Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Augustus 2017

De Zomermaand augustus 2017 begint met het feest van Lugnasadh, ook wel Lammas genoemd. Het Oogstfeest. Lughnasadh kondigt het einde van de Zomer en het begin van de Herfst aan. De dagen worden korter, de kleuren om ons heen veranderen.

Augustus is echter ook een kosmische rollercoaster van serie opeenvolgende heftige aspecten. De gehele maand augustus 2017 geeft een periode van onstabiliteit aan in de wereld door de retrograde Uranus, het vierkant Jupiter en Pluto en de Gedeeltelijke Maansverduistering op 7 augustus 2017 en de Totale Zonsverduistering van 21 augustus 2017. 

De baanbrekende Uranus in Ram gaat vanaf 3 augustus 2017 tot 1 januari 2018 retrograde. De krachtige energieën van verandering en doorbraak zijn tijdens deze retrogradeperiode zelfs nog sterker en onvoorspelbaarder.
Tijdens deze periode kan het er op het wereldwijde politieke toneel heel explosief aan toe gaan. Politieke kwesties blijken onoplosbaar te zijn en partijen staan lijnrecht tegenover elkaar.
De retrograde-energie is onrustig en vooral ongeduldig.
De mensheid verlangt naar veranderingen, maar niemand weet precies hoe deze moeten worden doorgevoerd.
Lees meer over de retrograde Uranus in Ram onder NIEUWS op deze website.

In de eerste week van augustus 2017 kan dit al tot onverwachte veranderingen of verstoringen leiden. Verwacht het onverwachte, vooral nu de direct lopende Jupiter in Weegschaal opstoomt om een volgend vierkant met Pluto in Steenbok te gaan vormen op 4 augustus 2017.
Opstand tegen onderdrukking, plotselinge onverwachte massabetogingen en een primaire drang aan persoonlijke vrijheid markeert deze periode.
Onvoorziene revoluties veranderen het politieke landschap van de ene dag op de andere. Een ontvlambare periode waarin voor onafhankelijkheid wordt gestreden en onrecht en ongelijkwaardigheid wordt bestreden.

Op 4 augustus 2017 vindt het laatste vierkant in een reeks van drie plaats tussen Jupiter in Weegschaal en Pluto in Steenbok plaats. Het vierkant tussen Jupiter in Weegschaal en Pluto in Steenbok is een generatie-aspect dat bestaande structuren uitdaagt.
De eerste was op 24 november 2016. Het tweede vierkant was op 30 maart 2017.
Het derde en laatste exacte Vierkant leidt tot spanningen in de wereld en onthullingen met betrekking tot macht en corruptie in bestaande machtsstructuren.
Doordat Pluto nog retrograde is tot 28 september 2017 hebben deze spanningen te maken met diepgewortelde angst. De angst om tekort te komen uit zich in pure hebzucht. We willen te veel van het goede. We willen het een, maar ook het andere.
Het beste van twee werelden.
De transformerende kracht van Pluto botst met de Grote Weldoener Jupiter.
Door de invloed van Pluto ontstaat er al snel een machtsstrijd, die aangevuurd door Jupiter, volkomen uit de hand loopt zowel in de wereld als in onderlinge relaties.
Het draait om geld en macht. Er zal sprake zijn van politieke demagogie, onethische toestanden, overschatting en overmoed waardoor onverstandige financiële keuzes desastreuze gevolgen kunnen hebben.
De drang om grote veranderingen te maken is sterk.
Wanneer deze energie niet ego-gericht zou zijn en positef zou worden benut zou er grote vooruitgang geboekt worden in het reorganiseren, hervormen en herstructuren van zinvolle en duurzame gemeenschaps-, bedrijfs- of overheidsprojecten.

Op 7 augustus 2017 vindt de Gedeeltelijke Maansverduistering op 15º in Waterman plaats. De Volle Maan in Waterman overschaduwt de Zon in Leeuw. Het Licht of het Bewustzijn, vertaald in de Zon of het Ego, wordt overschaduwd zodat vanuit het Onbewuste de verborgen verlangens en intuïtieve krachten, vertaald door de Maan, tevoorschijn komen. Bij een Maansverduistering worden de versterkte instinctieve en intuïtieve krachten van de Maan naar de oppervlakte van het Bewustzijn gebracht, zodat nieuwe energieën kunnen ontstaan.
Karmisch gezien is dit een krachtige emotionele periode waarin we ons van het verleden losmaken om naar de toekomst te kunnen richten. Zoals gezegd is dit een gedeeltelijke Maansverduistering, een zogenaamde penumbrale Maansverduistering, welke voor ons op Aarde niet goed waarneembaar zal zijn. Deze invloed is echter zo sterk dat deze tot eind dit jaar voelbaar zal zijn. In de wereld krijgen we te maken met achtergehouden informatie, machtsmisbruik en gewetenloze manipulatie. Maatschappelijke verhoudingen en vriendschappen worden op de proef gesteld. Maskers vallen af.
Verwacht het onverwachte tijdens deze periode met de retrograde Uranus, de heerser van Waterman. Mars in Leeuw activeert deze de Maansverduistering in Waterman. Verduisteringen zijn onvoorspelbaar en deze invloed maakt het des te meer onvoorspelbaar. In de komende maanden komt de onthullende waarheid boven tafel en die is heel anders zijn dan we dachten. De Maansverduistering is niet waarneembaar in Nederland, maar is te zien in oost Afrika, centraal Azië, de Indische Oceaan en Australië.
Lees verder over deze Maansverduistering onder NIEUWS op deze website.

De komende dagen na de Maansverduistering worden gekleurd door oponthoud nu Mercurius in Maagd gas terug neemt om vanaf 13 augustus 2017 retrograde te gaan.
De retrograde Mercurius kan ons in deze dagen plagen met verrassende en minder verrassende ontwikkelingen, dus hou ogen en oren wijd open.

Op 11 augustus 2017 is er een exact halfvierkant tussen Uranus in Ram en Neptunus in Vissen. Deze planetaire uitdaging begon in juni 2016, maar werd in deze Zomer steeds sterker en zal op 11 augustus 2017 exact zijn. Deze uitdaging zal tot en met oktober 2017 sterk worden gevoeld in de wereld om ons heen.
Het krachtveld van Uranus en Neptunus weerspiegelt onze perceptie over de tijd waarin we leven en de mogelijkheden die voor ons liggen, ons collectieve toekomstbeeld.
De cyclus van Uranus en Neptunus is een cyclus van 172 jaar. De huidige cyclus, de samenstand van Uranus en Neptunus in Waterman begon in 1985 en duurde tot 2001. Deze conjunctie luidde het tijdperk in van het internet, het ’world wide web’, mobiele telefonie en eindeloze technologische ontwikkelingen om draadloos over grote afstanden met elkaar te kunnen communiceren. Onze communicatiemogelijkheden zijn nu onderdeel van het dagelijks leven en beheersen ons leven door het wereldwijd verbonden zijn via computers, iPads, mobiele telefoons, GPS, beveiligingssystemen, sociale media, Facebook, Twitter, enz.. We worden door het halfvierkant geconfronteerd met de onaangename kant van deze ontwikkelingen zoals identiteitsdiefstal, inbreuk op de privacy, verspreiding van nepnieuws, ongevallen tijdens het sms’en of telefoneren, cyberpesten en wereldwijde hacking van elektronische informatie en systemen.

Van 11 tot 14 augustus 2017 mogen we ons verheugen op de jaarlijkse Perseïden meteorenregen. Deze meteoren bestaan uit gruis afkomstig van de komeet Swift-Tuttle. De Perseïden is de bekendste meteorenregen en is zichtbaar van 23 juli tot 22 augustus 2017, maar van 11 tot 12 augustus 2017 kunnen er wel 100 meteoren per uur worden waargenomen.

Vanaf 13 augustus 2017 gaat Mercurius in Maagd retrograde. De gevleugelde boodschapper Mercurius gaat ieder jaar om de drie maanden retrograde. In deze heftige energetische periode tot 4 september 2017 kan deze Mercurius retrogadeperiode leiden tot verstoringen en vertragingen op het gebied van de wereldhandel, communicatie, transportwereld, reiswereld en wereldwijde technologische storingen. Bij het ondertekenen van een contract moet aandacht worden besteed aan de kleine lettertjes, want vooral nu worden belangrijke details over het hoofd gezien.
Mercurius is planetair heerser van het aardse Maagd. De retrogradeperiode van Mercurius is hierdoor de beste periode voor gedetailleerde analyse, herziening, herevaluatie en (her)beoordeling. De gehele retrograde periode van Mercurius duurt tot de Nieuwe Maan in Maagd op 20 september 2017.

Op 13 augustus 2017 een optimistische Grote vuurdriehoek dat gevormd wordt door de Zon in Leeuw met Saturnus en Uranus in Ram. We zien eindelijk vooruitgang en weer een lichtpuntje!

Na een rustig intermezzo kan op 16 augustus 2017 echter de vlam echter in de pan slaan wanneer Venus in Kreeft en Pluto in Steenbok de degens kruisen in de hemelse arena. Sociale verhoudingen komen op scherp te staan zowel in de wereld om ons heen als in persoonlijke relaties.
Het zal een hele uitdaging zijn om elkaar tegemoet te treden of elkaar terug te vinden.

Op 21 augustus 2017 vindt er een Totale Zonsverduistering op 28º plaats in het vuurteken Leeuw.
Deze Zonsverduistering wordt aangevuurd door de rode strijder Mars in Leeuw, Saturnus in Boogschutter en Uranus in Ram. Deze vurige gebeurtenis heeft een bijzondere betekenis voor iedereen die in de geboortehoroscoop de ASC, MC, planeten of Lichten op 26 tot 29° in Leeuw, Waterman, Stier en Schorpioen heeft staan. Maagd, Vissen, Tweelingen en Boogschutter worden ook door de gepassioneerde Zonsverduistering beïnvloed en krijgen te maken met grote veranderingen. Deze tekens voelen al een tijdje dat er iets staat te gebeuren en wat dat is, wordt in de komende maanden duidelijk.
De Maan schuift tussen de Aarde en de Zon verduistert het Licht van de Zon. De Maan is te ver van de Aarde verwijderd en verduistert niet de gehele Zon. We zien dus een ‘ring van vuur’. Het pad van deze zeldzame Totale Zonsverduistering gaat van de westkust naar de oostkust van de Verenigde Staten. De laatste Totale Zonsverduistering die in de Verenigde Staten plaatsvond was in 1918 en de volgende zal pas in 2024 plaatsvinden.
Lees meer over deze Zonsverduistering onder NIEUWS op deze website.

De dagen na de Zonsverduistering verlopen onrustig.
Mede door de retrogradewerking van Mercurius in Maagd krijgen we te maken met verrassende ontwikkelingen op het gebied van gezondheidszorg en werkgelegenheid.
Het spanningsveld dat gevormd wordt door de Maan in Weegschaal conjunct Jupiter opposiet Uranus in Ram vierkant Pluto in Steenbok en Venus in Kreeft leidt tot spanningen in relaties die te maken hebben met persoonlijke ruimte en de mate van vrijheid binnen de relatie.

Op 23 augustus 2017 betreedt de Zon het aardse rijk van Maagd.
De Zon in Maagd betekent voor het Noordelijk Halfrond de vroege overgang van Zomer naar de Herfstequinox op 21 september 2017.

Op 25 augustus 2017 draait Saturnus weer direct in Boogschutter na een lange retrogradeperiode sinds 6 april 2017.
De schaduwperiode blijft echter tot 1 december 2017 en staat Saturnus weer op 27°47 Boogschutter. De beginstand van de retrogradeperiode. Vanaf dat moment is de leerzame retrogradeperiode van Saturnus in Boogschutter helemaal afgesloten.
De les van deze Saturnus retrograde 2017 is dat alleen de waarheid ons zal bevrijden.
De directe Saturnus zet ons aan om gesteund met deze kennis, verdere stappen in het leven te zetten. Het is de laatste keer dat Saturnus direct gaat in Boogschutter voordat Saturnus vanaf 20 december 2017 het teken Steenbok binnentreedt.
Vanaf 25 augustus 2017 tot en met 30 november 2017 zal Saturnus zijn krachtige en onverbiddelijke energie richten op de problemen die sinds december 2016 in het nieuws zijn geweest. Er kan vooruitgang kan worden gemaakt als we bereid zijn samen te werken aan een gemeenschappelijk doel.
In de periode van de directe Saturnus in Boogschutter worden regeringen gevormd en worden plannen in werking gezet die tijdens de retrogradeperiode in de ijskast zijn beland, vooral vanaf 26 augustus 2017 wanneer de Zon zich naast de retrograde Mercurius in Maagd schaart.

Op 27 augustus 2017 betreedt de lieftallige Venus het vurige rijk van Koning Leeuw. De komende vier weken staan in het teken van creativiteit en genieten van kunst en cultuur.
Ook Jupiter in Weegschaal vormt een exact sextiel Saturnus in Boogschutter.
Deze harmonieuze samenstand laat zien dat met integriteit, spaarzaamheid en geduld de meest duurzame resultaten worden behaald.

De laatste week van augustus 2017 laat echter een onrustig verloop zien.
De Eerste Kwartierfase van de Maan in Boogschutter op 29 augustus 2017 kan een ware uitdaging betekenen voor de reiswereld.

Op 30 augustus 2017 duidt het midpunt van de Zon in Maagd met Uranus in Ram en Pluto in Steenbok op een bijzondere gebeurtenis in de wereld.

Er is veel te bereiken mits we bereid zijn om samen te werken.
Laten we samenwerken en stoppen met elkaar tegen te werken!

Allemaal een magische mooie augustusmaand gewenst!

error: Content is protected !!