Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De meeste planeten bevinden zich nog aan de onderzijde van de Ram horoscoop, maar er is al wel een belangrijke planetaire verschuiving naar de bovenzijde van de horoscoop.
De focus komt te liggen op samenwerking, sociale vaardigheden en consensus om je doelstellingen te bereiken. In juli 2023 gaat het om de liefde, maar ook het huis, gezin, carrière en gezondheid.

Liefde en Relaties
In de voorgaande weken heeft Ram door de invloed de verduisteringen van april en mei 2023 en Pluto in Waterman (11e Huis van Vriendschappen) te maken gehad met gecompliceerde ontwikkelingen en verschuivingen binnen de sociale en professionele kring, zoals in vriendschappen, sociale netwerken en machtsdynamiek.
Asteroïde Ceres in Weegschaal (Huis van Relaties) kan verstoorde of verwaterde relaties herstellen.
De eerste helft van juli 2023 is met Venus en jouw planeet Mars in Leeuw gunstig om te daten!
Ram gaat met de Noordknoop in Ram vanaf 18 juli 2023 het besluit nemen om contacten met negatieve personen en situaties te verbreken. Met de invloed van de sensuele Venus in Leeuw ben je vastbesloten om je hart te volgen en te kiezen voor de liefde.
Venus retrograde in Leeuw (5e Huis van Liefde) vanaf 23 juli 2023 kan door karma een oude vriend of vriendin terugbrengen in je leven. Het kan zijn echter dat de liefde van één kant komt of dat er sprake is van oud zeer dat moet worden opgelost.

Familie en Huis
De transit van Mercurius door Kreeft maakt Ram tot 11 juli 2023 minder direct, maar dwingt je om in contact te komen met je emoties en gevoelens.
Met Venus en jouw planeet Mars in Leeuw is de eerste helft van juli 2023 gunstig voor familiefeestjes, uitstapjes of leuke activiteiten met het gezin en familie.
De Nieuwe Maan in Kreeft van 17 juli 2023 valt voor Ram in het Huis van Familie en Huis en dan ontwaakt een drang om je ware zelf te vinden. Neem de tijd om je rust te vinden en te ont-stressen.
In de tweede helft van juli 2023 kunnen er complicaties zijn met oudere gezins- of familieleden en dat kan van invloed zijn op kinderen. De tweede helft van juli 2023 is niet gunstig om op reis te gaan met je gezin of familie.
De retrograde Cheiron in Ram vanaf 23 juli 2023 ondersteunt Ram om onverwerkt trauma onder ogen te zien waardoor het genezingsproces op gang komt.

Carrière
Steenbok is het Huis van Carriere voor Ram. De Volle Maan in Steenbok van 3 juli 2023 valt voor Ram in het tiende Huis van Carrière, Reputatie en Status. Deze Volle Maan beïnvloedt je carrière, of je nu een belangrijk project afrondt, een baan beëindigt of op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Er gaan dingen veranderen in je carrière of je houding ten aanzien van je werk of levenspad gaat veranderen wanneer je merkt dat iets niet gevoelsmatig meer bij je past.
Ga echter niet over een nacht ijs.
Mars in Leeuw tot 10 juli 2023 ondersteunt projecten en carrièreambities, vooral wanneer je werkzaam bent in de recreatieve of artistieke sector.
Ram kan echter te maken krijgen met afgunst door collega’s en leidinggevenden.
Jouw heersende planeet Mars reist van 11 juli tot 27 augustus 2023 door Maagd, jouw Huis van Werk. Dit heeft geeft Ram de drive, initiatief en enthousiasme om ervoor te gaan. Er komt ruimte voor nieuwe projecten en nieuwe mogelijkheden op je werk en in je dagelijks leven.
De meest productieve dag is 31 juli 2023 om stappen te zetten om innovatieve ideeën in praktijk te brengen.

Financiën
De grote Weldoener Jupiter in Stier (Huis van Financiën) is op zich een gunstige financiële transit, maar deze maand zijn er wel kanttekeningen, Ram.
Het gaat voornamelijk om de kleine details. Niet alles is goud dat er blinkt. Het is raadzaam om bij alles goed na te denken en niet impulsief te handelen. Als je voelt dat iets te goed is om waar te zijn, dan is dat ook zo.
Juli 2023 laat geen gunstige maand zien voor financiële activiteiten. Voornamelijk de Ram met een creatief beroep kan deze maand moeten terugvallen en op het eigen spaargeld of reserves.
Samenwerking met zakelijke partners en klanten kan resulteren in winstderving.
Risicovolle beleggingen leiden tot financiële verliezen, dus voorzichtig met speculatieve activiteiten of gokspelletjes.
Het is raadzaam om nog even te wachten met het starten van een nieuw project.
Als je het goed en realistisch aanpakt, kom je er weer helemaal bovenop.

Gezondheid
Door de retrograde Saturnus (Karma) in Vissen (Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten) gaat Ram steeds meer oude onverwerkte emotionele bagage loslaten.
Saturnus in Vissen in het 12e Huis mag worden gezien als grote schoonmaak van geest en ziel.
Saturnus en Neptunus in Vissen samen in het 12e Huis van Loslaten helpen je om verbinding te maken met je onderbewustzijn en helpt om het verleden los te laten en te verwerken.
Ram wordt geconfronteerd met het thema afscheid en loslaten als een kosmische voorbereiding op de periode van Saturnus in Ram (vanaf 15 februari 2026) waarin je innerlijke ontwikkeling een hoge vlucht zal nemen.
Voorkom stressvolle situaties. Een verstandig en gevarieerd dieet, meditatie en lichaamsbeweging in de buitenlucht zijn noodzakelijk om geestelijk en lichamelijk fit te blijven.

Advies
Met Venus in Leeuw ben je vastbesloten om meer tijd aan jezelf te besteden en te genieten van alles wat het leven je te bieden heeft.
Ook Mercurius in Leeuw van 12 tot 28 juli 2023 geeft je heldere ideeën en plannen om leuke dingen te gaan doen. Goede tijden herleven!
Er zijn echter andere energieën die niet zo aangenaam zijn. Misschien ben je vol van vertrouwen en dan ben je geneigd om details over het hoofd te zien. Die zijn nu wel van essentieel belang!
Laat je niet teveel afleiden deze maand.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!