Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Astrologische prognose voor augustus 2018


Op de eerste dag van de Zomermaand augustus 2018 vieren we op het Noordelijk Halfrond het feest van Lammas oftewel Lugnassadh.
De tijd van oogst, overvloed en vervulling. 
Lughnasadh kondigt het einde van de Zomer aan.
De eerste tekenen van de Herfst worden al zichtbaar.
De dagen worden korter en ook de kleuren om ons heen gaan veranderen.

Vanaf mei 2018 staan Mars in Waterman en Uranus in Stier vierkant op elkaar.
Dit spanningsveld veroorzaakt op Aarde onrust, geweld, ontwrichting en plotselinge gebeurtenissen die zeer verstorend kunnen zijn.
In deze tijd waarin velen op zoek zijn naar Utopia, herinnert het planetaire drukvat tussen Mars en Uranus ons eraan dat de wereld nog ver verwijderd is van een Utopia.
We leven in een onveilige wereld waarin nog steeds wordt gedacht dat oorlog de weg naar vrede is. In plaats van dichter tot elkaar te komen, staan partijen als kemphanen tegenover elkaar.
Mars blijft Uranus uitdagen tot medio september 2018.
Mede door dit planetaire drukvat gaat de Zomer van 2018 de boeken in als een lange, hete Zomer.

Jupiter in Schorpioen kan ook deze maand leiden tot extreme wateroverlast en extreme droogte, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, overstromingen, branden, stormen en orkanen.

Gedurende de hele maand augustus 2018 mogen we ons ook verheugen op de derde planetaire Waterdans van Jupiter in Schorpioen en de retrograde Neptunus in Vissen van dit jaar.
Deze creatieve verbinding van visie en inspiratie is de planetaire pleister in deze roerige tijden en leidt tot het inzicht dat we de handen ineen moeten slaan.
Door samen te werken, helpen we ons zelf. Samenwerking geeft succes.
Tegenwerking leidt tot stagnatie.
De vloeiende waterenergie van Jupiter driehoek Neptunus brengt duurzame ontwikkelingen voor nieuwe bronnen van energie zoals waterstof energie.
Jupiter driehoek Neptunus brengt ook in augustus 2018 hoop voor de wereld en stimuleert vrijgevigheid, liefdadigheid en gemeenschapszin.
Een hoger bewustzijn is de weg naar spirituele groei, innerlijke rijkdom, vrede en tevredenheid.
Op 19 augustus 2018 is deze driehoek exact!
Op deze bijzondere zondag gaan de sluizen van het gevoel open en stellen we ons intuïtief open.
Gedachten en gevoelens van anderen zijn dan te voelen en te lezen. De invloed van deze inspirerende verbinding blijft nog bij ons tot het einde van 2018.
Een spirituele verbinding van de grote Weldoener Jupiter met de transcendentie en spiritualiteit van Neptunus is de poort naar vrede, maar velen kunnen ook de neiging hebben om te ontsnappen in een onrealistische droomwereld.
De schaduwzijde van Jupiter driehoek Neptunus zijn naast extreme weersomstandigheden, een cyclus van geheimzinnigheid, corruptie, illusie, nep-nieuws, politieke schandalen, genocide, angstzaaierij in de wereld en Jupiter vergroot deze negatieve tendens.
De gefortuneerden in de wereld kunnen plotseling alles verliezen, terwijl anderen met nieuwe, ongebruikelijke talenten en originele ideeën nieuw geld creëren.

Venus, de planeet van Liefde en Schoonheid, betreedt van 7 augustus 2018 haar eigen teken Weegschaal en blijft daar tot 9 september 2018. Economisch gezien een goede stand, maar dat optimisme duurt niet voor lang. Het is periode van aanpakken en de losse eindjes aan elkaar knopen.

De eigenzinnige en baanbrekende Uranus in Stier gaat vanaf 7 augustus 2018 tot 5 januari 2019 retrograde. De krachtige energie van veranderingen en doorbraken zijn tijdens deze retrogradeperiode nog sterker en onvoorspelbaarder, want Uranus keert begin november 2018 terug naar Ram.
Lees meer over de invloed van de retrograde Uranus onder NIEUWS op deze website.

Op 11 augustus 2018 vindt op 18º Leeuw een gedeeltelijke Zonsverduistering plaats.
Deze Zonsverduistering wijst op de oer-energieën die door ons heen stromen en de noodzaak om deze niet te onderdrukken of te voorkomen, maar om er gebruik te maken en toe te passen met wijsheid en aanwezigheid.
Het erkennen van deze energieën geeft ons de kracht om te accepteren wie we zijn, kwetsbaar en krachtig, zelfverzekerd en terdege bewust van onze eigen nietigheid in dit uitgestrekte universum dat ons thuis is.
Dit is de laatste verduistering op de as Leeuw/Waterman.
Deze Zonsverduistering is te zien in het noordpoolgebied, Groenland, IJsland, Antarctica, Scandinavië, Noordoost-Azië, Rusland, Noord- en Oost Europa, Noord-Amerika en Canada, Schotland, Noorwegen, Zweden, Finland, Estland en Letland, Kazachstan, Mongolië, China en Noord- en Zuid-Korea en de oostelijke Siberische zee. 
Vele mensen hebben vanaf de Zonsverduistering van 21 augustus 2017 het besluit genomen om van levensrichting te veranderen, maar na deze laatste Zonsverduistering op de as Leeuw/Waterman zal niets meer hetzelfde zijn. De kordate Leeuw/Waterman-energie van 2017 is dit jaar nog sterker met de Noordermaansknoop in Leeuw en de Zuidermaansknoop in Waterman.
De boodschap van de Noordermaansknoop in Leeuw en de Zuidermaansknoop in Waterman is:
Leef vanuit je hart, vanuit je innerlijke Bron. Trek je niets aan van wat anderen van je denken.
Het gaat om jou!
Leeuw gaat over keuzes maken vanuit het hart en de kracht en moed te hebben om deze te vervolmaken. Jupiter in Schorpioen zal medio september 2018 met een spanningsaspect deze Zonsverduistering wederom doen ontwaken, dus er is dan geen ontkomen meer aan!

Lees meer over deze Zonsverduistering onder NIEUWS op deze website!

De retrograde rode strijder Mars zal vanaf 14 augustus 2018 vanuit Waterman weer tijdelijk terugkeren in Steenbok. Mars “daalt” daar van 29º Steenbok tot 28º Steenbok.
Van 12 mei 2018 tot 17 mei 2018 stond de toen direct lopende Mars al op 28°/29º Steenbok, dus issues uit die tijd vragen alsnog om een oplossing, dus van alles wat eerder fout is gegaan of wat toen geen doorgang kon vinden.
De retrograde Mars van Waterman naar Steenbok suggereert dat we onze deelname aan groepen, waaronder ons gezin, vriendschappen, sociale betrokkenheid, werk en verenigingsleven herzien. Tot welke groep behoor ik en wat is mijn rol daarin?
Grenzen stellen is ook een belangrijk thema tijdens deze retrograde van de rode Strijder Mars.
De tweede helft van augustus 2018 wordt hierdoor een periode van evaluatie, beoordeling en herstellen van relaties, zakelijke projecten en initiatieven.
De retrograde Mars kan ook ontmoedigen of het energieniveau doen dalen.
Mars hervat vanaf 27 augustus 2018 op 28º Steenbok zijn directe baan om de Zon.
Vanaf dat moment komt er weer schot in de zaken van projecten die sinds eind juni 2018 vertraging hebben opgelopen.

Mercurius in Leeuw gaat vanaf 19 augustus 2018 weer direct op 11º Leeuw!
De snelle boodschapper Mercurius ging vanaf 26 juli 2018 retrograde op 23º Leeuw.
De drie retogradeperiodes van Mercurius in 2018 zijn allemaal in vuurtekens, in Ram, Leeuw en Boogschutter waarbij de nadruk ligt op persoonlijke vrijheid.
De retrogradeperiode van Mercurius in Leeuw werd getekend door vele misverstanden en frustratie. Door de trotse aard van Leeuw was het thema machtsstrijd en het zich persoonlijk aantrekken van kritiek niet van de lucht.

De Volle Maan op 26º in het waterteken Vissen van 26 augustus 2018 kan een ware uitdaging zijn met Venus vierkant Pluto.
Lees meer over deze Volle Maan onder NIEUWS op deze website!

Het laatste weekeinde van augustus 2018 staat in het teken van een haast exacte driehoek tussen Saturnus in Steenbok en Uranus in Stier!
Deze planetaire Aardedans tussen Saturnus en Uranus is begonnen in 2016 en loopt tot eind 2018.
Saturnus stabiliseert en versterkt structuren, maar Uranus verstoort en schudt de wereld wakker.
Door deze planetaire verbinding is een flexibele aanpak en de bereidheid om zich aan te passen aan snel veranderende omstandigheden noodzakelijk.
Nieuwe plannen die tijdens deze planetaire dans worden gemaakt moeten echter niet worden geforceerd. Dus het moet vloeien. Als iets niet werkt, is het niet voorbestemd.
Blijf openstaan voor verandering en nieuwe mogelijkheden.
Vorig jaar vond de dans tussen Saturnus (Boogschutter) en Uranus (Ram) plaats in vuurtekens, dus nu in Aarde. Aarde maakt ideeën en plannen concreet die vorig jaar (in het Vuur) zijn gemaakt en geeft ze een solide structuur.
Vanaf januari 2020 zullen Saturnus en Uranus echter een spanningsveld vormen.
Dus alles wat nu wordt opgebouwd zal dan worden beproefd.

Het jaar 2018 is doorweven met krachtige Steenbok-energie.
Saturnus, Uranus, Pluto en Mars reizen door Steenbok en ook de Zuidermaansknoop zal in november 2018 het aardse rijk van Steenbok betreden.
Steenbok wil verantwoordelijkheid voor het leven en hard werken om de top te bereiken.
De Aarde-energie is vruchtbaar, praktisch en duurzaam.
Nieuwe initiatieven gaan voordeel opleveren op de lange termijn.

Opgeven is daarom geen optie en betekent bij voorbaat verlies.

Vanaf 6 september 2018 gaat Saturnus in Steenbok weer direct!
En dat is goed nieuws…!

Allemaal een inspirerende augustusmaand toegewenst! error: Content is protected !!