Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Bijna alle planeten staan in december 2022 aan de linkerkant in de Steenbok-horoscoop, een periode van onafhankelijkheid en persoonlijke kracht.
Geleidelijk aan wordt door planetaire druk de aandacht naar privéleven en familie verschoven.
De focus ligt deze maand op gezondheid, gezin, familie, spirituele en financiële groei, zelfbewustzijn, maar ook van evaluatie en voorbereiding voor wat betreft carrière en geld.

Liefde en Relaties
De Totale Zonsverduistering van 25 oktober 2022 viel in het elfde Huis van Vriendschappen, Toekomst en Sociale Processen en deze kosmische energie is ook in december 2022 van invloed op je sociaal netwerk. Nieuwe allianties met toekomstvisie en het verbreden van je sociale netwerk zijn van grote invloed voor de toekomst.
De Totale Maansverduistering in Stier van 8 november 2022 is in december 2022 van invloed op de emotionele verwerking van gebeurtenissen uit het verleden. Het gaat over het je veilig voelen, moeder of moeder-figuur, een geliefde, kinderen of je eigen innerlijke kind.
Uranus retrograde in Stier in het 5e Huis van Liefde en Zelfexpressie kan leiden tot plotselinge en verrassende ontwikkelingen in je liefdesleven. Nieuwe vrienden zijn misschien niet het type vrienden waar je in eerste instantie aan zou denken, maar maken jou meer vrij om je eigen creatieve vonk te herontdekken. Helaas kan er ook sprake zijn van spanning en twijfel in een vaste relatie. Deze twijfels zijn ongegrond. De retrograde Uranus in Stier zegt: maak tijd vrij voor jezelf, voor elkaar, maar de vrijheid van de partner moet daarbij wel gerespecteerd blijven.
Geef elkaar de ruimte!.

Familie en Huis
De transit van Jupiter in Ram (het eerste teken van de dierenriem) van 21 december 2022 tot 16 mei 2023 door het 4e Huis van Familie en Huis, woonplaats, thuisland en gezin is voor Steenbok een nieuw begin, maar ook een zoektocht naar innerlijke vrede en rust bij je thuis, gezin, verleden en hoe je over jezelf denkt. December 2022 is naast een gunstige periode om te investeren in onroerend goed, verbouwen, uitbreiden, renoveren en opnieuw inrichten van je huis, kopen of verkopen van een huis, verhuizen, reünie, reis naar verleden of zelfs emigratie.
Het vierde Huis wordt geregeerd door de Maan en daardoor kan Steenbok ook te maken krijgen met verwerking van herinneringen uit vroeger jaren. Een vrouw of moederfiguur kan tijdens deze transit een grote rol spelen in je persoonlijke groei en gevoel van innerlijke verbondenheid.
Cheiron in Ram ondersteunt Steenbok om te werken aan het genezen van oude problemen die verband houden met het ouderschap om een ​​helende, rustgevende thuisomgeving te creëren.

Carrière
Wanneer de transit van Mercurius door Steenbok begint vanaf 7 december 2022, komt er een periode van succes in het bedrijfsleven en komt de langverwachte beloning voor geduld en toewijding.
De Volle Maan in Tweelingen van 8 december 2022 valt in het Huis van Werk laat zien dat het tijd is om een eventuele problemen met een zakenpartner of klant op te lossen en om bestaande projecten op het werk of thuis af te ronden en grote schoonmaak te houden in je dagelijkse routine. Verduisteringen hebben tot doel het evenwicht te herstellen of te bereiken.
De Rode Strijder Mars reist tot 25 maart 2023 door Tweelingen (Huis van Werk).
De transit van de retrograde Mars in Tweelingen gesteund door asteroïde Ceres in Weegschaal vanaf 19 december 2022 is en gunstige periode zijn voor terug te keren naar de tekentafel of een eerdere werkplek of om opnieuw in contact te komen met oude werkgevers en collega’s.
De Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022 en totale Maansverduistering in Stier van 8 november 2022 kunnen in december 2022 van invloed zijn op de carrière van Steenbok.
Er kan sprake zijn van conflicten, mogelijke onderbrekingen of veranderingen in zakelijke partnerschappen en sociale netwerken, werkonderbrekingen in het openbaar vervoer, woon-werkverkeer en binnenlandse reizen, problemen met communicatie, werkdruk, ontslagen en aftreden, fusies, overnames en annuleringen, vooral in de gezondheidszorg, het onderwijs, de media, de academische wereld, het internet en uitgeverijen.

Financiën
Sinds begin 2021 is er door de invloed van Saturnus in Waterman een verschuiving opgetreden in de financiële situatie van Steenbok en hoe je geld verdient. Er kan sprake zijn van pensionering voor de oudere Steenbok of voor de jongere Steenbok kan het inkomen onder druk komen te staan. De financiële instabiliteit duurt tot begin 2023.
De invloed van het laatste vierkant tussen Saturnus in Waterman en retrograde Uranus in Stier van oktober 2022 kan nog steeds tot onverwachte hoge kosten leiden die te maken kan hebben met kinderen, huis of creatieve projecten. Een goed budgetbeheer is raadzaam.
Voor een gezond financieel beheer is het raadzaam om je financiën onder de loep te nemen.
Kijk naar je beleggingen, verzekeringen en spaarrekeningen, maar verdiep je ook in de cashflow van je fiscaal partner, je zakelijk partner, geliefde of je gezinsleden.

Gezondheid
De Volle Maan in Tweelingen van 8 december 2022 in het Huis van Gezondheid en is een prachtig moment om het besluit te nemen om te stoppen met schadelijke gewoontes, meer te gaan bewegen, gezonder te gaan eten. De Volle Maan laat ook zien dat het tijd is om een eventuele problemen met een zakenpartner of klant op te lossen.
De Volle Maan is een goed moment om bestaande projecten op het werk of thuis af te ronden en grote schoonmaak te houden in je dagelijkse routine. Het gaat om jouw welzijn en innerlijke vrede, Steenbok.
Door Mars retrograde in Tweelingen in het Huis van Gezondheid, Dagelijkse routine, Werk en Welzijn ligt je energieniveau lager, net als je geduld en tolerantie. Tijdens deze retrograde van Mars is het raadzaam om het wat rustiger aan te dien, zodat je het minder druk krijgt. Onderdrukte emoties en werkstress kan de oorzaak zijn van infecties, vooral op het hoofd en in het gezicht.
Gezonde voeding en dagelijkse lichaamsbeweging aanhouden. Zorg dat je een goede weerstand opbouwt. In december 2022 gaat het voornamelijk over herstel en preventie.

Advies
Door Mars retrograde in Tweelingen kan het je aan motivatie ontbreken, vooral als het gaat om persoonlijke relaties. Het is raadzaam om jezelf te beheersen. Emotionele buien gaan ten koste van je prestaties en vormen een belemmering om objectief naar de dingen te kijken.
Succes is over het algemeen te danken aan jouw aardse objectieve beoordeling voor voors en tegens. Hou je emoties in bedwang en neem de tijd om na te denken voordat je een beslissing neemt.

error: Content is protected !!