Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Juni 2017

De Zomermaand juni 2017 opent sterk met een Eerste Kwartier Maan in Maagd en twee sterke en veelbelovende planetaire verbindingen. 
Uranus en Venus in Ram driehoek Saturnus in Boogschutter en de Zon in Tweelingen driehoek Jupiter in Weegschaal geven juni 2017 een ware boost en vurige inspiratie.
Een gunstige en productieve periode voor het bedrijfsleven, maar ook voor alle sociale verbindingen in de wereld.
Er heerst een gevoel van vertrouwen waardoor we bereid zijn om er het beste van te maken.

De uitbundige Tweelingen energie kleurt juni 2017 met veel beweging en overvloedige energie.

De sensuele energie van Venus in Stier laat ons tot 5 juli 2017 verlangen naar stabiliteit, rust, meer luxe, comfort en schoonheid. Een periode van tevredenheid, harmonie en gelijkwaardigheid.

En Mercurius betreedt op 7 juni 2017 het eigen teken Tweelingen!
Mercurius voelt zich hier helemaal thuis! De periode tot 21 juni 2017 is een gunstige periode voor de handel, reiswereld en alle vormen van communicatie.

De rode strijder Mars zal vanaf 5 juni 2017 door Kreeft reizen. Emoties en sentiment gaan deze maand een belangrijke rol spelen bij de besluitvorming in de samenleving.
Tot 20 juli 2017 heeft deze Mars in Water wel meer aandacht voor huis en familie.
Ook worden emoties eerder geuit, durven we uit te komen voor wie we zijn.
De energie van Mars in het introspectieve Kreeft voegt deze maand een enorme emotionele kracht toe.
De emotionele kracht van Mars in Kreeft en de beweeglijke Zon in Tweelingen vormen de sleutel tot creativiteit, productiviteit en vooruitgang.

Door de dualistische invloed van de Zon in Tweelingen krijgen we deze maand te maken met tegenstrijdigheid op velerlei gebied.
De groeiende tweedeling tussen groepen in de samenleving wordt deze maand pijnlijk duidelijk. Het ziet er naar uit dat we steeds meer langs elkaar heen leven dan met elkaar leven. Dat we tegen elkaar praten in plaats van met elkaar. Die tweedeling ondermijnt een duurzame en harmonieuze samenleving waar de mensheid zo naar verlangt.

De luchtige en voortvarende Tweelingenenergie krijgt al gauw opgewonden en opgefokte sfeer door de samenstand van Venus en Uranus in Ram. Een gevoel van sterk verlangen, een spanning dat er iets staat te gebeuren, maar niemand kan er de vinger opleggen.
Daarbij komt dat sterke retrograde krachten remmend werken en uitdagen om eerst orde op zaken te stellen.

Deze maand blijft Saturnus in Boogschutter retrograde. Saturnus “loopt terug” van 25º33 tot 23º27 in de Boogschutter.
Pas vanaf 25 augustus 2017 gaat Saturnus weer direct.
Tot die tijd worden we gevraagd om verantwoordelijkheid, moed, hard werken en doorzettingsvermogen in te zetten om onze doelen te bereiken.
Saturnus retrograde brengt ons terug naar de kern van het probleem. De manier waarop we met problemen en uitdagingen omgaan brengt inzicht in hoe we angst en tegenslag kunnen overwinnen. Door de innerlijke kracht te hervinden, vinden we ook de energie om weer op te krabbelen en om onze dromen te manifesteren.
Door de invloed van de retrograde Saturnus in Boogschutter kunnen sociale verhoudingen door idealistische en politieke geschillen onder druk komen te staan.

De dromerige Neptunus in Vissen gaat vanaf 16 juni 2017 tot 21 november 2017 retrograde.
Het begin van de retrogradeperiode van Neptunus in Vissen geeft een algemeen gevoel van ontevredenheid en een negatief sentiment.
Neptunus staat dan stil op 14º15 Vissen en dit beginpunt van de retrogradeperiode laat zien dat we vooral nu geconfronteerd worden kunnen worden met het feit dat niets is zoals het lijkt.
In de media krijgen we een vertekend beeld te zien van wat er werkelijk gaande is, een totaal  ander beeld van de fysieke realiteit.
Een gevoel van onzekerheid leidt tot angst, machteloosheid en weerloosheid.
Lees verder over de retrograde Neptunus onder NIEUWS op deze website.

Ook Pluto in Steenbok blijft in juni 2017 retrograde. In juni 2017 vraagt de retrograde Pluto ons concentreren op onze kracht, op onze reserves, onze gouden schat en hoe we onze diepste verlangens kunnen realiseren.
De retrograde Pluto vraagt ons de ketenen af te werpen van alles wat ons tegenhoudt om onze innerlijke waarheid te manifesteren. Met onze innerlijke kracht stimuleren en inspireren we anderen. We geven dan anderen de kracht om het leven te leven zoals dat bedoeld is.

In de tweede week van juni 2017 wordt het tempo in de aanloop naar de Volle Maan opgeschroefd.

Op 9 juni 2017 straalt de Volle Maan in Boogschutter.
Deze Volle Maan is de laatste Volle Maan voor het begin van astronomische zomer en wordt ook wel de “Grasmaan” genoemd.
Lees meer over deze inspirerende Volle Maan onder

NIEUWS op deze website.

Vanaf 9 juni 2017 gaat Jupiter in Weegschaal weer direct na een lange retrograde periode sinds 5 februari 2017. De direct lopende Jupiter in Weegschaal brengt meer harmonie en optimisme in bestaande relaties. Echter, de schaduwperiode duurt nog tot 6 september 2017.

Op 14 juni 2017 brengt de luchtbrug die door Mercurius, de heerser van Tweelingen en Jupiter in Weegschaal wordt gevormd in letterlijke en figuurlijke zin verlichting.

Op 15 juni 2017 staan de Zon in Tweelingen en Saturnus in Boogschutter tegenover elkaar. Deze oppositie laat ons de realiteit zien en brengt rust waar onrust heerst.

Zoals eerder vermeld gaat de dromerige Neptunus in Vissen vanaf 16 juni 2017 tot 21 november 2017 retrograde.

Op 21 juni 2017 vieren we de intrede van de astronomische Zomer en de Zomer Equinox op het noordelijk Halfrond.
We vieren het feest van Litha, wanneer de Zon op het hoogste punt staat.
De langste dag en de kortste nacht.
De Zon betreedt het waterteken Kreeft. Voor het zuidelijk Halfrond betekent deze dag juist het begin van de Winter en de Winter Equinox. Het is Midzomer of wel de Zomerzonnewende.
Moeder Aarde toont haar goddelijke vruchtbaarheid en laat ons drinken uit haar overvloedige bron.
Vanaf deze dag worden de dagen op het noordelijk Halfrond langzaam aan weer korter tot aan het moment van de Winterzonnewende op 21 december 2017.

De Nieuwe Maan van 24 juni 2017 valt op 2º in Kreeft
Deze inspirerende, maar zeer gevoelige Nieuwe Maan voelt als een nieuw begin voor alles wat met huis, gezin, familie en carrière te maken heeft.
De Nieuwe Maan in Kreeft heeft het meest invloed op de Kardinale Tekens zoals Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok. Deze dierenriemtekens met de Zon of Maan op 2º Kreeft kunnen grote veranderingen verwachten met deze Nieuwe Maan in het levensgebied in de horoscoop waarin deze Nieuwe Maan valt.
Lees verder over deze Nieuwe Maan onder NIEUWS op deze website.

Juni 2017 eindigt met een dynamisch spanningsveld tussen de gevleugelde Mercurius in Kreeft en de grote transformator Pluto in Steenbok. Een kosmisch recept voor woordenstrijd. Deze woordenstrijd kan heel diep en ver gaan. Felle discussies leiden tot onthulling van geheimen. Meningen liggen ver uiteen. In de wereld zien we misleidende informatie, propaganda, internetfraude, complottheorieën, afluisterschandalen, intimidatie en andere vormen van psychologisch misbruik op het internet of andere kanalen. Er kan sprake zijn van obsessie en een opgeblazen gevoel van superioriteit.

Dit planetaire aspect laat een periode zien waarin de focus zal liggen op huiselijke kwesties, familieaangelegenheden, huis en onroerend goed en hoogstwaarschijnlijk de opmaat naar een nieuwe financiële crisis in Amerika.

De directe Jupiter in Weegschaal stevent af naar de vorming van wederom een vierkant met Pluto in Steenbok te gaan op 4 augustus 2017 dat net voor de Totale Maansverduistering van 7 augustus 2017 en de Zonsverduistering van 21 augustus 2017 zal plaatsvinden.
Jupiter “stoomt” inmiddels op om in september 2017 wederom een oppositie te gaan vormen met Uranus in Ram.

Hierover later meer!

Ik wens jullie allemaal een mooie juni maand.

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!