Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Met de Zonsverduistering en Mercurius retrograde in Ram in het Huis van Familie en Huis ligt de focus deze maand op jouw gezinsleven en woonplaats.
Alle planeten staan aan de onderzijde van de Steenbok-horoscoop, dus de focus ligt op huis, gezin en emotioneel welzijn. In deze periode van de Nacht, de kosmische Winterslaap, ben je bezig met het opbouwen van een stevig fundament onder je carrière.
De kosmische energieën laten een maand zien waarin vastberadenheid en resoluut handelen vereist zijn.

Liefde en Relaties
Venus in Ram vanaf 6 april 2024 is een gunstige periode voor de liefde.
Steenbok laat bij voorkeur geen emoties zien of heeft moeite om gevoelens te verwoorden, maar met Venus in Ram ben je meer spontaan. Jouw spontaniteit verhoogt kansen bij het daten. In de vaste relatie kan je je partner verrassen met een romantisch reisje.
De Jupiter/Uranus-conjunctie in Stier van 21 april 2024 valt voor Steenbok in het 5e Huis van Liefde, Romantiek Creativiteit, Kinderen en Zelfexpressie.
Jupiter conjunct Uranus in Stier geeft Steenbok een kosmische creatieve push.
Door de invloed van de grote Weldoener Jupiter in het 5e Huis van Liefde en Zelfexpressie kan een nieuwe liefde ontstaan. In de vaste relatie kan de liefde opbloeien en een nieuwe dimensie ontstaan door een huwelijk of verbintenis.
Het blijft van het grootste belang om met elkaar te praten. Communicatie is en blijft de sleutel, Steenbok! De Volle Maan in Schorpioen van 23 april 2024 valt in jouw Huis van Vriendschappen, groepen en organisaties vraagt jou: op wie kun je bouwen? Wie resoneert met jouw ziel? Wie voegt waarde toe en wie niet? Wie zijn jouw vrienden, wie zijn jouw vijanden?
Iets komt met deze Volle Maan tot voltooiing in je sociale kring.

Familie en Huis
Mercurius is retrograde in Ram van 1 april tot 24 april 2024 in het 4e Huis van gezinsleven, familie, veiligheid en Huis De hele maand april 2024 kunnen huiselijke problemen je aandacht vragen, ook zijn er kleine reparaties, nieuwe meubelen of aankopen voor in huis. Je probeert boosheid en frustratie onder controle te houden, maar niet praten maakt dingen alleen maar erger.
De Verduisteringen tijdens de Mercurius retrograde veroorzaken chaos waardoor je ‘gedwongen’ wordt om veranderingen door te voeren, zodat er ruimte komt voor een vervullend leven, vrij van beperkingen die je jezelf tot nu toe hebt opgelegd.
De rode Strijder Mars reist tot 30 april 2024 door Vissen en tijdens die periode kan er een project zijn in de buurt waar je woont waarin je een actieve rol gaat vervullen. Ook kan Steenbok tijdens die periode een mobiele telefoon, auto of ander vervoermiddel aanschaffen.
De totale Zonsverduistering in Ram van 8 april 2024 is van grote invloed op het huis, privéleven, emotionele binding, wortels, woonplaats, ouders en kinderen.
De fundamenten van je leven, zowel fysiek als emotioneel, worden met deze totale Zonsverduistering gereset. Er komen verbeteringen in jouw woonsituatie zoals een renovatie, verhuizing of nieuw interieur, jezelf vestigen op een plek waar jij je thuisvoelt, meer tijd doorbrengen met je familie of met personen die als een familie voor je zijn of het plannen van een familiebijeenkomst. Deze Zonsverduistering in het 4e Huis kan ook nieuws brengen over een familielid of een familiecrisis.

Carrière
Op 25 maart 2024 was er een totale Maansverduistering in Weegschaal, jouw 10e Huis van Carrière en is de kosmische poort naar veranderingen in je carrière. Deze kosmische gebeurtenis laat de mogelijkheid zien van vooruitgang en succes, maar alleen als je er met hart en ziel voor gaat. Het vinden van emotionele rust en het bouwen aan een stevig thuisfront zijn de pijlers onder jouw succes. Deze Totale Maansverduistering laat zien dat dat in april 2024 en de maanden daarna projecten tot voltooiing komen of vlot worden getrokken. Diepgaande veranderingen in de carrière zoals een reorganisatie of verandering in het bedrijfsbeleid, andere regelgeving vanuit de overheid of managementwijziging zijn mogelijk.Door de retrograde Mercurius en de Verduisteringen wordt je echter ‘gedwongen’ om veranderingen door te voeren dat vrij is van beperkingen die je jezelf tot nu toe hebt opgelegd. Op de werkvloer kan de sfeer niet goed zijn door onzekerheid over de toekomst.
Het is niet raadzaam om nu een beslissing over je baan te nemen. Eerst al je opties zorgvuldig onderzoeken. Een beslissing kun je het beste nemen na de eerste helft van mei 2024.

Financiën
Waterman is voor Steenbok het tweede Huis van Financiën en Waardeoordeel.
Pluto in Waterman is financiële herstructurering. Geld en bezit is dan niet meer hebben-hebben, maar wat je ermee kunt doen. Steenbok wil alleen maar investeren in duurzaamheid met tastbare resultaten zoals investeren in het huis.
In april 2024 kun je een vastgoedtransactie aangaan of een grote beslissing nemen over een investering met een partner, echtgenoot of investeerder. Door de retrograde Mercurius in Ram moet je voorzichtig met beslissingen met fiscale gevolgen zoals het beëindigen van een relatie.
De financiële situatie blijft stabiel in april 2024. Toch is het raadzaam om jezelf te houden aan een budget om het overzicht te behouden. De praktische benadering van geld kan je een behoorlijk bedrag besparen. Deze maand kom je in de gelegenheid om een slimme aankoop te doen.

Gezondheid
April 2024 laat een gunstige maand zien voor je gezondheid.
Je moet wel overbelasting zien te vermijden. April 2024 legt de nadruk op een holistische benadering van gezondheid. Lichaam, Ziel en Geest zijn een.
Ga dus wandelen om je hoofd leeg te maken.
Ook voeding speelt deze maand een cruciale rol. Experimenteren met nieuwe, gezonde recepten kan uw energieniveau en humeur een boost geven.
Luister wat je lichaam je te zeggen heeft. Als je je moe voelt, geef er dan aan toe.
Heb je geen eetlust meer? Eet dan je bord niet leeg, maar zet het weg.
Met Saturnus in Vissen ben je onbewust bezig met het loslaten van emotionele bagage en schoon schip maken. Een vorm van therapie of alternatieve geneeswijzen kan jou helpen om angsten en vastgeroeste patronen los te laten.

Advies
Ram symboliseert het 4e Huis van Familie en Huis voor de Steenbok.
Met de Zonsverduistering van 8 april 2024 en de Maansknopen op de polariteit Ram-Weegschaal ligt de focus op huis, je roots, het fundament van je leven, je familie, gezinsleven, je land, erkenning, carrière, sociale status en reputatie.
Vanuit karma krijgt Steenbok te maken met tegenwerking en wrijving thuis.
De Noordknoop in Ram biedt jou de gelegenheid om alle facetten in je gezin en de familie met andere ogen te zien en met de kracht van de Gewonde genezer Cheiron in Ram een betere onderlinge verstandhouding tot stand te brengen. Je moet wel ergens doorheen voordat er genezing kan plaatsvinden en een familieband kan worden opgebouwd of herbouwd.
Laat het gebeuren, Steenbok.

 

error: Content is protected !!