Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De meeste planeten bevinden zich in mei 2023 inmiddels aan de onderzijde van de Ram horoscoop. In deze halfjaarlijkse cyclus ben je bezig met emotionele verwerking en de opbouw voor een komende cyclus waarin de buitenwereld belangrijk wordt.
Mei 2023 brengt overigens intense verschuivingen op jouw pad, Ram.
Sinds 21 december 2022 heeft Ram door de transit van de grote gasreus Jupiter door Ram een ware boost gekregen van energie, groei en ondersteuning gekregen.
Ram mag terugkijken op een periode van doorbraken en nieuwe kansen zowel op persoonlijk als professioneel vlak.
Tot 16 mei 2023 blijft Jupiter in Ram, pas in april 2034 is Jupiter weer terug in jouw teken.
Het ijzer smeden nu het (nog) heet is, dus. Ga ervoor, Ram!

Liefde en Relaties
De Maansverduistering in Schorpioen van 5 mei 2023 valt voor Ram in het 9e Huis van Transformatie en de Zielsprocessen. Door een intense gevoelservaring gaat Ram in de komende zes maanden opruiming houden in het zielenleven zoals contacten verbreken met negatieve personen en situaties en beperkende overtuigingen. Het kan je dichter bij je partner kunnen brengen of juist het tegenovergestelde. Gevoeligheden die te maken hebben met geldkwesties die je met de partner deelt en seksualiteit vragen om een oplossing.
Door de invloed van Pluto in Waterman (11e Huis van Vriendschappen) ziet Ram veranderingen in de sociale kring ontstaan, zoals in vriendschappen, netwerken en machtsdynamiek binnen sociale netwerken. Veranderingen aanbrengen of toch die lang uitgestelde breuk?
Door de invloed van Venus in Kreeft vanaf 8 mei 2023 kan er verwarring ontstaan in relaties die om aanpassingen vragen. Door water bij de wijn te doen, komt alles wel weer goed.
Vanaf 21 mei 2023 reist jouw planeet Mars door Leeuw. Tot 10 juli 2023 mag Ram rekenen op een boost van liefdesenergie. Deze transit is maar eens in de 2 jaar, dus geweldige tijd om te daten, voor een zwangerschap of het liefdesvuur in jouw relatie aan te wakkeren!

Familie en Huis
Jouw planeet Mars is nog tot 20 mei 2023 in Kreeft (Huis van Familie en Huis). Tijdens die periode is Ram gemotiveerd om huiselijke projecten tot een goed resultaat te brengen, zoals meer thuis tijd met de familie doorbrengen of met degenen die jij als familie beschouwt, een verhuizing of iemand helpen verhuizen of de woonsituatie te verbeteren, opknappen of renoveren.
Met Venus in Kreeft van 8 mei tot 5 juni 2023 kan er ruzie of onrust zijn over financiën en probleem met kinderen in het gezin en familie. Kinderen zijn opstandig en proberen hun grenzen uit.
De Maan staat symbool voor jouw Huis en Familie. Door de invloed van de Maan is een veilige en emotioneel stabiele thuissituatie voor Ram heel belangrijk.
Afleiding om de harmonie te bewaren is goed, want Mars in Kreeft kan licht ontvlambaar zijn, een conflict kan ontstaan tussen gezinsleden en dat kan ten koste gaan van schoolgaande of studerende kinderen. Mei 2023 is door de invloed van Mercurius retrograde geen gunstige maand om op reis te gaan.

Carrière
Met geluksplaneet Jupiter in jouw teken Ram is er in de eerste helft van mei 2023 succes te zien in jouw carrière, ook financieel voordeel en een goede relatie met klanten, cliënten, collega’s en medewerkers. Je weet dat het niet altijd zo kan blijven, dus bouw nu op voor de tweede helft van 2023.
Ceres retrograde in Maagd tot 7 mei 2023 valt precies met Mercurius retrograde in Stier. Ondanks Jupiter in Ram kan de eerste helft van mei 2023 een periode zijn waarin je je niet zo verbonden of gewaardeerd voelt of je kunt overstelpt worden met werk en verantwoordelijkheden. In deze periode is het goed om compromissen te sluiten en afleiding te zoeken met iets dat je graag doet. Door de invloed van Mars in Kreeft kunnen er ook van studenten strubbelingen zijn waardoor het nodig zal zijn om een koerscorrectie aan te brengen. Zakelijke reizen zowel het binnen- als buitenland zijn winstgevend voor de ondernemende Ram. Vanaf 21 mei 2023 reist jouw planeet Mars door Leeuw. Tot 10 juli 2023 is dit een geweldige tijd voor de Ram die werkzaam is de recreatieve of artistieke sector. Dit gebeurt maar eens in de 2 jaar, dus laat je ideeën de vrije loop.

Financiën
De Maansverduistering in Schorpioen van 5 mei 2023 kan deze maand nieuws brengen over een schikking, erfenis, investeringen of activa.
Mercurius retrograde in Stier kan tot 14 mei 2023 echter tot financiële vertragingen of verwarring over uitgaven leiden. Tot die tijd voorzichtig zijn met speculeren en bij het opstellen van zakelijke overeenkomsten of het ondertekenen van contracten.
De grote Weldoener Jupiter reist vanaf 17 mei 2023 door Stier (Huis van Financiën). Jupiter in het Huis van Financiën is een gunstige transit, want Ram krijgt in het komende jaar kansen om de financiële situatie te verbeteren met kans op een loonsverhoging of een nieuwe baan.
Met de Nieuwe Maan in Stier van 19 mei 2023 in het Huis van Financiën worden financiële onduidelijkheden opgehelderd. Ram krijgt alle informatie die nodig is om goede financiële beslissingen te nemen. Een Nieuwe Maan om financiële doelen te stellen, maar ook een Nieuwe Maan om te waarderen wat je al hebt. Wat heb je nodig om gelukkig te zijn, zowel financieel als persoonlijk? Koop je dingen voor jezelf of om indruk te maken op anderen? Wat heb je eigenlijk nodig om echt gelukkig te zijn?

Gezondheid
Mei 2023 laat een gunstige maand zien voor je gezondheid.
Met Jupiter in jouw teken Ram ben je geneigd om te overdrijven en niet naar je lichaam te luisteren. Er moet strikte aandacht worden besteed aan lichaamsbeweging en een gezond dieet om fit te blijven. Ontspanning, yoga- en meditatieprogramma’s ondersteunen Ram om fysiek en mentaal fit te blijven. Met Jupiter in Stier vanaf 17 mei 2023 komt er meer rust en stabiliteit voor Ram. Door de transit van Saturnus (Karma) door Vissen (Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten) gaat Ram oude onverwerkte emotionele bagage loslaten. Ram heeft in de afgelopen 1,5 jaar veel verdriet verwerkt of er is sprake van een gezondheidsprobleem.
Saturnus in Vissen in het 12e Huis mag worden gezien als grote schoonmaak van geest en ziel. Het vermijden van stressvolle situaties en het ondersteunen van het mentale welzijn moet bij Ram voorop staan!

Advies
De totale Zonsverduistering in Ram van 20 april 2023 was een moment van een nieuwe start op het gebied van relaties met bepaalde vrienden en groepen. Deze invloed is tot eind oktober 2023 actueel, waardoor ook deze maand diepgewortelde problemen rond intimiteit en passie aan de oppervlakte komen. De verbinding met het innerlijke Zelf is pas mogelijk wanneer de confrontatie met de eigen schaduwkant wordt aangegaan.
Jupiter in Ram heeft vanaf 21 december 2022 persoonlijke en materiële groei gestimuleerd. Jupiter blijft tot 16 mei 2023 in Ram, dus maak gebruik van deze energie om stagnerende projecten nieuw leven in te blazen.
Vanaf 22 mei 2023 reist Mars door Leeuw en met deze energie is het volle kracht vooruit!

error: Content is protected !!