Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De planetaire krachten bovenaan de Weegschaal-horoscoop laat zien dat de focus in mei 2023 is gericht op de buitenwereld, zaken doen, persoonlijke ambities en maatschappelijke doelen.
De tijdelijke transit van Pluto in Waterman geeft Weegschaal een ongekende creatieve kracht.
Er komen mensen op je pad die jou vooruit helpen en je terugbrengen naar jezelf, wat jij wil, wat jouw wensen zijn, wat jij nodig hebt om je dromen waar te maken.

Liefde en Relaties
De Totale Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023 viel in het 7e Huis van Relaties. Weegschaal krijgt in mei 2023 door deze sterke energie meer inzicht in zichzelf, over de houding tegenover anderen en aanpassingsvermogen, privé of zakelijk. Weegschaal gaat een nieuwe fase in met de partner, het aangaan of verbreken van een nieuw zakelijk partnerschap of relatie. Weegschaal gaat nu de knoop doorhakken en een cruciale beslissing nemen in een relatie, zowel zakelijk als privé.
De kracht van de Maansverduistering in Schorpioen van 5 mei 2023 de Mercurius retrograde in Stier brengt je in contact met je ziel en innerlijke kracht. Verborgen angsten en machts- en vertrouwenskwesties komen aan de oppervlakte om te worden geheeld.
Mars in Leeuw vanaf 21 mei 2023 laat tot 10 juli 2023 zien dat jouw sociale agenda goed gevuld zal zijn. De single Weegschaal kan in mei 2023 een speciale ontmoeting hebben in de sociale kring.
Met Jupiter in Stier tot 24 mei 2024 komt er meer rust en stabiliteit in bestaande relaties en kan een nieuwe romance vaste vorm aannemen. Problemen die te maken hebben met kwetsbaarheid en onzekerheid op gebied van intimiteit en vertrouwen kunnen dan worden geheeld.

Familie en Huis
De transformerende reis van Pluto in Steenbok door het Huis van Familie en Huis was sinds 2008 een letterlijke reorganisatie en transformatie geweest van je huis en je ziel. Er is veel sinds 2008 veranderd in jouw privé-leven gedurende deze jaren. Pluto heeft veranderd wat ‘thuis’ voor jou betekent, wat je nodig hebt om je thuis te voelen en wat familie voor je betekent.
Pluto in Waterman in het 5e Huis is een diepgaande metamorfose naar jezelf, naar je hart, je inspiratie, je passie, je authenticiteit, speelsheid en creativiteit. Pluto in Waterman wordt een tijdperk van vernieuwing, verjonging en regeneratie op het gebied van creatieve en artistieke vaardigheden, zelfontwikkeling en kinderen (ook je innerlijk kind). Pluto in Waterman is pure scheppingskracht, dus jouw creatieve zelf komt aan bod, maar ook de conceptie van een kind of de ontdekking van onderkend of onontdekt plezier.
Mei 2023 is een maand van vrolijkheid en harmonie. Er valt iets te vieren zoals de geboorte van een kind, een huwelijk of goede schoolprestaties van je kinderen. In de familie kan een nieuweling zijn of haar opwachting maken.

Carrière
Jouw carrière is in een stroomversnelling gekomen met Mars in Kreeft tot 20 mei 2023 en Venus vanaf 8 mei 2023 tot 5 juni 2023. De transit van Mars in Kreeft door het Huis van Carrière maakt Weegschaal meer ambitieus en gedreven om te slagen. De studerende Weegschaal kan echter te maken hebben met tegenvallende resultaten.
Saturnus in Vissen in het 6e Huis van Werk wijst Weegschaal op het feit dat je werk moet doen waar je een band mee hebt en waar je serieus van houdt. Als je dat nog niet gevonden hebt, gaat Weegschaal een bewuste, weldoordachte beslissing nemen en van baan veranderen.
Hou er wel rekening meer dat de nieuwe baan met meer verantwoordelijkheden kan komen. Harder werken voor minder geld, maar jouw geluk is onbetaalbaar. Wacht niet te lang met het nemen van een beslissing.
Mei 2023 is een gunstige maand voor zakelijke reizen zowel in het binnenland als in het buitenland.

Financiën
De Maansverduistering in Schorpioen van 5 mei 2023 valt in jouw geldsector. Deze kosmische gebeurtenis leidt al in mei 2023 tot ontwikkelingen waardoor de focus komt te liggen op waardebepaling en hoe je met geld en bezit omgaat. Veranderingen maken het in de komende zes maanden noodzakelijk om een ander financieel beleid te gaan voeren. De financiële situatie kan onder druk komen te staan vanwege je werk.
Laat tijdens zakelijke onderhandelingen en communicatie over financiële zaken geen ruimte voor twijfel. Blijf nuchter en neem geen overhaaste beslissingen met Mercurius retrograde.
Er is meer voorzichtigheid vereist bij financiële projecten in het komende halfjaar. Bespaar waar mogelijk in je onderneming en huishouden.
De Noordknoop blijft tot medio juli 2023 in Stier, dus tot die tijd blijft de financiële situatie verweven met het verleden en het rechtzetten van zaken. Er zijn door de invloed van de Zuidknoop in Schorpioen (het 2e Huis van Financiën) onvoorziene uitgaven waardoor je banksaldo schommelt. Raadzaam is om niet te gokken of te beleggingen te doen.
Door de invloed van Uranus in Stier in het financiële 8e Huis van de Ziel en Intimiteit zijn er onduidelijkheden, conflicten of onverwachte gebeurtenissen rondom gedeelde financiële bronnen. Er kunnen conflicten zijn Pas op met het aangaan van een lening en zoek tijdig advies.
In de loop van het jaar moeten er afspraken worden gemaakt over eventuele afbetalingsregelingen met vrienden en crediteuren of met wie er nog onafgemaakte zaken of schulden van welke aard dan ook zijn.
Met de Nieuwe Maan in Stier van 19 mei 2023 in het 8e Huis van Gedeeld Vermogen, (pensioenen, belastingen, leningen, erfenissen en hypotheken) kunnen aantrekkelijke financiële opties ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een belastingteruggave of tegemoetkoming. Deze Nieuwe Maan is een goed moment voor een financieel plan dat jou en je geliefde meer stabiliteit voor de toekomst biedt.

Gezondheid
Asteroïde Ceres in Maagd is retrograde tot 7 mei 2023 in het Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten. Deze periode kan onbewuste problemen aan het licht brengen over jouw gevoel van gevoed en gesteund voelen. Je kunt inzicht krijgen in hoe oude problemen je hebben beïnvloed en onzeker hebben gemaakt. Vissen is voor Weegschaal het zesde Huis van Gezondheid.
Saturnus in Vissen houdt grote schoonmaak in je dagelijkse routine en gewoonten. Door ergonomische toepassingen en meer gestructureerd, gezond en productief gebruik van je tijd krijgt Weegschaal overzicht en ruimte. Saturnus in het zesde Huis kan echter leiden tot een gevoel van overbelasting, want de “strenge”Saturnus kijkt over je schouder mee.
Wanneer je niet bewust bent van slechte gewoontes, een baan die niet bij je past of te veel tijd besteedt aan zinloze taken, vastzit in een onwenselijke situatie of zelfs verveling, kun je ziek worden. Gewrichtsklachten, spierspanning, een depressie of burn-out ligt dan voor de hand. Door Saturnus in het 6e Huis kan Weegschaal last krijgen van de rug, beendergestel, haar of nagels. Saturnus wil dat je de verantwoordelijkheid voor je lichaam en psyche neemt door gezonde voeding, minder stress en lichaamsbeweging.
Ceres blijft tot 21 juni 2023 om je te helpen verwerken en los te laten.

Advies
Pluto in Waterman in het Huis van Creativiteit en Liefde is een transformerende en vernieuwende reis, een diepgaande metamorfose naar jezelf, naar je hart, inspiratie, passie, je authenticiteit, speelsheid en creativiteit.
Door de invloed van Saturnus in Vissen weet je wat liefde voor jou betekent en wat liefde zou moeten zijn, ook weet je wie je ware vrienden zijn.
Het valt in mei 2023 door de retrograde Mercurius in Stier niet mee om de juiste keuzes te maken op het gebied van intimiteit, investeringen, rijkdom en bezittingen. Even er tussenuit in de tweede helft van mei 2023 kan helpen om je hoofd leeg te krijgen. De antwoorden komen dan als vanzelf.

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!