 2023 niet zijn opgelost, komen alsnog terug. Tijdens deze periode is het niet makkelijk om de vrede te bewaren of compromissen te sluiten.
Innerlijke problemen zoals onverwerkte gevoelens, emoties of wantrouwen kunnen worden afgereageerd op anderen, zonder dat Schorpioen zich bewust is van de oorzaak van projectie. Door Mercurius en Jupiter in Stier kan er in mei 2023 verwarring ontstaan in relaties,
Geven en nemen kan een issue zijn. De Maansverduistering in Schorpioen van 5 mei 2023 kan een relatie maken of breken al naar gelang de kwaliteit van die relatie. Maak schoon schip!
Veranderingen in liefdesrelaties moeten je accepteren, ook al vindt je dat moeilijk.
De single Schorpioen heeft met Mars in Leeuw vanaf 21 mei 2023 meer kans om een liefde tot bloei te zien komen.
De Nieuwe Maan in Stier van 19 mei 2023 in Het Huis van Relaties is klaart de lucht die is ontstaan met Mercurius retrograde en is met Jupiter in Stier het perfecte moment voor een nieuwe stap in de vaste relatie of met een nieuwe relatie te beginnen. Een nieuwe zakelijke samenwerking of de strijdbijl begraven met een zakelijke relatie of privé-relatie behoort tot de mogelijkheden.

Familie en Huis
Jouw planetaire heerser Pluto is in Waterman is tijdelijk het Huis van Familie en Huis.
Het is mogelijk dat er plannen zijn om te gaan emigreren of verhuizen naar een andere woonplaats. Pluto in Waterman in het vierde Huis van Familie en Huis maakt alvast de weg vrij voor de toekomst. Voorbereidingen dus voor een periode van enorme diepgaande en persoonlijke veranderingen in je eigen psyche, huis, gezin en allernaaste omgeving zoals verhuizing en wijzigingen in de samenstelling van je gezin.
De transit van Mars in Kreeft (9e Huis van Hoger Bewustzijn, Reizen en Studie) tot is tot 20 mei 2023 een gunstige periode voor spiritualiteit, studie of om met je gezin op reis te gaan.
Mei 2023 laat overigens wel een onrustig beeld zien voor je privéleven. Er kunnen financiële zorgen zijn en meningsverschillen met oudere familieleden. Schorpioen moet er alles aan doen om de sfeer rustig te houden. Kinderen in je gezin kunnen ook die onrust ervaren en dat heeft zijn weerslag op hun schoolprestaties.

Carrière
De Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023 viel in het zesde Huis van Werk en brengt in mei 2023 en het komende halfjaar duidelijkheid over jouw situatie op de werkplek en je relatie met collega’s, een nieuwe baan of een nieuwe positie of carrièrerichting. In de komende zes maanden is deze Zonsverduistering van diepgaande invloed op het dagelijks leven door veranderingen in de dagelijkse routine zoals nieuwe werkzaamheden en werktijden. Er kan sprake zijn van een reorganisatie op je werk. Veel heeft te maken met de mate van tevredenheid over het werk dat je doet. Als je het gevoel hebt ‘vast te zitten’, is het tijd om een ander pad te kiezen.
De Schorpioen die werkzaam is in de creatieve sector mag in mei 2023 rekenen op succes.
Mars (bijheerser van Pluto) reist van 21 mei tot 10 juli 2023 door Leeuw, voor Schorpioen het Huis van Carrière en Bestemming. Deze vurige transit vergroot je ambitie en drive om te presteren, verbindingen te maken, erkenning te krijgen en extra gas te geven op weg naar de top.
Samenwerking blijft voorlopig wel de sleutel tot professioneel succes.

Financiën
Tot 7 mei 2023 reist Venus door jouw 8e Huis van Gedeeld Vermogen. Schorpioen mag dan rekenen op een belastingteruggave, toelage, vergoeding, dividend uitkering, geld van verzekering of nalatenschap of er komt geld vrij via je partner, zakelijk of privé. Je bent met Venus in Tweelingen tot 7 mei 2023 eerder geneigd om kwesties in een partnerschap over gedeeld vermogen, machtsdeling, vertrouwen, financiën en andere emotioneel geladen onderwerpen te vermijden of te willen gladstrijken.
Dankzij de grote weldoener Jupiter in Stier vanaf 17 mei 2023 blijft de inkomstenstroom constant voort Schorpioen. Hou wel rekening met hoge kosten, vooral op het gebied van gezondheidszorg.
Speculatieve ondernemingen en transacties in aandelen leveren mogelijk niet het verwachte rendement op. Wees dus voorzichtig met speculeren, gokken of met het starten van een nieuwe onderneming. De grote Weldoener Jupiter in Stier is Schorpioen welgezind, maar financieel succes komt alleen door slimme en strategische financiële beslissingen.
In mei 2023 kunnen er problemen zijn met klanten, collega’s of zakelijke contacten en dat kan nadelig zijn voor de winst in je bedrijf.

Gezondheid
De Totale Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023 viel in het zesde Huis van Gezondheid en is in mei 2023 en het komende halfjaar van diepgaande invloed in het dagelijks leven, werk en gezondheid. Schorpioen kan worden geconfronteerd zoals een burn-out, jezelf opgebrand of uitgeput voelen of gewoon niet verder kunnen of willen.
Lichaam, ziel en geest vormen een geheel. Als één onderdeel hapert, volgt de rest vanzelf.
De verbinding tussen geest en lichaam wordt met deze Zonsverduistering dus op de proef gesteld. Het spirituele en het alledaagse zijn met elkaar verweven.
Mars in Kreeft tot 20 mei 2023 helpt Schorpioen om het kostbare mentale en fysieke evenwicht te herstellen door een harmonieus geïntegreerd levensritme tot stand te brengen.
Verstandige voeding, beweging en ook ontspanningsmethoden zoals yoga en meditatie zijn nodig om lichaam, ziel en geest weer in balans te brengen.

Advies
Door Saturnus in Vissen (het 5e Huis van Liefde) krijgt Schorpioen waardevolle lessen in de liefde. Er moet oude pijn en trauma worden verwerkt en ongezonde relaties moeten worden verbroken om je hart vrij te maken. Saturnus in Vissen maakt serieus en toegewijd aan iedereen die je dierbaar is. Maak gevoelige onderwerpen bespreekbaar.
Mercurius retrograde in Stier tot 14 mei 2023 kan echter de oorzaak zijn van relatieproblemen die tijdens de periode van Mars retrograde (oktober 2022 tot januari 2023) niet zijn opgelost. Conflicten bedoeld om constructief te veranderen wat stagneert.
Deze Mercurius retrograde in Stier is bedoeld om schoon schip te maken met het verleden.
Probeer de dingen in een ander perspectief te zien, je geduld te bewaren en begripvol te zijn.

 

error: Content is protected !!