Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Met de meeste planeten aan de bovenkant van de Tweelingen-horoscoop is januari 2023 gericht op de buitenwereld. Toch moet Tweelingen nog steeds rekening houden met het feit dat doelen alleen bereikt kunnen worden door samenwerking en het tonen van sociale vaardigheden.
De nadruk ligt deze maand op carrière en financiën.
Mars in Tweelingen is jouw geheime wapen…Mars gaat vanaf 12 januari 2023 weer direct en kan het goed vinden met de grote Weldoener Jupiter, in Ram waardoor Tweelingen het verschil kan maken. Neptunus en Venus in Vissen kunnen aan het eind van januari 2023 voor verwarring zorgen, want door deze energieën zie je de alleen droom en verlies je de realiteit.

Liefde en Relaties
Van 4 tot 27 januari 2023 reist Venus door Waterman. Deze transit maakt Tweelingen vrij van ondermijnende emotionele beperkingen. Door Venus in Waterman durf je meer jezelf te zijn en breng je de passie in je relatie. Voor de single Tweelingen gaan alle lichten op groen. Met deze energie is er een spannende date of kan een liefde opbloeien. Natuurlijk gaat het niet vanzelf, je moet er zelf ook moeite voor doen.
Door de invloed van de retrograde Mars in Tweelingen kan er in de vaste relatie nog steeds sprake zijn van stress. Mars gaat vanaf 12 januari 2023 weer direct, maar je moet wel rekening houden dat voor de rest van januari 202 die vervelende vertragende en gespannen energie zal blijven.
Het blijft van het grootste belang dat je rekening blijft houden met de behoeften, verlangens en gedachten van je geliefde en relaties.

Familie en Huis
Tot 11 januari 2023 is Mars retrograde in Tweelingen. Met de schaduwperiode meegerekend kan januari 2023 thuis leiden tot grote frustratie, ergernis, ongeduld, kritiek en irritaties over situaties en andere mensen.
Tweelingen kan in januari 2023 privé voor een moeilijke beslissing komen te staan, maar dat is moeilijk wanneer je jezelf en je omgeving niet vertrouwt. Tweelingen blijft dan hangen in angst en besluiteloosheid. Mercurius is heerser van het 4e Huis van Familie en is retrograde in Steenbok. Tweelingen kan daardoor geïrriteerd zijn en ook Mars retrograde in Tweelingen maakt je innerlijk onrustig. Hierdoor ben je geneigd overhaaste besluiten nemen of een oordeel vellen zonder goed na te denken. Ga niet van het ene uiterste naar het andere, maar probeer de balans te vinden.

Carrière
De gedeeltelijke Zonsverduistering in Schorpioen (Huis van Werk) van 25 oktober 2022 was een aanwijzing dat het carrièrepad dat je nu volgt misschien niet meer het juiste pad is.
De nasleep van deze Verduistering laat ook in januari 2023 zien dat veranderingen onvermijdelijk zijn. Als je dat zelf niet doet, komen veranderingen van buitenaf, wanneer een pad eenmaal gelopen is. Deze onverwachte wendingen stellen je dan voor een voldongen feit, waardoor er keuzes voor jou gemaakt worden of dat een keuze eigenlijk al gemaakt is.
Tweelingen krijgt in de eerste helft van januari 2023 een passend aanbod vanuit de sociale kring waardoor je helemaal tot je recht komt. Toch moet je goed luisteren naar wat wordt gezegd, want soms worden dingen rooskleuriger voorgesteld dan ze in werkelijkheid zijn
De Nieuwe Maan in Waterman van 21 januari 2023 valt voor Tweelingen in het 9e Huis van Hoger Bewustzijn, Studie, Reizen, Internationale verbindingen Expansie en Levensbeschouwing.
Tweelingen wordt gestimuleerd om nieuwe spirituele wegen te verkennen die je in staat stellen om jezelf uit te spreken, je wijsheid te delen of te publiceren. De retrograde Mercurius in Steenbok laat in januari 2023 zien dat je niet te snel moet gaan, heroverweeg reisplannen of werkprojecten.

Financiën

Januari 2023 is een gunstige maand voor je financiën.
Door de invloed van de Nieuwe Maan in Steenbok van 23 december 2022 in het Huis van Gedeelde Bronnen kunnen in de eerste helft van januari 2023 aantrekkelijke financiële opties ontstaan met een gezamenlijk inkomen, fiscale aangelegenheden, erfenissen en pensioenen.
De Nieuwe Maan spoort je samen met de retrograde Mercurius in Steenbok aan om de balans op te maken van financiële verplichtingen. Het gaat in het Huis van de Ziel ook over intimiteit, van vertrouwen, van verbondenheid en het vastleggen van beloftes, dus omring je nu met mensen waarmee jij je financieel, emotioneel en spiritueel veilig en geborgen voelt.
De Volle Maan in Kreeft van 6 januari 2023 valt in jouw Huis van Financiën en is een perfecte periode voor financiële planning en strategievorming en om financiële zaken met rationaliteit en logica te benaderen. Deze Volle Maan ook laat een voltooiing zien op financieel gebied of dat er financieel iets afgerond of verbeterd moet worden. Deze invloed kan de aanleiding zijn voor een tijdelijke financiële crisis, die uiteindelijk goed gaat uitpakken. Een minder aangename gebeurtenis verlegt de materiële focus van Tweelingen. Minder geld leert je de tastbare zegeningen om je heen te waarderen. Het brengt je terug naar de kern, naar jezelf, naar wat jij werkelijk nodig hebt.
Blijf tot het einde van de maand je budget zorgvuldig beheren en dan komt alles goed.

Gezondheid
De invloed van de gedeeltelijke Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022 en de Totale Maansverduistering in Stier van 8 november 2022 confronteren ook in januari 2023 met de noodzaak om veranderingen aan te brengen in je lifestyle en oude pijn en karma los te laten.
Je wordt gedwongen om je lifestyle te veranderen als gevolg van gezondheidsproblemen of onderdrukte pijn en emoties.
Met de directe Uranus retrograde in Stier in het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten wordt Tweelingen vanaf 22 januari 2023 gestimuleerd om oude gedragspatronen, gehechtheid aan beperkingen en pijn en emotionele bagage los te laten los te laten.
Mars retrograde in Tweelingen kan ook in januari 2023 leiden tot overprikkeling, stress, grote frustratie, ergernis, ongeduld, kritiek en irritaties over situaties en andere mensen.
Je gezondheid heeft te lijden onder stress en daarom moet je echt nu voorzorgsmaatregelen nemen, voordat je voor een voldongen feit wordt gesteld.

Advies
In januari 2023 ga je op zoek naar nieuwe oriëntatiepunten, want er is veel veranderd in het leven van Tweelingen.
Januari 2023 kan aanvoelen alsof je door de stroop loopt en dat kan kloppen. Mars in Tweelingen is nog steeds retrograde en zelfs nadat Mars weer direct gaat vanaf 12 januari 2023 blijft de vertragende energie jou parten spelen. Het voelt alsof je geen controle hebt over je leven.
Tweelingen is nooit zeker van en daarom ben je steeds bezig met het verzamelen van informatie, maar het ultieme antwoord vindt je niet in boeken of online.
Ga uit je hoofd en vertrouw op je intuïtie!
Aan het eind van januari 2023 moet je oppassen dat je de dingen niet te rooskleurig ziet om een strategische fout te voorkomen.

error: Content is protected !!