Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jaarhoroscoop Weegschaal 

Algemeen

Niet alles zal voor jou in 2015 soepel verlopen, Weegschaal. Jouw heersende planeet Venus gaat vanaf 25 juli tot 5 september 2015 retrograde. Wanneer Venus retrograde is, ben ook jij retrograde. Je kunt je wat verloren voelen en ervaren dat je niet echt vooruit komt. Kortom, je kunt een periode ervaren van een stap voorwaarts en drie passen achteruit.
De Maansverduistering in Weegschaal van 4 april 2015 maakt jou de komende maanden emotioneler en gevoeliger, vooral als je geboren bent op 7, 8 of 9 oktober. Goede dingen gebeuren pas als je de juiste keuzes maakt.
Vanaf 17 september tot 8 oktober 2015 is Mercurius retrograde in Weegschaal. Mercurius retrograde in jouw teken gooit een kink in de kabel. Alles gaat mis, alles moet overnieuw en je kunt het gevoel hebben alsof iedereen je moet hebben. Geduld is een schone zaak! Een prettige bijkomstigheid is dat je een tweede kans krijgt als iets eerder dit jaar is misgegaan. Uranus in Ram staat tegenover jouw eigen teken.
Van 5 tot 14 oktober zal deze exacte oppositie worden ervaren als een soort van achtbaan van veranderingen die veel van je aanpassingsvermogen vraagt. Veel veranderingen zijn van externe aard en worden door anderen veroorzaakt. Over het algemeen ben je rusteloos en je wil ook dat dingen veranderen, maar alleen op jouw manier. Het is echter moeilijk om de eindregie in handen te houden met deze energie.
Pluto in Steenbok doet ook in 2015 een extra duit in het zakje. De Weegschaal van 5 tot 9 oktober krijgt met dit planataire aspect te maken in de vorm van een innerlijke strijd. Je wil zo graag controle over je leven, maar je weet niet hoe. Je weet dat er iets in jezelf moet veranderen. Die transformatie is nodig en zal uiteindelijk goed uitpakken, maar je hebt er moeite mee om bij je kern te komen, vooral de Weegschaal van 7 tot 9 oktober.

Carrière
Neptunus reist ook dit jaar door het Huis van Werk en dagelijkse routine. Je hebt moeite om je te concentreren bij het werk of bij de dagelijkse klusjes thuis. Bij voorkeur wil je leuke creatieve dingen doen. Van 13 januari tot 20 februari krijgt Neptunus gezelschap van Mars, waardoor je gemotiveerd bent om het werk te doen wat je doen moet. Het is echter moeilijk om je hoofd erbij te houden. Van 25 juni tot 8 augustus 2015 reist Mars door je Huis van Carrière en Bestemming. In die periode ben je super gemotiveerd en ambitieus. Je zet je zinnen op gestelde doelen en wil je succes op je levenspad.

Financiën
De reis van Saturnus in Schorpioen door het Huis van Financiën heeft in de afgelopen twee jaar voor financiële kopzorgen geleid. De gedachte dat er te weinig geld zou zijn, houdt je al zo lang in de greep, ook al is er altijd voldoende. Van 14 juni tot 18 september keert Saturnus nog even terug in het Huis van Financiën om orde op zaken te stellen. Vanaf 19 september 2015 zal Saturnus het Huis van Financiën verlaten en komt er ontspanning en vertrouwen dat alles goed gaat komen. Je hebt door de wijze lessen van Saturnus voldoende gespaard en weet de juiste beslissingen te nemen.

Liefde en Relaties
Uranus in Ram verblijft ook dit jaar in jouw Huis van Relaties. Wat jij wil is spanning brengen in je relatie en bovenal wil je vrijheid. Je vindt het maar niets om aan banden gelegd te worden. Van 21 januari tot 10 februari 2015 zorgt de invloed van Mercurius retrograde voor wat misverstanden in de liefde. Tijdens deze periode kun je beter geen nieuwe relatie beginnen of een oude vlam opzoeken. Mars reist tot 12 januari 2015 door je Huis van Liefde, waardoor dit een periode van hartstocht en vurige passie zal zijn. Je seksuele aantrekkingskracht werkt als een magneet! Vanaf 21 februari tot 30 maart 2015 reist Mars door het Huis van Relaties en tijdens deze periode valt in dit gebied een Zonsverduistering in Ram. Een goede periode om iemand te ontmoeten die helemaal bij jou past. Je wil niets liever dan samen zijn met deze persoon! Van april tot 13 mei groeien jullie steeds dichter naar elkaar toe. Op 28 september kan de Maansverduistering in Ram echter plotselinge een breuk veroorzaken als deze persoon toch niet de ware voor je is. Als deze wel de ware voor je is zorgt deze Maansverduistering voor een belofte aan elkaar. September 2015 wordt dus een belangrijke maand voor de Liefde. Als je al een relatie hebt, dan wordt deze hechter in de loop van 2015. Jupiter zal tot 11 augustus in het Huis van Vriendschappen verblijven. Je vriendenkring groeit en bestaande vriendschappen worden verstevigd!

Familie
Pluto in Steenbok reist ook in 2015 door jouw Huis van privéleven en Familie. Je relatie tot je familie verandert. Vragen als: Wat betekent familie voor mij? Wat is de plek die jij als ’thuis’ beschouwt? Je krijgt dit jaar te maken met machtsspelletjes en controle binnen de familie. Er is altijd wel iemand die het laatste woord denkt te hebben. Het is nooit goed om de baas te spelen over anderen. Vanaf 19 september 2015 betreedt Saturnus het Huis van Broers, Zussen, Tantes en Ooms, waarmee een periode van twee jaar aanbreekt dat er wijze lessen worden geleerd, waardoor het contact tussen jullie onderling minder zal zijn of dat jullie door omstandigheden elkaar minder gaan zien.

Gezondheid
Het jaar 2015 is een jaar dat in het teken van spiritueel bewustzijn en loslaten staat. Vanaf 12 augustus betreedt Jupiter jouw Twaalfde Huis van het Onbewuste en Loslaten. Deze planetaire invloed maakt het makkelijker om contact te maken met je eigen innerlijke wereld. Je wordt gevoeliger, intuïtiever en je dromen worden lichter en betekenisvol. Je wordt de beschermengel van anderen die jou nodig hebben. Je wil jezelf meer inzetten voor liefdadigheid. Anderen helpen vanuit liefde zonder er iets voor terug te verwachten.
Tijdens deze transit kun je door meditatie en retraite overtollige bagage zoals zelfdestructieve gedachten, diepe angsten en schuldgevoel loslaten, om jezelf te versterken en te vernieuwen. Door Jupiter in Maagd weet je precies wat de oorzaak is van je pijn en dat maakt het loslaten makkelijker. Jupiter krijgt vanaf 26 september tot 12 november gezelschap van Mars en dat maakt je vastbesloten om die pijn voor altijd vaarwel te zeggen. Je hebt het gevoel dat je schoon schip moet maken en dat is ook zo. In september 2016 komt Jupiter namelijk je eigen teken binnen! In het tweede halfjaar van 2015 ben je bezig met de voorbereiding en planning. De Zonsverduistering op 13 september 2015 maakt je niet alleen gebrand op het loslaten, maar biedt je ook een unieke kans om iets achter de schermen te gaan doen. Luister naar de stem van je ziel, deze zal je leiden!

Advies
Zoals altijd probeer je alle ballen in de lucht te houden. In 2015 ben je druk bezig met geld en familie in balans te houden. Luister meer naar je eigen hart dan naar het hart van de ander. Wat wil jij? Ruim alles op wat je niet langer nodig hebt in je leven.

 

error: Content is protected !!