Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Het jaar 2024, de Jaar van de Draak, belooft jouw jaar te worden, Tweelingen!
Vadertje Saturnus blijft het hele jaar in Vissen (Huis van Carrière) en door deze invloed ga je dromen en ambities realistischer benaderen. Saturnus leert je misschien harde lessen, maar je krijgt wel duidelijkheid. Dit jaar krijg je professionele hulp en begeleiding van ervaren personen.
Het jaar begint wat traag, maar het begint pas goed vanaf mei 2024.
De grote Weldoener Jupiter reist vanaf 26 mei 2024 door Tweelingen en dat gebeurt maar eens in de 12 jaar! N.B.: Jupiter blijft wel tot 9 juni 2025 in Tweelingen!
Het jaar 2024 is een optimistisch jaar vol van mogelijkheden en groeikansen! Een jaar om op avontuur te gaan en nieuwe ervaringen op te doen. Dus hier is je kans voor een nieuw begin, een nieuw project, een nieuw pad of een nieuw avontuur en dat geldt vooral voor de Tweelingen die vóór 16 juni zijn geboren.
Kort na de intrede van Jupiter in Tweelingen is er op 6 juni 2024 een Nieuwe Maan in Tweelingen en dat is het startsein van het overvloedige jaar 2024 en mag je gaan genieten van alle mogelijkheden die zijn gaan openbaren. Deze Nieuwe Maan energie is vooral voor de Tweelingen die tussen 4 en 8 juni geboren zijn.
De Mercurius retrograde cycli van 2024 (1-24 april in Ram, 5-27 augustus in Leeuw en Maagd en 26 november-14 december in Boogschutter) kunnen frustrerend voor je zijn, niet alleen op technologisch gebied. Je moet dan geduld hebben en niets forceren!
De rode Strijder Mars reist van 21 juli tot 4 september 2024 door Tweelingen en dat geeft een extra push aan jouw leven.
Met Mars en Jupiter in Tweelingen kan het niet anders dan dat 2024 jouw jaar gaat worden.
Op 15 december 2024 is er een Volle Maan in Tweelingen en deze kosmische gebeurtenis laat zien hoe ver je bent gekomen, dit geldt vooral voor de Tweelingen die tussen 11 en 16 juni zijn geboren.

Liefde en Relaties
Het jaar 2024 begint goed met Mars in Boogschutter (Huis van Relaties) tot 4 januari 2024. Asteroïde Ceres reist tot 7 februari 2024 door Boogschutter en ook Mercurius is in Boogschutter, dus de focus ligt op relaties. Mercurius gaat vanaf 2 januari 2024 weer direct in Boogschutter, dus relationele problemen van eind 2023 kunnen worden aangepakt en hersteld.
De Nieuwe Maan in Steenbok van 11 januari 2024 (Huis van Diepgang) brengt je in contact met je ziel en innerlijke kracht. Verborgen angsten en machts- en controlekwesties komen aan de oppervlakte om te worden geheeld.
Asteroïde Ceres reist vanaf 7 februari door Steenbok waardoor het makkelijker wordt om vertrouwen op te bouwen en te behouden. De retrograde Ceres van 14 mei tot 25 augustus 2024 kan het gevoel geven alsof je geen ondersteuning krijgt of kan problemen met intimiteit aan het licht brengen. Ceres blijft tot 7 december 2024 in Steenbok, dus ondersteuning blijft in 2024 een onderliggend thema dat om een oplossing vraagt.
Er vinden in 2024 twee Verduisteringen in Weegschaal plaats (het 5e Huis van Liefde): een Maansverduistering op 25 maart 2024 en een Zonsverduistering op 2 oktober 2024.
De Maansverduistering versterkt de band met geliefden met wie je een serieuze, spirituele en gezonde band hebt en laat je afstand nemen van iedereen op wie je niet kunt rekenen.
Een goed moment om liefdesproblemen op te lossen met Ceres retrograde.
De Zonsverduistering van 2 oktober 2024 kan een nieuwe liefde in je leven brengen en in de vaste relatie bloeit de liefde weer op.
Op 23 mei 2024 is er een Volle Maan in Boogschutter (Huis van Relaties) en met deze kosmische gebeurtenis worden er nieuwe verbintenissen zowel privé als zakelijk tot stand gebracht of verbroken. Wat er ook gebeuren zal, het einde of begin is voor alle partijen een nieuwe weg.
De Volle Maan laat zien wat al bestaat en zal helpen om een situatie te verhelderen zoals de ware gevoelens en ware bedoelingen van de partner.
Op 22 juni is er een Volle Maan in Steenbok en ook op 21 juli 2024 is er een Volle Maan in Steenbok (Huis van Diepgang en Intimiteit). Deze Volle Manen vallen tegelijk met Ceres retrograde in Steenbok. In je sociale kring en zakelijk leven worden er nieuwe verbintenissen tot stand gebracht of verbroken om de weg vrij te maken naar veiligheid, stabiliteit en kracht. Deze emotionele en gevoelige Volle Manen helpen om een situatie met intimiteit te verhelderen zoals de ware gevoelens en ware bedoelingen van de partner en eventuele oude bagage en trauma’s.
Mercurius is retrograde in Boogschutter (Huis van Relaties) van 26 november tot 14 december 2024 en dat is een periode van heroverweging van genomen beslissingen ten opzichte van één-op-één relaties (zoals geliefde, kinderen, familie of vrienden) of sociale contacten in dagelijkse situaties. Er komen veranderingen in je sociale leven, maar verwacht ook enkele complicaties.
Op 1 december 2024 is er een Nieuwe Maan in Boogschutter, dus tijdens deze retrograde krijg je de kans om opnieuw de verbinding aan te gaan met iemand uit het verleden of je vaste relatie te versterken.
Op 30 december 2024 is er een Nieuwe Maan in Steenbok (Huis van Diepgang, Zielsprocessen, Intimiteit, Gedeelde Financiën, gezamenlijke verantwoordelijkheden en financiële verplichtingen)
De transformerende energie van de Nieuwe Maan aan het eind van 2024 vraagt zowel financieel als emotioneel om de waarheid onder ogen te zien, wat je geeft, wat je wint, wat je tijd en energie waard is.

Familie en Huis
Op 24 februari 2024 is er een Volle Maan in Maagd (het Huis van Familie en Huis) en deze emotionele Volle Maan vraagt aandacht te schenken aan je gezin of de band te herstellen met familieleden.
De emotionele focus is gericht op het huis, gezin of degenen die je als familie beschouwt door gebeurtenissen uit het verleden of herinneringen. Deze Volle Maan laat een voltooiing of afronding zien thuis zoals een verhuizing naar andere woonplaats vanwege je carrière, een gezamenlijke vakantie, verzoening, familiebijeenkomst of renovatie. Plannen om te verhuizen worden concreet of er is sprake van een daadwerkelijke verhuizing. Misschien verlang je naar meer steun en ben je bereid om ook steun te geven. Jouw thuisbasis moet veilig zijn en niet onstabiel en ongemakkelijk aanvoelen. Deze Volle Maan ‘maant’ je aan om problemen aan te pakken om een gezonde en veilige basis voor jezelf en je gezin te creëren.
Mercurius retrograde in Maagd in van 5 tot 15 augustus 2024 kan problemen met het huis en het gezin naar voren brengen. Hou rekening met vertragingen van zendingen, het verbreken van beloftes of terugdraaien van financiële toezeggingen. Hou dus in je directe omgeving rekening met het verbreken van beloftes en ook reizen moeten opnieuw worden gepland.
Problemen in het gezin, familie of met de omgang met degene die je als familie beschouwt kunnen nu de boventoon voeren. Tweelingen probeert verbeteringen aan te brengen of gaat zich emotioneel losmaken. Mercurius retrograde in Maagd is een gunstige periode om opnieuw contact te maken met familieleden, voor een verbouwing of verbeteringen aan je huis of woonsituatie om deze comfortabeler te maken. Hou tijdens deze retrograde Maagd in augustus 2024 rekening met kleine gebreken in huis zoals kapotte stopcontacten, doorgebrande zekeringen en lekkende leidingen, waardoor reparaties noodzakelijk zijn.
Op 2 september 2024 is er een Nieuwe Maan in Maagd in het 4e Huis van Familie en Huis.
Met deze Nieuwe Maan in Leeuw in het Huis van Familie, Huis en Oorsprong ontwaakt een drang om je ware zelf te vinden. Deze Nieuwe Maan stimuleert om op zoek te gaan naar je oorsprong, land en afkomst, je voorouders, je opvoeding, veiligheid verbondenheid en geborgenheid. Waar en bij wie voel jij je veilig? Met de Nieuwe Maan ben je bezig met je huis zoals een nieuw interieur of verhuizing. Ook ga je meer tijd doorbrengen met je gezin, familie of degenen die je als familie beschouwt. Voor de rest van 2024 zoekt Tweelingen rust en gezelligheid op daar waar jij je emotioneel thuis voelt.

Carrière
Neptunus heerst over Vissen en Vissen is voor Tweelingen het Huis van Carrière en Bestemming. Neptunus blijft ook in 2024 in het 10e Huis van Carrière en Bestemming.
Door de invloed van Neptunus in Vissen (al sinds april 2011) kan Tweelingen onzeker zijn over de richting in de carrière, maar de invloed van Neptunus laat je ook creatieve oplossingen te vinden om uit de problemen te komen en verbinding te maken met je intuïtie om het juiste pad te vinden.
Saturnus versterkt Neptunus in Vissen en gaat voor een steeds sterke basis in je carrière zorgen. Saturnus beoordeelt het succes dat je tot nu toe hebt gehad, maar laat je ook zien waar het is misgegaan en wat kan worden verbeterd. Je wil weten waar je aan toe bent, wat je positie is en hoe de wereld jou ziet. Het kan zijn dat je je kwetsbaar voelt en kan teveel verantwoordelijkheid op zich nemen. Neptunus en Saturnus samen in Vissen kan alle kanten opgaan afhankelijk van de professionele of maatschappelijke keuzes die zijn gemaakt.
Als je niet weet wat je moet doen of de weg kwijt bent, komen er door de invloed van Saturnus karmische lessen om de verbinding met jezelf te versterken.
Heb je de weg gevonden, dan krijg je erkenning en bewondering van anderen die op hun beurt jou weer geweldige kansen bieden.
Op 10 maart 2024 is er een Nieuwe Maan in Vissen en dit is een geweldig moment voor een ongelooflijke carrièremove of om andere maatschappelijke veranderingen door te voeren.
Mars reist van 23 maart tot 30 april 2024 door Vissen en door deze extra energie en drive kun je werkelijk vooruitgang boeken.
Op 23 april 2024 is er een Volle Maan in Schorpioen (Huis van Werk en Gezondheid).
De tijd is gekomen om een bestaand project af te werken, maar ook moeten er eventuele problemen met een zakenpartner of klant worden opgelost en afgewerkt en je te concentreren op productief en efficiënt bezig zijn in je dagelijkse leven.
Op 18 september 2024 is er een gedeeltelijke Maansverduistering in Vissen en de ze kosmische gebeurtenis is van grote invloed voor de rest van 2024.
Deze Maansverduistering valt samen met de transit van Mars door Kreeft in het Huis van Financiën en dat kan tot geweldige resultaten leiden. Waar je eerder dit jaar mee bent begonnen, kan nu tot bloei komen. Deze kosmische gebeurtenis laat de mogelijkheid zien van vooruitgang en succes, maar alleen als je er met hart en ziel voor gaat. Het vinden van emotionele rust en het bouwen aan een stevig thuisfront zijn de pijlers onder jouw succes. Projecten komen tot voltooiing of worden vlot getrokken. Diepgaande veranderingen in de carrière zoals een reorganisatie of verandering in het bedrijfsbeleid, andere regelgeving vanuit de overheid of managementwijziging zijn mogelijk.
Op 1 november 2024 is er een Nieuwe Maan in Schorpioen (Huis van Werk). Tweelingen neemt dan het besluit om verbeteringen door te voeren in de werkomgeving en met collegiale interactie.
Het gaat om nieuwe technologieën, teamwork en nieuwe ideeën op het gebied van welzijn en milieu. Een nieuwe dagelijkse routine of ander werk leidt tot minder stress en geeft je de kans om je te richten op werk waar je hart naar uitgaat. Wat zijn je volgende stappen?

Financiën
De Maan is heerser van het Huis van Financiën voor Tweelingen. Dat betekent voor Tweelingen dat iedere Nieuwe, Wassende en Volle Maan een geweldig moment is voor het doen van investeringen. De Afnemende Maan is steeds weer een periode om financiële zaken af te werken en facturen te betalen. Met dit in gedachte krijgt Tweelingen financieel overzicht en inzicht. Wanneer iets niet helemaal goed gaat, hou dan voor ogen dat dingen ook weer ten goede zullen keren. Net als de golven van de zee aan het strand die zich steeds terugtrekken en weer opkomen onder invloed van de Maan, zo gaat het ook financieel.
Van 18 juni tot 11 juli 2024 reist Venus door het Huis van Financiën en dat is een gunstige transit om meer geld te verdienen, maar hou er rekening mee dat je ook meer geld wil uitgeven aan dingen die vreugde en plezier brengen. Gunstige transit voor financiële onderhandelingen en investeringen.
Op 5 juli 2024 is er een Nieuwe Maan in Kreeft. Met de Nieuwe Maan in het Huis van Financiën, Fiscale Zaken, geld, waardebepaling en persoonlijk bezit is Tweelingen gefocust en trots op het feit dat alle verdiensten ook eigen verdienste zijn. Je mag trots zijn op wat je hebt bereikt op zowel materieel als immaterieel gebied. Deze Nieuwe Maan laat zien waar geld moet worden geïnvesteerd en waar prioriteiten moeten worden gesteld om een gunstige positie te verwerven. Een Nieuwe Maan om financiële doelen voor de toekomst te stellen, maar ook een Nieuwe Maan om te waarderen wat je al hebt. Wat maakt jou werkelijk gelukkig? Wat heb je echt nodig? Investeren in creatieve projecten kan de moeite waard zijn.
De rode planeet Mars reist van 5 september tot 4 november 2024 door Kreeft (Huis van Financiën) en dat is een geweldige drive om meer geld te verdienen. Meer geld geeft vertrouwen voor de toekomst.

Gezondheid
Gedachten zijn van invloed op je gezondheid.
Negatieve gedachten kunnen zich vertalen in spanning, stressklachten, pijn, vermoeidheid en lichamelijke klachten.
Uranus blijft het hele jaar 2024 in Stier (12e Huis van Kosmisch Bewustzijn) en Jupiter blijft tot 25 mei 2024 in het 12e Huis. De eerste vijf maanden van 2024 zijn geschikt om via de weg van meditatie, retraite en afzondering, angsten en beperkende overtuigingen los te laten en je over te geven aan liefdevolle verbinding, eenheid en spiritualiteit. Jupiter in Stier tot 25 mei 2024 is een transit van genezing, detox, catharsis, zuivering en transformatie.
Op 25 januari 2024 is er een Volle Maan in Leeuw (het mentale 3e Huis van Gedachten en Communicatie) en deze dringt aan om dingen uit te praten, dingen die je dwarszitten.
Luister naar jezelf, hoe je dingen zegt tegen anderen en jezelf. Het gaat over iets wat moet worden afgesloten, mogelijk iets over jezelf, iets wat om voltooiing en balans vraagt.
Op 9 februari 2024 is er een Nieuwe Maan in Waterman in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn, Studie, Reizen, Internationale verbindingen, Expansie en Levensbeschouwing.
Tweelingen wordt hierdoor gestimuleerd om de spirituele kant te omarmen en het hart te openen om je dromen waar te maken. Deze Nieuwe Maan biedt Tweelingen unieke kansen om zich verder te ontwikkelen en wijsheid en inzichten met de wereld te delen.
De rode planeet Mars reist van 14 februari tot 22 maart 2024 door Waterman en dat is een extra stimulans om anders te gaan denken.
De Nieuwe Maan in Stier van 8 mei 2024 in het 12e Huis van het Kosmisch Bewustzijn maakt Tweelingen supergevoelig voor stemmingen en trends in de wereld. Deze Nieuwe Maan stimuleert Tweelingen om de diepte in te gaan om op zoek te gaan naar zichzelf.
Mars reist van 10 juni tot 20 juli 2024 door Stier daarmee worden zaken opgehelderd. Je gaat dingen beter begrijpen en inzichten krijgen, waardoor je makkelijker oude pijn kan loslaten,
Op 4 augustus 2024 is er een Nieuwe Maan in Leeuw en daarmee wordt je nieuwsgierigheid en creativiteit geprikkeld. Kies je woorden zorgvuldig, want wat je zegt is essentieel.
Op 19 augustus 2024 is er een Volle Maan in Waterman in het negende Huis van Hoger Bewustzijn, Kennis, Betekenis, Spirituele Overtuigingen en Inzichten, verre reizen en levensbeschouwing. Tweelingen kan overprikkeld zijn van zoveel indrukken en daarom is het goed om wat afstand te nemen om het grote geheel te kunnen overzien.
Een geweldig moment om op reis te gaan, in gedachten of echt op reis op zoek naar jezelf.
Door Mercurius retrograde van 14 tot 25 augustus 2024 kun je minder focus hebben en daardoor ben je sneller afgeleid. Er kan ook vertraging zijn of je moet een plan heroverwegen.
Mars in Leeuw vanaf 3 november 2024 geeft veel mentale energie drive om met ideeën en plannen aan de slag te gaan. Mars gaat echter retrograde vanaf 6 december 2024 tot 6 januari 2025 dus in die periode kan je focus minder zijn. Wel is het goede periode om met dat oude idee aan verder aan de slag te gaan.
Op 15 november 2024 is er een Volle Maan in Stier in jouw Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten. Met deze Volle Maan kun je contact maken met je innerlijke zelf, met je ziel. In afzondering vindt je de schitterende volheid om innerlijke pijn te genezen, dus zoek de rust in retraite of een plaats van spirituele rust om de inzichten te krijgen die je nodig hebt.
Luister naar wat er gezegd wordt en luister naar je innerlijke stem, jouw ziel. Er gebeurt veel om je heen, maar je hebt zelf ook veel invloed op alles wat er om je heen gebeurt.

Advies
Tweelingen voelt de impuls om het ego los te laten en opnieuw contact te maken met het ware zelf en het licht van innerlijke genezing te omarmen.
Pluto reist vanaf 22 januari 2024 tot 2 september 2024 door Waterman (het 9e Huis van Levensbeschouwing, Wijsheid en Spiritualiteit) en met deze transformerende kracht ga je steeds meer oude overtuigingen loslaten en anderen denken door studie of diepgaande ervaringen tijdens reizen. Pluto gaat het pad vereffenen naar eigenheid waardoor je juiste keuzes kunt maken en antwoorden gaat vinden over het hoe en waarom dingen hebben plaatsgevonden in jouw leven.
Na 14 lange jaren van Pluto door Steenbok (8e Huis) kun je terugkijken op heftige jaren waarin je misschien veel bent kwijtgeraakt, geld, bezit, liefdes en heb je de betrekkelijkheid van het leven ervaren. Pluto in Waterman vanaf 22 januari 2024 in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn is een ware metamorfose en opent de deur naar een filosofische, spirituele benadering van het leven. Pluto geeft je de oerkracht om oude conditionering en angst los te laten, de juiste keuzes te maken en antwoorden te vinden over het hoe en waarom dingen hebben plaatsgevonden in jouw leven.
Pluto keert van 3 september tot 19 november 2024 voor de laatste keer terug naar Steenbok om voor eens en altijd opruiming te houden en vertrouwen te herstellen.
Mars reist van 5 januari tot 13 februari 2024 door Steenbok en maakt daar de weg alvast vrij voor Pluto in Waterman. Pluto in Waterman wordt een diepgaande metamorfose in je leven.
In 2024 komen er interessante kansen in jouw professionele en persoonlijke leven. Wees voorbereid op veranderingen, extra werkdruk en mogelijke uitdagingen.
De financiële situatie gaat verbeteren waardoor financiële problemen met succes kunnen worden opgelost. In 2024 is er kans op een huwelijk, partnerschap en gezinsuitbreiding, maar ook echtscheiding of verbreken van een partnerschap is mogelijk in 2024.
Vanaf de tweede helft van 2024 moet je selectief zijn met vriendschappen, sociale verbindingen en romances.

error: Content is protected !!