Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Astrologische maandprognose augustus 2023

Augustus, de laatste zomermaand van 2023, is een tussenmaand.
Een maand van reflectie en evaluatie, van stilte voor de storm….

De retrograde Pluto bevindt zich op 29º in Steenbok, de anaretische graad, bijna aan het einde van Steenbok, Op de drempel van het patriarchale Steenbok betekent dat altijd een vorm van maatschappelijke crisis, een noodzakelijk zuiveringsproces, van het oude naar het nieuwe.
Sinds 12 februari 2023 schommelt Pluto op deze gradenstand en blijft hier schommelen tot 19 november 2024, dus alles wijst erop dat dit een soort van ‘tussenperiode’ of overgangsfase is.

Op de eerste dag van augustus vieren we op het Noordelijk Halfrond het feest van Lammas oftewel Lugnassadh.
Lughnasadh kondigt het einde van de Zomer aan. De dagen worden korter en het licht verandert. De tijd van oogst, wisseling van het seizoen met haar gouden gloed, overvloed en vervulling.
De eerste tekenen van de Herfst dienen zich aan, de vruchten gaan zich vormen.

Augustus 2023 heeft twee Volle Manen, op 1 en op 31 augustus 2023, een Blauwe Maan.

Augustus 2023 opent op 1 augustus 2023 met een Volle Supermaan op 9º16 in Waterman.
Lees meer over deze Volle Steur-of Graanmaan en de invloed op de dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website!

Mercurius in Maagd vormt in de eerste dagen van augustus 2023 een oppositie met de retrograde Saturnus in Vissen. Er moeten belangrijke beslissingen worden genomen.
Er kunnen vruchtbare resultaten worden geboekt, want Mercurius wordt in de tweede week van augustus 2023 gesteund door de grote Weldoener Jupiter in Stier en Mars in Maagd.

We moeten echter vanaf de eerste week van augustus 2023 wel rekening houden met de vertragende energie dat veroorzaakt wordt door de pre-schaduwperiode van Mercurius retrograde….

Vanaf het eerste weekend van augustus 2023 tot het laatste weekend van september 2023 (post-schaduwperiode van Mercurius retrograde) zijn er al logistieke vertragingen bij de verzending van post en handelsgoederen, problemen met zorgverzekering en ziekenhuizen. Eerder genomen besluiten en regelingen worden teruggedraaid of heroverwogen.

Op 7 augustus 2023 staat de retrograde Venus in Leeuw op 23º conjunct de Zwarte Maan of Lilith. Venus retrograde in Leeuw is een belangrijke factor deze maand.
Deze krachtige samenbundeling van vrouwelijke energie benadrukt issues die te maken hebben met discriminatie, LHBTI-emancipatie, abortus en grensoverschrijdend seksueel wangedrag.

Op 10 augustus 2023 vormt Venus retrograde in Leeuw een spanningsvierkant met Uranus in Stier. De retrograde Venus in Leeuw staat vierkant op Uranus in Stier en dat kan de oorzaak zijn van spanning in alle vormen van relaties, dus zowel op individueel vlak als tijdens politieke onderhandelingen. Uranus is heel onvoorspelbaar en kan onverwachte uitdagingen in relaties naar voren brengen met een breuk als gevolg. Een aspect van buigen of barsten.

We krijgen te maken met politieke instabiliteit en financiële chaos zoals verdere stijging van inflatie, recessie, monetaire veranderingen en daling van de Amerikaanse dollar en Russische roebel.
Hou ook rekening met werkonderbrekingen, reorganisatie, transport- of infrastructuurproblemen die het dagelijkse leven flink op zijn kop kunnen zetten.
Venus gaat ook over kunst, film, recreatie en vermaak, dus met deze retrograde Venus in Leeuw komt er voorlopig geen einde aan de staking in Hollywood.

Op 13 augustus 2023 is er een mooi lichtpuntje voor de wereld, dan staat de Zon op 20º in Leeuw conjunct de koninklijke vaste ster Regulus en de retrograde Venus in Leeuw.
De retrograde Venus in Leeuw is als ochtendster meer gericht op verzoening en samenwerking, dus mogelijk zijn er nu openingen om tot overeenstemming te komen.

In de nacht van 12 op 13 augustus 2023 is de jaarlijkse Perseïden meteorenregen. Deze meteoren bestaan uit gruis afkomstig van de komeet Swift-Tuttle. De Perseïden is de bekendste meteorenregen. Er kunnen er wel 100 meteoren per uur worden waargenomen.

Op 16 augustus 2023 is het Nieuwe Maan in Leeuw.
Lees meer over deze Nieuwe Maan en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

In de tweede helft van augustus 2023 staat de retrograde Venus in Leeuw vierkant op Jupiter in Stier en deze energie blijft tot het moment dat Venus weer direct gaat vanaf 4 september 2023….
Het spanningsvierkant maakt minder gemotiveerd. Toegeeflijkheid, het onderste uit de kan eisen in relaties en ellebogenwerk zijn thema’s die we dan kunnen verwachten.

Mercurius in Maagd gaat vanaf 23 augustus tot 15 september 2023 retrograde…
De derde Mercurius retrograde in Maagd van 2023 kan de oorzaak zijn van vertragingen in het vervoer, stakingen, reorganisatie, gedwongen ontslagen, transport- of infrastructuurproblemen, vertragingen en onderbrekingen in het dagelijks leven, op het gebied van zorg en welzijn, betaald of onbetaald werk.
Lees meer over de retrograde Mercurius en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS.

Het is mogelijk dat we met de retrograde Mercurius in Maagd te maken krijgen met de uitbraak van besmettelijke ziektes en ook kunnen er problemen ontstaan met de luchtvaart- en zeevaart, lange files, uitgestelde vergaderingen, campagnes of evenementen.
Mercurius retrograde in Maagd is vooral van invloed op iedereen met de ascendant, Zon of andere planeten van 8 tot 21 graden in Maagd.

Vanaf 28 augustus 2023 tot 12 oktober 2023 reist de rode planeet Mars door het Luchtteken Weegschaal. Mars in Weegschaal is een geweldige strateeg. Met de energie van de Maansknopen op Ram/Weegschaal, de as van Verbondenheid zien we een verschuiving naar interpersoonlijke relaties en gerechtigheid.
In het komende halfjaar gaat het mijns inziens niet zo zeer over het thema ‘gerechtigheid voor ons allemaal’, maar meer een verschuiving naar gerechtigheid voor het individu, het ’ik’, dus meer individueel vechten op weg naar de bestemming.
Helaas zie ik door retrograde planeten geen doorbraken op korte termijn, dus voorlopig moeten we rekening houden met besluiteloosheid en uitstel.

Ook Uranus gaat vanaf 29 augustus 2023 tot 26 januari 2024 retrograde in Stier.
Uranus daalt van 23º4 tot 19º5 in Stier.
Uranus is het symbool van vernieuwing door omverwerping. Stier symboliseert het leven en natuur. Sinds 2018 domineert Uranus het aardse rijk van Stier en daardoor is er een enorme verschuiving ontstaan in ons wereldwijde perspectief met betrekking tot economie, valuta, recycling en milieubewustzijn. De klimaatcrisis, energietransitie en leven met de natuur.
Lees meer over de invloed van de retrograde Uranus in Stier en alle dierenriemteken onder NIEUWS op deze website.

Eind augustus 2023 kan tot grote uitdagingen leiden zoals schaarste en onverwachte aanzienlijke uitgaven die te maken hebben met nieuwe projecten en doelen voor de toekomst.

Augustus 2023 eindigt met weer een Volle Maan. Op 31 augustus 2023 is er een Volle Super Maan in Vissen. Deze “Blauwe” Maan is de tweede Volle Maan deze maand.
Vissen is het laatste teken van de dierenriem en symboliseert het einde.
Deze laatste Supermaan van 2023 zal ons bijstaan om met het verleden te breken, zodat we met vertrouwen verder kunnen gaan op ons evolutionaire pad.
Lees meer over de Volle Maan in Vissen en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

Allemaal een inspirerende maand augustus gewenst!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!