Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

De penumbrale Maansverduistering in Weegschaal van 25 maart 2024

Een Maansverduistering vindt altijd plaats met Volle Maan, wanneer de Zon en de Maan precies tegenover elkaar staan. De schaduw van de Aarde valt dan, geheel of gedeeltelijk, over de Maan. 
De Maan staat voor het gevoel, dus het gevoel wordt energetisch overgenomen door het ego van de Zon.

Zoals een Zonsverduistering de energieën op het bewuste niveau vertegenwoordigt, zo staat de Maansverduistering voor energieën op het onbewuste niveau, onze emotionele reacties.

Maansverduisteringen zijn culminaties van emotionele cycli en zijn universele verwijzingen naar grote verschuivingen en transformerende veranderingen die op korte termijn zullen plaatsvinden en die de ontwikkeling van wereldse gebeurtenissen voor de komende jaren zullen bepalen.

De Volle Maan van 25 maart 2024 is een penumbrale of ringvormige Maansverduistering op 5º07 in het Luchtteken Weegschaal.

Bij deze Maansverduistering staan de Zon, de Aarde en de Maan niet perfect op één lijn, dus de Aarde blokkeert niet al het licht van de Zon, waardoor de Maan niet geheel wordt overschaduwd.

Deze penumbrale Maansverduistering is zichtbaar in Europa, Noord-Oost-Azië, Australië, Afrika, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, de Stille Oceaan, de Atlantische Oceaan, het Noordpoolgebied en Antarctica.

Er vallen in 2024 maar liefst drie verduisteringen op de as Ram/Weegschaal in 2024, dus het gaat over het thema samenwerking en toewijding versus autonomie en eigenheid binnen relaties.
Het vrouwelijke principe, (de Volle Maan in Weegschaal) wil delen en het mannelijke principe, (de Zon in Ram) wil de autonomie behouden.

Van alle verduisteringen in 2024 is dit de ‘minst heftige’, want afgezien van dit relationele basisconflict kenmerkt deze Maansverduistering in Weegschaal zich met harmonische aspecten. Asteroïde Pallas Athena in Boogschutter en Pluto in Waterman vormen met de Maansverduistering een aspectpatroon dat bekend staat als een Wieg of Jagershoed.

De Wieg, gesteund door de wijze Pallas Athena in het grensverleggende Boogschutter en Pluto in Waterman biedt mogelijkheden voor een creatieve oplossing hoe deze twee polariteiten kunnen worden geïntegreerd en overbrugd.

Deze Maansverduistering kan echter door de invloed van Pluto in Waterman ook de trigger zijn om te vechten voor gerechtigheid, rechtvaardigheid en een eerlijke verdeling.

Er is veel aan het veranderen en verschuiven op het gebied van groepsprocessen en relaties.
Het bewustzijnsproces krijgt kans om te groeien en biedt perspectief bij een moeilijke situatie.
Je mag ontvangen, maar als je iets wil loslaten wat je niet meer dient, is dit het moment.

Iedereen met de Zon, Maan, ascendant of MC, Lichten of planeten tussen de 0 en 10 graden van de hoofdtekens Ram (verjaardag op 20 tot 30 maart), Kreeft (verjaardag 21 juni tot 1 juli), Weegschaal (verjaardag 22 september tot 3 oktober) en Steenbok (verjaardag 21 tot 31 december) wordt door deze Maansverduistering het meest beïnvloed.

Invloed van deze Maansverduistering op alle dierenriemtekens (lees vanaf ascendant)

RAM ♈️ (20 maart – 19 april)
De penumbrale Maansverduistering in Weegschaal van 25 maart 2024 valt in het 7e Huis van Relaties, zowel privé als zakelijk. Deze Gedeeltelijke Maansverduistering vormt een oppositie met Ram en is de poort naar een periode van persoonlijke ontwikkeling en verandering.
In de komende zes maanden kunnen er ingrijpende emotionele veranderingen zijn in de persoonlijke relatie met een goede vriend, geliefde of zakenpartner. Emotioneel gezien is dit de beste periode voor een nieuwe relatie, huwelijk, zakelijk contract of serieuze toezegging, om een ​​partnerschap officieel te maken of om een vastgelopen relatie te beëindigen.
Een relatie kan (alsnog) eindigen of een nieuwe relatie kan beginnen. Wat of wie in de komende maanden komt of gaat, het zal van blijvende aard zijn.

STIER ♉️ (20 april – 20 mei)
De penumbrale Maansverduistering in Weegschaal van 25 maart 2024 valt in het 6e Huis van Dagelijkse Routine en Gezondheid en vormt een inconjunct met Stier.
Dit leerzame inconjunct kan de aanleiding zijn tot grote veranderingen op het werk, zoals een reorganisatie, afscheid van je huidige baan en een nieuwe baan, een nieuwe dagroutine of levensstijl. Deze Gedeeltelijke Maansverduistering duidt op de noodzaak tot veranderingen in je dagelijkse routine om geestelijk en fysiek gezond te blijven.
Gezonde voeding, lichaamsbeweging, minder stress op het werk en in je dagelijks leven, dat is waar het om gaat.

TWEELINGEN ♊️ (21 mei – 20 juni)
De penumbrale Maansverduistering in Weegschaal van 25 maart 2024 valt in het 5e Huis van Liefde, Zelfexpressie en Creativiteit en vormt een driehoek met Tweelingen.
Deze kosmische gebeurtenis brengt een nieuwe liefde of vriendschap of er komt een eind aan een liefdesrelatie of vriendschap wanneer deze niet goed (meer) voelt.
De penumbrale Maansverduistering opent dus de kosmische poort naar een nieuwe liefde, inspiratie of verdieping in jouw relatie, maar zal in de komende zes maanden ook van invloed zijn op bestaande vriendschappen en sociale contacten wanneer je het gevoel hebt dat je individuele vrijheid in het geding is. Dit spirituele proces heeft een natuurlijk verloop. Vrienden komen en vrienden gaan als vanzelf.

KREEFT ♋ (21 juni – 21 juli)
De penumbrale Maansverduistering in Weegschaal van 25 maart 2024 valt in het 4e Huis van Familie en Privé-leven en staat vierkant op Kreeft. Deze Maansverduistering heeft betrekking op je huis en familie. Deze Maansverduistering brengt onuitgesproken boosheid en negatieve aspecten in de familiesfeer naar buiten. Emotionele reacties zijn onvermijdelijk, maar deze helpen wel een oplossing te vinden om een slepende situatie te herstellen. Iets wat verborgen is gebleven en wat te maken heeft met ouders, ouderen of familielid, zelfs van vorige generaties, komt nu naar buiten. Er kan in de komende zes maanden sprake zijn van een carrière-move waardoor het noodzakelijk is om te verhuizen. Het is van het grootste belang dat het evenwicht tussen privéleven en carrière wordt hersteld.

LEEUW ♌️ (22 juli – 21 augustus)
De penumbrale Maansverduistering in Weegschaal van 25 maart 2024 valt in het 3e Huis van Communicatie, Onderwijs en Directe Woonomgeving, je relatie met de buitenwereld. Door het sextiel met Leeuw besluit je om negatieve gedachten zoveel mogelijk te laten gaan en je te concentreren op waar het werkelijk om gaat.
Alles wat je tot nu toe als vanzelfsprekend hebt beschouwd moet opnieuw worden geëvalueerd om je meer bewust te maken van hoe je met jezelf en met anderen communiceert.
Als je denkt alles te weten of gelooft dat je alles hebt gezegd over een bepaalde situatie, denk dan nog eens goed na, want er is iets dat je over het hoofd hebt gezien dat te maken heeft met een buurtproject, vervoer, onderwijs of over broers en zussen.

MAAGD ♍️ (22 augustus – 21 september)
De penumbrale Maansverduistering in Weegschaal van 25 maart 2024 valt in jouw geldsector, persoonlijke hulpbronnen, bezittingen en materiële gehechtheden. De financiële situatie kan onder druk komen te staan. Deze kosmische gebeurtenis leidt tot ontwikkelingen waardoor de focus komt te liggen op waardebepaling en hoe je met geld en bezit omgaat of juist met de angst om alles te verliezen. Deze Maansverduistering is een wake-up call om je relatie met geld opnieuw te evalueren en te onderzoeken.

WEEGSCHAAL ♎️ (22 september – 22 oktober)
De penumbrale Maansverduistering in Weegschaal van 25 maart 2024 valt in jouw Huis van Persoonlijkheid. De conjunctie met Weegschaal legt de focus op relaties en de relatie die je met jezelf hebt.
Iedere Weegschaal wordt sterk beïnvloed door deze lunaire kracht. Innerlijke problemen zoals onverwerkte gevoelens, emoties of irrationele veronderstellingen kunnen worden afgereageerd op anderen, zonder dat Weegschaal zich bewust is van de oorzaak van projectie. Geven en nemen kan een issue zijn. Deze Gedeeltelijke Maansverduistering kan een relatie maken of breken al naar gelang de kwaliteit van die relatie.
SCHORPIOEN ♏️ (23 oktober – 21 november)
De penumbrale Maansverduistering in Weegschaal van 25 maart 2024 valt in het 12e Huis van het Kosmische Bewustzijn en Loslaten. In het komende halfjaar brengt deze kosmische gebeurtenis onbewuste emotionele pijn en verlangens aan het licht. Hoewel deze gevoelens pijnlijk voor je kunnen zijn, is deze kosmische doorgang hard nodig om oude pijn en karma los te laten om verder te kunnen gaan. Een periode van bezinning of retraite geeft je de rust om jezelf te (her)vinden.

BOOGSCHUTTER ♐️ (22 november – 20 december)
De penumbrale Maansverduistering in Weegschaal van 25 maart 2024 valt in jouw Huis van Vriendschappen, Groepsparticipatie en Sociale Processen. Deze kosmische gebeurtenis laat je sociale contacten en vriendschappen tegen het licht houden. Wie van je vrienden en sociale contacten voegt iets toe aan je leven? Wie ziet jou als bezit of wie of wat denk je dat jij bezit?
Wie biedt je een luisterend oor of bij wie loop je tegen een muur? In het komende halfjaar komen er veranderingen in het sociale netwerk van Boogschutter, maar naast afscheid nemen wordt jouw sociale kring ook weer uitgebreid met waardevolle contacten.

STEENBOK ♑️ (21 december – 18 januari)
De penumbrale Maansverduistering in Weegschaal van 25 maart 2024 valt in jouw Huis van Carrière en Bestemming en vormt een vierkant met Steenbok. Deze kosmische gebeurtenis laat de mogelijkheid zien van vooruitgang en succes, maar alleen als je er met hart en ziel voor gaat. Deze Maansverduistering laat zien dat dat projecten tot voltooiing komen of vlot worden getrokken. Diepgaande veranderingen in de carrière zoals een reorganisatie of verandering in het bedrijfsbeleid, andere regelgeving vanuit de overheid of managementwijziging zijn mogelijk.
De Maansverduistering geeft aan dat het evenwicht moet worden hersteld tussen carrière en openbare leven en de behoeften van je gezin en privéleven.

WATERMAN ♒️ 19 januari – 17 februari)
De penumbrale Maansverduistering in Weegschaal van 25 maart 2024 valt in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn, Buitenland, Filosofie, Studie en Reizen.
Wanneer je ergens in gelooft, breng je energie in beweging en dat trek je naar je toe, dat kan zowel positief als negatief zijn.
Deze Gedeeltelijke Maansverduistering doet je nadenken over het grotere geheel van het leven en geeft inzichten vanuit je hoger bewustzijn over wat waarheid en gerechtigheid is. Vertrouwen op je eigen gevoel en dit met je gedachten ondersteunen geeft een gevoel van ongekende kracht.

VISSEN ♓️ (18 februari – 19 maart)
De penumbrale Maansverduistering in Weegschaal van 25 maart 2024 valt in het 8e Huis van Gedeelde Financiën en leidt tot ontwikkelingen waardoor de focus komt te liggen op gezamenlijke financiën zoals belastingen, hypotheek en erfenissen.
Deze Gedeeltelijke Maansverduistering maakt je ook bewust van fysieke als emotionele verantwoordelijkheden jegens anderen.
Financiële ontwikkelingen van of door derden maken het noodzakelijk om een ander financieel beleid te gaan voeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!