Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Astrologische maandprognose juli 2021

Het eerste halfjaar van de Metalen Os ligt inmiddels achter ons …..
Alles wat vorig jaar in het Jaar van de Rat werd voorbereid, wordt in 2021 stapsgewijs uitgewerkt en vormt de stabiele basis voor een grotere transformatie in het volgend jaar, het Jaar van de Tijger.

Als samenleving gaan we door een langdurig proces van hervorming van onze waarden en doelen en dat allemaal te midden van een aanhoudende pandemie. 

We zien deze maand een voorzichtig vertrouwen, herstel en groei.
Juli 2021 is een maand waarin knopen worden doorgehakt, zoals het verbreken van professionele samenwerkingsverbanden en andere vormen van relaties.

Het hele jaar 2021 dwingt het planetaire spanningsveld tussen Uranus (het collectief) en Saturnus (de controlerende overheid) ons tot de keuze om te handelen, om weer te bouwen op wat ooit was, om ruimte te maken voor de blijvende sociale, culturele en wereldwijde vooruitgang.
Ons collectieve energieveld moet worden geschoond en geheeld, zodat we samen verder kunnen in de nieuwe realiteit.

De Noordelijke Knoop in Tweelingen spoort ons aan om vertrouwd te worden met de nieuwe realiteit en ernaar te leven, niet te vermijden of bang te zijn. Het moedigt ons aan om zowel naar buiten als naar binnen te kijken en om samen te werken. Mogelijkheden te zien in plaats van moeilijkheden.

Jupiter is retrograde in Vissen tot 28 juli 2021 en blijft tot eind juli 2021 in Vissen een bijdrage leren aan het bewustzijn hoe een intuïtieve en hartgerichte kijk nodig is bij het herstel en opbouw van onze gezondheid, onze economieën en ons eigen leven.
Jupiter was van 13 mei 2021 in Vissen en dat was een periode om inspiratie op te doen of te zien wat je nog niet eerder zag.
Juli 2021 is mede door Jupiter retrograde in Vissen een gunstige periode voor introspectie, herscholing, herexamens en uitgestelde reizen.

De eerste week van juli 2021 laat een gespannen sfeer in vele vormen van relaties zien doordat Venus en Mars in Leeuw opeenvolgend spanningsaspecten vormen met de retrograde Saturnus en Uranus in Stier.

Onvrede in de wereld om ons heen leidt tot protest, tumult, onrust en opstand.
We zijn bezorgd en onzeker over de toekomst en wat er te gebeuren staat.
Conflicten komen voort uit een gebrek of onvermogen om te communiceren, angst om los te laten of onvermogen om de ​​middenweg te vinden.

De Nieuwe Maan in Kreeft van 10 juli 2021 vormt een mooi aspect met Uranus in Stier, maar deze Uranus in Stier staat wel onder grote planetaire druk door Venus in Leeuw. Thema’s die te maken hebben met liefde en geld kunnen tijdens deze Nieuwe Maan onder de grote druk komen te staan.
Lees meer over deze Nieuwe Maan en de invloed op de dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website!

Op 12 juli 2021 vormen Venus en Mars een exacte conjunctie in Leeuw!
Na Zonsondergang smelten Venus en Mars samen, vergezeld door de Wassende Maan in Leeuw.
Met het blote oog is deze schitterende samenstand goed te zien. Mars en Venus zijn dan slechts gescheiden door een ruimte die gelijk is aan de breedte van een Volle Maan!

Tot 22 juli 2021 is de samenstand van Venus en Mars in het extraverte Leeuw de inspirerende kosmische hart gerichte bron zowel individueel als collectief.
Venus en Mars blijven de hele Zomer van 2021 in elkaars nabijheid en dat is goed nieuws voor de culturele festivals en muziekfestivals!

Vanaf 12 juli 2021 tot 28 juli 2021 reist de kosmische Boodschapper Mercurius door Kreeft en dat is de verzachtende factor van juli 2021. Emoties spelen dan een rol bij de besluitvorming, een periode van subjectiviteit, fantasie en humor.

Na een overwegend rustig intermezzo staat de Zon in Kreeft op 18 juli 2021 precies tegenover de retrograde Pluto in Steenbok.
De Zon is het Licht van bewustzijn. Pluto in Steenbok symboliseert diepgewortelde problemen.
Een oppositie is een aspect dat met bewustzijn te maken heeft. Een Zon/Pluto oppositie vindt eenmaal per jaar plaats en biedt ons de kans om licht te werpen op onze schaduwkanten.
Met de Zon in Kreeft oppositie retrograde Pluto in Steenbok krijgen we te maken met spanningen die zijn gericht op thuis-, gezins- en huishoudelijke problemen.
Alleen als mensen respect voor elkaar kunnen tonen en hun kwetsbaarheid (Kreeft) kunnen laten zien, kunnen ingewikkelde problemen zonder rancune worden opgelost.

De Volle Maan in Waterman van 24 juli 2021 laat een sterke behoefte zien aan persoonlijke vrijheid en onafhankelijk te zijn van wie of wat dan ook. We kunnen vooruitgang boeken met alles waar we onszelf aan hebben toegewijd, vooral de projecten op humanitaire aard zijn lonend.
Maar zoals het altijd gaat in het universum, zien we aan de andere kant dingen uit elkaar vallen. Naast onverwachte gebeurtenissen komt er iets aan het licht dat verborgen is gehouden.
Lees verder over de Volle Maan en de invloed op de dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

De Maansverduistering van 26 mei 2021 in Boogschutter en de Zonsverduistering van 10 juni 2021 in Tweelingen weerspiegelden de wisselwerking tussen ‘waarheid’ of wijsheid.
Nu de energie van deze Verduisteringen zich verder ontvouwt groeit het bewustzijn dat geen enkele vorm van nieuwsverdraaiing, nepnieuws of mediamanipulatie de essentiële waarheden van het leven kan verdoezelen. Steeds meer worden nieuwsfeiten collectief bekritiseerd en in twijfel getrokken, maar ook omgekeerd wordt de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid steeds verder ingeperkt.

Vanaf 29 juli 2021 tot 28 december 2021 is Jupiter weer terug in Waterman.
De combinatie van de retrograde van Jupiter en het vierkant tussen Saturnus en Uranus is bijzonder diepgaand, waardoor het dit jaar vaak voelt alsof gebeurtenissen van 2020 worden herhaald.
We krijgen mede door de invloed van de Verduisteringen een herhaling van problemen, van uitdagingen van het delen van informatie en onze verschillende interpretaties van “waarheid”, wat waar is en wat niet waar is.

Jupiter en Saturnus zijn grote planeten met een nog grotere astrologisch invloed. Jupiter en Saturnus belichamen het ritme van cultuur en geschiedenis. Jupiter en Saturnus vormen elke 20 jaar een conjunctie en deze cyclus van Jupiter en Saturnus is een belangrijke factor om economisch-politieke trends in kaart te brengen. Jupiter/Saturnus in Waterman zet de toon voor de komende 20 jaar.
Jupiter en Saturnus vormen in de tweede helft van 2021 weer een spanningsvierkant met de revolutionaire Uranus in Stier, waardoor de wereld politiek en tektonische platen overal ter wereld rusteloos blijven.

Jupiter en Saturnus in Waterman laten de groei zien van een data-economie die grote winsten oplevert, nieuwe verbindingen en relaties, nieuwe partnerschappen, technologische groei, inventiviteit en innovaties in de wetenschap, nieuwe filosofieën voor het welzijn van de gemeenschap, nieuwe vormen in het onderwijs, nieuwe manieren om te communiceren door middel van technologie om te leren en te groeien, maar ook de groei van genetische manipulatie en technologische innovatie zonder ons bewust te zijn van de gevolgen ervan.

De focus van Jupiter en Saturnus in Waterman is gericht op sociale hervormingen, groepsdoelen en het beeld van ‘we zitten allemaal in hetzelfde schuitje’ van een samenleving die wordt geconfronteerd met een wereldwijde crisis.

Het teken Waterman draagt ​​een interessante polariteit van verlangen naar meer vrijheid van meningsuiting op alle gebieden, inclusief genderexpressie, artistieke expressie en individuele expressie.
Jupiter en Saturnus samen in Waterman maken de weg vrij voor de groei van collectief bewustzijn en naar een meer geëvolueerde staat van Zijn.
Jongere generaties zullen meer openstaan ​​voor verschillen en zijn meer bewust van onze onderlinge verbondenheid met elkaar, de aarde en alle levende wezens, zoals dierenwelzijn.
Met Jupiter in Waterman groeien we, persoonlijk en collectief, in het besef dat we als samenleving deel uitmaken van iets veel groters, onze planeet Aarde en de kosmos.

Jupiter blijft tot 29 december 2021 in Waterman om samen met Saturnus “het werk af te maken”.

Jupiter en Saturnus in Waterman, en binnenkort Pluto in Waterman van maart 2023 tot 2044, roepen ons op om globaal te denken en lokaal te handelen en vraagt de samenleving om te onderzoeken hoe we ons ecosysteem kunnen redden en voor iedereen een veilige wereld kunnen realiseren zonder de vrijheid van het individu te onderdrukken.

Deze maand en tijdens de Zomer van 2021 is er een grote toename van migratiestromen, ook gaan velen verhuizen of verlaten huis en haard om zich elders te vestigen.

Verandering helpt ons om een ​​evolutie voort te zetten.
Transformatie is onvermijdelijk, maar welke kant die verandering opgaat, is aan ons.

Transformatie is ook evolutie.

De Zomer van 2021 laat een onrustig beeld zien, daarom is het raadzaam om het geduld te bewaren, doelen niet uit het oog te verliezen, situaties en problemen te vereenvoudigen, te verduidelijken en orde op zaken te stellen.

Laat je niet door angst regeren en omarm deze bijzondere tijd.

error: Content is protected !!