Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De meeste planeten staan in januari 2024 aan de oostelijke kant van de Waterman-horoscoop, dus het gaat om persoonlijke kracht en onafhankelijkheid.
Januari 2024 brengt een nieuwe golf van energie die jou krachtig en evenwichtig maakt waardoor het makkelijker is om keuzes te maken.
De stress van de afgelopen tijd verdwijnt, waardoor er tijd vrijkomt voor je gezin en geliefden.
De focus in januari 2024 ligt op relaties, gezondheid, werk en huis.

Liefde en Relaties
De invloed van de Nieuwe Maan in Boogschutter van 12 december 2023 laat zien dat Waterman in januari 2024 een gezamenlijk plan uit gaat werken met vrienden of gelijkgestemden. Een droom kan werkelijkheid worden!
Op het gebied van liefde kan het begin van januari 2024 wat ingewikkeld zijn. Waterman beseft dat sommige dingen niet veranderen en daardoor ga je verwachtingen bijstellen. Acceptatie geeft rust. Venus in Boogschutter tot 23 januari 2024 maakt jou charmant en meer toegankelijk.
De Volle Maan in Leeuw van 25 januari 2024 valt voor Waterman in het 7e Huis van Relaties.
Deze Volle Maan vormt een oppositie met Waterman en laat veranderingen op relationeel gebied zien, waardoor er ruimte ontstaat tot doorgroei en verdieping in de relatie. Een situatie kan de aanleiding zijn om een belangrijke relatie (zakelijk of privé) abrupt te beëindigen, maar kan ook een nieuwe stap zijn met het doen van een plechtige belofte of een zakelijk partnerschap aan te gaan. Deze Volle Maan benadrukt het belang van eenheid en verbondenheid met je levenspartner.

Familie en Huis
De retrograde Uranus in Stier (4e Huis van Familie en Huis) gaat over vrede sluiten met het verleden of een periode afsluiten. Waterman krijgt berusting door de retrograde Mercurius in Boogschutter tot 1 januari 2024 en komt in het reine met een situatie.
Jupiter is sinds 31 december 2023 weer direct in Stier en dan breekt er een drukke tijd aan.
Je sluit een periode ven verwerking af en met innerlijke rust komt er ruimte voor een verbouwing, een huis kopen of verkopen, een financieel plan vlot trekken of zelfs gezinsuitbreiding! De transit van Jupiter in Stier is een zoektocht naar innerlijke vrede en rust bij je thuis, gezin, verleden en hoe je over jezelf denkt.
Vanaf 27 januari 2024 is Uranus in Stier weer direct in het 4e Huis van Familie, Huis en Oorsprong en Privé en dan breekt een periode aan dat dingen echt gaan veranderen in je carrière, thuis in je gezin en weet je eindelijk je plek te vinden, waardoor je kunt zijn wie je werkelijk bent.

Carrière
De invloed van de Zonsverduistering van 14 oktober 2023 is ook nog in januari 2024 aanwezig.
Waterman heeft grootste professionele plannen, maar het blijft door Mars in Boogschutter allemaal bij plannen, studie, ervaring opdoen en voorbereiding.
Door de invloed van de Volle Maan in Kreeft van 27 december 2023 laat januari 2024 een trage start laat zien, maar dat is kosmisch bedoeld als een time-out te nemen om jezelf op te laden.
In de tweede helft van januari 2024 komt er wat meer actie. Er komt meer rust op het thuisfront waardoor er meer mogelijkheden zijn om je eigen projecten of carrièreplannen in praktijk te brengen. Een bedrijfsgerichte cursus of nieuwe vaardigheden leren hoort bij deze energie. Door Mercurius in Steenbok vanaf 15 januari 2024 neem je verantwoordelijkheid voor wat je doet. Venus in Boogschutter tot 23 januari 2024 is gunstig voor het voeren van onderhandelingen.
Januari 2024 is geen gunstige maand voor zakelijke reizen.

Financiën
Op 1 januari 2024 is Mercurius in Boogschutter nog retrograde en omdat deze vierkant op jouw Huis van Financiën staat is het raadzaam om geen financiële beloften te doen waarvan je niet zeker weet of je ze kunt nakomen. Saturnus en Neptunus in Vissen in het 2e Huis van Financiën en Waardebepaling. Materiële, psychologische, spirituele en morele waarden dragen bij tot een beter begrip van jezelf en het in balans brengen van materiële en immateriële behoeften.
Financiële groei gaat door Saturnus in Vissen langzaam maar gestaag. Saturnus wil dat je zuinig bent.
In januari 2024 komt er geld binnen door hard te werken, dienstverlening of een tegemoetkoming of beloning van oudere en ervaren personen.
Zorg voor een financieel langetermijnplan dat stabiliteit creëert. Het is raadzaam om je aan een vast budget te houden.

Gezondheid
De Volle Maan in Kreeft van 27 december 2023 viel in het zesde Huis van Gezondheid en met deze invloed ben je vastbesloten om te stoppen met een nare gewoonte en dat ook vol te houden.
Van 5 januari tot 22 februari 2024 reist Mars door Steenbok, het 12e Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten. Door de invloed van Mars in het Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten is Waterman aan het begin van 2024 bezig met bewust en resoluut aanpakken van onbewuste problemen om alles te verwerken van de afgelopen 10 jaar.
Om dat te doen heb je meer tijd voor jezelf nodig. Deze introspectieve transit kan door Mars (heerst over het hoofd) wel leiden tot meer stress, hoofdpijn, een infectie, huiduitslag, verhoging of koorts.
De Nieuwe Maan in Steenbok van 11 januari 2024 onderstreept deze energie innerlijke reflectie en loutering en laat zien dat je spijt kan hebben over iets uit het verleden, iets wat je verloren hebt of niet hebt gedaan. Deze Nieuwe Maan is de kosmische aanwijzer om veranderingen door te voeren en nieuwe uitdagingen met moed te omarmen. Rust en ontspanning heb je nodig om jezelf op te laden, te verwerken en geest en lichaam weer in balans te brengen.
Spirituele ontwikkeling blijft van grote invloed op jouw fysieke en mentale gezondheid.

Advies
Waterman heeft gebroken met het verleden. Vanaf 22 januari 2024 is Pluto al in Waterman om je persoonlijke kracht te (her)vinden, je sterker maken, de controle over je leven te nemen en je wil te versterken.
Pluto in Waterman reist in de komende 20 jaar door jouw eerste Huis, het Huis van Persoonlijkheid. Tijdens deze jaren onderga je een ware transformatie van jeZELF.
Waterman die geboren is van 20 tot 25 januari krijgen de kracht van Pluto het meest te voelen.
Pluto in Steenbok geeft je meer controle en begrip voor het verleden waardoor je oude pijn kan losgelaten. Pluto veegt als een grote kosmische bezem alle emotionele ballast weg wat jou tegenhoudt om je eigen weg te volgen in dit leven.

 

error: Content is protected !!