Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jaarhoroscoop Steenbok 2015

Algemeen

Pluto staat nog tot 2024 in jouw teken, Steenbok en dat betekent dat ook dit jaar een intens jaar gaat worden. Als je geboren bent van 3 tot 6 januari krijg je dit jaar te maken met een conjunctie van Pluto. Een conjunctie van Pluto met jouw Zon is een zeer heftige en intense gebeurtenis. Deze conjunctie gebeurt je maar eens in het leven. Het is een intense, onverzettelijke, krachtige, maar ook geobsedeerde energie die jaloers en bezitterig maakt. Mensen in je omgeving zullen zeggen dat je veranderd bent en sommigen hebben moeite met jouw nieuwe ik. Laat jezelf meevoeren op deze sterke Plutonische golf van transformatie. Geef jezelf over en je zult versteld staan wat er in je leven gebeurt en wat voor groei zal plaatsvinden. Dit is jouw moment om als Feniks uit de as te herrijzen om recht te zetten wat eerder krom was.
Uranus in Ram staat ook in 2015 vierkant op Pluto in Steenbok en vooral de Steenbok die geboren is van 2 tot 11 januari krijgt de maken met deze uitdagende energie. Het uit zich in een vorm van innerlijke rusteloosheid en ontevredenheid met het verloop van de dingen zoals ze gaan. Je wil veranderen en die verandering komt vanuit jezelf. Vooral de Steenbok die geboren is tussen 3 en 6 januari wordt uitgedaagd om aan zichzelf te werken.

Carrière
In 2015 is Mars van grote invloed op je carrière. Van 13 mei tot 24 juni reist Mars door het Huis van Werk. Tijdens deze periode zet je de schouders eronder om werk van je werk te maken. Van 19 mei tot 10 juni krijg je te maken met de tegenwerkende krachten van Mercurius retrograde.
Van 13 november tot eind december 2015 reist Mars door je Huis van Carrière en Levensbestemming. Je bent extra gemotiveerd en wil niets liever dan nog voor het einde van het jaar je gestelde doelen bereiken.
Helaas heb je te maken met weer een retrograde Mercurius die van 16 september tot 8 oktober 2015 je plannen in de war schopt.
Het jaar 2015 is een goed jaar om je bezig te houden met werk dat je ooit hebt gedaan of geld te verdienen op de manier zoals je dat vroeger hebt gedaan.

Financiën
Van 13 januari tot 20 februari reist Mars door je Huis van financiën. Je bent vastbesloten om je financiële situatie op te krikken. Tijdens deze periode heb je wel te maken met Mercurius retrograde van 20 januari tot 10 februari in je Huis van financiën. Je kunt bij het in kaart brengen van je financiën iets over het hoofd zien of het is mogelijk dat je een bron van inkomsten moet opgeven. Jupiter in Leeuw reist tot 11 augustus door jouw Huis van Gedeelde financiën. Tijdens deze periode zijn er veranderingen met betrekking tot gedeelde financiën, het inkomen van de partner, een erfenis of belastingzaken.

Liefde en Relaties
Jupiter in Leeuw is tot 11 augustus 2015 in jouw Huis van de Ziel en Intimiteit. Tot die tijd ben je op zoek naar een zielsverwantschap, een diepe en krachtige verbinding zowel emotioneel als lichamelijk. Van 1 april tot 12 mei reist Mars door het Huis van de Liefde waardoor je als nooit te voren een liefde wil vinden of meer liefde wil in een bestaande relatie. Tijdens deze periode ben je aanhankelijker en heb je meer behoefte aan fysieke aandacht. Van 25 juni tot 8 augustus reist Mars door je Huis van Relaties waardoor je loyaliteit verwacht van de mensen waar je een vertrouwensband hebt, of dat nu je levenspartner is, je compagnon of collega. Van 9 augustus tot 25 september vergezelt Mars de planeet Jupiter in het Huis van de Ziel en Intimiteit. Deze kosmische samenwerking maakt dat je toenadering zoekt tot hen tot wie jij je aangetrokken voelt en waarvan je wil dat deze zich net zo sterk tot jou aan getrokken voelen. Het probleem is dat Venus van 1 augustus tot 5 september retrograde is in hetzelfde Huis van de Ziel en Intimiteit. Het kan zijn dat je door je sterke toenaderingspogingen mensen afschrikt of de grond wordt te warm onder jouw voeten. Tijdens deze periode kan een oude liefde jouw pad weer kruisen. Het vonkje is er nog, maar zal ook snel weer uitdoven.

Familie
Uranus in Ram verblijft ook in 2015 in het Huis van Familie en Thuis. Dit jaar ga je onverwachte veranderingen aanbrengen in de relatie die je met familieleden hebt. Je kunt plotseling zonder enige kennisgeving een familieband verbreken. Het kan ook zijn dat je familiebanden aanhaalt en dat alles vergeven en vergeten is. Thuis kun je van het ene moment op het andere beslissen om bijvoorbeeld met een verbouwing te beginnen of te verhuizen. Die impulsieve drang om te verhuizen kan vooral naar voren komen als Mars vanaf 11 februari tot 31 maart Uranus vergezelt op zijn reis door het Huis van Familie en Huis. Een verhuizing zou geen verkeerde beslissing zijn en kan leiden tot positieve nieuwe mogelijkheden. Misschien moet je verhuizen omwille van je carrière. De Zonsverduistering van 20 maart kan hier een grote rol in spelen. Je kunt ook besluiten om je huis te verbouwen of op te knappen. Je kunt het besluit nemen om meer tijd met je familie door te brengen. Met Maansverduistering van 28 september in Ram zul je zien wat deze transit jou gebracht heeft.

Gezondheid
Saturnus in Boogschutter reist in 2015 door jouw Huis van het Onderbewustzijn en Karma. De wijze oude Saturnus laat de noodzaak zien om problemen uit het verleden voor nu en altijd aan te pakken en die overtollige bagage eindelijk los te laten. Maak schoon schip met alles wat je dwars zit en wat je niet langer nodig hebt. Kom in het reine met alle onwenselijke zaken in je leven. Vanaf 16 juni tot 18 september verlaat de retrograde Saturnus tijdelijk dit Huis. Maar zoals gezegd komt deze energie vanaf 19 september weer terug om je wederom te confronteren. Deze confronterende energie wijst je op alle zaken die je liever wil vergeten. Het zijn echter zaken die je als een natte deken met je meezeult. Mars in Vissen reist van 13 januari tot 20 februari door het Huis van de Geest. Tijdens deze periode ben je helderder van geest, scherper en ad rem. Naast deze positieve kwaliteiten zoek je eerder de confrontatie op.
Jupiter treedt op 12 augustus het teken Maagd binnen. Tot 9 september 2016 zorgt Jupiter voor een opgewektheid en een optimistische houding. Met deze Jupiter energie kun je het leven aan! Vanaf 26 september tot 12 november krijgt Jupiter in Maagd bijval van Mars. Ook vindt er op 13 september een Zonsverduistering plaats in Maagd waardoor je zin hebt om op avontuur te gaan en de wijde wereld in te trekken. Ook sta je open voor een nieuwe studie en wil je niets liever dan jezelf geestelijk ontwikkelen.

Advies
De Zomer en Herfst zijn de beste maanden van 2015.

error: Content is protected !!