Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Astrologische maandprognose juni 2023

De eerste zomermaand van 2023 biedt ons een scala aan spannende ontwikkelingen…

We zijn inmiddels op de helft van het jaar 2023, het Jaar van Het Konijn….

We kunnen stellen dat in de eerste helft van 2023 met Saturnus in Vissen en Pluto in Waterman een grote verschuiving heeft plaatsgevonden in de werelddynamiek.

We hebben alvast een vooruitblik gekregen op de toekomst…

Pluto in Waterman heeft al een voorproefje gegeven dat het einde van de grote graaicultuur in zicht is en dat we op weg zijn naar een meer humanitaire, onbaatzuchtige samenleving.
Saturnus in Vissen en Pluto in Waterman veranderen uiterlijk vertoon naar innerlijke rijkdom, een afstemming naar universele liefde, naar wat werkelijk belangrijk is.

Juni 2023 belooft een maand te worden waarin expressie, verbinding en creativiteit de boventoon zullen voeren.
Aan het begin van juni 2023 staat de Grote Weldoener Jupiter naast de Noordknoop in het financiële aardeteken Stier en deze samenstand geeft de wereld ondanks alles weer een sprankje hoop op economische vooruitgang.

De Volle Maan in Boogschutter van 4 juni 2023 valt samen met de conjunctie van Mercurius en Uranus in Stier. Het begin van juni 2023 wordt zodanig gekleurd met onthullingen en onverwachte ontwikkelingen. De energie van de Volle Maan op 13º18 in het vuurteken Boogschutter kan belangrijk nieuws brengen.
Meer over deze Volle Maan en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

In de eerste drie weken van juni 2023 verwarmt de Zon het Luchtteken Tweelingen met mentale energie waardoor het tempo van het leven wordt opgeschroefd.

Mercurius (heerser van Tweelingen) blijft tot 11 juni 2023 in het aardse Stier, dus de eerste tien dagen van juni 2023 kun je zien als een soort van ‘rustige aanloop’ voor de rest van de maand.

Mercurius reist vanaf 12 juni 2023 tot 27 juni 2023 door het eigen Luchtteken Tweelingen.
De mentale energie van Mercurius voelt zich hier helemaal thuis, dus het gaat over het maken van de verbinding, het krijgen van informatie, nieuwe ideeën, korte termijn plannen maken en het vinden van oplossingen.

De samenwerking van Mercurius in Tweelingen met Venus in Leeuw brengt een levendige sfeer van nieuwsgierigheid en verlangen, maar de retrograde Saturnus in Vissen zal in de tweede helft van juni 2023 de sfeer drukken door sombere gedachten en blokkades die we onder ogen moeten zien.

Vanaf 6 juni 2023 reist Venus door het vurige rijk van koning Leeuw en blijft daar maar liefst tot 9 oktober 2023…. (Venus gaat retrograde in Leeuw van 23 juli tot 3 september 2023).

Tijdens die lange periode komen financiële en relationele issues uit 2015 bij ons terug, dus verbroken relaties, ex-partners, oude vrienden, connecties, zielsverwanten of financiële kwesties uit die tijd, dit alles komt weer terug om iets af te sluiten of goed te maken.
Vanaf 19 juni 2023 begint pre-schaduw van Venus retrograde, dus vanaf dat moment worden we al geconfronteerd met dingen van acht jaar geleden die nog moeten worden rechtgezet.
Meer over Venus in Leeuw en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website!

Op 8 juni 2023 vormt Mars in Leeuw een spanningsvierkant met Uranus in Stier waardoor er op persoonlijk gebied een sterke impulsieve drang ontstaat om het roer om te gooien en jezelf te bevrijden van alles wat je tegenhoudt. Dit planetaire spanningsveld verhoogt globaal ook de kans op aardbevingen, modderstromen, vulkaanuitbarstingen, ongevallen met transport en cybercriminaliteit.

De rode planeet Mars blijft ook in juni 2023 stevig zitten op de troon van Leeuw en geeft Venus een hartelijke ontvangst. Mars en Venus reizen samen tot 10 juli 2023 in Leeuw!
De passionele tango van Venus en Mars in het vuurteken Leeuw staat garant voor een levendige atmosfeer, die zowel positieve als negatieve effecten kan hebben. Er is een sterk verlangen naar liefde, romantiek en creatieve expressie, maar deze energie kan ook leiden tot impulsiviteit, ruzies en instabiliteit in relaties.

Vanaf 12 juni 2023 keert de retrograde Pluto weer terug naar Steenbok….
Na een paar maanden in Waterman te hebben doorgebracht zal de energie van de retrograde Pluto in Steenbok tot medio oktober 2023 worden gericht op het voltooien/afronden van transformaties met betrekking tot doelen, ambities, levensrichting of verantwoordelijkheden.

De retrograde Pluto vraagt ons concentreren op onze kracht, op onze reserves, onze gouden schat en hoe we onze diepste verlangens kunnen realiseren.
De retrograde Pluto vraagt ons de ketenen af te werpen van alles wat ons tegenhoudt om onze innerlijke waarheid te manifesteren. Met onze innerlijke kracht stimuleren en inspireren we anderen. We geven dan anderen de kracht om het leven te leven zoals dat bedoeld is.

Saturnus (Heer van Karma) gaat vanaf 17 juni 2023 tot 3 november 2023 retrograde in Vissen. Saturnus gaat over discipline, verantwoordelijkheid en Karma. Thema’s als geloof, karma en levenslessen worden tijdens deze periode heel belangrijk. Saturnus retrograde in Vissen is de periode bij uitstek om karma te breken en los te laten.
Saturnus retrograde brengt ons terug naar de kern van het probleem. De manier waarop we met problemen en uitdagingen omgaan brengt inzicht in hoe we angst en tegenslag kunnen overwinnen. Door de innerlijke kracht te hervinden, vinden we ook de energie om weer op te krabbelen en om onze dromen te manifesteren.
Door de invloed van de retrograde Saturnus in Vissen kunnen sociale verhoudingen door idealistische en politieke geschillen onder druk komen te staan.
Lees meer over deze Saturnus retrograde in Vissen voor alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

De Nieuwe Maan van 18 juni 2023 op 26º43 in Tweelingen vraagt om duidelijke keuzes waarbij elkaars mening gerespecteerd wordt. De mentale energie van deze Nieuwe Maan in Tweelingen is een frisse wind van nieuwe ideeën, plannen en enthousiasme.
Alles wat vandaag wordt gestart kan binnen korte tijd worden afgerond.
Lees meer over deze Nieuwe Maan en de invloed op de dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website!

Jupiter in Stier vormt op 19 juni 2023 een sextiel met Saturnus in Vissen.
Deze zeldzame kosmische uitlijning biedt duurzame kansen biedt voor succes op de lange termijn en schenkt de belofte aan expansie en groei op lange termijn zowel persoonlijk en professioneel.

Op 21 juni 2023 bereikt de Zon, het stralende middelpunt aan de hemel, haar hoogste punt op de Kreeftskeerkring en betreedt het Waterteken Kreeft. De langste dag en de kortste nacht.
Het is Midzomer, de Zomerzonnewende of de Zomer Equinox voor het noordelijk Halfrond.
Voor het zuidelijk Halfrond betekent deze magische dag het begin van de Winter en de Winter Equinox. Vanaf deze dag worden de dagen op het noordelijk Halfrond langzaam aan weer korter tot aan het moment van de Winterzonnewende op 21 december 2023.

Onze gevleugelde boodschapper Mercurius snelt vanaf 26 juni 2023 tot 11 juli 2023 door het waterteken Kreeft. Mentale processen, spreken en denken worden gekleurd door emoties.
Er wordt dan meer defensief gereageerd en alles wordt meer persoonlijk aangetrokken.
Mercurius in Tweelingen staat op 26 juni 2023 vierkant op Neptunus in Vissen en temidden van deze emotionele stroom van verwarring staat Mars in Leeuw vierkant op Uranus in Stier.
Er kan kan dan strijd ontstaan tussen dagelijkse verplichtingen en een grote behoefte aan vrijheid.
Werkonderbrekingen en demonstraties zijn dan niet uit te sluiten met dat spanningsveld.

Neptunus, de planeet van illusie en mysterie, zal op 30 juni 2023 retrograde gaan in het eigen mystieke rijk van Vissen en “loopt terug” van 27º naar 24º Vissen.
De retrograde Neptunus versterkt de illusie dat alles mogelijk is en daarmee het verlangen naar meer van wat niet kan zijn. Velen bewandelen de weg van de ontkenning, gaslighting, projectie, ontwijken de realiteit en in de droom hangen.
Met het retrograde gaan van Neptunus worden we pijnlijk geconfronteerd met het feit dat niets is zoals het lijkt.
Lees verder over de retrograde Neptunus in Vissen onder NIEUWS op deze website.

We maken ons inmiddels op voor de grote verschuiving van de Maansknopen volgende maand naar de as Ram/Weegschaal.

Daarover later meer!

Ik wens jullie allemaal een enerverende juni-maand!

Liefs, Marlies Goovers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!