Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

 

 

 

Algemeen
De meeste planeten staan nog in het eerste kwadrant van persoonlijke kracht en onafhankelijkheid, Steenbok.
Deze maand is dus gericht op jou, op jouw wensen, op jouw eigen innerlijke kracht. Tijdens deze periode kun je gemakkelijker voorwaarden te scheppen zoals jij dat wenst. De Zon reist tot 19 januari 2019 door jouw Huis van Persoonlijkheid. Jouw universele zonnecyclus is in haar groeiende fase. In deze periode vier je je nieuwe Zonnejaar. Van harte gefeliciteerd, Steenbok!
Januari 2019 is een gunstige maand voor familie, relaties, carrière en financiën.

Liefde en Relaties
Venus is jouw planeet van de Liefde. Venus in Schorpioen maakt je in de eerste week van januari 2019 mysterieus en onbereikbaar. Venus in Schorpioen zoekt ook de confrontatie. Het is niet onmogelijk dat een relatie wordt verbroken indien er sprake is van onopgeloste problemen.
De single Steenbok vindt de liefde op plekken waar geld het thema is of op een nieuwjaarsparty, tijdens het netwerken of bij sociale bijeenkomsten. Een kortstondige romance kan ontstaan, maar het ziet er niet naar uit dat het voor altijd zal zijn.
De Maan heerst voor de Steenbok over het Huis van Relaties. De intense Maansverduistering van 21 januari 2019 valt in jouw Huis van de Ziel en Intimiteit. Gevoeligheden die te maken hebben met geldkwesties en verbondenheid die je met de partner deelt vragen in het komende halfjaar om een oplossing. In de komende maanden ga je ook schoon schip maken. Er gaat een bezem door alles en iedereen met wie je geen gezonde relatie onderhoudt. De Maansverduistering brengt verheldering in een relatie. Vermoedens worden bevestigd. Wat het ook is, dit inzicht zal je helpen om de juiste beslissing te nemen. Niet alleen in je privé-leven leeft het thema verbondenheid, maar ook in je vriendenkring en zakelijk netwerk worden er nieuwe verbintenissen op de lange termijn gesloten of verbroken.

Familie en Huis
Uranus in Ram is tijdelijk teruggekeerd in jouw Huis van Familie en Huis. Tot begin maart 2019 kan Uranus in Ram leiden tot nieuwe ontwikkelingen in je privéleven waar je geen controle over hebt, maar eigenlijk ben jij die degene die onbewust of bewust die veranderingen maakt door plotseling een familieband te verbreken of te verhuizen. Mars is jouw planeet van Huis en Familie. Mars in Ram reist van 2 januari 2019 tot 14 februari 2019 door jouw Huis van Familie en Huis. Gunstige periode om thuis te klussen, te verhuizen of je huis opnieuw in te richten. Ook een goede periode om een familiebijeenkomst te organiseren of een actieve vakantie te plannen. Er zijn veel gesprekken met familieleden en korte reisjes om familie te bezoeken of je krijgt bezoek van familie. Jouw planeet Saturnus in Steenbok wijst je op de noodzaak om emotionele bagage uit het verleden los te laten.

Carrière
De Zonsverduistering van 6 januari 2019 valt in jouw teken, Steenbok!
Je carrière staat net als jij in de startblokken om het nieuwe jaar te verwelkomen. Er is een project tot succesvol voltooiing gekomen. Het loslaten voelt wel dubbel, want je bent er met hart en ziel voor gegaan. De carrière van Steenbok laat in januari 2019 interessante ontwikkelingen zien, maar jouw aandacht gaat in de eerste plaats uit naar je familie en privé-leven. In de afgelopen maanden heb je hard gewerkt, dus er is tijd om op vakantie te gaan of even afstand te nemen om de juiste voorbereidingen te treffen. Je bouwt tijdens deze periode aan het fundament onder je carrière. Een stabiel privéleven is de solide basis voor toekomstige professionele groei. In de eerste helft van januari 2019 ben jij degene die een oplossing weet voor een probleem op het werk. De Maansverduistering in Leeuw van 21 januari 2019 kan in de komende maanden leiden tot aangename ontwikkelingen zoals een promotie of nieuwe baan. In de komende maand kunnen bedrijfsplannen worden verbeterd en aangepast. Een bedrijfsgerichte training of studie laat pas aan het eind van januari 2019 resultaten zien.

Financiën
Uranus is jouw planeet van het geld. Uranus in Ram gaat vanaf 6 januari 2019 weer direct, maar dat wil niet zeggen dat januari 2019 probleemloos verloopt. In de eerste drie weken van de maand zijn er uitdagingen en er zijn inspanningen vereist om je gelijk te halen of om winst te behalen. Gelukkig zijn deze problemen van korte duur. Op 21 januari 2019 betreedt de Zon jouw Huis van Financiën. Financieel gezien is dit de beste periode van het jaar, dus doe er je voordeel mee, Steenbok. De volledige Maansverduistering in Leeuw van 21 januari 2019 valt in het Huis van Gedeelde Bronnen. In de eerste helft van 2019 kan dit voor jouw partner leiden tot meer geld als gevolg van een promotie, uitkering, legaat of gerechtelijke uitspraak.
Vanaf 25 januari 2019 reist ook Mercurius door jouw Huis van Financiën! In ieder geval komt er aan het eind van januari 2019 verbetering in de financiële situatie van Steenbok zoals financiële mogelijkheden, zakelijk buitenkansje, meer omzet in je onderneming, promotie of een geweldige aanbieding.

Gezondheid
Al vanaf 9 november 2018 reist de grote Weldoener Jupiter in Boogschutter door het Huis van Kosmisch Bewustzijn. Tot begin december 2019 is dit een helende en intuïtieve fase waarin je jezelf kunt bevrijden van zelfdestructieve neigingen, diepgewortelde angsten en schuldgevoelens.
Probeer je stressniveau te verminderen, om mentaal en fysiek gezond te blijven.
Door de invloed van Mercurius in Steenbok van 6 januari tot 24 januari 2019 ga je goede voornemens in werking stellen! Een goede gezondheid verbetert je uiterlijk. Een bezoek aan een wellnesscentrum, de schoonheidsspecialiste of pedicure is een goede investering in jezelf!
Je wil op een aangename manier aan je algemene gezondheid werken. En dat werkt echt!
Let op je voeding, Steenbok. Heb geduld. Wanneer een situatie je teveel wordt, ga dan een eind wandelen in de bossen en adem de adem van Moeder Aarde. Voldoende rust en beweging is nodig om je immuunsysteem te versterken.

Advies
Januari 2019 is een maand van onafhankelijkheid en persoonlijke kracht, van zelfvertrouwen en eigenwaarde.
Jouw lichaam en geest hebben rust nodig om te herstellen. Dit is de periode van de Nacht. De Nacht is de tijd van herstel en opbouw van nieuwe krachten.
Maak de verbinding, maar weet ook tijdig afscheid te nemen.
Ieder einde is een nieuw begin. Altijd.
Dat geldt voor alle dingen die voorbij gaan.

 

error: Content is protected !!