Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
November 2022 is een maand van onafhankelijkheid en persoonlijke kracht voor de Steenbok. Bijna alle planeten staan in deze periode van het jaar aan de linkerkant in de Steenbok-horoscoop. De focus ligt op de buitenwereld, carrière en jouw vaardigheden, maar dat gaat binnenkort veranderen. Geleidelijk aan wordt de aandacht naar je privéleven en familie verschoven.
De focus ligt op liefde, het sociale netwerk, spirituele en financiële groei.
Door de invloed van de retrograde Jupiter in Vissen wordt november 2022 een maand van introspectie en reflectie over gebeurtenissen van het afgelopen jaar, maar ook over hoe thema’s uit 2021 zijn opgelost en waar je nu staat in je carrière en in relaties.

Liefde en Relaties
De Totale Zonsverduistering van 25 oktober 2022 viel in het elfde Huis van Vriendschappen, Toekomst en Sociale Processen. Deze Zonsverduistering legt in november 2022 en het komende halfjaar de nadruk op het belang van sociaal netwerken die verband houden met je carrière. Nieuwe allianties met toekomstvisie en het verbreden van je sociale netwerk is van grote invloed voor de toekomst.
De Totale Maansverduistering in Stier van 8 november 2022 is van invloed op Zelfontplooiing, Liefde, Vriendschappen, Kinderen en Creativiteit. Een emotionele gebeurtenis dat te maken heeft met het je veilig voelen, de moeder, kinderen, een liefde, het verleden en je eigen innerlijke kind zijn emotionele triggers die overweldigend zijn, iets wat je al heel lang bij je draagt. Je ziet nu wie je ware vrienden zijn. Het evenwicht met jezelf moet worden hersteld. Tot en met november 2022 kan Steenbok met de kracht van de Zwarte Maan (of Lilith) in Kreeft (Huis van Relaties) schoon schip maken. Tot 22 november 2022 is Jupiter retrograde in Vissen en in die periode moet Steenbok in de sociale omgeving voorzichtig zijn met het geven of ontvangen van informatie op de middellange en lange termijn, niet iedereen is te vertrouwen.

Familie en Huis
Cheiron in Ram ondersteunt Steenbok om te werken aan het genezen van oude problemen die verband houden met het ouderschap om een ​​helende, rustgevende thuisomgeving te creëren.
In deze periode is de aandacht verschoven naar oudere familieleden, zoals het organiseren van financiële en fysieke hulp voor oudere gezinsleden en het bieden van fysieke hulp aan ouderen in het gezin. Deze periode kan veeleisend zijn, dus maak tijd voor jezelf en je partner door verrassende romantische uitjes.
De retrograde Jupiter in Vissen kan de oorzaak zijn van rivaliteit in de familie, op school of directe woonomgeving. Door de invloed van de retrograde Jupiter in Vissen moet Steenbok voorzichtiger zijn met informatie en hoe je deze in jouw voordeel kunt gebruiken. Niet alle informatie komt uit betrouwbare bron.

Carrière
Eclipsen hebben tot doel het evenwicht te herstellen of te bereiken. De Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022 en totale Maansverduistering in Stier van 8 november 2022 kunnen grote impact hebben op de carrière van Steenbok zoals conflicten, mogelijke onderbrekingen of veranderingen in zakelijke partnerschappen en sociale netwerken.
De rode Strijder Mars in Tweelingen (Huis van Werk) is retrograde tot 11 januari 2023. Deze retrogradeperiode van Mars is een gunstige periode om terug te keren naar de tekentafel, een eerdere werkplek of om opnieuw contact te maken met eerdere werkgevers, werknemers en collega’s wanneer je niet tevreden bent met je huidige werk. Steenbok kan in deze maand en de komende maanden te maken krijgen met werkonderbrekingen in het openbaar vervoer, woon-werkverkeer en binnenlandse reizen, problemen met communicatie, werkdruk, ontslagen en aftreden, fusies, overnames en annuleringen, vooral in de gezondheidszorg, het onderwijs, de media, de academische wereld, het internet en uitgeverijen. Mars retrograde compliceert en vertraagt, maar biedt je wel de kans om na te denken over maatregelen die je zou kunnen nemen om te voorkomen dat jouw gevoel van welzijn in gevaar komt. Door minder uitgebreide projecten aan te pakken en de dingen zoveel mogelijk op een laag pitje te zetten, krijg je meer tijd voor jezelf. Innerlijke rust!

Financiën
Sinds begin 2021 is er door de invloed van Saturnus in Waterman een verschuiving opgetreden in de financiële situatie en hoe je geld verdient. Er kan sprake zijn van pensionering voor de oudere Steenbok of voor de jongere Steenbok kan het inkomen onder druk komen te staan. De financiële instabiliteit duurt tot begin 2023.
Het laatste vierkant tussen Saturnus in Waterman en retrograde Uranus in Stier kan ook in november 2022 onverwachte hoge kosten brengen die te maken kan hebben met kinderen, huis of creatieve projecten. Een goed budgetbeheer is raadzaam.
Voor een gezond financieel beheer is het raadzaam om je financiën onder de loep te nemen. Kijk naar je beleggingen, verzekeringen en spaarrekeningen, maar verdiep je ook in de cashflow van je fiscaal partner, je zakelijk partner of je gezinsleden.

Gezondheid
Door Mars retrograde in Tweelingen in het Huis van Gezondheid, Dagelijkse routine, Werk en Welzijn ligt je energieniveau lager, net als je geduld en tolerantie. Tijdens deze retrograde van Mars is het raadzaam om een stapje terug te doen in je dagelijkse routine, zodat je het minder druk krijgt. Onderdrukte emoties en werkstress kan de oorzaak zijn van infecties.
Mars retrograde duurt tot 11 januari 2023, dus tijdens die retrograde moet Steenbok een dagelijkse routine van gezonde voeding en lichaamsbeweging aanhouden. Zorg dat je een goede weerstand opbouwt.
Het gaat nu voornamelijk over herstel en preventie.
Tijdens deze retrograde van Mars is het raadzaam om een stapje terug te doen in je dagelijkse routine, zodat je het minder druk krijgt.
De Nieuwe Maan in Boogschutter van 23 november 2023 in het Huis van het Kosmisch Bewustzijn maakt Steenbok gevoeliger voor stemmingen en trends in de wereld om zich heen. Rust, ontspanning en tijd voor jezelf heb je nodig om jezelf op te laden om lichaam, ziel en geest weer in balans te brengen.

Advies
Nieuwe vrienden zijn misschien niet het type vrienden waar je in eerste instantie aan zou denken, maar bieden je wel dat ontbrekende stukje om je dromen waar te maken. Misschien moet je je losmaken uit de oude groep om je eigen creatieve vonk te herontdekken.
Met Jupiter retrograde tot 23 november 2022 in Vissen moet Steenbok voorzichtiger zijn met informatie en hoe je deze in je voordeel kunt gebruiken. Niet alle informatie komt uit een betrouwbare bron. Bespaar jezelf spanningen en zorgen en focus op familie en dierbaren. November 2022 is de beste maand om te reizen. Respecteer elkaars persoonlijke ruimte en blijf binnen de grenzen van je mogelijkheden.

error: Content is protected !!