Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Dagenenergie Maart 2024

Vrijdag, 1 maart 2024
Op de eerste dag van maart 2024 begint de meteorologische Lente en dat geeft hoop!
De afnemende Maan in Schorpioen vormt een oppositie met Jupiter in Stier en een vierkant met Venus en Mars in Waterman. Door dit uitdagende aspectpatroon kan het zijn dat iets of iemand op je zenuwen werkt of teveel aandacht van je vraagt. Het is dan goed om even afstand te nemen van een situatie. De driehoek met Mercurius in Vissen weet alles in goede banen te leiden, waardoor er vandaag ook positieve veranderingen zijn.

Zaterdag, 2 maart 2024
Vandaag vormt de Zon in Vissen een sextiel met Jupiter in Stier. Met deze planetaire handreiking is het een dag bij uitstek om ideeën voor huis en familie te verwezenlijken!
Op deze bedrijvige dag kijken we vooruit en niet achteruit. Kortom, een positieve dag om kansen te benutten. Met de afnemende Maan een geweldig moment om op te ruimen of bijvoorbeeld te stoppen met een schadelijke gewoonte zoals roken!
Door de Afnemende Maan in Schorpioen driehoek Saturnus en Neptunus in Vissen is er een aangename flow, maar door de oppositie met Uranus in Stier kan de sfeer toch onrustig zijn.
We worden geconfronteerd met het feit dat acties met betrekking tot gezamenlijke activa en financiële transacties consequenties hebben.

Zondag, 3 maart 2024
Venus in Waterman staat vandaag vierkant op Uranus in Stier. Er kunnen ergernissen zijn in relaties. Een drang naar persoonlijke vrijheid kan de oorzaak zijn van onrust of een plotselinge breuk in de relatie, de behoefte aan een time-out of een andere koers gaan varen.
Dit is geen goede dag voor een eerste date of risicovolle financiële investeringen.
De Maan in Boogschutter is in haar Laatste Kwartierfase. De linkerkant van de Maan is te zien.
De Laatste Kwartierfase van de Maan vraagt om de afgelopen vier weken te evalueren en je persoonlijke proces daarin te doorzien. Tijd om op te ruimen wat je niet meer nodig hebt.

Maandag, 4 maart 2024
De Afnemende Maan in Boogschutter staat vierkant op Mercurius en Neptunus in Vissen.
Door het vierkant krijgen gevoelens en emoties de overhand. Niet alles wordt geloofd wat wordt gezegd of getoond en geduld is ver te zoeken.
Een dag met een ‘moeilijk randje’. De positieve verbinding met Venus in Waterman vraagt ons om vertrouwen hebben.
Vertrouw vandaag op je intuïtie om het onderscheid te maken tussen echt en onecht, wat waar is of niet.

Dinsdag, 5 maart 2024
Met Mercurius in Vissen heeft communicatie een meer gevoelige en intuïtieve toon. Het wordt met deze energie moeilijker om situaties vanuit een rationeel en logisch perspectief te bekijken. Mercurius in Vissen vormt vandaag een sextiel met Uranus in Stier en dat maakt het een goed moment om van gedachten te wisselen, te brainstormen of om op zoek te gaan naar innovatieve oplossingen. Mercurius in Vissen laat ons de dingen achter de dingen zien, maar wil echter ook niet altijd de harde werkelijkheid zien of horen. Een onverwachte onthulling kan ons van de wijs brengen. Deze dag verloopt anders dan je had gedacht.
De gunstige aspecten van Jupiter in Stier en Saturnus in Vissen met de afnemende Maan in Steenbok herstelt het vertrouwen en houdt ons op de goede weg.

Woensdag, 6 maart 2024
De mooie verbinding tussen de Maan en de Zon in Vissen brengt een lente-achtig gevoel, maar maakt ook rusteloos en extra gevoelig voor sferen en stemmingen.
We zoeken gezelschap van vrolijke en positieve mensen, omdat we ons willen laven aan warmte en energie. Een goed gesprek met oude vrienden of gelijkgestemden kan gevoelsmatig veel oplossen.
De Afnemende Maan in Steenbok vormt vandaag een gunstige verbinding met Mercurius en Neptunus in Vissen en Uranus in Stier. Deze energie geeft ons de kracht om toekomstgerichte vooruitgang te boeken.

Donderdag, 7 maart 2024
De Afnemende Maan in het onafhankelijke en vrijheidslievende Waterman zoekt interactie met anderen. De conjunctie van deze Maan met Pluto in Waterman daagt uit om binnen de sociale kring gezonde grenzen te stellen.
Het spanningsvierkant van de Maan met Jupiter in Stier doet ons verlangen naar vrije tijd en leuke dingen doen. Maar voordat je tijd voor jezelf kan nemen is er gevoelsmatig iets wat eerst moet worden opgelost dat een andere aanpak vereist. Eerst opruimen, mails beantwoorden, schoonmaken.
De bezem erdoor halen!

Vrijdag, 8 maart 2024
Internationale Vrouwendag.
De afnemende Maan in Waterman staat in het teken van sociale contacten en verbinding maken met anderen. Door de invloed van de Verdwijnende Maan conjunct Mars in Waterman en vierkant Uranus in Stier gaat het nu om aandacht te besteden aan dingen die niet zo goed zijn gegaan.
Door het vierkant van de Maan met Uranus in Stier kan er onverwacht nieuws zijn, iets dat te maken heeft met geld. Onbezonnen en ondoordachte acties vallen bij voorbaat in het water.
Dus wees met deze energie voorzichtig vandaag met alles wat je doet of met wie je zaken doet. Haastige spoed is zelden goed!

Zaterdag, 9 maart 2024
Mercurius vormt vandaag op 27º een exacte conjunctie met Neptunus in Vissen.
Mercurius conjunct Neptunus in Vissen maakt intuïtiever, waardoor je zonder woorden kunt voelen wat er wordt bedoeld en de juiste beslissingen kunnen worden genomen.
Vertrouw vandaag op je intuïtie om het onderscheid te maken tussen echt en onecht, wat waar is of niet. Mercurius conjunct Neptunus in Vissen maakt ook dromerig en vergeetachtig….
Mars in Waterman staat vandaag en morgen vierkant met Uranus in Stier en dat is van oudsher een planetair recept voor ongelukken en ruzies, dus wees voorzichtig vandaag vooral met autorijden en elektrische apparatuur.

Zondag, 10 maart 2024
Vandaag is het Nieuwe Maan in Vissen.
De Zon in Vissen sextiel Uranus in Stier is een spannende en mentaal verfrissende energie om gemotiveerd met een creatief project aan de slag te gaan.
Vandaag is echter ook het exacte vierkant tussen Mars in Waterman en Uranus in Stier.
Dit aspect is een ongeleid projectiel, dus doe rustig aan. Een enorme rusteloosheid en de neiging om impulsief te handelen kan de oorzaak zijn van ondoordachte acties. We willen veel, misschien wel teveel. Neem even afstand van de situatie en maak voor jezelf de keuze wat je kunt doen om het anders te doen. Blijf bij jezelf, maar blijf openstaan voor veranderingen.
Het leven is gebaseerd op het steeds weer vinden van de balans, tussen yin en yang, met of zonder, wel of niet doen, geven en ontvangen, vasthouden en loslaten.

Maandag, 11 maart 2024
Ramadan
Vanaf vandaag tot 15 mei 2024 reist Mercurius door het vurige Ram. (Mercurius gaat in april ’24 retrograde).
Met Mercurius in het teken van de Strijder zijn we qua communicatie direct, openhartig, assertief, impulsief en bereid om voor onze ideeën te vechten. Positieve gedachten leiden tot goede resultaten bij het starten van nieuwe projecten en activiteiten.
Vandaag vormt de toenemende Maan en Mercurius in Ram een sextiel met Pluto in Waterman.
Die mentale energie brengt ons naar de kern van een probleem of dilemma. Het zet woorden kracht bij. Het sextiel vraagt om oprecht en eerlijk te zijn naar jezelf en naar anderen, niet alleen verstandelijk, maar ook gevoelsmatig. Een dag van inzichten en antwoorden.

Dinsdag, 12 maart 2024
Venus, de planeet van Liefde en Schoonheid duikt tot 5 april 2024 onder in Vissen, het mysterieuze waterrijk van Koning Neptunus. Met Venus in Vissen heerst het besef van eenheid met alles wat leeft. Venus in Vissen is sentimenteel, verlegen en terughoudend in de liefde. Goede periode voor de liefde, de spirituele wereld, kunstenaars en genezers.
Door de toenemende Maan in Ram sextiel Mars in Waterman kun je enthousiast raken over wat er allemaal mogelijk is. Met de lente in aantocht voelt deze dag als een nieuw begin.

Woensdag, 13 maart 2024
De toenemende Maan in Stier vormt een sextiel met Venus en Saturnus in Vissen, maar staat wel vierkant op Pluto in Waterman.
Over het algemeen is het een aangename dag van goede voornemens.
Door het vierkant met Pluto in Waterman bestaat de neiging om dingen te forceren om te laten zien waartoe we in staat zijn.
Neem even de tijd en probeer met de aardse Maan in Stier-energie stil te zijn. Maak opnieuw verbinding met het heden door je te aarden, centreren en kalmeren.
We hebben altijd een vrije keuze …. ware vrijheid komt vanuit keuzes die vanuit het hart worden gemaakt. Het heeft geen zin om in een situatie te blijven hangen die niet wenselijk voor jou is.

Donderdag, 14 maart 2024
De toenemende Maan in het aardse Stier vormt een conjunctie met Jupiter en Uranus en een mooi sextiel met Venus en Neptunus in Vissen. Dit is een vruchtbare energie van gezelligheid en samenwerking om gewenste financiële en professionele doelen met toekomstperspectief tot een goed einde te brengen.
Door de invloed van Uranus in Stier kan een onverwachte gebeurtenis ons verrassen, maar ook emotioneel van slag brengen.

Vrijdag, 15 maart 2024
De toenemende Maan in Stier staat vierkant op Mars in Waterman en dat kan de reden zijn dat vandaag dingen in twijfel worden getrokken voor wat betreft goede wil, wensen en verlangens.
Vandaag is het raadzaam om te sporten, wandelen of andere bezigheden die fysieke inspanning vereisen. Om woordenstrijd te voorkomen is het dus goed om deze energie te kanaliseren door individueel actief bezig te zijn.

Zaterdag, 16 maart 2024
De toenemende Maan in Tweelingen is sextiel Mercurius in Ram. Vandaag wordt er met deze mentale energie over en weer gecommuniceerd en worden er goede zaken gedaan! Concentreer je op de projecten waaraan je nu wilt werken en doe niet teveel tegelijk, want anders komt er niet veel van terecht. De Wassende Maan in Stier is driehoek Pluto in Waterman en staat vierkant op Venus en Saturnus in Vissen. We kunnen het gevoel hebben alsof we zijn afgesneden van gevoelens, dat je er alleen voor staat of dat er geen wederzijds begrip is. Vandaag moeten er beslissingen worden genomen of moet er iets worden afgewerkt, maar alles wat je doet vereist inspanning en aanpassing.

Zondag, 17 maart 2024
Vandaag is de Maan in haar Eerste Kwartierfase in het luchtteken Tweelingen. We zien de rechterkant van de Maan. Tijdens deze fase op weg naar de Volle Maan vraagt de Maan om oude gewoontes en denkbeelden te veranderen of los te laten alvorens tot actie over te gaan.
Mercurius is conjunct Cheiron in Ram en daardoor komen we in verbinding met onze diepste pijn. Natuurlijk moeten we luisteren en bereid zijn de boodschap te horen, maar vaak wordt het genegeerd. Wanneer we echter moeite doen om naar die gekwetste plekken in ons Zelf te luisteren, ontvangen we de sleutel die de deur opent naar genezing. De toenemende Maan in Tweelingen vormt een driehoek met Mars in Waterman en een vierkant met Neptunus in Vissen. Vandaag kunnen we bergen verzetten, maar het versterkt ook de behoefte om te willen ontspannen, een dagje vrij te nemen of wegvluchten in fantasie.

Maandag, 18 maart 2024
Vandaag vormt de Zon een exacte conjunctie op 27º met Neptunus in Vissen.
De Zon en Neptunus beginnen vandaag aan een nieuwe jaarcyclus, dus een prachtig moment om contact te maken met je spirituele Zelf.
Deze spirituele verbinding inspireert, opent ons empatisch hart, versterkt intuïtie en gevoeligheid. Mooie positie voor kunst, dans, film en muziek. Deze energie is echter ook vermoeiend en verwarrend. Het maakt ons gevoelig voor externe factoren, dus pas op met negatieve projectie, alcohol, drugs en medicijnen.
De Wassende Maan in Kreeft richt de aandacht op comfort en veiligheid, huis en familie. Met deze vloeiende en creatieve aspecten wil je creëren, schrijven, schilderen en ontsnappen aan de realiteit. Deze Maan in Kreeft is sextiel Jupiter en Uranus in Stier, driehoek Venus en Saturnus in Vissen, maar staat vierkant op Mercurius in Ram. Eigenlijk is dit een goede dag voor een vrije dag!

Dinsdag, 19 maart 2024
De Wassende Maan in Kreeft is vandaag driehoek Mercurius, Jupiter en Neptunus in Vissen en
sextiel Uranus in Stier. Deze gevoelige Maan richt de aandacht op comfort en veiligheid, huis en familie. Met deze vloeiende en creatieve aspecten wil je creëren, schrijven, schilderen en ontsnappen aan de realiteit. Met de Maan in Kreeft ben je gevoeliger en spelen echte intense emoties echter op zoals zelfkritiek, zelftwijfel of een onveilig gevoel.
Het is mooi om te geven, maar sta jezelf toe om ook te mogen ontvangen.

Woensdag, 20 maart 2024
De Wassende Maan in Leeuw staat tegenover Pluto in Waterman.
Op de drempel van de Lente-Equinox kunnen er emotionele gesprekken en confrontaties zijn die te maken hebben met schuldgevoel, jaloezie of bezitsdrang.
Het is net alsof er grote emotionele schoonmaak wordt gehouden.
Deze dag vraagt om duidelijke keuzes, de weg van het compromis en wederzijds respect.

Donderdag, 21 maart 2024
Vandaag betreedt de Zon het vurige lenteteken Ram. Het astrologische begin van de Lente, de Lente-equinox, het feest van Ostara, de godin van het stralende licht, groei en creatie.
De Zon begint aan een nieuwe reis door de dierenriem.
De vuur-energie van Ram wordt ondersteund door de Wassende Maan in Leeuw driehoek Mercurius in Ram en dan willen we vooruitgang boeken.
Het T-vierkant met Mars in Waterman en Jupiter en Uranus in Stier is echter een stoorzender waardoor het een uitdaging wordt om iets gedaan te krijgen. Vandaag verloopt anders dan gepland.

Vrijdag, 22 maart 2024
Vandaag vormen Venus en Saturnus op 12º een exacte conjunctie in Vissen, het begin van een nieuwe cyclus. Met deze conjunctie groeit het vertrouwen op een betere samenwerking op het werk en toewijding in relaties. Een gunstige dag om doelen en intenties te stellen. Prachtige energie voor een date, om te trouwen of een verbintenis aan te gaan, een aanzoek doen of te gaan samenwonen.
De Zon in Ram is sextiel Pluto in Waterman. De wijsheid van deze verbinding maakt ons bewust dat er dingen moeten veranderen, wil actie en geeft ons de kracht en vertrouwen om dat ook te doen! Obstakels zijn er niet om je het leven moeilijker te maken. Het zijn uitdagingen die je aan sporen om nooit op te geven en je sterker te maken.

Zaterdag, 23 maart 2024
De rode Strijder Mars reist vanaf vandaag tot 30 april 2024 door de gevoelige wateren van Vissen. De Vurige Mars voelt zich niet thuis in het dromerige Vissen en moet wennen aan deze energie. Door Mars in Vissen zijn we minder gedreven en hebben we minder energie, zijn we eerder verveeld en ongemotiveerd. Mars in Vissen gaat bedachtzamer te werk, dus het is verstandig om eerst dingen af te werken voordat je met iets nieuws begint. Mars in Vissen brengt ons in contact met wat ons van binnen drijft, dus wel positief voor spirituele en creatieve projecten en jezelf belangeloos inzetten voor een goed doel.
De Wassende Maan in het aardse Maagd vormt vandaag een productieve driehoek met Jupiter en Uranus in Stier, maar staat tegenover Venus, Saturnus en Neptunus in Vissen.
De wil is er wel, maar of het lukt? Het is raadzaam om volgens schema te werken om de beste resultaten te behalen.

Zondag, 24 maart 2024
Vandaag vormt Venus in Vissen een sextiel met Jupiter in Stier en met deze samenwerking is het makkelijker om met elkaar aan tafel te gaan, dingen bespreekbaar te maken en tot een oplossing te komen. Stel je open om dingen op een andere manier te doen. Een goede dag voor de liefde of financiële aangelegenheden. Let wel op, want Mercurius is al in de schaduwperiode.
De bijna Volle Maan in Maagd vormt een driehoek met Uranus in Stier maakt dit verder een productieve dag met een verrassende wending.

Maandag, 25 maart 2024
De eerste Verduistering van 2024 is een Totale Maansverduistering in Weegschaal.
De Maansverduistering op 5º07 in Weegschaal is het vervolg op de Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023. Een relatie of situatie die toen is ontstaan kan met deze Maansverduistering worden beëindigd of worden bekroond.
In ieder geval komen er verschuivingen in relaties en wordt het belang van evenwicht benadrukt. Het is tijd om partnerschappen te evalueren en evenwicht te zoeken in verschillende aspecten van het leven.
Lees meer over deze Maansverduistering in Weegschaal onder NIEUWS op deze website.

Dinsdag, 26 maart 2024
De Afnemende Maan in Weegschaal staat tegenover Mercurius in Ram.
Zo kort na de Maansverduistering voelen we ons onrustig, verward en verloren, alsof we de weg kwijt zijn. Er heerst een soort rusteloosheid waardoor we niet in staat om te luisteren of duidelijk iets te verwoorden. We verstaan elkaar niet of we praten langs elkaar heen. De oppositie van de Maan met Mercurius in Ram kan er leiden dat gevoel en verstand niet in balans zijn en dat maakt het moeilijk om je te concentreren. Gedachten kunnen afdwalen, dus pas op vandaag.

Woensdag, 27 maart 2024
De Afnemende Maan in het diepe en intense Schorpioen gaat over gemaakte financiële keuzes en het maken van keuzes. De afnemende Maan in Schorpioen vormt een driehoek met Mars in Vissen. Vandaag kan er informatie worden gevonden om een probleem op te lossen.
De periode van Afnemende Maan is uiterst geschikt om bepaalde zaken en negatieve energieën in relaties af te stoten en met deze aspecten ziet het eruit dat het gaat lukken, ook al kunnen onderwerpen gevoelig liggen. Het vierkant met Pluto in Waterman vraagt om schoon schip te maken door dingen uit te praten. Emotionele reacties brengen duidelijkheid, over jezelf en je gevoelswereld.

Donderdag, 28 maart 2024
Venus in Vissen vormt vandaag een sextiel met Uranus in Stier en met die planetaire samenwerking verlang je naar vrijheid en ongedwongen samenzijn. Er kunnen zich vandaag onverwachte ontwikkelingen voordoen in groepsprocessen en interacties die in jouw voordeel kunnen zijn, ook in de liefde of financiën. Een goede dag om een saaie routine te doorbreken.
De Afnemende Maan in Schorpioen vormt een mooie inspirerende samenwerking met Venus en Neptunus in Vissen, maar staat wel tegenover Jupiter en Uranus in Stier.
Vrijheid en jezelf vrij voelen binnen iedere relatie gaat boven alles. Dit is de beste tijd om te breken met iemand of een onwenselijke situatie. Gebeurtenissen brengen inzichten over onduidelijke of verwarrende situaties over het relatiethema of over betrokkenheid en verantwoordelijkheden binnen de relatie.

Vrijdag, 29 maart 2024
Vandaag is het Goede Vrijdag
De Afnemende Maan in Boogschutter staat vierkant op Saturnus in Vissen. Dit spanningsvierkant legt de nadruk op geloof en religie in ons leven en in welke mate deze voor ons van invloed is. Soms is het goed om veranderingen aan te brengen om innerlijke groei te laten plaatsvinden. Je hoeft niet alles waarin je gelooft opzij te zetten, maar het is goed om ook te kijken naar wat niet meer voor je werkt, onder ogen te zien.
Er kan vandaag weinig geduld of focus zijn. Neem tijd van jezelf en laat los wat je niet kunt veranderen.

Zaterdag, 30 maart 2024
De Afnemende Maan in Boogschutter brengt verlichting en positieve energie en moedigt ons aan om het leven te omarmen en je unieke pad in dit leven te volgen.
Door het vierkant met Mars en Saturnus in Vissen is het is wel een rusteloze energie waardoor je innerlijke drang naar vrijheid en vrij zijn groter is. Met Mars in Vissen komt de kracht van binnenuit.
We willen zoveel en het liefst allemaal tegelijk. Het eigen belang gaat dan vóór het andere, want je bent met deze energie meer op jezelf gericht. Vertrouwen hebben op jouw eigen intuïtie en spirituele groei, dat gaat het om.
De Afnemende Maan in Boogschutter is sextiel Pluto in Waterman. Vandaag willen we weten waar we aan toe zijn, in relaties, in vriendschappen en zakelijk. We willen vooruit, niet achteruit!

Zondag, 31 maart 2024
Op de laatste dag van maart 2024 is het Eerste Paasdag.
Ook begint de Zomertijd, dus de klok gaat vandaag een uur vooruit.
De Afnemende Maan in Boogschutter is vandaag driehoek Mercurius in Ram.
Met deze vuurenergie kun je intens genieten van elkaar en van het moment!
Door het spanningsvierkant van de Maan met Venus en Saturnus in Vissen kan er ook minder focus zijn en kunnen er ook spanningen zijn die te maken hebben met dingen uit het verleden.
Het is goed om dan even wat afstand te nemen en los te laten.

 

error: Content is protected !!