Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Maart 2017

Aan het begin van maart 2017 reizen de Zon, het bewuste ZELF en Mercurius, de communicatie, nog gebroederlijk door Vissen, het dromerige rijk van Koning Neptunus. 

Maar dit prille sprankelende en hoopgevende lentegevoel kan het niet winnen van de overweldigende planetaire oppositie tussen Jupiter in Weegschaal en Uranus en Eris in Ram.

Op 3 maart 2017 is deze Kardinale oppostie tussen deze planetaire giganten zelfs exact op 22º op de as Ram/Weegschaal. Deze sterke behoefte aan persoonlijke vrijheid, voortvloeiend uit deze oppositie, zal tot aan het eind van maart 2017 het wereldbeeld kleuren.

Het grote aspect van Bevrijding.

Vanaf december 2016 tot begin oktober 2017 zal Jupiter in Weegschaal de grote revolutionair Uranus in Ram uitdagen.
Jupiter wil alles groot, groter, grootst in positieve als in negatieve zin.
Uranus is revolutie, verbreken, doorbreken en de vernieuwing.
We zijn getuige van een periode van technologische ontwikkeling, innovatie en nieuwe uitvindingen die ons leven vergemakkelijken, maar tegelijkertijd ook vermoeilijken.
Vernieuwing betekent niet altijd bevrijding. De koppeling van privacygevoelige gegevens leidt tot verlies van controle en verdere afhankelijkheid van deze geavanceerde technologieën.
Afhankelijkheid betekent stilstand van onze eigen evolutie.

De oppositie tussen Jupiter in Weegschaal en Uranus in Ram vertegenwoordigt de behoefte aan evenwicht.
Een evenwicht in alle vormen van relaties en samenwerkingsverbanden.
Er kunnen hier verrassende samenwerkingsverbanden ontstaan.
De uitdaging van de dynamische oppositie is dat Uranus in Ram het op zijn eigen manier wil doen en Jupiter in Weegschaal wil het samen doen.
Een samenwerking wordt een succes of het komt tot een einde.

Venus in Ram gaat vanaf 4 maart 2017 retrograde.
Door de retrogradewerking blijft Venus in het vurige rijk van Ram tot 14 april 2017.
Tijdens deze periode worden alle vormen van relaties wakker geschud of op de proef gesteld. Venus in Ram wil vrijheid. Venus in Ram is oprecht en eerlijk.
Relaties bereiken de hoogste hoogten of verdwijnen in de onpeilbare diepten.
Tijdens deze periode wordt duidelijk hoe sterk de liefde of oprechtheid is.
Eerlijkheid duurt het langst!

Velen voelen zich onbegrepen door de moraliserende maatschappij.
De waarschijnlijkheid van demonstraties, manifestaties en weerstand tegen traditionele relaties zal mede door Venus in Ram en de oppositie tussen Jupiter en Uranus verder toenemen.
Geen goede periode om een verbintenis te sluiten zowel persoonlijk als zakelijk of grote aankopen te doen. Dit is een periodevan evalautie om relaties te (her)beoordelen, bestaande problemen op te lossen en te bezien wat werkelijk van waarde is. Maar ook loslaten van alles wat niet (meer) waardevol is.

Zoals bekend gaat Venus ook over de wereldeconomie.
Venus gaat om de negentien maanden retrograde, maar ditmaal gaat Venus in Ram retrograde op dezelfde gradenstand als 8 jaar geleden op 6 maart 2009 … op 13º Ram.
Deze datum zal in vele geheugens gegrift staan als de crash van de aandelenmarkten.
De Dow Jones verloor toen tot 54,4 % van zijn waarde.
Deze Venus retrogradeperiode zou eens de prelude kunnen zijn van een volgende beurscrach.
De gevolgen van de Brexit, het presidentschap van Donald J. Trump, de stijgende rentes en de komende verkiezingen in belangrijke Europese landen zoals Frankrijk en Duitsland zullen de beurzen drastisch kunnen beïnvloeden.
Het is zelfs de vraag of de EU en de euro in zijn huidige vorm nog wel kan blijven voortbestaan met een meerderheid van partijen die het nationalistische belang voorop hebben gesteld. Het uiteenvallen van de EU en het klappen van de euro zal voor ons allemaal grote gevolgen hebben.

Het hoofdthema van de oppositie Jupiter versus Uranus is echte rechtvaardigheid en juridische hervormingen.
Met deze oppositie blijft niets hetzelfde!
Deze revolutionaire energie zet de maatschappelijke verhoudingen op scherp. De strijd tussen goed en kwaad, tussen licht en duisternis. Dit leidt ook tot maatschappelijke onrust en ontwrichtende politieke gebeurtenissen.
Reorganisatie van onze gemeenschap, de overheid, onderwijs- of religieuze systemen, maar ook in onze persoonlijke levens vinden grote veranderingen plaats.
Het oude verdwijnt voorgoed om plaats te maken voor de nieuwe tijd.

Vanaf 11 maart 2017 heeft Mars zijn eigen vurige rijk van Ram verruild voor het aardse Stier.
Tot 21 april 2017 laat Mars in het aardeteken Stier zien dat energie ook gericht kan worden aangewend. De enthousiaste en daadkrachtige energie van Mars wordt in Stier wat afgeblust.
Deze scheppende energie is groeigericht op het leveren van concrete resultaten.
De grote vastberadenheid van Mars in Stier laat duidelijke keuzes zien en een sterke vastberadenheid.

Op 12 maart 2017 is er een Volle Maan in Maagd. De Zon in Vissen staat precies tegenover de Maan in Maagd.
Lees meer over deze Volle Maan onder NIEUWS op deze website.

Vanaf 14 maart 2017 reist Mercurius door het vurige rijk van Ram, het Huis van Mars.
Aan de vooravond van de Tweede Kamer Verkiezingen in Nederland zal het er in discussies heftig aan toe gaan. Met Mercurius Ram wordt er snel geschakeld en worden er voorbarige conclusies getrokken.

De landelijke verkiezingen in Nederland van 15 maart 2017 worden gekleurd door de conjunctie Uranus en Eris in Ram. Uranus en Eris in Ram staan opposiet Jupiter in Weegschaal waardoor de politieke landschap totaal zal veranderen.
Tijdens deze revolutionaire periode ligt een grote politieke aardverschuiving voor de hand zowel in Nederland als in andere landen waar verkiezingen worden gehouden.
De roep om persoonlijke vrijheid en rechtvaardigheid is zo groot dat het gezond verstand het verliest van de drang om de ketenen van onrechtvaardigheid af te werpen.

Astrologisch gezien zijn er veel overeenkomsten met de jaren ’30 van de vorige eeuw.
Uranus reisde toen ook door de vurige arena van Ram. Ook toen was er sprake van een economische crisis en opkomend nationalisme.
Uranus in Ram bereikt deze Zomer 2017 27º Ram, dezelfde gradenstand zoals in 1933/1934, dus we zien dezelfde dramatische veranderingen zoals 84 jaar geleden.
De geschiedenis herhaalt zich in de vorm van een oorlog, een economische crisis, protectionisme en nationalisme.

De tweede helft van maart 2017 wordt gedomineerd door het vierkant Jupiter in Weegschaal en Pluto in Steenbok.
Deze planetaire uitdaging duurt van 17 maart 2017 tot 9 april 2017, maar de hele cyclus van Jupiter vierkant Pluto duurt tot eind augustus 2017.
Het spanningsaspect tussen Pluto en Uranus dwingt ons om oude regelgevingen uit ons leven te bannen. Pluto beheerst dood en wederopstanding en Uranus brengt plotselinge veranderingen teweeg. Er komen situaties aan het licht welke lange tijd verborgen zijn gebleven, waardoor nieuwe inzichten ontstaan.

De grote gasreus Jupiter in het relatieteken Weegschaal vierkant de transformele Pluto in Steenbok zal in de wereld leiden tot groots machtsvertoon, hebzucht, extremisme, najagen van ambities ongeacht de gevolgen en een onbedwingbare zucht naar macht, geld en status.

Een mannelijke en zakelijke energie neemt het over in de wereld. Trump en Poetin.
Geld en Macht. Spierballenvertoon. Het recht van de sterkste.
Een bestaand conflict in Azië kan deze maand escaleren.
Ook in het dagelijks leven zien we spierballenvertoon. Deze energie zal meer dan eens “een brug te ver” blijken. Er is geen weg terug wanneer een beslissing is genomen.

Op 21 maart 2017 betreedt de Zon het Lenteteken Ram en vieren we de Lente-equinox, het feest van Ostara, de godin van het stralende licht, groei en creatie.
Het begin van een nieuw astrologisch jaar.
Een nieuwe fase van spirituele groei en bewustzijn breekt aan.
De Lente is aangebroken!
Een bijzonder krachtige periode waarin nieuwe energie tot constructieve veranderingen kan leiden in onszelf en in de wereld om ons heen.
Pas wanneer het besef doordringt dat we onszelf en onze planeet aan het vernietigen zijn, dan pas is verandering mogelijk.
We moeten het samen doen, anders zal het nooit lukken. Het is aan ons of we de keuze maken om ons leven naar een hoger doel te brengen of dat we het pad van hebzucht en vernietiging blijven volgen.

Op 28 maart 2017 smelten de Zon en Maan samen in Ram.
De Nieuwe vurige Maan in Ram, het eerste teken van de dierenriem, geeft een nieuwe impuls om iets nieuws te initiëren.
Lees meer over deze Nieuwe Maan onder NIEUWS op deze website.

Maart 2017 sluit af met een exact Vierkant op 19º tussen retrograde Jupiter in Weegschaal en de grote Transformator Pluto in Steenbok op 31 maart 2017.
Dit exacte vierkant is ook in het eerste weekend van april 2017 van kracht.

Vooral nu is het van het grootste belang om dicht bij jezelf te blijven en vast te houden aan wat voor jou van onschatbare waarde is.
Jupiter in Weegschaal vierkant Pluto in Steenbok belooft een heet voorjaar, maar nog een hetere Zomer.
Tijdens deze periode is er sprake van verhoogde dreiging in de wereld, maar in positieve zin zal dit aspect leiden tot meer collectief bewustzijn.

Jupiter vierkant Pluto is ook een zeldzame mogelijkheid om te breken met je angsten, angsten te overwinnen en diepe wonden te helen.

Maak de keuze voor het Licht!

 

error: Content is protected !!