Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jaarhoroscoop Boogschutter 2017

Algemeen
Het planetaire plaatje van 2017 laat een leerzaam jaar zien. Met Saturnus in jouw teken Boogschutter krijg je te maken met karmische lessen. Saturnus wordt dit jaar met rust gelaten, dus geen vervelende vierkanten zoals vorig jaar. Dit laatste jaar van Saturnus in Boogschutter is de vervolmaking jouw proces van volwassenwording en verbreding van levensfilosofie, het karmische proces dat eind 2014 is begonnen. In het voorjaar van 2017 komt het afrekenen met oude trauma aan de orde om geestelijk en emotioneel in balans te komen. Jupiter blijft tot 10 oktober 2017 in jouw Huis van Hoop, Vriendschappen en Dromen. Jupiter biedt sociale verbindingen en mogelijkheden om je dromen waar te maken. Vanaf 11 oktober 2017 breekt een periode aan van geestelijke diepgang waarin je meer behoefte hebt aan afzondering.

Liefde en Relaties
Mercurius is jouw planeet van relaties. Aan het begin van 2017 is Mercurius retrograde in Boogschutter. Het voelt dus als een valse start! Aan het einde van 2017 is Mercurius retrograde in Boogschutter. Je bent dan terneergeslagen en krijgt een benauwd gevoel alsof je wordt tegengewerkt of tegengehouden. Een kosmische time-out om te evalueren en verloren tijd in te halen om dingen recht te zetten. Mars betreedt op 29 januari 2017 jouw Huis van Liefde en vergezelt daar Uranus in Ram. Tot 10 maart 2017 zijn er plotselinge veranderingen in je liefdesrelatie of ben je veeleisender in de liefde. Je voelt je aangetrokken tot spanning en sensatie. In een vaste relatie wil je meer vrijheid. De transit van Venus in Ram van 4 februari tot 16 mei 2017 is van grote invloed op je relaties en je liefdesleven. Hoge pieken, diepe dalen. Hartstocht kan in maart en april 2017 zomaar omslaan in gevoelens van wraak door een negatieve houding van je partner. Venus in het vurige Ram betekent liefde op het eerste gezicht. Door de retrograde Venus in jouw Huis van Liefde ervaar je een gebrek aan samenhang in de liefde of heb je moeite om jezelf open te stellen. Een oude vlam keert terug in je leven, maar er zijn complicaties. Niets gebeurt zomaar. Toeval bestaat niet, slechts kosmische uitdagingen. Mercurius retrograde leidt in april 2017 tot communicatieproblemen met je geliefde. Van eind mei tot begin juni 2017 reist Mars door jouw Huis van Relaties. Dit geeft jou de energie, openheid en betrokkenheid om een relatie (weer) op te bouwen. In juni en juli 2017 wordt de emotionele band verder versterkt. Over het algemeen is de tweede helft van 2017 gunstiger voor je relatie.

Carrière
De eerste vier maanden van 2017 worden gedragen door de weldadige invloed van de Noordermaansknoop in Maagd in jouw Huis van Carrière. Deze invloed heeft in 2016 al geleid tot de verwezenlijking van veel doelen! Het jaar 2017 wordt vooral gedragen door de kracht van open en eerlijke communicatie, steun van vrienden of sociaal netwerk. Carrièremogelijkheden liggen door de Noordermaansknoop in Leeuw vanaf mei 2017 in het buitenland of contacten met het buitenland. In maart en april 2017 is er door de invloed van Mars in het Huis van Werk een productieve en efficiënte periode te zien zowel op het werk als in de eigen onderneming. Ook een goede periode om werk te vinden. Van 9 april tot 2 mei 2017 is Mercurius retrograde waardoor er samenwerking niet vanzelfsprekend is en er achterstand ontstaat. In de tweede helft van augustus 2017 duidt de retrograde Mercurius op tegenslag en vertragingen. Het is als zwemmen tegen de stroom in, maar er zit niets anders op.

Financiën
Het jaar 2017 begint met financiële druk. Mercurius is tot 4 januari 2017 retrograde in jouw Huis van Financiën. Het jaar begint en eindigt met een financiële uitdaging. Op 21 december 2017 betreedt Saturnus jouw Huis van Financiën. De begrenzer Saturnus zal daar tot maart 2020 blijven. Het is daarom dit jaar aan te raden om spaarzaam te zijn, om niet in de financiële problemen te komen. Niet iedere Boogschutter zal hier makkelijk mee om kunnen gaan. Voor velen zal het een uitdaging zijn. Het is verstandig om een buffer aan te leggen. Saturnus zal Pluto in Steenbok vergezellen die al sinds begin 2009 door jouw Huis van Financiën reist. Saturnus trekt de broekriem aan. Saturnus leert je de waarde van bezit, anders met geld om te gaan en goede beslissingen te nemen om een stabiele financiële basis te krijgen, voor nu en in de toekomst. Deze zuinige, maar leerzame periode zal een paar jaar duren, dus je hebt de tijd om een andere kijk te krijgen op het verkrijgen en behouden van bezit of andere financiële bestaansmogelijkheden.

Familie en Huis
Mars reist vanaf eind december 2016 door jouw Huis van Familie en Huis en blijft daar tot eind januari 2017. Januari 2017 is een productieve maand om thuis aan de slag te gaan met het verbeteren van je woonsituatie, renoveren, verbouwen of opknappen, verhuizen, het kopen of verkopen van een huis of meer tijd doorbrengen met je gezin en familie. Ook een positieve tijd om problemen op te lossen en de onderlinge band te versterken. Het teken Vissen is verbonden met jouw Huis van Familie en Huis. Vele Boogschutters hebben een moeilijke start gehad in hun leven of offers moeten brengen in het belang van hun familie. Ook dit jaar worden er offers van je gevraagd op het gebied van Huis en Familie. De Zonsverduistering in Vissen van 26 februari 2017 en de reis van Venus door Vissen tot 20 april 2017 laat zien dat het gezinsleven moeilijkheden kan ondervinden tijdens deze periode. De retrograde Venus in de eerste helft van april 2017 laat een afstand zien in de familie of een periode waarin je afstand neemt om jezelf te (her)vinden. De Zonsverduistering laat ook een verhuizing or renovatie zien in de komende maanden, een familiebijeenkomst of gezamenlijke vakantie. Neptunus in Vissen blijft ook in 2017 in jouw Huis van Familie en Huis. Er kan dit jaar sprake zijn van diefstal of overlast van ongedierte of probleem met waterleidingen.

Gezondheid
Het jaar 2017 is een stressvol jaar van transformatie en doorgroei. De nadruk ligt dit jaar op het geestelijk functioneren. Je hoofd maakt overuren! Je fysieke lichaam kan je gewoon niet bijhouden. Belangrijk is dat je niet teveel van jezelf vergt, want je loopt meermalen dit jaar kans om geblesseerd te raken. Let ook op je voeding om gezond en fit te blijven. Neem de tijd om te ontspannen en uit te rusten. De Maansverduistering van 7 augustus 2017 valt in jouw Huis van Communicatie. In het komende halfjaar ga je dingen uit het verleden loslaten en komt er rust in je hoofd. Het wordt gemakkelijker om te communiceren en te zeggen wat je denkt. Jupiter betreedt vanaf 11 oktober 2017 jouw Huis van Kosmisch Bewustzijn. Een periode van twaalf maanden breekt aan om oude bagage los te laten of karma uit te werken. Vanaf 10 december 2017 krijgt Jupiter steun van Mars in jouw Huis van Kosmisch Bewustzijn. Je wil dan meer op jezelf zijn, om deze inzichten te verwerken en destructief gedrag los te laten. Je laat het verleden je heden niet langer beheersen en je krijgt de controle over je onderbewuste motivaties.

Advies
Voor de Boogschutter is 2017 over het algemeen een gecompliceerd jaar. Er is een voortdurende nadruk op werk en carrière. Gebeurtenissen dit jaar houden je bij de les. Vaak stelt het universum je vragen. Vragen zoals: Hou ik van mijn werk? Past deze baan wel bij mij? Hoe kan ik mijn talenten beter benutten? De maand mei 2017 wordt een ware sleutelmaand voor je carrière. Saturnus blijft tot 9 december 2017 in jouw teken. Voordat Saturnus per 10 december 2017 de Steenbok betreedt, moet je belangrijke lessen hebben geleerd. Pas dan gaan de dingen in de goede richting. Dit jaar wordt je in de gelegenheid gesteld om belangrijke veranderingen aan te brengen in je leven.

error: Content is protected !!