Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Met alle planeten aan de bovenzijde van de Kreeft horoscoop ligt de focus tijdens deze winterperiode op persoonlijke ontwikkeling, samenwerking, consensus en relaties.
Februari 2024 gaat over carrière, financiën, vertrouwen, relaties, buitenland, studie en je sociale netwerk.

Liefde en Relaties
Mars reist tot 13 februari 2024 door Steenbok en gesteund door asteroïde Ceres maakt Kreeft meer gedreven om nieuwe partnerschappen en allianties aan te gaan en compromissen te sluiten. De verwachtingen zijn hoog, zowel privé als zakelijk en dat kan tot spanningen leiden in de relatie of in de samenwerking.
De Nieuwe Maan in Waterman van 9 februari 2024 vraagt zowel financieel als emotioneel om de balans op te maken. Wat is werkelijk belangrijk voor jou?
Mars reist van 14 februari tot 22 maart 2024 door Waterman, het 8e Huis van Zielsprocessen en tijdens deze transit kun je emotionele banden en issues met intimiteit en vertrouwen begrijpen, verbeteren en versterken.
Halverwege februari 2024 komt er wat meer ruimte voor de liefde.
Tot aan het eind van februari 2024 is een mooie periode voor een date, om er samen op uit te gaan, een romantisch weekend of vakantie.

Familie en Huis
De transit van Mercurius in Steenbok tot 13 februari 2024 laat je zien hoe belangrijk het is om georganiseerd te zijn. De eerste helft van februari 2024 is het meest gunstig om klusjes af te werken in en om het huis.
Met de Noordknoop in het tiende Huis en Carrière zit jouw carrière in de lift, maar dat betekent wel dat er een goede balans moet zijn tussen werk en privé. Kreeft is met de Zuidknoop in Weegschaal (Huis van Familie en Huis) geïnteresseerd in het verleden of is bezig met de verwerking van het verleden, de familiegeschiedenis van moeder of vader of vorige generaties, geboorteplaats of geboorteland.
De ondersteuning van vrienden en familie is essentieel om een zinvolle, belangrijke en waardevolle collectieve taak te kunnen vervullen, dus maak tijd voor hen vrij. Halverwege februari 2024 is een goed moment voor een gezinsuitje!
Met de Volle Maan in Maagd van 24 februari 2024 moeten dingen in de familie worden uitgepraat, dingen die je dwarszitten. Hou wel rekening met je woorden, met wat je zegt en hoe je iets zegt.

Carrière
Met de Noordknoop in het tiende Huis en Carrière komen er veelbelovende kansen op je pad die jouw professionele leven een grote boost geven. Dankzij Jupiter in Stier (het Huis van Sociale Processen) bent je uiterst charmant en weet je de juiste mensen te bereiken in jouw sociale netwerk om vooruitgang te boeken.
Volg dat innerlijk verlangen om iets nieuws te beginnen in je carrière of beroep. Ook al begeef je je op onbekend terrein, het leven is er om van te leren.
Asteroïde Ceres blijft tot 7 februari 2024 in Boogschutter en dat is het beste moment om je dagelijkse routine en planning te herstructureren. Er kan belangstelling zijn vanuit het buitenland. Creativiteit is de sleutel tot meer vooruitgang in de carrière.
Er liggen deze maand veelbelovende kansen op je te wachten, die mogelijk kunnen leiden tot aanzienlijke prestaties en meer erkenning waardoor jouw zelfvertrouwen toeneemt.

Financiën
Het teken Leeuw is verbonden met het Huis van Financiën voor Kreeft.
Op 25 januari 2024 viel er een Volle Maan in Leeuw en dat betekent dat je in de eerste helft van februari 2024 meer geld binnenkomt door loonsverhoging, andere baan of meer omzet in je onderneming. Kijk naar waar jouw tijd en geld in de afgelopen zes maanden is geïnvesteerd. Kreeft ziet nu het financiële resultaat. Is het je geld en tijd waard geweest?
Meer verantwoordelijkheden op het werk gaan hand in hand met een financiële beloning, maar gaat het niet ten koste van iets anders?
Met de Nieuwe Maan in Waterman van 9 februari 2024 in het Huis van Gedeelde Bronnen kunnen aantrekkelijk financiële opties ontstaan. Het achtste Huis gaat over alles wat je met anderen samenbrengt, zoals een gezamenlijk inkomen, fiscale aangelegenheden, erfenissen en pensioenen.
De Nieuwe Maan spoort je samen met Mercurius in Waterman van 6 tot 23 februari 2024 aan om de balans op te maken van de financiële verplichtingen. Het samenvoegen van activa of een gezamenlijk financieel project biedt je misschien de kans om met een schone lei te beginnen.Het gaat in het Huis van de Ziel ook over een gevoel van intimiteit, van verbondenheid en het vastleggen van beloftes.
Vanaf medio februari 2024 komt er meer rust in je leven met voldoende inkomsten, waardoor er minder financiële zorgen zijn.

Gezondheid
De emotionele Volle Maan in Leeuw van 25 januari 2025 kan de aanleiding zijn dat je in de eerste helft van februari 2024 meer rust en tijd voor jezelf nodig hebt om jezelf te beschermen tegen nerveuze overbelasting en stress.
Je humeur wordt beïnvloed door de korte, koude, grijze winterdagen en dan ben je meer vatbaar voor kwaaltjes en neerslachtigheid.
Als je jezelf down voelt, is het goed om iets creatief te gaan doen. Lichttherapie, regelmatig bewegen of een dagje naar de wellness doet wonderen om de donkere dagen te verdrijven.
Doe dingen waar je blij van wordt! Halverwege februari 2024 krijg je meer energie om samen op pad te gaan, het avontuur tegemoet. De tweede helft van februari 2024 is gunstig om op reis te gaan. Ga niet overdrijven en wordt niet overmoedig, Kreeft.
Het risico om geblesseerd te raken is dan veel groter.

Advies
Pluto in Steenbok heeft in de afgelopen 14 jaar grote veranderingen en transformaties teweeggebracht in relaties. Kreeft heeft relaties zien komen en gaan en ziet nu wie en wat er werkelijk belangrijk is. Pluto reist sinds 21 januari 2024 door Waterman en dan gaat het over vertrouwen. Zorg dat je de juiste personen om je heen hebt, mensen die je kunt vertrouwen en die goed aanvoelen. Vertrouw op je intuïtieve vermogens. Het goede nieuws is dat je met Pluto in Waterman oppervlakkigheid en schijn weet te filteren en de diepere lagen van mensen kunt herkennen en ‘lezen’. Kreeft wordt steeds selectiever en voorzichtiger zowel tegenover anderen als zichzelf, op weg terug naar eigenheid, authenticiteit en spirituele zelf.

error: Content is protected !!