Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Oktober 2023 is een maand waarvan je denkt dat er niet veel vooruitgang is.
Voor jouw gevoel gebeurt er niet veel, maar in de eerste helft van oktober 2023 werken de Zon, Mercurius en Mars samen en dat kan leiden tot een positieve wending.
In de tweede helft van oktober 2023 kan er een interessante ontmoeting zijn en positieve ontwikkelingen in je carrière, waardoor dromen werkelijkheid kunnen worden.
Deze maand is het belangrijk om op details te letten. De allerkleinste dingen maken het verschil.
In oktober 2023 ligt de focus op je privé-leven, werk, creativiteit, welzijn en gezondheid, vriendschappen en sociale netwerk.

Liefde en Relaties
De Volle Maan in Ram van 29 september 2023 viel in het vijfde Huis van Liefde, Emoties en Zelfexpressie en dat kan in de eerste helft van oktober 2023 een liefdesverbinding of creatief project versterken of beëindigen. De single Boogschutter kan met Venus in Leeuw tot 9 oktober 2023 verliefd worden in het buitenland, in een spirituele omgeving, school of cultureel centrum.
De Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 valt in het elfde Huis van Vriendschappen, Toekomst en Sociale Processen. Met deze Zonsverduistering mag je in de liefde het onverwachte verwachten! Venus in Maagd vanaf 10 oktober 2023 vraagt om oprechtheid en meer tijd voor je geliefde en vrienden. Met de kracht van de Maansknoop in Ram wordt je gestimuleerd door je partner om op avontuur te gaan! De retrograde Cheiron in Ram in het 5e Huis van Liefde en Zelfexpressie laat jou zien waarom je jezelf onbedoeld en ongemerkt vreugde, creativiteit en liefde hebt ontzegd door verplichtingen of dat je voor anderen hebt moeten zorgen.

Familie en Huis
De hele maand oktober 2023 zal er sprake zijn van conflict in het gezin en familie en dat kan veroorzaakt worden door bemoeienis van buitenaf.
Door Saturnus retrograde in Vissen in je vierde Huis kun je het verlangen hebben om de verbinding te verbreken met familie en het land waar je woont. Familiebanden worden verbroken of familieleden vallen weg wanneer deze niet voedend zijn of Boogschutter vertrekt uit een onveilige situatie of plek die geen solide basis biedt. De retrograde Saturnus in Vissen zet in feite recht wat door Neptunus in Vissen vanaf 2012 is ontkend, ontweken of vooruitgeschoven.
Familieproblemen uit het verleden (zelfs uit vorige levens) en onverwerkte emotionele trauma’s komen nu aan de orde. Soms manifesteert dit als letterlijke reorganisatie van je huis.
Reorganisatie in jouw eigen innerlijk huis, jouw ziel, is nog belangrijker, de ware betekenis van deze transit.

Carrière
Jupiter en Uranus retrograde in Stier (Huis van Werk) laten zien dat je het wat rustiger aan mag gaan doen na een hectische, maar productieve tijd. Door het langzamer aan te doen, kom je meer tot jezelf. Meer tijd voor jezelf betekent ook meer van die geweldige ideeën die je straks weer kunt gebruiken als Jupiter vanaf eind december 2023 weer direct gaat!
Door de invloed van Mercurius in Weegschaal vanaf 6 oktober tot 22 oktober 2023 kun je beter onderhandelen. Oktober 2023 is een gunstige maand voor studie en onderzoek.
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 valt in het 6e Huis van Dagelijkse Routine en Gezondheid en kan de aanleiding zijn tot grote veranderingen op het werk, zoals een reorganisatie, afscheid van je huidige baan en een nieuwe baan, een nieuwe dagroutine of levensstijl. De focus ligt daarbij op je fysieke en spirituele gezondheid, dus minder minder tot het uiterste gaan en geen stress op het werk en in je dagelijks leven.
Het heeft geen zin om in oktober 2023 van baan te veranderen. Raadzaam is om problemen te achterhalen en te proberen deze op te lossen.

Financiën
Oktober 2023 laat een stabiele financiële maand zien. Bestaande investeringen en speculatieve activiteiten zullen mooie winsten opleveren. Sociale contacten en harmonieuze relaties met collega’s en zakelijk partners dragen bij tot financiële stabiliteit in oktober 2023.
Oktober 2023 is daarom een gunstige maand voor uitbreiding in de onderneming en het doen van nieuwe investeringen.
De retrograde Pluto in Steenbok (Huis van Financiën) laat een afrondende fase zien voor wat betreft financiën en zekerheden.
Op financieel gebied blijft alles stabiel, maar dat betekent niet dat je achterover kunt leunen en denken dat het allemaal wel losloopt. Het gaat nu om nauwkeurigheid en details.
Hou je boekhouding op orde en geef geen geld uit aan dingen die je je niet kunt veroorloven of nodig hebt.

Gezondheid
Asteroïde Ceres in Schorpioen reist in oktober 2023 door Schorpioen (het Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten). Ceres helpt je onbewuste emotionele pijn aan te pakken, los te laten en beter voor jezelf te zorgen en grenzen te stellen. Ook Mars reist van 13 oktober tot 24 november 2023 door Schorpioen en deze invloed maakt het proces makkelijker om mee te dealen.
Jouw heersende planeet Jupiter is retrograde en door deze kosmische invloed moet je het wat kalmer aandoen. De retrograde Jupiter en Uranus in Stier is een mooi moment om te breken met ongezonde gewoontes om je gevoel van welzijn te vergroten.
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 valt in het 6e Huis van Dagelijkse Routine en Gezondheid en kan de aanleiding zijn tot een nieuwe dagroutine of levensstijl. De focus ligt daarbij op je fysieke en spirituele gezondheid. Een dieet, gezonde voeding, lichaamsbeweging, minder stress op het werk en in je dagelijks leven.
Deze Gedeeltelijke Maansverduistering duidt in de komende zes maanden dus op veranderingen in je dagelijkse routine om gezond te blijven.

Advies
De invloed van Jupiter en Uranus in Stier (6e Huis van Werk) versterkt alle beslissingen die worden genomen op het gebied van werk of in je dagelijks leven. Wat het ook is dat je besluit, veranderingen zijn blijvend. Luister niet naar roddels of zogenaamd goedbedoeld advies.
Door Uranus retrograde in Stier wordt met je neus op de feiten gedrukt, dus het zorgen voor je lichaam is van het grootste belang. Het gaat tijdens deze retrograde om verantwoordelijkheid voor jezelf te nemen en dat thema blijft actueel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!