Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De meeste persoonlijke planeten staan ook in oktober 2022 aan de bovenkant van de Steenbok-horoscoop.
Dit is de tijd van het jaar dat je op de carrière en op jouw wereldse doelen bent gericht.
De nadruk ligt deze maand op carrière, vriendschappen, sociale kring, netwerken en privé-leven. Door de invloed van Jupiter in Vissen komt er vanaf het eind van oktober 2022 een periode van introspectie en reflectie over gebeurtenissen van het aflopen jaar.
Nadenken over hoe het is ontstaan en waar je nu staat in je carrière en in relaties.

Liefde en Relaties
Tot en met november 2022 heeft Steenbok te maken met de invloed van de Zwarte Maan (of Lilith) in Kreeft (Huis van Relaties). Ook in oktober 2022 maakt de invloed van Lilith relaties minder toegankelijk en ingewikkeld. De Zwarte Maan in Kreeft verbergt niets en laat emoties toe. Niet langer uitstellen, maar schoon schip maken.
Oktober 2022 is ook de maand om iets uit te praten of op te biechten over je relatie, vriendschap, carrière en gezondheid. Door de invloed van de retrograde Jupiter in Ram kan tot eind oktober 2022 een nieuwe liefde ontstaan tijdens een familiebijeenkomst of feestje thuis waarbij de tussenkomst van een familielid een belangrijke rol speelt.
Door de invloed van de retrograde Uranus in Stier kan tot 21 januari 2023 een prille relatie worden beëindigd. Vanaf 30 oktober tot 22 november 2022 is Jupiter retrograde in Vissen en tijdens die periode moet Steenbok terughoudend zijn met het geven of ontvangen van informatie, want niet iedereen is betrouwbaar.
Tegen het einde van het jaar is het belangrijk om meer tijd samen door te brengen, maar daarbij moet wel de vrijheid van de partner worden gerespecteerd.

Familie en Huis
De Volle Maan in Ram van 9 oktober 2022 valt in jouw Huis van Familie en Huis en is de kosmische poort naar een verandering in je woonsituatie, zoals een verbouwing, renovatie, nieuw interieur of een verhuizing naar een andere woonplaats. Plannen om te verhuizen worden concreet of er is sprake van een daadwerkelijke verhuizing vanwege je carrière, een gezamenlijke vakantie, of familiebijeenkomst. Het is mogelijk dat je tijdens je drukke carrière ook bezig bent met een verbouwing of aankoop of verkoop van onroerend goed of je stelt deze plannen even uit tot een latere periode.
De retrograde Jupiter gaat vanaf 30 oktober 2022 terug naar Vissen en vanaf dat moment kan Steenbok te maken krijgen met rivaliteit in de familie, op school of directe woonomgeving.
Door de invloed van de retrograde Jupiter moet Steenbok voorzichtiger zijn met informatie en hoe je deze in jouw voordeel kunt gebruiken. Niet alle informatie komt uit betrouwbare bron.

Carrière
De Nieuwe Maan van 25 september 2022 viel in jouw Huis van Carrière. Oktober 2022 staat daarmee in het teken van ambitie en het verwezenlijken van nieuwe projecten!
Saturnus is de heersende planeet van Steenbok. De retrograde Saturnus in Waterman tot 22 oktober 2022 kan lastig zijn, naast bureaucratie is deze periode bedoeld om je positie te heroverwegen en voor het aanpakken van eventuele complicaties. De rode Strijder Mars in Tweelingen (Huis van Werk) gaat retrograde van 30 oktober 2022 tot 11 januari 2023. Deze retrogradeperiode van Mars is een gunstige periode om terug te keren naar de tekentafel, een eerdere werkplek of om opnieuw contact te maken met eerdere werkgevers, werknemers en collega’s wanneer je niet tevreden bent met je huidige werk. Steenbok kan in oktober en de komende maanden te maken krijgen met werkonderbrekingen in het openbaar vervoer, woon-werkverkeer en binnenlandse reizen, problemen met communicatie, werkdruk, ontslagen en aftreden, fusies, overnames en annuleringen, vooral in de gezondheidszorg, het onderwijs, de media, de academische wereld, het internet en uitgeverijen. Mars retrograde compliceert en vertraagt, maar biedt je wel de kans om na te denken over maatregelen die je zou kunnen nemen om te voorkomen dat jouw gevoel van welzijn in gevaar komt.

Financiën
De hele maand oktober 2022 is een gunstige periode om een huis of stukje land te kopen of je woning uit te breiden of op te knappen of geld schenken aan familie of te investeren in thuiswerken.
In oktober 2022 is het laatste vierkant tussen Saturnus in Waterman en de dan retrograde Uranus in Stier. Steenbok kan dan geconfronteerd worden met een onverwachte hoge factuur of uitgave die te maken kan hebben met de woning, kinderen of creatieve projecten. Het brengt Steenbok terug naar financiële gebeurtenissen van februari en december 2021 of deze nu goed of slecht waren. Hou in ieder geval rekening met dit laatste planetaire plaagstootje. Door de retrogradewerking van Jupiter en Saturnus komen zaken met betrekking tot broers en zussen, communicatie, huiselijke zaken, geld van derden of gedeeld vermogen, leningen en geestelijke gezondheid, langzamer tot stand.
Voor een gezond financieel beheer is het raadzaam om je financiën onder de loep te nemen. Kijk naar je beleggingen, verzekeringen en spaarrekeningen, maar verdiep je ook in de cashflow van je fiscaal partner, je zakelijk partner of je gezinsleden.

Gezondheid
Met de verschuiving van de Maansknopen naar de as Stier/Schorpioen ligt de nadruk niet meer op direct op gezondheid, maar dat wil niet zeggen dat Steenbok zich geen zorgen hoeft te maken als het gaat over gezondheid en vitale energie, maar het gaat nu over herstel en preventie.
Vanaf 30 oktober 2022 gaat Mars retrograde in Tweelingen in het 6e Huis van Dagelijkse routine, Werk en Gezondheid en Welzijn en dat kan tot complicaties leiden zoals een infectie. Mars is fysieke energie en gezondheid en in relatie tot de psyche hoe we onze gevoelens uiten.
Wanneer je te maken krijgt met een ontsteking kan dit wijzen op onevenwichtigheden met betrekking tot onderdrukte emoties en werkstress. De retrograde Mars duurt tot 11 januari 2023, dus gedurende die retrograde moet Steenbok zich houden aan een dagelijkse routine van gezonde voeding en lichaamsbeweging. Zorg dat je een goede weerstand opbouwt. Met Mars retrograde is je energieniveau lager, net als je geduld en tolerantie. Tijdens deze retrograde van Mars is het raadzaam om een stapje terug te doen in je dagelijkse routine, zodat je het minder druk krijgt. Innerlijke rust!

Advies
Met Jupiter retrograde van 28 juli tot 23 november 2022 in Ram en vanaf 29 oktober 2022 in Vissen moet Steenbok voorzichtiger zijn met het vergaren en delen van informatie.
Niet alle informatie komt uit betrouwbare bron.
Behoed jezelf van spanningen en zorgen en richt je op familie en naasten.
Voor wie ben je jezelf aan het bewijzen?
Blijf geduldig en probeer je partner te begrijpen in plaats van je geduld te verliezen.
Meer tijd samen doorbrengen en meer aandacht tonen zonder de vrijheid van de partner te beperken.

error: Content is protected !!