Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 geeft een speciale sfeer aan november 2023.
Het voelt alsof je een nieuwe kans wordt geboden om helemaal opnieuw te beginnen. Een nieuwe look, een nieuwe baan, een nieuwe liefde, het is in de komende maanden allemaal mogelijk.
November 2023 heeft misschien een trage start, maar in de loop van de maand gaat het veranderen met de Zon, Mercurius en ook Mars in Boogschutter! Tegenvallers worden meevallers!

Liefde en Relaties
De gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 viel in jouw 8e Huis van Transformatie en Zielsprocessen. Deze kosmische gebeurtenis spoort Weegschaal aan om te transformeren naar een dieper niveau door oude pijn los te laten. Een reis naar het innerlijke Zelf, maar dan moet wel de confrontatie met je schaduwkant worden aangegaan. Door een intense gevoelservaring gaat Weegschaal opruiming houden in het zielenleven zoals het verbreken van contacten met negatieve personen en situaties.
In de eerste helft van de maand moet je rekening houden met afstand in de relatie.
Mocht het je teveel worden, ga dan even een blokje om of iets leuks voor jezelf doen.
Vanaf 9 november 2023 reist Venus door Weegschaal en dat is een prachtige energie om te daten, een relatie aan te gaan of meer verbondenheid in je vaste relatie.

Familie en Huis
Pluto in Steenbok reist al sinds 2008 door jouw Huis van Familie en Thuis. Pluto in Steenbok neemt tot 21 januari 2024 jouw definitie van het gezin, je verleden, je wortels en jouw gevoel van veiligheid letterlijk en figuurlijk op de schop. Kosmische lessen tijdens deze jaren zijn bedoeld om jou de juiste weg te wijzen. Ook november 2023 staat in het teken van transformatie, maar Pluto geeft je ook de kracht om alle uitdagingen aan te kunnen.
Nu Pluto weer direct is in Steenbok is het tijd voor een grote aankoop of renovatie. Niet alles zal als vanzelf gaan in november 2023. In het gezin en in de familie kan er sprake zijn van spanning, want gezinsuitgaven kunnen hoger uitvallen dan was begroot. Blijf open en transparant zodat je het samen kunt oplossen. Hou rekening met kinderen deze maand. Gevoelig als ze zijn voor spanningen zijn ze meer kwetsbaar wat nadelig kan zijn voor hun prestaties op school, sport en studie. De Volle Maan in Tweelingen van 27 november 2023 valt in het Huis Levensbeschouwing, Wijsheid en Spiritualiteit en dat is een mooi moment voor een hobby of een culturele herfstreis met je gezin of familie.
Concentreer je op wat werkelijk belangrijk is, zoek de antwoorden bij jezelf. Alles om je heen verandert, maar niets of niemand kan je veranderen in iets wat je niet bent. Blijf gewoon jezelf.

Carrière
Saturnus in Vissen gaat vanaf 4 november 2023 weer direct. Saturnus kijkt mee over je schouder en kan de oorzaak zijn van een constante druk om te moeten presteren en meer verantwoordelijkheid op het gebied van werk, dagelijkse functies, gewoonten en gezondheid. Saturnus leert je om gestructureerd te werken en productief gebruik te maken van je kostbare tijd. Weegschaal in de bouw, geneeskunde, reiswereld en juridische wereld boeken deze maand de beste prestaties.
November 2023 kan een uitdagende maand zijn voor de studie en ook zakelijke reizen leveren geen direct voordeel op.
Op de werkvloer kan afgunst of conflicten zijn met collega’s of management.
Je moet echt het heft in eigen handen nemen, reken niet teveel op de medewerking van anderen.
Mars en Ceres reizen vanaf eind november 2023 tot medio januari 2024 door Boogschutter en dat is een stimulerende periode om met nieuwe ideeën te komen, enthousiast te worden over voorgenomen plannen of om actie te ondernemen met een idee of plan. Weegschaal mag zich dan gesteund voelen door anderen, maar staat ook klaar om anderen te stimuleren en te ondersteunen.

Financiën
De gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 viel in jouw 8e Huis van Gedeeld Vermogen, Transformatie en Zielsprocessen en dat laat zien dat de rode draad de komende maanden is: transformeren door gehechtheid aan geld, zekerheden en zelfs pijn los te laten, maar dan moet wel de confrontatie met je schaduwkant worden aangegaan.
Door de invloed van Jupiter en Uranus retrograde in Stier in het Huis van de Ziel, Transformatie en Gedeelde Financiën komen er voor Weegschaal ontwikkelingen waardoor je de illusie van controle op moet geven. Gevoeligheden die te maken hebben met gemeenschappelijke geldkwesties en intimiteit vragen om een oplossing voor jezelf, je welzijn en zelfgevoel, dus het vereffenen van een schuld hoort daar ook bij.
November 2023 laat een stabiele financiële maand zien. Asteroïde Ceres en ook Mars in Schorpioen reizen tot eind november 2023 door het Huis van Financiën en dat is een gunstige periode waardoor er financiële ruimte is om leuke dingen te kopen of op vakantie kan gaan.
Met jouw planeet Venus in Maagd tot 8 november 2023 weet je leuke dingen voor weinig geld op de kop te tikken.
Met de Nieuwe Maan in Schorpioen van 13 november 2023 in het Huis van Financiën worden financiële onduidelijkheden over investeringen of materiële bezittingen opgehelderd.
Raadzaam is om financiële controle te behouden voor een positief resultaat aan het einde van 2023.

Gezondheid
Neptunus is in november 2023 nog steeds retrograde in Vissen in het Huis van Gezondheid. Weegschaal is hierdoor gevoeliger voor stress en de invloed van medicijnen en infectieziekten zoals verkoudheid en griep.
Saturnus in Vissen in het 6e Huis geeft Weegschaal de kracht om de verandering door te zetten en door te zetten, kracht en energie weer op te bouwen en positieve gewoonten ontwikkelen om productiever te zijn en gezonder te leven.
Vermijdt stress en zorg voor een gevarieerd dieet, voldoende ontspanning, rust en lichaamsbeweging in de buitenlucht om je fysieke en geestelijke conditie op peil te houden.

Advies
Wat betekent geld en bezit voor jou? Is het uiterlijke schijn of innerlijke rijkdom? Te hoge uitgaven komen je duur te staan. Weet wat je hebt. Je kunt alleen maar kwijtraken wat je denkt te bezitten. Geef en ontvang in verhouding.
De retrograde Cheiron in Ram in het 7e Huis van Relaties brengt onevenwichtigheden aan het licht in relaties, zowel zakelijk als privé. Deze onevenwichtigheden heb je misschien weggedrukt, maar moeten wel worden aangepakt om de balans te herstellen. De Noordknoop in Ram laat zien dat je zonder aan jezelf te twijfelen, de relatie met jezelf en de wereld gaat versterken, ontwikkelen of verbeteren. Ga er samen even tussenuit om tot overeenstemming te komen. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de emoties van je partner voordat je een nieuwe stap wil zetten zoals het plannen van een zwangerschap.
Vanuit de Kosmos ontvang je precies wat je nodig hebt om je innerlijke motieven en die van anderen te begrijpen. Op deze kosmische zoektocht naar nieuwe spirituele en emotionele diepgang krijgt Weegschaal de kans om de waarheid binnen zichzelf te vinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!