Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
December 2023 belooft een maand van actie te worden. De planetaire krachten bovenaan de Ram-horoscoop laat zien dat de focus is gericht op de buitenwereld, het buitenland, studie, persoonlijke ambities en maatschappelijke doelen.
De Zon en Mars in het vurige Boogschutter moedigen je aan en geven je enthousiasme en zelfvertrouwen om al je doelstellingen te bereiken.
Mercurius retrograde in Boogschutter vanaf 13 december 2023 remt de vooruitgang wat af, maar stellen je wel in staat om de tijd te nemen om de juiste beslissingen te nemen.

Liefde en Relaties
Gedurende de eerste week van december 2023 ziet het er goed uit met Venus in Weegschaal in het Huis van Relaties. Vanaf 5 december 2023 krijg je te maken met lastige uitdagingen. Met Venus in Schorpioen van 5 december tot 29 december 2023 (8e Huis) gaat het over verlangen, sensualiteit en intimiteit. Ieder plan dat je samen maakt moet zorgvuldig worden overwogen. Wees bewust met wat je zegt en hoe je handelt. Door tactvol te zijn en je romantische kant te laten zien kun je de meeste moeilijkheden overwinnen.
Voor de single Ram kan er medio december 2023 tijdens een vakantie of uitstapje een romance ontstaan.
De Zonsverduistering in Weegschaal (Huis van Relaties) van 14 oktober 2023 is ook in december 2023 van invloed en gaat je nieuwe kansen bieden om nieuwe samenwerkingsverbanden, partnerschappen en nieuwe verbintenissen aan te gaan, te herstellen of te vernieuwen.
Mocht een relatie jou niet meer bieden wat jij nodig hebt, dan is het tijd om het boek te sluiten.

Familie en Huis
De Volle Maan in Tweelingen van 27 november 2023 in het derde Huis van Communicatie, Vervoer, Onderwijs, korte reizen, broers en zussen, kennissen en buren laat in de eerste twee weken van december 2023 zien dat er dingen worden uitgepraat en worden rechtgezet,
De retrograde Cheiron in Ram ondersteunt Ram om het gesprek aan te gaan of op zoek te gaan naar onderliggende oorzaken. De eerste helft van december 2023 verloopt rustig en harmonisch voor je familie en gezinsleven. Een perfect moment om plannen te bepreken voor de feestdagen.
Met de Volle Maan in Kreeft van 27 december 2023 in het Huis van Familie en Huis is de emotionele focus is gericht op het huis, gezin of persoonlijk leven. Deze Volle Maan laat thuis een voltooiing of afronding zien zoals een verhuizing naar andere woonplaats vanwege je carrière, een gezamenlijke vakantie, verzoening, familiebijeenkomst of renovatie. Plannen om te verhuizen worden concreet of er is sprake van een daadwerkelijke verhuizing.
Raadzaam is confrontaties zoveel mogelijk te vermijden omwille van vrede en rust.

Carrière
Door de kracht van Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 neemt je carrière aan het eind van 2023 een hoge vlucht.
De creatieve kracht van Venus in Weegschaal tot 4 december 2023 is het beste moment voor een sollicitatiegesprek, vergadering, wervingsactie, reclame of presentatie.
Mercurius in Steenbok van 2 tot 23 december 2023 maakt je pad duidelijk en geeft je focus om je plannen te realiseren.
De Nieuwe Maan in Boogschutter van 12 december 2023 valt voor Ram in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn, Studie, Reizen, Internationale verbindingen Expansie en Levensbeschouwing.
Ram wordt hierdoor gestimuleerd om nieuwe spirituele wegen te verkennen door op reis te gaan of te gaan studeren, een website te lanceren of publicatie.
De retrograde Mercurius in Steenbok van 13 december 2023 tot 23 december 2023 geeft Ram een adempauze om de dingen te doen waar je nog niet aan toe bent gekomen of hebt uitgesteld. Heroverweeg reisplannen of werkprojecten, plannen die je in staat stellen om jezelf uit te spreken, je wijsheid te delen of te publiceren.
Vanaf de tweede helft van december 2023 is er vertraging en komt er niet veel meer van werken of studie terecht. Goede periode om dingen af te werken, maar niet om doelen te behalen.

Financiën
Door de invloed van de Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 in jouw Huis van Financiën kan een gebeurtenis een wake-up call zijn om de relatie met geld opnieuw te evalueren en te onderzoeken. Ram ziet nu het resultaat van financiële beslissingen die in het voorjaar van 2023 zijn genomen, ongeacht deze zuur of zoet zijn.
Mercurius in Steenbok van 2 december tot 23 december 2023 geeft je de juiste informatie en is ook een gunstige periode om in beroep te gaan tegen een financiële beslissing van de overheid.
Ook in december 2023 mag je rekenen op de ondersteuning van de retrograde Jupiter in Stier in het 2e Huis van Financiën waardoor eventuele financiële tegenvallers meevallers kunnen zijn. Eventuele concurrenten laten het afweten, waardoor je vrij spel krijgt.
Er is winst te behalen door een investering te doen en de Volle Maan in Kreeft van 27 december 2023 laat je zien welke investering het meeste rendement gaat opleveren.

Gezondheid
Saturnus in Vissen is sinds 4 november 2023 weer direct en samen met Neptunus in Vissen in het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten ga je merken dat je het makkelijker wordt om het verleden te verwerken en oude onverwerkte emotionele bagage los te laten.
Door invloed van de retrograde Cheiron in jouw eigen teken Ram denk je veel na over recente ervaringen die jou hebben doen twijfelen aan jezelf of die jouw zelfvertrouwen hebben geschaad.
Het heeft geen zin om je kostbare energie te verspillen aan negatieve emoties.
December 2023 laat een gunstige maand zien voor je gezondheid.
Tijdens een reis in december 2023 kunnen er lichamelijke klachten zijn.
Door de invloed van Mars in Boogschutter is Ram rusteloos, maat tegen het einde van december 2023 kan Ram last krijgen van vermoeidheid en huiduitslag.
Een verstandig en gevarieerd dieet, sport, yoga, meditatie en lichaamsbeweging in de buitenlucht zijn ook deze maand noodzakelijk om geestelijk en lichamelijk fit te blijven.

Advies
Saturnus, heerser van het 10e Huis van Carrière is sinds 4 november 2023 weer direct in Vissen (12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten) waardoor Ram terugkijkt of wat je tot nu toe in je professionele leven hebt bereikt en of je levenspad verloopt zoals je dat voor ogen hebt.
Het kan zijn dat er sprake is van zelfkritiek of spijt dat je dingen niet hebt gedaan of anders had kunnen doen als je niet was tegengewerkt. Het heeft geen zin om jezelf of anderen de schuld te geven. Niemand loopt in dit leven een foutloos parcours.

error: Content is protected !!