Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Bijna alle planeten staan aan de oostelijke kant van de Vissen-horoscoop.
Het gaat in deze periode van het jaar over persoonlijke kracht en onafhankelijkheid, van zelfredzaamheid en verantwoordelijk zijn. Met de meeste planeten aan de bovenkant van de Vissen horoscoop is dit een naar buiten gerichte periode.
De Kosmos wil weten wat jij wil en wat jij op eigen kracht kunt bereiken.
Naast je carrière is januari 2023 ook een maand van zelfliefde, sociale contacten, netwerken en financiën, maar ook loslaten van wat niet meer bij jou hoort.

Liefde en Relaties
Mercurius is jouw planeet van Relaties. Mercurius in Steenbok is tot 17 januari 2023 retrograde. Tijdens die periode ben je bezig met jezelf en staat de liefde op een lager pitje. Met zoveel planeten in het 12e Huis is Vissen bezig met het opmaken van de innerlijke balans en dat is een intern proces van verwerken. In de eerste drie weken van januari 2023 heeft Vissen moeite met het uiten van gevoelens of je merkt dat je partner daar ook moeite mee heeft. Aan het eind van januari 2023 komt de schittering terug met Venus in Vissen vanaf 28 januari 2023 en ben je weer op de goede weg en weet je weer wat en wie je wil en wordt het onmogelijke mogelijk.
De Volle Maan in Kreeft van 6 januari 2023 valt in jouw 5e Huis van Zelfexpressie, Creativiteit, Liefde, Romantiek en Plezier! Je hebt een sterk verlangen om dingen los te laten en plezier te beleven. Nieuwe relaties brengen je in contact met je innerlijke ziel en met wie je bent.
Deze creatieve en innovatieve Volle Maan stimuleert je verbeeldingskracht en idealisme.
Geef je over aan alles wat jou blij en gelukkig maakt. Deze Volle Maan gaat ook over loslaten waar je geen vreugde (meer) aan beleeft. Dus hak die knoop door.

Familie en Huis
Mars in Tweelingen (4e Huis van Familie en Huis) is nog tot 11 januari 2023 retrograde is dat is van invloed op jouw privé-leven, familie en huis. Mars in Tweelingen kan tot eind januari 2023 problemen met betrekking tot huis- en gezinsleven aan het licht brengen.
Mars blijft tot 25 maart 2023 in Tweelingen en tijdens deze periode is er sprake van onrust en verandering op het thuisfront of in de familie. De transit van Mars is wel een gunstige periode voor het kopen of bouwen van een huis of onroerend goed, een renovatie, verhuizing of projecten op en om het huis, dus ook in januari 2023. Hou wel rekening met onrust in je privé-leven, met een familielid of je naaste partner.
Mars in Tweelingen kan ook in januari 2023 de oorzaak zijn van vertraging met bijvoorbeeld de makelaar, aannemer, reparateur of architect, maar misschien is het goed om terug te keren naar de tekentafel om bouwkundige plannen of een strategie te bepalen.

Carrière
Januari 2023 ineen gunstige periode voor de carrière van Vissen.
Jupiter is de heerser van Boogschutter. Boogschutter is het 10e Huis van Carrière. Jupiter in Ram (het Huis van Financiën) laat zien dat bedrijfsactiviteiten geld opleveren.
Vissen moet er wel bovenop zitten, want je mag niets aan het toeval overlaten of achterover leunen, want je heb te maken met concurrentie. Blijf alert en vertrouw op je intuïtie.
Er worden beloftes gedaan die te mooi zijn om waar te zijn, maar die jou niet de gouden bergen brengen die worden beloofd. Blijf op koers, blijf je eigen pad volgen. Durf nee te zeggen, ook al denk je dat je iemand voor het hoofd stoot. Je oogst juist respect, want je bewijst hiermee dat je beschikt over onderscheidingsvermogen en goed zakelijke inzicht.
Denk wel steeds twee keer na voordat je iets zegt en vooral hoe je iets zegt, vooral tijdens de retrograde Mercurius in Steenbok tot 17 januari 2023.

Financiën
Ram symboliseert voor Vissen het Huis van Financiën! De grote Weldoener reist nu door Ram en dat is een voorspoedige periode om winst te maken en om een financieel langetermijnplan op te zetten en om te investeren. Jupiter in het Huis van Financiën betekent vermeerdering en uitbreiding.
De stroom van inkomsten is niet constant, maar wel stabiel en laat onder de stralende bescherming van Jupiter en laat een stijgende lijn zien. Toch is kostenbesparing en budgetbeheer om huishoudelijke uitgaven beter te beheren raadzaam, want Jupiter in het Huis van Financiën is ook makkelijker met geld uitgeven. In januari 2023 zijn er uitgaven voor het huis, gezin en door de aflossingen van schulden en leningen. Op zakelijk en financieel gebied is het raadzaam om, ondanks de weldadige invloed van Jupiter in Ram, vast te houden aan bestaande activa.
Kijk verder dan de schijn om bedrog te voorkomen Wanneer je emoties onder controle weet te houden ben je in staat om de beste resultaten te behalen en processen met succes af te ronden.

Gezondheid
Met de retrograde Mars in Tweelingen tot 11 januari 2023 heeft Vissen behoefte aan rust en introspectie. In januari 2023 is Vissen daarom geneigd om zich dan terug te trekken op veilige grond om te mediteren en tot zichzelf te komen. Vissen kan zich in januari 2023 overweldigd voelen worden en minder energie hebben bij het uitvoeren van dagelijkse taken. Tot eind maart 2023 kan Vissen een gevoel van onrust en overprikkeling ervaren en dat uit zich door boosheid en irritatie in de huiselijke sfeer.
Venus reist van 4 januari tot 27 januari 2023 door Waterman en daardoor sluit Vissen zich verder af. Er kan sprake zijn dat je iets verborgen wil houden of er kan sprake zijn van beëindiging van iets, weemoed, verlegenheid of geheime verlangens.
De Nieuwe Maan in Waterman van 21 januari 2023 in het Huis van het Kosmisch Bewustzijn maakt Vissen supergevoelig voor stemmingen en trends in de wereld om zich heen. Deze Nieuwe Maan helpt om negatieve overtuigingen de wereld uit te helpen en het positieve te omarmen. Op zoek te gaan naar jezelf, op zoek naar de balans.
Neptunus in Vissen loopt weer direct en daarmee komt de energie weer terug. Een gezond dieet en regelmatig te sporten is raadzaam om je mentale en fysieke conditie te behouden.

Advies
De Nieuwe Maan in Waterman van 21 januari 2023 stimuleert Vissen om zich op één gedachte te concentreren, waardoor je tot rust komt en alles kunt overzien wat er gedaan moet worden, zoals het nemen van een zakelijke beslissing.
Door de invloed van Saturnus in Waterman in het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten is de verleiding groot om in de slachtofferrol te kruipen of een nonchalante houding aan te nemen.
Zoals je weet is Saturnus in het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn een ‘prenatale periode’ om jezelf terug te trekken en voor te bereiden op de wedergeboorte, zoals een vlinder wachtend in haar cocon. De periode van Saturnus in Waterman tot begin maart 2023 om oude onverwerkte problemen op te lossen, afscheid te nemen van ongezonde relaties of tijdrovende en vruchteloze projecten die niets opleveren. Alles wegdoen waar je niet gelukkig van wordt om dichter bij je spirituele zelf te komen in aanloop naar de volgende fase van je leven.

error: Content is protected !!