Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De meeste planeten bevinden zich in januari 2023 nog in het eerste kwadrant van de Steenbok horoscoop, het gebied van persoonlijke kracht, zelfbewustzijn en onafhankelijkheid.
Met Zon in Steenbok tot 20 januari 2023 in jouw Huis van Persoonlijkheid is januari 2023 gericht op jouw eigen innerlijke kracht. Tijdens deze periode kun je gemakkelijker voorwaarden te scheppen zoals jij dat wenst.
Geleidelijk aan wordt de focus verlegd naar privéleven en familie, gezondheid, spirituele en financiële groei.

Liefde en Relaties
De Volle Maan in Kreeft van 6 januari 2023 valt in jouw Huis van Relaties en laat veranderingen zien op relationeel gebied, waardoor er ruimte ontstaat tot doorgroei en verdieping in de relatie. Deze Volle Maan benadrukt het belang van eenheid en verbondenheid met je levenspartner. De Volle Maan vraagt je ook om te zeggen wat erop je hart ligt. Let op wat je zegt, want dat kan zelfs een breuk betekenen van een zakelijk partnerschap of relatie. Het kan ook een nieuwe stap zijn door een belofte of aanzoek te doen, te gaan trouwen of te verloven. Het is hoog tijd om de knoop door te hakken!
Januari 2023 is echter geen gemakkelijke maand voor de liefde, want er is sprake van sleur en irritaties. Van 28 januari met Venus in Vissen komt alles weer in rustiger vaarwater.
Voor de single Steenbok kan de eerste week van januari 2023 wat gecompliceerd verlopen en ook met Venus in Waterman tot 27 januari 2023 moet je eerst iemand goed leren kennen voordat je een stap verder waagt.
Uranus in Stier in het 5e Huis van Liefde en Zelfexpressie is vanaf 22 januari 2023 niet langer retrograde en dat kan in de laatste week van januari 2023 leiden tot plotselinge en verrassende ontwikkelingen in je liefdesleven. Nieuwe vrienden zijn misschien niet het type vrienden waar je in eerste instantie aan zou denken, maar maken jou meer vrij om je eigen creatieve vonk te herontdekken.

Familie en Huis
De transit van Jupiter in Ram (het eerste teken van de dierenriem) door het 4e Huis van Familie en Huis, woonplaats, thuisland en gezin is voor Steenbok als een nieuw begin, maar ook een zoektocht naar innerlijke vrede en rust bij je thuis, gezin, verleden en hoe je over jezelf denkt.
Januari 2023 is een gunstige periode om te investeren in onroerend goed, verbouwen, uitbreiden, renoveren en opnieuw inrichten van je huis, kopen of verkopen van een huis, verhuizen, reünie, reis naar verleden of zelfs emigratie.
De eerste helft van januari 2023 staat in het teken van familie en vriendschap, dus dit is de beste periode voor het organiseren van een familiereünie.
De directe Cheiron in Ram ondersteunt Steenbok om te werken aan het genezen van oude problemen die verband houden met het ouderschap om een ​​helende, rustgevende thuisomgeving te creëren.

Carrière
Aan het begin van 2023 is Mars nog retrograde in Tweelingen in het Huis van Werk tot 11 januari 2023. Wanneer je het werk dat je doet niet leuk vindt, voel je je minder verbonden met je dagelijkse bezigheden, werk of zijn er problemen met collega’s of leidinggevenden.
De transit van de retrograde Mars in Tweelingen (Huis van Werk) gesteund door asteroïde Ceres in Weegschaal is een gunstige periode om terug te keren naar de tekentafel, een eerdere werkplek, herintreden, je vakgebied op een andere manier inzetten of om opnieuw in contact te komen met oude werkgevers en collega’s.
De retrograde Mercurius in Steenbok kan in de eerste helft van januari 2023 een langverwachte beloning voor geduld en toewijding met zich meebrengen, maar kan echter ook een frustrerende en uitdagende periode zijn, want als je het gevoel hebt dat je iets goed georganiseerd hebt, gebeurt er iets onverwachts.
Voorbereidende onderhandelingen in de eerste helft van januari 2023 verlopen in goede harmonie.en tevredenheid, maar hou wel rekening met vertragingen. Met de transit van de directe rode Strijder Mars in Tweelingen (Huis van Werk) krijgt Steenbok in de tweede helft van januari 2023 alles weer op de rails krijgt en kan zich op productieve, efficiënte en georganiseerde verbinden met het werk dat hij of zij doet.

Financiën
Waterman symboliseert het 2e Huis van Financiën voor Steenbok. Sinds begin 2021 is er door de invloed van Saturnus in Waterman een verschuiving opgetreden in de financiële situatie van Steenbok en hoe je geld verdient. Er kan sprake zijn van pensionering voor de oudere Steenbok of voor de jongere Steenbok kan het inkomen onder druk komen te staan. De financiële instabiliteit duurt tot begin 2023.
Saturnus houdt een vinger aan de pols en voorkomt dat je onnodig geld uitgeeft. Saturnus in Waterman in jouw Huis van Financiën brengt ook in januari 2023 belangrijke lessen over eigen middelen, waarde en eigenwaarde. Niet altijd heb je de inbreng en bijdrage van een ander nodig om eigen vermogen en zekerheden te ontwikkelen.
Met de Nieuwe Maan in Waterman van 21 januari 2023 in het Huis van Financiën worden financiële onduidelijkheden opgehelderd. Steenbok krijgt alle informatie die nodig is om goede financiële beslissingen te nemen. Een Nieuwe Maan om financiële doelen te stellen, maar ook een Nieuwe Maan om te waarderen wat je al hebt.
Wat heb je nodig om gelukkig te zijn, zowel financieel als persoonlijk? Koop je dingen voor jezelf of om indruk te maken op anderen? Wat heb je eigenlijk nodig om echt gelukkig te zijn?

Gezondheid
Met Volle Maan in Tweelingen van 8 december 2022 in het Huis van Gezondheid heeft Steenbok het besluit genomen om te stoppen met schadelijke gewoontes, meer te gaan bewegen, gezonder te gaan eten. De Volle Maan was een goed moment om bestaande projecten op het werk of thuis af te ronden en grote schoonmaak te houden in je dagelijkse routine voor welzijn en innerlijke vrede. In januari 2023 zie je al de resultaten van het besluit om beter voor jezelf te gaan zorgen. Door Mars retrograde in Tweelingen in het Huis van Gezondheid, Dagelijkse routine, Werk en Welzijn ligt je energieniveau lager, net als je geduld en tolerantie. Tijdens deze retrograde van Mars is het raadzaam om het wat rustiger aan te doen. Onderdrukte emoties en werkstress kan in de eerste helft van januari 2023 de oorzaak zijn van infecties, vooral aan het hoofd en in het gezicht. Zorg dat je een goede weerstand opbouwt.
Steenbok kan zich in januari 2023 niet lekker, vermoeid of zelfs depressief voelen. Juist nu is fietsen en wandelen in de frisse lucht het beste medicijn.

Advies
Door Mars retrograde in Tweelingen kan het je aan motivatie ontbreken, vooral als het gaat om persoonlijke relaties. Het is raadzaam om jezelf te beheersen. Emotionele buien gaan ten koste van je prestaties en vormen een belemmering om objectief naar de dingen te kijken.
Succes is over het algemeen te danken aan jouw aardse objectieve beoordeling voor voors en tegens. Hou je emoties in bedwang en neem de tijd om na te denken voordat je een beslissing neemt. Medio januari 2023 is de beste periode van de maand om actie te ondernemen, dingen te bespreken en positieve oplossingen te vinden,
In januari 2023 geldt: je moet het moment zien te pakken!

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!