Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Welkom in februari 2024!

De schrikkelmaand februari 2024 opent op 1 februari 2024 met het feest van Imbolc!
Het feest van Vuur en Licht symboliseert de Overgang van de Winter naar de Lente.
De kosmische belofte van de komende Lente wordt benadrukt door de samenstand van de afnemende Maan in Weegschaal met de vaste heldere ster Spica!

De kortste maand van het jaar draagt een krachtige en inspirerende Waterman-energie van sociale vernieuwing, tolerantie, onafhankelijkheid en creatieve zelfexpressie.
Met alle planeten direct is het volle kracht vooruit.

In de eerste drie weken van februari 2024 reist de Zon samen met Mercurius door Waterman.
De energie van de Zon en Mercurius geeft een extra mentale push om meningen en ideeën luid en duidelijk uit te spreken.

Pluto in Waterman is een collectief verlangen om in opstand te komen tegen alles wat in ons leven onze groei als individu en als samenleving onderdrukt.
Pluto in Waterman is van grote invloed op de situatie in het Midden-Oosten en de VS.

Onze planetaire wildcard Uranus, astrologisch heerser van Waterman, is sinds eind januari 2024 weer ontwaakt. Uranus staat in Stier, een Vast teken. De barricades op…
De hakken gaan onverzettelijk in het zand en dat kan leiden tot grootschalige demonstraties en stakingen die het dagelijks leven zullen verstoren.

Met de grote planetaire druk in Waterman, de Nieuwe Maan op 9 februari 2024, Mercurius, Venus, Mars en Pluto in Waterman kan het niet anders dan dat februari 2024 een grote impact zal hebben op de samenleving.

Op wereldwijde schaal moeten we naast onrust en chaos, oorlog en verhoogde seismologisch activiteit rekening houden met plotselinge, onverwachte en schokkende gebeurtenissen met bekende personen en revolutionaire ontwikkelingen op het gebied van gezondheidszorg en ons monetaire stelsel, noodsituaties in verband met elektriciteit, oorlogszuchtige retoriek en escalatie van militaire conflicten en economische instabiliteit.

Februari 2024 staat dus in het teken van maatschappelijke en technologische ontwikkelingen. Artificiële Intelligentie zal een grote impact zal hebben op onze samenleving en werkgelegenheid.
Niet alles zal snel verlopen, eerder geleidelijk en gefaseerd.

De roep om maatschappelijke, humanitaire en economische verandering zal luider zal worden.
We kunnen, gesteund door de Noordermaansknoop in Ram, sterk de behoefte voelen om een baan, situatie of relatie op te zeggen die ons beperkt in wie we werkelijk zijn.

De Nieuwe Maan op 20º41 in Waterman van 9 februari 2024 moedigt aan om ons te verenigen met ons authentieke zelf.
Deze Nieuwe Maan staat vierkant op Uranus in Stier dat brengt rebelse, impulsieve, abrupte en innovatieve energie met zich mee.
Alles wat ons fascineert, al het nieuwe en innovatieve oefent een enorme aantrekkingskracht op ons uit.
Lees meer over deze Nieuwe Maan en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

Op 10 februari 2024 begint het Chinese Jaar van de Draak, het jaar van economische groei en grote technologische en culturele ontwikkelingen.
Door de invloed va Mercurius in Waterman vierkant Jupiter in Stier komen er nieuwe feiten naan het licht en wordt ons gevraagd om keuzes te maken.

Van 10 tot 15 februari 2024 krijgen we op het noordelijk halfrond in het zuidwesten na zonsondergang de komeet C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS) te zien die in 2023 werd ontdekt.

Op 11 februari 2024 barst het Carnaval weer los. Regels, zorgen en verdriet worden even vergeten achter een masker van vrolijkheid.
Op 11 februari 2024 staan de Noordelijke Maansknoop en de asteroïde Cheiron in Ram exact op één lijn. De conjunctie van Cheiron met de Noordelijke Maansknoop in Ram creëert in de tweede helft van februari 2024 een krachtige helende energie voor de wereld. Het kan ook een verhoogde bewustzijnsverschuiving teweegbrengen, waardoor collectieve trauma’s uit het verleden kunnen worden geheeld. Deze afstemming zou kunnen duiden op een humanitaire ramp die de wereld samenbrengt voor het algemeen belang, zoals een grote inzamelingsactie.

Op 13 februari 2024 zal de wassende Maan in Ram op 16º een conjunctie vormen met de Noordknoop en Cheiron in Ram en dat maakt het heel moeilijke dag voor Israël en Netanyahu.

Mars, de planeet van energie en gedrevenheid, reist vanaf 14 februari 2024 tot 22 maart 2024
door het vrijheidslievende luchtteken Waterman.
Mars vormt op Valentijnsdag op 0º Waterman een conjunctie met Pluto en met deze masculine conjunctie kan de situatie in het Midden-Oosten escaleren en is er voorlopig geen kans op vrede. Valentijnsdag 2024 kan voor ons allemaal een gespannen dag worden waarin de kaarten opnieuw worden geschud. Het zal een ware impuls zijn voor verandering in ons individuele leven en als collectief.

Met de samenstand van Venus en Mars in het luchtteken Waterman in de tweede helft van februari 2024 moeten we het onverwachte verwachten. Deze energie geeft een sterke onafhankelijke energie van vrij en ongebonden willen zijn in alle vormen van relaties.
De samenwerking van Mars en Venus in het Vaste luchtteken Waterman laat ons op een logische manier naar de dingen kijken, maar is ook vasthoudend en onverzettelijk en wil dat verlangens vrijelijk kunnen worden nagestreefd.

De Zon maakt op 20 februari 2024 de oversteek naar Vissen, het koninkrijk van Neptunus.
De Zon in Vissen neemt ons mee naar de eerste dag van de Lente, de Lente-Equinox van 21 maart 2024.

Op 23 februari 2024 vormt de bijna Volle Maan in Leeuw een conjunctie met de koninklijke vaste ster Regulus en deze plechtige astrologische samenstand kondigt het prille begin van de Lente aan.

Door de conjunctie van de Zon, Mercurius en Saturnus in Vissen op 23 februari 2024 kan het conflict in het Midden-Oosten echter verder escaleren.

Vanaf 24 februari 2024 tot 20 maart 2024 reist Mercurius door Vissen.
Mercurius staat “in vernietiging” in Vissen, dus objectieve luchtplaneet Mercurius voelt zich niet thuis in het ongrijpbare waterrijk van Vissen.
Door Mercurius in Vissen zijn we geneigd om alles minder logisch te beredeneren.
Denken, voelen en handelen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Iedere gedachte bepaalt het gevoel en het van daaruit volgend handelen, dus ook het positieve of negatieve resultaat van die gedachten.
Mercurius symboliseert ook collectieve gedachtegoed, dus als vele mensen hetzelfde gedachtengoed uitdragen, wordt dat gedachtengoed een collectieve overtuiging binnen die groep en manifesteert zich als een werkelijkheid.
Sociale media hebben een belangrijke invloed op onze samenleving en is bij vorming van het collectieve gedachtengoed niet meer weg te denken.
Informatie, of deze nu juist of onjuist is, kan door duizenden of miljoenen mensen gehoord, beoordeeld en benadrukt worden. Situaties en omstandigheden in de wereld zijn eigenlijk het gevolg van collectieve gemanifesteerde gedachten en overtuigingen.
Buddha heeft ooit gezegd: “Alles wat we zijn, is het resultaat van wat we dachten”.

Op 24 februari 2024 is er een Volle Maan op 5º23 in het aardeteken Maagd.
De Volle Sneeuwmaan symboliseert de zuivere kiemkracht van de natuur dat onzichtbaar onder haar adembenemende deken van koude zo sterk aanwezig is.
De Volle Maan in Maagd is opposiet Saturnus in Vissen, dus het gaat over verantwoordelijkheid voor handelen en de (karmische) behoefte om controle over een situatie te hebben.
Lees meer over deze Volle Maan en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website!

Op 24 februari, de dag van de Volle Maan is het alweer twee jaar geleden sinds Rusland de Oekraïne binnenviel, een crisis die heeft geresulteerd in tienduizenden doden aan beide kanten en verstrekkende mondiale gevolgen.
Sinds het begin van de Russische invasie zijn ruim tien miljoen Oekraïners uit hun huizen verdreven, de grootste vluchtelingencrisis in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog.

Op 27 februari 2024 staat Mars in Waterman vierkant op Jupiter in Stier en dat aspect voert de spanning verder op. Met dit impulsieve aspect zijn we eerder geneigd om onbezonnen te handelen en over grenzen heen te gaan. Er is risico op zelfoverschatting of te veel tegelijk te willen. Met dit toekomstgerichte aspect willen we doorgaan, binnen de nieuwe realiteit van grenzen en structuur.

De wereld staat aan de vooravond van een van de meest tumultueuze jaren in de recente geschiedenis. Verslechterende klimaatomstandigheden en geopolitieke spanning met name tussen de slapende reus China en de VS, ziet de wereld mogelijk een confrontatie die doet denken aan de Koude Oorlog.

Ook al is februari 2024 een heftige rollercoaster, we mogen toch rekenen op de planetaire pleister van de Noordknoop in Ram met de gewonde genezer Cheiron in Ram.
Deze planetaire samenstand is tot 15 mei 2024 een bron van spirituele genezing en belofte van energetisch herstel waarbij bevrijding en persoonlijke groei voorop staan.

Ik wens jullie allemaal een inspirerende februari!

Marlies Goovers

 

 

 

 

error: Content is protected !!