Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Dagenergie februari 2024

Donderdag, 1 februari 2024
Op de eerste dag van februari 2024 vieren we Imbolc, het eerste feest voor het Lentepunt van 21 maart 2024! Het feest van zuivering en reiniging voor het begin van een nieuwe groeifase.
De Overgang van de Winter naar de Lente!
De afnemende Maan in Weegschaal een vierkant met Mercurius en Mars in Steenbok. Mercurius blijft nog tot a.s. zondag in Steenbok en net als Mercurius is de Maan is in de afrondende fase. Mars wil toch resultaten zien en daardoor kunnen er vandaag irritaties in relaties en vormen van samenwerking ontstaan wanneer gewenste resultaten uitblijven. Niet alles loopt zoals je zou wensen vandaag.

Vrijdag, 2 februari 2024
Vandaag vieren we Maria Lichtmis.
De Maan in Schorpioen is in haar Laatste Kwartierfase.
In aanloop naar de Nieuwe Maan van 9 februari 2024 vraagt deze intense Maan om de afgelopen vier weken te analyseren en daarin het persoonlijke proces te doorzien.
De Maan in Schorpioen wil opruimen en loslaten om bij de essentie te komen en het vierkant met Pluto in Waterman intensiveert dat proces.
Mercurius in Steenbok is vandaag sextiel Neptunus in Vissen. Dit aspect schenkt ons het inzicht dat ware vrijheid komt vanuit keuzes die vanuit het hart worden gemaakt.

Zaterdag, 3 februari 2024
De Verdwijnende Maan in Schorpioen is sextiel Mercurius in Steenbok en staat tegenover Jupiter en Uranus in Stier. Met dit aspectpatroon worden we gevraagd om in je persoonlijke leven grenzen te stellen om jezelf en je emotionele zekerheden te beschermen. De Maan kan het goed vinden met Neptunus in Vissen en die verbinding inspireert en lost obstakels op.
Doe wat je moet doen en werk af wat niet kan wachten.
Vandaag krijg komt er informatie waarmee nieuwe plannen kunnen worden gemaakt.

Zondag, 4 februari 2024
De Verdwijnende Maan in Schorpioen is een bron van inspiratie en verdieping, zowel mentaal, fysiek en spiritueel. Financiële zekerheid is daar een belangrijk onderdeel van.
De Maan bevindt zich op dit moment tussen het Laatste Kwartier en Nieuwe Maan.
Dit is een periode van inlossen van Karma en tijd om het verleden los te laten.
De Verdwijnende Maan in Schorpioen laat zich tijdens deze fase van haar “donkere’ kant zien, dus het is oppassen geblazen! EeDe Zon in Waterman zoekt verbinding, maar met deze `maanfase kan het ingewikkeld zijn als het gaat om vrijheid en de mate van jezelf vrij voelen binnen sociale situaties, groepen en relaties.

Maandag, 5 februari 2024
Door de verdwijnende Maan in Boogschutter vierkant Saturnus in Vissen zijn de verwachtingen hoog, maar hert valt niet mee om aan die verwachtingen te voldoen.
Het beter om niets te forceren en jezelf even de tijd te gunnen. Grenzen stellen en afstand nemen helpt om te focussen.
Blijf op koers en sta open voor mogelijkheden. Gunstige dag voor studie en onderzoek!
Mercurius is vandaag voor het laatst in Steenbok en daardoor proberen we controle te krijgen over onze gedachten. Mercurius is vanaf morgen in Waterman en vormt dan een conjunctie met Pluto en dat wordt vandaag al sterk gevoeld. Deze energie brengt veranderingen teweeg in de manier waarop we denken, communiceren en informatie verwerken, het maakt gefocust en gedreven.

Dinsdag, 6 februari 2024
Vandaag betreedt de snelle planeet Mercurius van communicatie en verkeer het luchtrijk van Waterman. Mercurius in Waterman brengt plotselinge inzichten en onconventionele ideeën naar voren en helpt je buiten de gebaande paden te denken.
Mercurius in Waterman is conjunct Pluto in Waterman en met die drive denk je vooruit en werkt aan plannen voor verandering of voor je toekomst. Schenk aandacht aan intuïtieve flitsen en voorgevoelens. Vrijdag is het Nieuwe Maan in Waterman, dus stel op deze bijzondere dag je intenties! Geweldige dag om je te verdiepen in complexe en interessante onderwerpen. Praat met vrienden over ideeën en werk aan plannen voor verandering.

Woensdag, 7 februari 2024
De verdwijnende Maan in Steenbok vormt een driehoek met Jupiter in Stier en een sextiel met Saturnus in Vissen. Met deze serieuze en doortastende energie kunnen stapsgewijs doelen worden bereikt.
Mercurius in Waterman geeft ons inzichten om noodzakelijke beslissingen te nemen als dat nodig is. Al met al een gunstige dag om nieuwe opties te bedenken, praktische aanpassingen doen en te werken aan intenties voor de Nieuwe Maan in Waterman van 9 februari 2024.

Donderdag, 8 februari 2024
Venus in Steenbok driehoek Uranus in Stier kan vandaag leiden tot onverwachte ontwikkelingen, zoals een nieuwe liefde of zakelijke kans. In de sociale kring kunnen er onverwachte veranderingen zijn en nieuwe manieren vinden om verbinding te maken.
De verdwijnende Maan is conjunct Mars in Steenbok en vormt een toenemend sextiel met Neptunus in Vissen. Deze verbinding nodigt uit om dromen in daden om te zetten, dus een gunstige dag voor het leggen van waardevolle contacten. Mars zou Mars niet zijn om het kaf van het koren te scheiden waardoor oneerlijke bedoelingen aan het licht worden gebracht.
Hoe aangrijpend een verandering in je leven ook mag zijn, veel is afhankelijk van de manier van hoe je er mee omgaat.

Vrijdag, 9 februari 2024
Vandaag begint het Jaar van de Draak, het jaar van grote en vooruitgang!
Vandaag is het ook Nieuwe Maan op 20º41 in het onafhankelijke en vrijheidslievende Waterman.
Deze vernieuwende energie is toekomstgericht en wil samenwerking! Geweldig moment om intenties te stellen en de zaadjes te planten voor een positieve verandering in je leven.
Met deze energie gaan we bij voorkeur onze eigen gang, dus er mag niets in de weg staan.
Deze Nieuwe Maan in Waterman is vierkant Uranus in Stier waardoor ongeduld de overhand kan krijgen. Een wake-up call op financieel en waardegebied, dat is zeker. Door het vierkant van de Nieuwe Maan met Uranus in Stier wordt het een onvoorspelbare dag, alles is mogelijk.
Lees meer onder deze Nieuwe Maan en de invloed op alle dierenriemtekens ons NIEUWS.

Zaterdag, 10 februari 2024
Vandaag staat Mercurius in Waterman vierkant op Jupiter in Stier en dan gaat het om keuzes maken. Nieuwe feiten komen aan het licht waardoor andere feiten in twijfel worden getrokken.
Net na de Nieuwe Maan in Waterman is het goed om even de tijd de nemen voor jezelf, om bewust te worden van wie je bent en waar je staat in het grote geheel. In de afgelopen zes jaren is de wereld om je heen zo veranderd, maar ook jij bent mee veranderd.
Ook al is het leven verre van ideaal, er is altijd een manier om je leven mooier te maken op een manier die je nooit had kunnen voorstellen.

Zondag, 11 februari 2024
Carnaval
De toenemende Maan in de wateren van Vissen is conjunct Saturnus en vormt een sextiel met Jupiter en Uranus in Stier. Deze geïnspireerde en positieve Maanenergie verhoogt intuïtie en dat draagt bij aan een goede communicatie. Een rustige dag om je te omringen met spiritualiteit en zachtheid. Een dag van opruimen en loslaten. Ontspan je en doe niet meer dan één ding tegelijk.
Echt een dag om de tijd voor jezelf te nemen. Even in je eigen bubble om bezig te zijn met alles wat je fijn vindt om te doen.

Maandag, 12 februari 2024
Carnaval.
De toenemende Maan in Vissen is conjunct Neptunus in Vissen en vormt een sextiel met Venus en Mars in Steenbok. Deze zachte en verbindende flow brengt mededogen en empathie.
Met deze energie kun je meer balans in je leven te brengen en laat zien dat zelfs van de meest moeilijke momenten kan worden geleerd en doorgroei mogelijk is.

Dinsdag, 13 februari 2024
Carnaval.
De Wassende Maan in Ram sprankelt aan de hemel en brengt ons hernieuwde energie!
Met de Groeiende Maan in Ram sextiel Mercurius in Waterman kan het initiatief worden genomen om de eerste stappen zetten! Het emotionele wordt daarbij overgenomen door het rationele.
Met de Wassende Maan in Ram wordt onze intuïtie versterkt en worden we ondersteund om eerder genomen acties beter te begrijpen en de reden ervan in te zien.
Over het algemeen een aangename sfeer zien zonder al te veel conflict met wat dan ook.

Woensdag, 14 februari 2024
Vandaag is het Valentijnsdag. Mars, de planeet van energie en gedrevenheid, reist vanaf vandaag tot 22 maart 2024
door het vrijheidslievende luchtteken Waterman. Mars vormt op 0º Waterman direct een conjunctie met Pluto en dat is een krachtige oerenergie waarmee we ons zo graag bewijzen en niemand mag daarbij in de weg staan.
De serene Venus in Steenbok sextiel Neptunus in Vissen verzacht deze masculine Mars-energie, dus er is ook ruimte voor de liefde!
De Wassende Maan in Ram (heerser Mars) vormt wel een vierkant met Venus in Steenbok en maakt de sfeer ultra gevoelig, dus hou wel rekening met spanningen.

Donderdag, 15 februari 2024
Aan de westelijke horizon is een mooie conjunctie te zien van de Wassende Maan met Jupiter in Stier. Door het vierkant van de Maan conjunct Jupiter een Stier met Mercurius, Mars en Pluto in Waterman gebeurt er vandaag van alles tegelijk en dan moeten we flexibel zijn.
Het voelt alsof we voor de keuze worden gesteld tussen het een of het ander, kiezen voor vrijheid of voor zekerheid.
Vandaag kunnen er communicatiemoeilijkheden ontstaan op het werk, onderweg of in de relatie. Gevoelens en emoties worden door de invloed van Jupiter nog groter gemaakt. Van een mug wordt een olifant gemaakt. Mensen begrijpen elkaar niet, reageren objectief en praten langs elkaar heen. Vandaag komen dingen met ‘een moeilijk randje’ aan de orde, er wordt kritiek geleverd of zijn we het met elkaar oneens.

Vrijdag, 16 februari 2024
De Maan in Stier is in haar Eerste Kwartierfase, de Halve Maan.
De rechterkant van de Maan is nu zichtbaar. De Maan ‘groeit’ en zo ook de energie op Aarde!
De Maan conjunct Uranus in Stier maakt ons bewust en stemt af op wat we nodig hebben en dat is financiële zekerheid. Vandaag kunnen er echter onverwachte gebeurtenissen zijn die verwant zijn met waarden, politiek, geld en bezittingen. Met het sextiel van de Maan met Neptunus in Vissen wordt alles gerelativeerd. Dit kan een tijd zijn voor verandering, groot en klein. Werk aan wat je wilt veranderen, waarom je het wilt veranderen en hoe je het kunt laten gebeuren.

Zaterdag, 17 februari 2024
Venus treedt vandaag Waterman binnen. Venus in Waterman is tot 11 maart 2024 een meer ongedwongen en onafhankelijke energie van vrij en ongebonden willen zijn in alle vormen van relaties. Ook verlang je meer vrijheid binnen de relatie of je merkt dat de ander wat meer ruimte nodig heeft. Vandaag verloopt alles een beetje anders en ongewoon.
Venus in Waterman conjunct Pluto in Waterman intensiveert deze intense energie.
Mercurius in Waterman staat vandaag exact vierkant Uranus in Stier. Niet alles wat je hoort of ziet wordt goed begrepen of iets wat niet gezegd mag worden wordt toch naar buiten gebracht.

Zondag, 18 februari 2024
De Wassende Maan in Tweelingen is vandaag driehoek Mercurius.
Door de mentale en rusteloze energie van de Wassende Maan in Tweelingen driehoek Mercurius in Waterman voelt het alsof er iets in de lucht hangt en het vierkant met Neptunus in Vissen zorgt voor de nodige verwarring en onzekerheid. Concentreren is er niet bij vandaag. De energie gaat alle kanten op vandaag, dus ook in je hoofd gaat het van het ene naar het andere.
Een onverwachte gebeurtenis, ongeval of verandering kan je dagplanning in de war sturen, dus probeer flexibel te zijn en de kansen te pakken die zich voordoen.

Maandag, 19 februari 2024
De Wassende Maan in Kreeft stelt het gezin en familie centraal. Met dit aspect ben je gevoeliger en spelen intense emoties op. Je weet niet goed hoe je deze moet uiten of hoe er mee om te gaan. Zelfkritiek, twijfel aan jezelf en een onveilig gevoel… Je wil die gevoelens liever voor jezelf houden uit angst voor oordeel of afwijzing. Door de Maan in Kreeft is er behoefte aan troost en wat goed gevoel geeft.
De Maan sextiel Jupiter in Stier en Saturnus in Vissen is een stabiliserend aspect waardoor dingen niet uit de hand lopen. Deze dag kan toch een positieve wending krijgen en is van invloed op de lange termijn en is van invloed op projecten op de lange termijn met betrekking tot gezin en ambities.

Dinsdag, 20 februari 2024
De Zon maakt vandaag de oversteek naar Vissen, het koninkrijk van Neptunus. De komende maand staat in het teken van vertrouwen, toewijding, naastenliefde, spiritualiteit, mystiek en idealisme. De Zon neemt ons in Vissen mee naar de eerste dag van de Lente, de Lente-Equinox.
De Wassende Maan in Kreeft verlegt de focus op thuis, familie en alles wat je dierbaar is.
De Wassende Maan is sextiel Jupiter en Uranus in Stier, dus een gunstige dag om met betrekking tot je huis een verbintenis te sluiten of voor een project thuis zoals een verbouwing, verhuizing of meubels verplaatsen. Deze dag kan zowel confronterend als verhelderend voor je zijn. Deze verloopt misschien anders dan je had gepland.

Woensdag, 21 februari 2024
De Wassende Maan in Kreeft verdiept onze emoties. Gevoeligheid en intuïtie zijn sterker.
De focus is ook vandaag gericht op thuis, familie en alles wat je dierbaar is.
Door de planetaire handdruk van de Maan met Neptunus in Vissen voelen we precies wat we nodig hebben om controle over een situatie te krijgen die met veiligheid, huis of familie te maken heeft. Als dat (nog) niet het geval is, dan weet je vandaag welke richting je moet inslaan om de controle te krijgen. Echt een dag om het rustig aan te doen. Naar de wellness, een boek lezen, muziek beluisteren of naar een mooie film kijken, gewoon jezelf in de watten leggen.

Donderdag, 22 februari 2024
De Wassende Maan in Leeuw straalt aan de hemel en vraagt ​​om je beste in jezelf naar voren te brengen. Venus en Mars vormen vandaag een exacte conjunctie op 6º in Waterman. Deze sensuele planetaire tango verenigt het mannelijke en vrouwelijke principe.
Deze dag is daarom de dag bij uitstek om dingen op gang te krijgen, voor een date of gezellig samen te zijn met vrienden. Een perfecte dag voor de kunstwereld , creatieve activiteiten of een feestje. De trotse en licht ontvlambare Maan in Leeuw staat tegenover Venus en Mars in Waterman. Het gaat over geven en nemen om iets gedaan te krijgen.
Vandaag verloopt echter anders dan gedacht.

Vrijdag, 23 februari 2024
Ook vandaag staan Venus en Mars naast elkaar in Waterman, dus ook vandaag is het een perfect moment voor romantiek en creatieve projecten en ondernemingen.
De bijna Volle Maan in Leeuw is vierkant Uranus in Stier. Of je nu wil of niet, je wordt door een vorm van machtsstrijd als het ware gedwongen te kijken naar een bepaalde situatie om te beoordelen of iets wel werkt.
Obstakels zijn er niet om je het leven moeilijker te maken, het zijn ware uitdagingen, sporen je aan om nooit op te geven en maken je sterker waar nodig.

Zaterdag, 24 februari 2024
Vandaag is het Volle Maan op 5º23 in het aardeteken Maagd.
De tweede Volle Maan van 2024 staat tegenover Mercurius in Vissen.
Deze Volle Maan symboliseert de zuivere kiemkracht van de natuur die onzichtbaar onder haar adembenemende deken van koude zo sterk aanwezig is. 
Lees meer over deze Volle Maan in Maagd en de invloed op de dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.
Mercurius reist vanaf vandaag tot 10 maart 2024 door het waterteken Vissen.
Communicatie krijgt een meer gevoelige en intuïtieve toon.
Veel fantasie en gevoeligheid, maar het logisch interpreteren van situaties is lastig.
Mercurius in Vissen laat ons de dingen achter de dingen zien, maar wil echter ook niet altijd de harde logische werkelijkheid zien of horen.
Mercurius in Vissen is meelevend, maakt ook afwezig en kan vergeetachtigheid in de hand werken.
Het is daarom goed om je hoofd erbij te houden, werk volgens schema en schrijf dingen op voordat je ze vergeet.

Zondag, 25 februari 2024
Vandaag vormt Venus in Waterman een exact vierkant met Jupiter in Stier en dat vierkant daagt uit om knopen door te hakken wanneer er sprake is van situaties waar persoonlijke vrijheid in het geding is. Financiële meevallers zijn mogelijk, maar je moet extra voorzichtig zijn met geld en het nemen van ondoordachte risico’s vandaag. Wat belangrijk voor je is en wat je waard bent, kan een uitdaging zijn. Vandaag wordt duidelijk welke keuzes gemaakt moeten worden.
In ieder geval wordt het een onvoorspelbare dag met verrassende ontwikkelingen.
De nog Volle Maan in Maagd is driehoek Uranus in Stier laat zien dat je op eigen kracht bergen kunt verzetten.

Maandag, 26 februari 2024
De afnemende aardse Maan in Maagd laat ons helder denken en stelt ons in de gelegenheid om de dingen goed te organiseren.
De Maan in Maagd is driehoek Uranus in Stier, maar is opposiet Neptunus in Vissen.
De positieve handreiking van de Maan met Uranus in Stier stimuleert tot het maken van nieuwe ideeën en opent deuren naar grote veranderingen en doorbraken en geeft je een duw in de goede richting om tot veranderingen over te gaan.
De oppositie van Neptunus in Vissen probeert ons af te leiden van wat er werkelijk toe doet. Vandaag kan alleen met een vaste routine doelen worden behaald.

Dinsdag, 27 februari 2024
Mars in Waterman staat vierkant op Jupiter in Stier en dat aspect voert de spanning op. Met dit impulsieve aspect zijn we eerder geneigd om onbezonnen te handelen en over grenzen heen te gaan. Er is risico op zelfoverschatting of te veel tegelijk te willen. Met dit toekomstgerichte aspect willen we doorgaan, binnen de nieuwe realiteit van grenzen en structuur.
Blijf realistisch. Bewaak je grenzen, zowel lichamelijk als geestelijk.
De afnemende Maan in Weegschaal is driehoek Mars en Venus in Waterman vraagt om het evenwicht in ons leven te herstellen. De stressvolle periode waarin we leven vraagt veel van ons allemaal. Stel je eigen grenzen, ga niet voorbij aan je eigen verlangens en wensen.

Woensdag, 28 februari 2024
Vandaag vormt de Zon een conjunctie met Mercurius in het waterteken Vissen en dat maakt het een drukke dag dat in het teken staat van het sociale verkeer. Zoals water stroomt, zo stromen de ideeën. Een dag van telefoontjes, vergaderingen, lezen, schrijven, bemiddelen en onderhandelen.
Op zich een gunstige zakelijke dag.
Mercurius conjunct Saturnus in Waterman nodigt uit voor een serieus gesprek, dus een gunstig aspect voor een sollicitatiegesprek of overleg waarbij de focus ligt op nieuwe doelen en langetermijnplannen die om een praktische aanpak vragen.

Donderdag, 29 februari 2024
Op de laatste dag van februari 2024 vormt de Zon een conjunctie met Saturnus in Vissen.
Met deze vloeiende en ambitieuze energie gaan de handen uit de mouwen!
Mocht het desondanks niet lukken met bijvoorbeeld je huis of carrière, dan is dit een signaal om van koers te veranderen en nieuwe doelen te stellen.
Met Mercurius in Vissen sextiel Jupiter in Stier zijn er grootse ideeën, maar blijven we helder, gefocust op de toekomst en met beide benen op de grond.
De afnemende Maan in de diepere wateren van Schorpioen brengt naast de magie van transformatie, diepgang en overgave, een intensivering van emoties. Deze Maan haalt onderdrukte gevoelens naar boven die we liever voor onszelf en de buitenwereld verborgen houden.

 

 

error: Content is protected !!