Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Het jaar 2024, het Jaar van de Draak, is een jaar van ups en downs voor Maagd.
Op 24 februari 2024 is er een Volle Maan in Maagd en deze gebeurtenis in het Huis van Persoonlijkheid mag worden gezien als de kosmische richtingaanwijzer voor 2024.
Deze Volle Maan is de voorbode van een nieuwe krachtige cyclus in je leven waarin de aandacht wordt gericht naar wie jij bent en waar jij heen wil in dit leven.
De prioriteit verschuift van de wensen van anderen terug naar jezelf, naar wat jij wil, wat jij nodig hebt om je dromen waar te maken. Maagd ziet de resultaten van intenties die een half jaar geleden met de Nieuwe Maan in Maagd (15 september 2023) zijn gesteld.
Deze Volle Maan is voornamelijk van grote betekenis voor de Maagd die tussen 25 en 31 augustus is geboren.
Van 5 tot 15 augustus 2024 is Mercurius retrograde in jouw teken Maagd. Mercurius is jouw planeet, dus die periode gaat niet de boeken in als de meest gunstige periode van 2024.
Tijdens die periode kunnen er onregelmatigheden zijn waardoor je gestrest kunt raken.
Ook al gaat het niet zoals je wil, bedenk dan wel dat je een tweede kans kunt krijgen om iets te herstellen of te verbeteren. Maagd die tussen 25 en 29 augustus geboren is, krijgt hier het meest mee te maken.
Op 3 september 2024 is er een Nieuwe Maan in Maagd in het 1e Huis van Persoonlijkheid.
Een Nieuwe Maan van goede voornemens, dingen recht te zetten en je persoonlijke prioriteiten duidelijk te krijgen. Deze Nieuwe Maan in Maagd is een krachtig en spiritueel nieuw begin voor ieder facet van je leven. Vind jezelf, kom erachter wie je bent! Deze Nieuwe Maan heeft vooral betrekking op de Maagd die geboren is tussen 31 augustus en 5 september.

Liefde en Relaties
Vissen staat voor het 7e Huis van Relaties voor Maagd. De begrenzer Saturnus in Vissen blijft tot 14 februari 2026 in het Huis van Relaties om orde op zaken te stellen. In 2024 krijgt Maagd door Saturnus karmische levenslessen over relaties en toewijding. Door Saturnus en Neptunus in Vissen zijn het spirituele verbindingen en karmische verbindingen. Saturnus wil alleen goede relaties verankeren. Relaties die niet solide zijn worden in 2024 alsnog verbroken.
Pluto in Steenbok heeft Maagd in de afgelopen 14 jaar liefdeslessen geleerd over passie, vertrouwen en intimiteit. Maagd kan in de afgelopen jaren te maken hebben gehad met intense liefdesrelaties, narcisme of controle of je moest je je eigen intensiteit in liefde zien te beheersen.
Pluto in Steenbok blijft 21 januari 2024 in het Huis van Liefde en keert retrograde voor de allerlaatste keer terug naar Steenbok van 3 september tot 19 november 2024 om de puntjes op de i te zetten.
Maagd richt zich door de jarenlange transformerende invloed van Pluto alleen nog maar op liefdes die gebaseerd zijn op intimiteit en vertrouwen.
Van 5 januari tot 13 februari 2024 reist Mars door Steenbok (Huis van Liefde) en er valt een Nieuwe Maan in Steenbok op 11 januari 2024. Deze versterkte energie kan je hart openen en een nieuwe liefde in je leven brengen. Maagd ontdekt de ware betekenis van plezier en geluk.
Dit kan een geweldige tijd zijn voor romantiek of je nu alleenstaand of een vaste relatie hebt.
Asteroïde Ceres in Steenbok vanaf 7 februari en retrograde van 14 mei tot 25 augustus 2024 laat zien hoeveel liefde je geeft en ontvangt en wat het betekent om jezelf gekoesterd en geliefd te zijn. Er zijn twee Volle Manen op rij in Steenbok, (Huis van Liefde) op 21 juni 2024 en 21 juli 2024. De mate van geliefd, ondersteund en gekoesterd te worden zal dan onder het licht van de Volle Manen tijdens de retrograde Ceres duidelijk worden.
De Nieuwe Maan in Vissen van 10 maart 2024 in het 7e Huis van Relaties laat een nieuwe relatiedynamiek zien of het nu gaat om je geliefde, zakenpartner, tegenstander of nieuwe liefde! Mars is van 23 maart tot 30 april 2024 in Vissen (Huis aan Relaties) en die energie stimuleert het verlangen naar toewijding en betrokkenheid in relaties. Maagd stelt zich meer open voor nieuwe relaties en vriendschappen.
Op 8 april 2024 is er een Zonsverduistering in Ram (8e Huis van Zielsprocessen).
Een Zonsverduistering in het 8e Huis maakt je bewust van verantwoordelijkheden jegens anderen: zowel fysiek als emotioneel. Er komt nieuws over een vastgelopen financiële kwestie, maar ook over issues die te maken met hebben intimiteit, seks, passie en macht. Durf je duistere kant (voortkomend uit angst) onder ogen te zien, om een intieme liefdesband te versterken.
Een periode van evaluatie, loslaten en aanpassing is essentieel is om ervoor te zorgen dat je de juiste dingen doet, met de juiste mensen, om de juiste redenen. Vertrouw op het proces.
Mercurius is van 1 tot 25 april 2024 retrograde in Ram (8e Huis van de Ziel) en dit is een goed moment om diepgewortelde problemen met intimiteit aan te pakken.
Op 18 september 2024 is er een gedeeltelijke Maansverduistering in Vissen (Huis van Relaties). Deze Maansverduistering in Vissen is de poort naar een periode van persoonlijke ontwikkeling en verandering. In de komende zes maanden kunnen er ingrijpende emotionele veranderingen zijn in de persoonlijke relatie met een goede vriend, geliefde of zakenpartner. Een relatie kan (alsnog) eindigen of een nieuwe relatie kan beginnen. Wie of wat in de komende maanden komt of gaat, het zal blijvend zijn. Emotioneel gezien is dit de beste periode voor een nieuwe relatie, huwelijk, zakelijk contract of serieuze toezegging, om een partnerschap officieel te maken of om een vastgelopen relatie te beëindigen.
Op 17 oktober 2024 is er een Volle Maan in Ram en dat is een mooi moment voor het oplossen van oud financieel zeer, maar ook wat je emotioneel dwars zit op het gebied van intimiteit en vertrouwen.
Asteroïde Ceres blijft tot 7 december 2024 in Steenbok om alles glad te strijken.
De Nieuwe Maan in Steenbok van 30 december 2024 legt de focus op alles waar je van houdt, een duidelijk verlangen om je drukke levensstijl te integreren naar waar je hart naar uit gaat.
Met deze Nieuwe Maan geef je toe aan je gevoel en wil je de verbinding maken met vrienden of iedereen die je vertrouwd. Maagd herontdekt de ware betekenis van liefde, plezier en geluk.
Een prachtig vooruitzicht voor het nieuwe jaar 2025.

Familie en Huis
Mars reist aan het begin van 2024 (tot 4 januari 2024) door Boogschutter, het Huis van Huis, Gezin en Familie. Ook Mercurius reist tot 14 januari 2024 door Boogschutter en asteroïde Ceres blijft tot 7 februari 2024 in Boogschutter. Januari 2024 staat hiermee in het teken van het gezin en huis of alles met familie en huis te maken heeft.
Het begin van 2024 laat een periode zien van aanpakken, een verhuizing, verbouwing, afscheid of de komst van een gezinslid of meer gezinsverantwoordelijkheden.
Het is mogelijk dat Maagd het jaar begint met het ‘empty nest syndroom’ of er komt een geheel andere invulling in je huiselijk leven.
Op 23 mei 2024 is er een Volle Maan in Boogschutter en duidt op een verandering in je woonsituatie, zoals een verbouwing, renovatie, restyling van je huis of een verhuizing naar een andere woonplaats vanwege je carrière. Plannen om te verhuizen worden concreet of er is sprake van een daadwerkelijke verhuizing vanwege je carrière, een huwelijk, samenlevingscontract of geregistreerd partnerschap, een gezamenlijke vakantie of familiebijeenkomst. Deze Volle Maan versterkt het gevoel van verbinding met familie of voorouders. Er kan een breuk in de familie worden hersteld of een situatie thuis komt tot een eind, zoals de kans om jezelf te bevrijden van een beperkende gezinssituatie of conflict met buren of woonomgeving. Deze Volle Maan gaat over het opruimen van het oude om plaats te maken voor het nieuwe, kortom een frisse wind door je huis met kans op stabiliteit.
Mercurius retrograde in Boogschutter van 26 november tot 14 december 2024 valt in jouw 4e Huis van Huis en Familie. Een nieuw huis of woonomgeving kan veel onvoorziene problemen met zich meebrengen. Ook is veranderen van baan niet raadzaam met deze retrograde, want die keuze kan op de lange termijn ongunstig blijken te zijn. Op het werk zijn er conflicten met het management of collega’s. Ook kunnen er conflicten ontstaan met ouderen in de familie.
De Nieuwe Maan in Boogschutter van 1 december 2024 in het 4e Huis van Familie en Huis
brengt je terug naar de basis om terug te keren naar je roots om het contact met familie te herstellen. Gunstige periode om te renoveren, te verbouwen, opnieuw in te richten of plaatsen opnieuw te bezoeken waar je ooit hebt gewoond. Mercurius retrograde kan helpen met de verwerking van ervaringen uit het verleden.

Carrière
Met de Nieuwe Maan in Waterman van 9 februari 2024 (Huis van Werk) gaat Maagd het besluit nemen om verbeteringen door te voeren in de werkomgeving en met collegiale interactie.
Het gaat over nieuwe technologieën, teamwerk en nieuwe ideeën op het gebied van welzijn en milieu. Deze Nieuwe Maan vraagt om een frisse start. Misschien is er sprake van sleur, nare gewoontes of heb je de lat te hoog gelegd? Heb je het gevoel dat je het tempo niet kunt bijbenen of zijn er situaties op je werk of dagelijks leven die jou tegenhouden?
Er kunnen zich nieuwe kansen voldoen die gevoelsmatig beter aansluiten bij jouw leven en verlangens, maar dan moet er wel eerst schoon schip worden gemaakt.
Mars reist van 14 februari tot 22 maart 2024 door Waterman (Huis van Werk).
Deze transit geeft een boost aan energie en drive voor het werk dat je doet of wilt doen of kan kansen op werkgebied bieden waar je enthousiast van wordt.
Op 8 mei 2024 is er een Nieuwe Maan in Stier In het 10e Huis van Carrière en Bestemming.
De carrière van Maagd krijgt vaste vorm! Nu is het jouw tijd!
Een geweldig moment voor een bedrijfsgerichte studie of om te solliciteren naar die droombaan. Met deze Nieuwe Maan wordt Maagd aangezet om zich te richten op een ongelooflijke carrièremove en plannen maken voor de toekomst.
Tweelingen is het Huis van Carrière en Bestemming voor Maagd. Vanaf 26 mei 2024 tot 9 juni 2025 reist de grote weldoener Jupiter door het Huis van Carrière en Bestemming.
Dit gebeurt maar eens in de 12 jaar!
Dit is een geweldige periode voor je publieke imago, status, succes en het waarmaken van ambities. De dynamische energie van de Grote Weldoener Jupiter is de “wind beneath your wings’! Een periode om te creëren, te werken en je boodschap uitdragen aan de wereld. Met Jupiter in Tweelingen mag je grote kansen, succes en erkenning verwachten. Een nieuwe baan die jou voldoening schenkt behoort tot de mogelijkheden. Wel zorgvuldig zijn met je professionele keuze voor de lange termijn. Jupiter in Tweelingen duidt op een belangrijk keerpunt in je carrière, doe er je voordeel mee. Je kunt erkenning krijgen en contact maken met mensen op hoge plaatsen. Dit kan meer verantwoordelijkheden met zich meebrengen, maar jij kunt het aan.
De Nieuwe Maan in Tweelingen van 6 juni 2024 geeft Maagd een ware boost en komen er geweldige kansen op je pad.
Mars reist van 20 juli tot 4 september 2024 door Tweelingen en deze ambitieuze transit geeft je energie, focus en drive om succesvol te zijn.
Met de Volle Maan in Waterman van 19 augustus 2024 zie je het resultaat en kan vooruitgang worden geboekt met wat je aan het begin van 2024 mee begonnen bent.
Op 15 december 2024 is er een Volle Maan in Tweelingen en dat is een mooie afsluiter van 2024.
Vanaf 20 november 2024 reist Pluto door Waterman (6e Huis van Werk). Pluto in Waterman tot 2044 is een tijdperk van vernieuwing, verjonging en regeneratie, maar kan ook een stressvolle transit zijn, want het maakt Maagd perfectionistisch. Maagd werkt tijdens deze transit bij voorkeur alleen, waardoor samenwerking niet altijd goed zal verlopen.
Maagd kan radicale veranderingen in het dagelijkse leven verwachten (met gezondheid of werk) waarbij totaal nieuwe dagelijkse routines worden gecreëerd. Het gaat erom dat je werk doet waarin je gelooft, want alleen dan zul je succesvol zijn. Maagd kan zich tijdens deze jaren ontpoppen tot (holistisch) genezer. Pluto laat zien waar jouw prioriteiten liggen en wat je kunt doen om efficiënter en gezonder te leven, je energieniveau te verhogen en werkgerelateerde stress en angst te verminderen.
Asteroïde Ceres in Waterman vanaf 8 december tot eind 2024 (Huis van Werk) vergezelt Pluto en brengt ondersteunende energie waarin Maagd zich gesteund voelt in in het werk dat je doet of wilt doen.

Financiën
Met maar liefst drie Verduisteringen op de as Ram/Weegschaal heeft 2024 een financieel thema.
De Maansverduistering in Weegschaal van 25 maart 2024 valt in jouw 2e Huis van Financiën, persoonlijke hulpbronnen, bezittingen en materiële gehechtheid. Deze kosmische gebeurtenis leidt tot ontwikkelingen waardoor de focus komt te liggen op waardebepaling en hoe je met geld en bezit omgaat of juist met de angst om alles te verliezen. Deze Maansverduistering een wake-up call om je relatie met geld en bezit opnieuw te evalueren en te onderzoeken. In ieder geval gaat Maagd in het komende half jaar dingen waarderen waarvan je nooit had gedacht dat die zo belangrijk voor je waren. Deze Maansverduistering kan financiële kwesties oplossen, financiële regelingen en overeenkomsten afronden en oude financieel zeer loslaten wat als een bevrijding voelt.
De Zonsverduistering in Ram van 8 april 2024 valt in jouw 8e Huis van Gedeeld Vermogen, verzekeringen, belastingen etc. Deze Zonsverduistering in het 8e Huis maakt je bewust van verantwoordelijkheden jegens anderen: zowel fysiek als emotioneel. Er komt nieuws over een vastgelopen financiële kwestie waardoor in het komende halfjaar reserves kunnen worden opgebouwd, een investering kan worden gedaan en je financiële positie kan worden verstevigd. Gebeurtenissen dwingen je om financiële verantwoordelijkheden opnieuw te evalueren, dat geldt ook voor issues die te maken met hebben intimiteit, seks, passie en macht. Durf je duistere kant (voortkomend uit angst) onder ogen te zien. Het zal je sterker maken. Een periode van evaluatie, loslaten en aanpassing is essentieel is om ervoor te zorgen dat je de juiste dingen doet, met de juiste mensen, om de juiste redenen. Vertrouw op het proces.
Op 2 oktober 2024 is er een ringvormige Zonsverduistering in Weegschaal, in jouw tweede Huis van Financiën. Deze kosmische gebeurtenis in de komende zes maanden van diepgaande invloed op de financiële situatie van Maagd. Deze Zonsverduistering in het 2e Huis brengt goede financiële tijding en maakt Maagd meer bewust van materiële gehechtheid: de dingen waarvan we denken dat we niet zonder kunnen. Het wordt een periode om jouw relatie met geld opnieuw te evalueren en te onderzoeken. Wat is echt van jou en wat behoort toe aan de ander?
Deze Zonsverduistering is van invloed op je tastbare en emotionele hulpbronnen, dus je financiële en materiële vermogen, maar ook je vaardigheden en talenten.
Misschien wil je uit angst voor verlies iets niet loslaten. Soms moet je iets loslaten of raak de dingen kwijt om jezelf weer terug te vinden. Wat een jaar geleden belangrijk voor je was, is nu niet meer.
Met de ondersteunde invloed van asteroïde Ceres in Waterman vanaf 8 december tot eind 2024 (Huis van Werk) kun je in december 2024 een financiële uitbetaling verwachten, een bonus, uitkering, gouden handdruk of blijk van waardering voor alles wat je in 2024 hebt bewerkstelligd.

Gezondheid
Op 25 januari 2024 is er een Volle Maan in Leeuw in het twaalfde Huis van Kosmisch Bewustzijn en deze laat een periode zien van rust, introspectie, ontspanning en meditatie. Tijd voor het onderbewuste…tijd om slaap in te halen of een korte vakantie in te lassen om innerlijk evenwicht te (her)vinden. Met deze Volle Maan wil je op jezelf zijn om jezelf op je innerlijke leven te concentreren. Dromen zijn lucide en voorspellend en je intuïtie is sterker. Deze emotionele Volle Maan kan diepgewortelde angsten oproepen, gevoelens die te maken hebben met stabiliteit, beperkingen, je dromen en verlangens, jouw plaats in de wereld.
De Nieuwe Maan in Leeuw van 8 mei 2024 valt in het 12e Huis van het Onbewuste en Loslaten.
Het is mogelijk dat je in deze periode van innerlijke reflectie spijt hebt van iets uit het verleden, iets wat je verloren hebt. Maagd verlangt naar emotionele rust. Maagd kan op dit moment mogelijk keuzes maken over iets ouds of iets nieuws. Om iets nieuws in je leven te creëren heb je toch dat oude stukje nodig en dat is precies de boodschap van deze Nieuwe Maan in Maagd. Alles wat je tot nu toe hebt vermeden te voelen, komt vrij met deze Nieuwe Maan.
Op 4 augustus 2024 is er een Nieuwe Maan in Leeuw in het 12e Huis van het Onbewuste en Loslaten.Het is mogelijk dat je in deze periode van innerlijke reflectie spijt hebt van iets uit het verleden, iets wat je verloren hebt. Een time-out is nodig is om even wat afstand te nemen voor bezinning en reflectie.
Mercurius retrograde in Leeuw van 16 tot 27 augustus 2024 in het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten is van grote invloed op jouw energieniveau. Je voelt je dan uitgeput en opgebrand. Onverwerkte emotionele pijn kan dan aan de oppervlakte komen om te worden geheeld.
Na de lange transit van Pluto door het 5e Huis van Creativiteit en Zelfexpressie, waarin je vaardigheden hebt geleerd en je passies naar believen hebt nagestreefd, vraagt Pluto in Waterman je in het 6e Huis van Dienstbaarheid, Gezondheid en Werk vanaf 20 november 2024 om je in de komende 20 jaar meer op je verantwoordelijkheden te concentreren. Pluto in Waterman is een tijdperk van vernieuwing, verjonging en regeneratie, maar kan ook een stressvolle transit zijn, want het maakt Maagd perfectionistisch. Maagd werkt tijdens deze transit bij voorkeur alleen, waardoor samenwerking niet altijd goed zal verlopen.
Maagd kan aan het eind van november 2024 al radicale veranderingen in het dagelijkse leven verwachten (met gezondheid of werk) waarbij totaal nieuwe dagelijkse routines worden gecreëerd. Maagd kan zich tijdens de jaren van Pluto in Waterman bijvoorbeeld ontpoppen tot (holistisch) genezer. Pluto laat zien waar jouw prioriteiten liggen en wat je kunt doen om efficiënter en gezonder te leven, je energieniveau te verhogen en werkgerelateerde stress en angst te verminderen.

Advies
In 2024 kan het meer tijd en moeite kosten om je te focussen op doelen en plannen.
Het jaar is gunstig voor het creëren van nieuwe investeringsplannen, maar je moet wel openstaan voor nieuwe ideeën. Hou rekening met financiële problemen die verband houden met onverwachte uitgaven.
Op 23 april 2024 is er een Volle Maan in Schorpioen in het Huis van Communicatie, Verbinding, Onderwijs, korte reizen, broers en zussen, kennissen en buren. Deze Volle Maan is het beste moment van 2024 om je hart te luchten, dieper op zaken in te gaan of dingen af te ronden. Praat open over dingen uit die je dwarszitten.Soms is een conflict onvermijdelijk, maar dit is nu eenmaal wel nodig voor je innerlijke vrede. Hou wel rekening met je woorden, want een geheim kan worden onthuld.
Mars reist van 10 juni tot 20 juli door Stier (Huis van Hoger Bewustzijn, Spiritualiteit, Reizen en Cultuur) en deze energie gaat kansen creëren om je kennis uit te breiden, kennis te delen, te gaan reizen of te studeren.
Mercurius Retrograde in Ram van 1 april tot 24 april 2024 kan de oorzaak zijn van spraakverwarring over verborgen zaken en onbesproken waarheden.
Op 1 november 2024 is er Nieuwe Maan in Schorpioen in het 3e Huis van Communicatie, Verbinding en Onderwijs. Deze Nieuwe Maan daagt je uit om contact te maken met alles wat je geest prikkelt en alles wat je maar kunt bedenken. Nieuwe dingen leren, lezen, gesprekken voeren, aandacht, begrijpen en aanvoelen. Kies je woorden zorgvuldig, want wat je zegt is essentieel. Naast werk, inkomen, een doel hebben en een gevoel van eigenwaarde, ook waardering in de buurt waar je woont heel belangrijk voor je.
Op 15 november 2024 laat de Volle Maan in Stier de resultaten van al jouw geweldige ideeën zien en de vooruitgang die je hebt geboekt.
Mars is vanaf 5 november in Leeuw en gaat vanaf 6 december 2024 retrograde in het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten. Het thema is besluiteloosheid. Tijdens deze Mars retrograde heeft Maagd moeite met het maken van keuzes.
Je kunt niet veel doen met Mars retrograde in het 12e Huis dan in deze tijd van vertragingen bij jezelf te rade gaan en een nieuwe strategie bepalen. Als je je gaat verzetten, kan de retrograde Mars een grotere uitdaging voor je zijn, en kun je jezelf in de weg zitten en je eigen ergste vijand worden.
Ook al zie en denk je dat er niets gebeurt, weet dan: het rad van het leven draait altijd, een voortdurend proces van beweging.

error: Content is protected !!