Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.
Jaarhoroscoop Vissen 2021

Algemeen
De totale Zonsverduistering in Boogschutter van 14 december 2020 viel voor Vissen in het tiende Huis van Carrière. De eerste helft van 2021 staat hiermee in het teken van zelfontplooiing, ambitie en gedrevenheid, een kosmische open deur naar zakelijk succes.
Met maar liefst twee Verduisteringen in Boogschutter op 26 mei 2021 en 4 december 2021 ligt de focus dit jaar op carrière en erkenning.
Saturnus en Jupiter in Waterman (12e Huis) is echter niet de gedroomde ondersteunende transit voor ambitieuze professionele projecten, maar het geeft je wel bescherming van “Boven”. Het is essentieel om naar je onderbuik te luisteren om dit jaar succes te behalen.
Financieel gezien kan 2021 lastig zijn met Jupiter in Waterman (12e Huis) dus veel onvoorziene uitgaven en minder inkomsten.
Vissen is aan het eind van een naar buiten gerichte cyclus van 29 jaar van werken en verantwoordelijkheden. Het jaar 2021 is een overgangsjaar van contemplatie en regeneratie.
Zie jezelf in 2021 als een rups in haar cocon, volgend jaar ontpop jij je met Jupiter in Vissen als de mooiste vlinder.

Liefde en Relaties
Over het algemeen mag Vissen zich in 2021 verheugen op een sprankelend liefdesleven.
Vissen kunnen aan het begin of einde van 2021 een serieuze stap zetten in de relatie, zoals een huwelijk, samenwonen of gezinsuitbreiding. Vanaf 9 januari tot 1 februari 2021 reist Venus door Steenbok (Huis van Vriendschappen). Vriendschappen en relaties en de rol die ze in jouw leven spelen is het thema van deze cyclus. Vrienden reflecteren jou, wat waarheid voor hen is geldt over het algemeen voor jou. Liefde maakt vriendschap en vriendschap maakt liefde. Een romance in de sociale kring kenmerkt zich door een sterk gevoel van kameraadschap. Let op Vissen: Venus keert eind 2021 terug in Steenbok, vanaf 6 november tot 6 maart 2022 (gaat retrograde in Steenbok van 19 december 2021 tot 28 januari 2022), dus thema’s van begin 2021 krijgen een aangenaam vervolg.
Het thema van de Volle Maan in Maagd op 27 februari 2021 (Huis van Relaties) is verbondenheid en interactie. In je sociale kring en zakelijk leven worden er nieuwe verbintenissen gesloten of verbroken. Wat er ook gebeuren zal, het einde of begin is voor alle partijen een nieuwe weg. De Volle Maan is ook een moment om al jouw relaties tegen het licht te houden. Breken of doorgroeien naar een dieper niveau?
De transit van de directe asteroïde Vesta in Maagd (Huis van Relaties) van 21 april tot 19 juli 2021 wijst op de totale toewijding en onvoorwaardelijke steun in de relatie wanneer het er op aan komt. Van 3 tot 27 juni 2020 reist Venus door Kreeft (Huis van Liefde) en dat is een periode van liefde, creativiteit en aantrekkingskracht, een transit van romantiek, flirten, liefde op het eerste gezicht! Van 12 juli tot 28 juli 2021 snelt Mercurius door Kreeft (Huis van Liefde) transit van plezier en spontaniteit. Gunstige transit voor een romantische vakantie of afspraakje!
Van 30 juli tot 15 september 2021 reist Mars door Maagd (Huis van Relaties) en tijdens deze transit zijn er spanningen in de relatie of in de samenwerking met collega’s of is het moeilijker om tot een compromis te komen. Ga conflicten zoveel mogelijk uit de weg.
De transit van de Zon door Maagd (Huis van Relaties) van 23 augustus tot 22 september 2021 geeft Vissen meer inzicht in zichzelf door persoonlijke contacten met de ander, privé of zakelijk. Goede periode voor samenwerking en om onafhankelijk advies in te winnen, een huwelijk verloving of gaan samenwonen.
De transit van Venus in Schorpioen van 11 september tot 7 oktober 2021 is een aangename transit voor een exotische vakantie en boeiende ontmoetingen in het buitenland.
De directe Pluto in Steenbok (Huis van Vriendschappen) vanaf 6 oktober 2021 tot 27 juni 2022 laat waardering zien vanuit je vriendenkring voor alle steun die ze van je mochten ontvangen in moeilijke tijden.
De transit van de Zon in Steenbok (Huis van Vriendschappen) van 22 december 2021 tot 20 januari 2022 laat zien hoe belangrijk vriendschappen en relaties zijn voor je. Goede transit voor een vakantie met vrienden of gelijkgestemden.

Carrière
Met de energieke transit van Mars in Stier (Huis van Communicatie) van 7 januari tot 4 maart 2021 raakt het dagelijks leven in een stroomversnelling. Met verve verdedig jij je mening, goede transit voor alle vormen van inspannende geestelijke arbeid om helder en geconcentreerd aan je taken te wijden, voor de uitwisseling van ideeën, studie en de presentatie van nieuwe projecten.
De transit van asteroïde Ceres in Stier van 9 mei tot 31 juli 2021 legt de focus op voorbereiding en aanpak van mogelijke toekomstige uitdagingen, persoonlijk en professioneel.
De totale Maansverduistering in Boogschutter van 26 mei 2021 (Huis van Carrière) is bedoeld voor het vinden van je emotionele rust en het bouwen aan een stevig thuisfront. Deze kosmische gebeurtenis laat zien dat dat projecten tot voltooiing komen of vlot worden getrokken. Diepgaande veranderingen in de carrière zoals een reorganisatie of verandering in het bedrijfsbeleid, andere regelgeving vanuit de overheid of managementwijziging zijn mogelijk.
Het is ook mogelijk dat jij zelf een totaal andere koers gaat varen in de komende zes maanden.
Met de transit van Mars in Leeuw (Huis van Werk) van 12 juni 2021 tot 29 juli 2021 ligt de focus op het behalen van professionele doelen. Een periode van productiviteit en hard werken.
Van 12 juli tot 28 juli 2021 snelt Mercurius door Kreeft (Huis van Creativiteit) en dat is een spontane impuls voor een korte vakantie en creatieve projecten en spelenderwijs je ideeën in aardse vorm gieten. Deze cyclus duidt op een krachtige mentale connectie met je creatieve zelfexpressie.
De transit van de Zon in Leeuw van 23 juli tot 22 augustus 2021 verhoogt de kans op professionele vooruitgang, promotie, een nieuwe baan of belangrijke werkgelegenheidskansen.
Venus in Boogschutter van 8 oktober tot 5 november 2021 is een gunstige transit! Tijdens deze cyclus is Vissen hoogst charmant en dat is bevorderlijk voor je carrière zoals een sollicitatie.
Vele kansen op het werk door samenwerking en door te netwerken.
Met de transit van asteroïde Juno in Steenbok (Huis van Vriendschappen) vanaf 15 november 2021 wil Vissen samenwerken aan een gemeenschappelijke droom en werken aan collectieve initiatieven.
De gedeeltelijke Maansverduistering in Stier (Huis van Communicatie) van 19 november 2021 brengt belangrijk nieuws, iets dat Vissen in de komende zes maanden in een geheel nieuwe richting kan brengen.
De toekomstgerichte transit van de Zon in Boogschutter van 23 november tot 21 december 2021 (Huis van Carrière) wijst op nieuwe professionele kansen en tastbare resultaten, maar vraagt Vissen ook of alles volgens plan verloopt. Gunstige periode om eventuele fouten vanuit het verleden recht te zetten.
De totale Zonsverduistering in Boogschutter van 4 december 2021 (Huis van Carrière) maakt je positief en optimistisch. Deze kosmische poort laat in het komende halfjaar grote wijzigingen in de organisatiestructuur van je bedrijf zien, jouw carrièrepad en leidt ook tot grote veranderingen in de doelstellingen. De Zonsverduistering laat een periode zien waarin nieuwe verbintenissen worden gesloten of verbroken, zowel privé als zakelijk. Wanneer je echter het tegengestelde ervaart, is de tijd gekomen om aanpassingen te doen. Creatieve oplossingen en netwerken is het sleutelwoord om succes te behalen.
De transit van Mars in Boogschutter van 14 december tot 24 januari 2022 brengt positieve energie en is de beste tijd om een carrièremove te maken, te solliciteren, een nieuw product op de markt brengen, een doorstart te maken of zelfstandig met een nieuw project in je onderneming te beginnen om dromen en ambities te verwezenlijken.

Financiën
Door de transit van Mars in Ram tot 6 januari 2021 (Huis van Financiën) durft Vissen meer financiële risico’s te nemen en deze moedige houding zet de toon voor 2021.
Saturnus in Waterman (Huis van Loslaten en Kosmisch Bewustzijn) is direct van invloed op de financiën van Vissen en dat kan de oorzaak zijn van geldproblemen of een wisselende financiële balans. De transit van Jupiter in Waterman kan ook de oorzaak zijn van financiële tegenvallers en extra kosten, zoals medische zorg of juridische declaraties.
Het is dus raadzaam om je uitgaven in 2021 scherp in de gaten te houden en geld te (be)sparen.
Vissen kan rekenen op de financiële ondersteuning van de partner of familieleden.
Vissen kan in 2021 besluiten om een huis te kopen, te investeren in onroerend goed of te gaan verhuren.
Van 22 februari tot 8 mei 2021 reist asteroïde Ceres door Ram (Huis van Financiën) en deze transit heeft een directe impact op carrière en financiën van Vissen. Als je hard hebt gewerkt, wordt je terecht beloond voor je inspanningen, is er meer financiële stabiliteit en heb je meer geld om te besteden aan leuke dingen om je ziel te voeden. Ceres confronteert Vissen echter ook met de gehechtheid aan bezit. Innerlijke leegte en verlies kan nooit worden vervangen door materieel bezit.
Vanaf 21 maart 2021, de Lente-Equinox reist de Zon door Ram (Huis van Financiën). Tot 20 april 2021 zijn er nieuwe financiële mogelijkheden en de verbetering van je financiële positie door het ontvangen van buitengewone inkomsten, teruggaves, betaling van oude schulden, salarisverhoging of dividenduitkering.
Van 5 tot 19 april 2021 snelt Mercurius in Ram door het Huis van Financiën en dat is een uitstekende periode voor een nieuw boekhoudsysteem en het opstellen van een budgetplan. Vissen richt zich dan bewust op geld en bezittingen evenals persoonlijke waarden.
Met de transit van de Zon in Weegschaal van 23 september tot 23 oktober 2021 mag Vissen rekenen op de emotionele en materiële steun van familieleden en collega’s in momenten van crisis of teleurstelling.
Venus in Boogschutter (Huis van Carrière) van 8 oktober tot 5 november 2021 is een gunstige transit voor sollicitaties en financiële onderhandelingen. Met jouw charme krijg je veel medewerking!

Familie en Huis
De Noordknoop in Tweelingen laat zien dat 2021 een jaar is van huiselijke ups en downs.
De gezondheid van de ouders of ouderfiguren kan Vissen zorgen baren.
Van 5 maart tot 23 april 2021 reist de rode planeet Mars door Tweelingen (Huis van Familie en Huis). Gunstige periode voor een renovatie, reparaties, verhuizing, opnieuw decoreren of familie activiteiten zoals een gezamenlijke vakantie, het kopen of bouwen van een huis of onroerend goed of projecten op en om het huis.
Tijdens deze dynamische periode van huiselijke bedrijvigheid kan Vissen meer defensief en beschermend reageren en wil de leiding nemen thuis, dus conflict en onrust. De thuiswonende Vissen wil zich losmaken en de eigen vleugels uitslaan op weg naar onafhankelijkheid.
Van 8 mei tot 31 juli 2021 reist asteroïde Ceres door Stier en deze transit versterkt het verlangen om je te herenigen met je oorsprong, je roots en met broers en zussen. Tijdens deze transit is Vissen meer op zichzelf en heeft minder behoefte aan contact met vrienden.
De Zonsverduistering in Tweelingen van 10 juni 2021 is van grote invloed op het huis en haar bewoners, je ouders en kinderen. De Zonsverduistering in jouw Huis van Familie en Huis is de poort naar verbeteringen in jouw woonsituatie, een renovatie, verhuizing of nieuw interieur, meer tijd doorbrengen met je familie of met personen die als een familie voor je zijn of het plannen van een familiebijeenkomst.
Van 1 augustus tot 21 december 2021 brengt de invloed van Ceres in Tweelingen huiselijke rust en vrede na een cyclus van loslaten en afscheid nemen van beperkende factoren uit de opvoeding.
De transit van de Zon in Tweelingen van 21 mei tot 21 juni 2021 doet Vissen verlangen naar huis, thuis willen zijn, naar je veilige haven. Even bij jezelf naar binnen gaan kan helpen bij persoonlijke groei. Gebeurtenissen en invloeden uit het verleden en opvoeding komen tijdens deze transit bij je terug. Goede periode om contact te herstellen met familie of je te verdiepen in de familiegeschiedenis of een huis te kopen of te verkopen.
De retrograde Uranus in Stier van 20 augustus 2021 tot 17 januari 2022 kan de oorzaak zijn van diverse storingen met huishoudelijke elektronische apparaten, vervoer en communicatie-apparatuur.
De directe omloop van de asteroïde Pallas Athena in Vissen stelt Vissen vanaf 9 november 2021 in staat om alles efficiënter te organiseren, zowel in het beroepsleven als in je privé-leven .

Gezondheid
Je gezondheid laat voor 2021 een wisselend beeld zien.
De retrograde Jupiter in Waterman (Huis van het Kosmisch Bewustzijn) duikt de diepte in en legt de vinger op de zere plek. Wie ben je en wat hou je voor jezelf en de wereld verborgen? Saturnus in Waterman kan tussen april en september 2021 voor wat gezondheidsproblemen zorgen, zoals knie- en gewrichtspijn, depressie, maagproblemen en ademhalingsstoornissen.
Saturnus retrograde in Waterman gaat al vanaf 23 mei 2021 retrograde om Vissen aan te sporen om al het negatieve los te laten. De retrograde Jupiter en Saturnus samen is niets anders dan introspectie.
Van 14 mei tot 28 juli 2021 proeft Jupiter tijdelijk van Vissen en dat is een heerlijke periode van zelfvertrouwen, mooie kansen en geeft een gevoel van avontuur, vreugde en optimisme.

Vissen krijgt tot 18 oktober 2021 de kans om zichzelf te bevrijden van zelfdestructieve neigingen, diepgewortelde angsten en schuldgevoelens. Leer te vertrouwen en stel het onvermijdelijke niet uit. Richt je alleen op het essentiële.
Medio oktober 2021 gaan Saturnus en Jupiter allebei direct in Waterman (respectievelijk 11 en 18 oktober 2021), dus een periode van zelfbevrijding wordt afgesloten. Bevrijd van schuldgevoelens en onderdrukking om met optimisme naar de toekomst te kunnen kijken.
De Zon in Waterman van 20 januari tot 18 februari 2021 herstelt de verbinding met spiritualiteit met de essentie van het ZIJN, een periode van introspectie, therapie, meditatie en spirituele retraite, ook aandacht voor humanitaire doelen en herdefiniëring van persoonlijke doelen, op korte en middellange termijn.
De Nieuwe Maan in Vissen van 13 maart 2021 is het begin van jouw universele zonnecyclus en laat zien dat de periode tot medio april 2021 in het teken staat van jouw persoonlijke wensen en behoeften, vernieuwing en verbetering van jezelf zoals je fysieke conditie en persoonlijke uiterlijk en levensstijl.
Respectievelijk op 20 en 25 juni 2021 gaan Jupiter en Neptunus in Vissen retrograde en dat kan de oorzaak zijn van een slechte concentratie, slaapproblemen, pijnlijke benen en voeten of aandoeningen die verband houden met de lever en het endocriene (hormonale) systeem.
De retrograde Cheiron in Ram vanaf 15 juli 2021 houdt de vinger aan de pols van oude emotionele wonden en overtuigingen en mate van zelfrespect.
De Nieuwe Maan in Leeuw van 8 augustus 2021 laat noodzakelijke veranderingen zien in levensstijl, organisatie en dagelijkse routines op het werk en thuis.
De Volle Maan in Ram van 20 oktober 2021 laat Vissen de balans opmaken van de veranderingen in je levensstijl en persoonlijke doelen.
Neptunus in Vissen gaat vanaf 1 december 2021 weer direct en vanaf dat moment gaat het licht weer aan voor Vissen en kom je weer helemaal in je energie.
Pas op met excessen door de invloed van Jupiter in Waterman. Gezond eten en yoga en/of meditatie is essentieel.

Advies
Ondanks dat carrière een groot deel van je aandacht eist, is het jaar 2021 voor Vissen het jaar van karmische reis van introspectie en zuivering, alsof je oude schulden aflost om de weg vrij te maken voor een nieuw begin. Maak je minder zorgen over wat er buiten je om gebeurt, maar leg de focus naar je binnenwereld, je ziel.
Blijf weg van verleidingen en geef niet toe wanneer je onderbuik nee zegt, zowel zakelijk als privé. Pas op de data: 17 februari 2021, 14 juni 2021 en 24 december 2021. Saturnus in Waterman staat dan vierkant op Uranus in Stier, dit zijn dagen van uitdagingen en onverwacht nieuws op het gebied van educatie, familieleden en de buurt waar je woont.

error: Content is protected !!