Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De planetaire verschuiving van de onderste helft naar de bovenste helft van de Schorpioen horoscoop geeft aan dat de energie van de buitenwereld steeds sterker wordt en je de balans moet vinden tussen thuis en carrièremogelijkheden. Samenwerking en aanpassing aan anderen en situaties om je doelstellingen te bereiken zijn terugkerende thema’s in deze periode.
De focus deze maand ligt op privé-leven en relaties. Gezondheidskwesties vragen je aandacht.

Liefde en Relaties
De invloed van de Totale Maansverduistering in Stier van 8 november 2022 kan in januari 2023 leiden tot relationele problemen waarbij een relatie kan worden verbroken of verstevigd naargelang de kwaliteit van de relatie. Een gunstige periode voor relatietherapie, loslaten van problemen en stappen ondernemen.
De retrograde heerser Mars in Tweelingen tot 12 januari 2023 in het achtste Huis van Intimiteit, emotionele zaken, geheimen en de Ziel legt de focus op onopgeloste diepgewortelde problemen, angst voor intimiteit, seksualiteit en vertrouwen, frustraties, verslavingen, schulden, schuldgevoel, angsten en fobieën. Mars retrograde is een goede periode om te bekijken hoe je voor jezelf opkomt in een relatie. Schorpioen krijgt de kans om hier beter mee om te gaan, want heerser Mars retrograde leert om dingen vanuit een ander perspectief te bekijken, oude pijn los te laten en het leven op emotioneel, fysiek, mentaal en spirituele niveau beter te beheersen.
Venus in Waterman van 4 januari tot 27 januari 2023 kan de oorzaak zijn van ergernissen, misverstanden en allerlei soorten blokkades. Met Venus in Vissen vanaf 28 januari 2023 keert de rust weer terug. Mercurius in Steenbok helpt in de tweede helft van januari 2023 om banden te versterken. Aan het eind van januari 2023 komt er ruimte voor een nieuwe stap.

Familie en Huis
Januari 2023 staat in het teken van afronding van een periode van innerlijke verwerking en herstel van familierelaties en gehechtheid aan het verleden. De transit van Saturnus in Waterman kan voor Schorpioen echter een vertragende werking hebben, waardoor er thuis conflictsituaties kunnen ontstaan. Waterman is het 4e Huis van Familie en Huis. Saturnus in Waterman is tot 7 maart 2023 is een cyclus van groei en stabiliteit een periode van grote innerlijke verwerking en vergeving van het verleden, een “grote karmische schoonmaak” waarin familiekarma wordt gebroken en vroege conditionering vanuit de opvoeding wordt losgelaten. Een sterk fundament wordt vanaf januari 2023 gelegd voor de toekomst!
Met de Nieuwe Maan in Waterman van 21 januari 2023 in het Huis van Familie, Huis, Oorsprong en Veiligheid ontwaakt een drang om je ware zelf te vinden. Schorpioen wil veranderingen, in zichzelf, gezinsleven, huiselijke aangelegenheden en de woonsituatie. Je emotionele fundament! Naast het herstellen van familiebanden komen ook veranderingen van woonlocatie en woonsituatie zoals efficiënte nieuwe technologieën en toepassingen in duurzame energie. Ook stimuleert deze Nieuwe Maan om op zoek te gaan naar je oorsprong, land en afkomst, je voorouders, je opvoeding, veiligheid verbondenheid en geborgenheid.

Carrière
De langdurige invloed van de Gedeeltelijke Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022 kan in het eerste kwartaal van 2023 gunstig zijn om onderhandelingen te voeren met zakelijke partners en sponsors, waardoor winstgevende langetermijncontracten kunnen worden afgesloten.
Deze gunstige invloed wordt ondersteund door de Grote Weldoener Jupiter in Ram en dat is een opwaartse trend voor Schorpioen met meer werk en goede relaties met collega’s en zakelijke relaties. Jupiter was voor het laatst in Ram van juni 2010 tot juni 2011, dus thema’s uit die tijd kunnen terugkeren.
Door de invloed van Jupiter in Ram en Mars retrograde tot 11 januari 2023 kan Schorpioen zich echter ook overweldigd en uitgeput voelen. Door de invloed van Jupiter in Ram (Huis van Werk) krijgt Schorpioen meer energie om te werken, maar legt ook de lat hoger op het werk en in het dagelijks leven, waardoor het risico om overwerkt te raken groter is. Januari 2023 is geen goede periode om van baan te veranderen, maar wel een gunstige periode om jezelf te oriënteren op de arbeidsmarkt.

Financiën
Pluto en Mars heersen beiden over Schorpioen. Mars in Tweelingen blijft tot 11 januari 2023 retrograde in het achtste Huis van Gedeeld Vermogen, Intimiteit, Vertrouwen, emotionele zaken, geheimen en de Ziel. Met de schaduwperiode van Mars meegerekend staat januari 2023 in het teken van onopgeloste financiële kwesties die alsnog om een oplossing vragen.
Er kan sprake zijn van een afscheid, beëindiging, zoals echtscheiding of het verbreken van een zakelijk partnerschap. Belastingen, leningen, verzekeringen, testamenten en dergelijke kunnen een bron van zorg zijn, een periode van onverwachte uitgaven, verwarring, maar ook plotselinge gebeurtenissen zoals een onverwachte financiële bonus! Er kan een belangenconflict zijn in de privé-sfeer of het uiteenvallen van een zakelijk partnerschap. Belastingen, leningen, verzekeringen, testamenten en dergelijke kunnen een bron van bezorgdheid zijn. Schorpioen probeert dan alles tegelijk te beheersen en te beheren, want je voelt dingen aankomen met betrekking tot je partner, zowel privé als zakelijk. Wees niet te kritisch tegenover je partner, anders kan dit je relatie onder druk zetten. Gezamenlijke financiële projecten of initiatieven kunnen vastlopen of worden uitgesteld. Geef geen geld uit aan iets wat je je niet kunt veroorloven.

Gezondheid
De retrograde Mars in Tweelingen het achtste Huis kan in januari 2023 het risico verhogen op een ongeval of operatie. Wees dus extra voorzichtig.
Zoals je weet zijn lichaam, ziel en geest een drie-eenheid. Je moet dus alle drie evenveel aandacht geven, fysiek, emotioneel en geestelijk. Omring jezelf met zachtheid en helende energie.
De transit van Jupiter in Ram in het zesde Huis van Gezondheid kan een gezondheidsprobleem aan het licht brengen waarvan Schorpioen zich niet bewust was.
Als we niet naar ons lichaam, onze emoties en onze ziel luisteren, zal het lichaam (de tempel) zelf schreeuwen om aandacht.
Ram symboliseert het zesde Huis van Gezondheid. De Grote Weldoener Jupiter was voor het laatst in Ram van juni 2010 tot juni 2011, dus thema’s uit die tijd kunnen terugkeren.
Door de invloed van Jupiter in Ram krijgt Schorpioen meer energie om te sporten of een lifestyle te creëren die beter bij je past. Jupiter in Ram biedt mooie kansen, maar pas op voor overdrijving. Teveel van iets is niet goed. Een verstandig eetpatroon, voldoende slaap, een werkschema en regelmatig bewegen helpt je om gezond en fit te blijven tijdens deze veeleisende transit.

Advies
De Volle Maan in Kreeft van 6 januari 2023 valt in het negende Huis van Levensbeschouwing, Wijsheid en Spiritualiteit. Deze Volle Maan daagt je uit om te leren, te groeien als individu en je spirituele en filosofische kanten te ontwikkelen. Neem even wat afstand om het grote geheel te kunnen overzien. Neem afstand van de wereld van stress, van Sociale Media om tot jezelf te komen. Je eigen innerlijke wijsheid vertelt je zoveel meer.
In januari 2023 is Schorpioen geïnteresseerd in psychologie, esoterie en spirituele ontwikkeling en innerlijke kracht.
Gebeurtenissen kunnen jou ertoe aanzetten om je geloof in twijfel te trekken en dat wil je met iedereen delen. Concentreer je op wat werkelijk belangrijk is, zoek de antwoorden bij jezelf. Alles om je heen verandert, maar niets of niemand kan je veranderen in iets wat je niet bent.
Als je het gevoel hebt dat je universum klein is, verleg dan je grenzen!

error: Content is protected !!