Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
December 2023 belooft zowel privé als zakelijk een mooie afsluiter te zijn van 2023.
Voor jou gaat het allemaal niet zo snel als je zou wensen vanwege Mercurius retrograde in Steenbok van 13 december tot 23 december 2023.
Steenbok moet het dan hebben van sociale contacten om toch vooruitgang te boeken.
De focus in december 2023 ligt op samenwerking.
Saturnus in Vissen heeft voor Steenbok een gunstige invloed op interacties waardoor je meer zelfvertrouwen krijgt om anderen te overtuigen.

Liefde en Relaties
Na een wat moeizaam begin is december 2023 een liefdevolle maand voor liefde en relaties.
Steenbok gaat weer plannen maken voor de toekomst, zoals het krijgen van een kind of trouwplannen. De invloed van de retrograde Jupiter in Stier (het vijfde Huis van Liefde) zet je zo nu en dan aan het twijfelen over je relatie en of je het wel goed doet.
De single Steenbok krijgt in december 2023 mooie kans voor een spannende date.
Uranus retrograde in Stier in het Huis van Liefde en Zelfexpressie kan een periode van plotselinge en verrassende ontwikkelingen in je liefdesleven zoals door de terugkeer van een ex-geliefde.
Halverwege december 2023 kun je te maken krijgen met oneerlijk gedrag en intriges in je sociale kring. De Volle Maan in Kreeft van 27 december 2023 in het 7e Huis van Relaties laat veranderingen op relationeel gebied zien, waardoor er ruimte ontstaat tot doorgroei en verdieping in de relatie. Een situatie kan de aanleiding zijn om een belangrijke relatie (zakelijk of privé) abrupt te beëindigen, maar kan ook een nieuwe stap zijn met het doen van een plechtige belofte of een zakelijk partnerschap aan te gaan. Deze Volle Maan benadrukt het belang van eenheid en verbondenheid met je levenspartner.

Familie en Huis
Ram symboliseert het 4e Huis van Familie en Huis voor de Steenbok.
De Noordknoop in Ram biedt jou de gelegenheid om alle facetten in je gezin en de familie met andere ogen te zien, te vergeten en te vergeven met als resultaat een betere onderlinge verstandhouding.
December 2023 laat een harmonieuze maand zien van gezelligheid, lichtjes, feestjes en bijeenkomsten. Door de invloed van Mars in Boogschutter is er een hereniging of reis om familie op te zoeken. December 2023 is een gunstige maand voor een vakantie.
Door de invloed van de retrograde Cheiron in Ram wordt het contact met familie hersteld.
Een tijd van vergeven en vergeten.

Carrière
Weegschaal staat voor het tiende Huis van Carrière voor Steenbok.
Door de invloed van de Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 vallen alle puzzelstukjes op hun plek. Aan het einde van 2023 kun je terugkijken op een jaar waarin je grote stappen vooruit hebt gemaakt of juist hebt afgesloten.
Betrek je familie en gezin bij alle beslissingen die je neemt in je carrière.
Venus blijft tot 4 december 2023 in Weegschaal en dat is de beste moment zien om te solliciteren of een vergadering bij te wonen. December 2023 is een gunstige maand voor zakelijke reizen en promotie.
Vanaf 5 december 2023 komt er vertraging op je werk en door omstandigheden kun je gedwongen worden om meer verantwoordelijkheden op je te nemen.
Op je werk is de onderlinge sfeer goed, dus je kunt rekenen op een goede samenwerking met collega’s en management. Over het algemeen is december 2023 een maand van afwerken, afhandelen en terugkijken.

Financiën
December 2023 is een gunstige financiële maand voor Steenbok.
Deze maand krijg je rendement uit bestaande investeringen en ook speculatieve activiteiten laten positieve resultaten zien. Steenbok mag vertrouwen op een opwaartse financiële kracht en dat komt voornamelijk door de juiste connecties.
Financiële winst is ook te behalen vanuit je sociale netwerk, je vrienden, collega’s en zakelijke partners en ook je geliefde mag rekenen op een stabiele financiële maand.
Vanzelfsprekend heb je in de feestmaand te maken met hogere uitgaven, daarom is het raadzaam om je aan een vaste budget te houden. Zelfs kleine besparingen geven vertrouwen en beschermen tegen onvoorziene moeilijkheden.
Er is financiële ruimte voor nieuwe projecten in je onderneming en je mag rekenen op ondersteuning van deskundigen en sociale contacten.

Gezondheid
De Volle Maan in Tweelingen van 27 november 2023 viel in het Huis van Werk en Gezondheid
en deze invloed maakt je vastbesloten om in december 2023 te stoppen met schadelijke gewoontes, het rustiger aan te doen, meer te gaan bewegen en gezonder te gaan eten.
De rode planeet Mars en asteroïde Ceres reizen in december 2023 door Boogschutter (Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten) waardoor Steenbok in staat is om oude emotionele bagage los te laten. Steenbok kan dan schoon schip maken.
Venus in Weegschaal tot 4 december 2023 is de beste tijd om een museum te bezoeken, naar de wellness te gaan, de kapper of schoonheidsspecialiste.
De Nieuwe Maan in Boogschutter van 12 december 2023 in het Huis van het Kosmisch Bewustzijn maakt Steenbok meer gevoelig voor stemmingen en trends in de wereld om zich heen. Deze Nieuwe Maan stimuleert Steenbok om de diepte in te gaan om op zoek te gaan naar zichzelf. Mercurius retrograde in Boogschutter van 24 december 2023 tot 1 januari 2024 vraagt Steenbok om rust te nemen. Mogelijk moet er nog een probleem worden opgelost worden en als dat is opgelost kun je met een gerust hart het nieuwe jaar 2024 begroeten.
Aan het eind van december 2023 kun je last hebben van verkoudheid of griep met de Volle Maan in Kreeft van 27 december 2023.

Advies
Pluto blijft tot begin 2024 in jouw teken Steenbok om het proces van herstructurering van je leven te vervolmaken. Steenbok heeft sinds 2008 een hele transformatie ondergaan en zijn de omstandigheden omtrent liefde, thuis en carrière totaal veranderd. Steenbok bevindt zich in een creatieve en expressieve periode, dus je neemt meer tijd voor jezelf en je eigen ontwikkeling.
Je kunt niet iedereen tevreden stellen, als iets niet lukt, laat het dan los.
Door Mercurius in Steenbok van 3 tot 23 december 2023 kun je alles beter relativeren, hou je de controle en zie je de dingen helder alsof de puzzelstukjes op hun plek vallen.
Een korte vakantie kan heel verfrissend zijn voor Steenbok in december 2023!

 

 

 

error: Content is protected !!