Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
December 2018 is de maand van carrière, wereldse ambities, relaties, liefde, gezondheid en financiën.
In deze periode van het jaar heb je medewerking van anderen nodig om je doelstellingen te bereiken. Je moet het hebben van je sociale vaardigheden, compromissen en flexibiliteit!

Liefde en Relaties
In de eerste week van december 2018 duidt de retrograde Mercurius op communicatieproblemen met je geliefde. Dat kan te maken hebben met de terugkeer een oude liefde of oud zeer dat nog niet is opgelost. Je voelt alles zo intens en dan wil je alles op alles zetten om tot een oplossing te komen. Doe rustig aan, Kreeft en volg je intuïtie.
In de tweede helft van december 2018 komt alles in rustiger vaarwater terecht wanneer de weg van het compromis wordt bewandeld. December 2018 is een sociale maand. Je kunt er niet om heen! Een maand van feestjes en partijen, dus vele kansen om de liefde van je leven te vinden, Kreeft! In de vaste relatie komt ruimte voor meer romantiek en vele Kreeften besluiten tot gezinsuitbreiding. Deze maand worden nieuwe vriendschappen gesloten, maar ook wordt het boek definitief gesloten wanneer een vriendschap of liefde voorbij is.
Een nieuw project loopt aan het eind van december 2018 vertraging op door sociale verplichtingen.

Familie en Huis
Venus is jouw planeet van Huis en Familie. Vanaf 3 december 2018 reist Venus door jouw Huis van Kinderen en Zelfexpressie. December 2018 laat daardoor een gezellige maand zien van plezier en gezelligheid, van creativiteit en liefde.
Met deze liefdevolle invloed van Venus weet je het iedereen naar de zin te maken. Kreeft kan deze maand overmand worden door emoties, zowel positieve als negatieve emoties. Er komt veel op je af en alles raakt je. Het is dan goed een moment van rust in jezelf te vinden. Maak een mooie wandeling of ga mediteren. De reis van Mars in Vissen tot eind december 2018 laat een geweldige periode zien voor vakantie of studie om nieuwe ervaringen op te doen over andere culturen of het leren van een vreemde taal.
In de tweede helft van december 2018 kan goed nieuws je in een goede stemming brengen.
De kerstdagen kunnen wat onbestendig verlopen. Je moet dan alle zeilen bijzetten om de sfeer gezellig te houden.

Carrière
De invloed van de retrograde Mercurius kan tot 5 december 2018 ongeduldig en ongedurig maken. Je wil vooruit!De Nieuwe Maan in Boogschutter van 7 december 2018 valt in jouw Huis van Werk. Voor de Kreeft zijn de eerste drie weken van december 2018 een geweldig moment om met een nieuw project van start te gaan. Deze Nieuwe Maan laat het begin van een productieve periode zien waarin verantwoordelijkheid en samenwerking de hoofdtoon gaan voeren. Ook een gunstige periode om je werkomgeving ergonomisch aan te passen om het praktischer, veiliger, gezonder en productiever te maken. Een methodische en creatieve aanpak zal de beste blijken te zijn. Jupiter in Boogschutter reist sinds begin november 2018 door jouw Huis van Werk. Het begin van een productiever en efficiënter jaar. Deze periode staat in het teken van het verbeteren van werkomstandigheden, je dagelijkse routine en gezondheid en bewustwording van je vaardigheden. De retrograde Uranus is tijdelijk terug in het Huis van Carrière, dus reken maar op onverwachte ontwikkelingen en uitdagingen. Neem geen werkgerelateerde beslissingen of doe geen toezeggingen voordat je de beschikking hebt over alle details aan het eind van december 2018.
De werkzoekende Kreeft vindt een baan via het internet en door te netwerken.

Financiën
Door de invloed van de Zon in Boogschutter komt er tot 21 december 2018 meer geld binnen vanuit salaris of meer omzet in je eigen onderneming. Boogschutter is verbonden met de Grote Weldoener Jupiter. Jupiter reist door jouw Huis van Werk! Door een grote toename van werk is er meer financiële ruimte om leuke dingen te doen. Pas echter op dat je door de invloed van Jupiter geen geld over de balk gooit, vooral niet in de dure decembermaand! Vanaf de Winterzonnewende krijg je financiële ondersteuning van je partner, familie of vrienden.
De meeste uitgaven gaan naar gezinslasten en boodschappen. December 2018 is de maand om vooruit te kijken. Jouw financiële intuïtie is feilloos en dat wordt weerspiegeld in slimme strategieën voor de toekomst.
December 2018 is gunstig om een nieuwe investering te doen en nieuwe zakelijke projecten te starten.

Gezondheid
In de eerste drie weken van december 2018 duidt de invloed van de Zon en Mercurius in Boogschutter op de noodzaak om te onderzoeken in welke mate je werk en verantwoordelijkheden van invloed zijn op je gezondheid. De Nieuwe Maan van 7 december 2018 is een goed uitgangspunt om met een therapie, een nieuw dieet of een gezondheidsprogramma van start te gaan. In ieder geval een goed moment om een medische check-up te laten doen. Voorkomen is beter dan genezen. Laat ongezonde gewoonten en personen voor wat ze zijn. Een gezond en uitgebalanceerd dieet, ontspanning en voldoende nachtrust en beweging is belangrijk om fysiek en mentaal in vorm te blijven. Wanneer je goed in je vel zit, kun je ook betere zakelijke beslissingen nemen. Wat is er mooier dan goede voornemens te maken, zo aan het eind van het jaar? In de laatste week van december 2018 heb je echt rust en ontspanning nodig, Kreeft.

Advies
De Volle Maan in Kreeft van 22 december 2018 is de voorbode van een nieuwe cyclus in je leven waarin de aandacht wordt gericht naar wie jij bent en waar jij heen wil in dit leven. Het geeft jouw persoonlijkheid een geweldige boost. Je sterke wilskracht, creativiteit en de motivatie maakt de komende maand de meest productieve maand van het jaar. De tijd is gekomen om een project te voltooien. Daarbij gaat het niet zozeer over wat je aan de wereld laat zien, maar om jouw specifieke persoonlijke inbreng.

error: Content is protected !!