Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Jaarhoroscoop 2020 Waterman

 

 

 

 

Algemeen

Het jaar 2020 is net als het voorgaande jaar 2019, een dynamisch en krachtig jaar van optimisme en verandering, onverwachte gebeurtenissen, van nieuwe kansen en spannende ontmoetingen.

De Zonsverduistering in Waterman van 24 januari 2020 is de kosmische poort naar een periode van een nieuw begin en ongekende mogelijkheden. Het begin van een nieuw hoofdstuk.

Er zit duidelijke verandering in de lucht voor de Waterman.

In de eerste helft van 2020 zijn er significante veranderingen te verwachten op relatiegebied en in de tweede helft van 2020 is het de beurt aan je carrière  en dagroutine.

Liefde en Relaties

Het jaar 2020 brengt grote veranderingen in je liefdesleven en in je relaties, Waterman.

In je huidige relatie is in de eerste helft van 2020 een nieuwe dimensie duidelijk zichtbaar door gezinsuitbreiding of er kan vanuit je sociale kring een nieuwe liefde jouw leven totaal op zijn kop zetten.

Mercurius is jouw planeet van de Liefde. Van 17 februari tot 9 maart 2020 is Mercurius retrograde in Vissen. Waterman houdt zich dan nog wat in, maar dat gaat veranderen. Maart 2020 is een sociale maand van feestjes. Grote kans dat Waterman in maart 2020 de ware ontmoet!

De Maansverduistering in Boogschutter van 5 juli 2020 valt in jouw Huis van Vriendschappen. Jupiter is de planeet van Vriendschappen en Groepsprocessen. Van 14 mei tot 12 september 2020 is Jupiter retrograde in Steenbok. Tijdens deze periode worden er nieuwe en gunstige vriendschappen gevormd tijdens een spirituele reis. September 2020 staat in het teken van relaties, liefde en verbintenissen. Oktober 2020 laat een kleine dip zien, maar jij weet hier wel mee om te gaan, Waterman. Van 23 juni tot 28 november 2020 is Neptunus retrograde in Vissen. Deze periode laat de beste kansen zien om de liefde van je leven te ontmoeten! Vanaf 28 november 2020 gaat Neptunus in Vissen weer direct en breekt een gunstige periode aan voor het nemen van nieuwe initiatieven met betrekking tot vriendschappen en sociale betrokkenheid. Van 14 oktober tot 2 november 2020 is Mercurius retrograde in Schorpioen. Een periode om met je vrienden herinneringen op te halen of goede tijden te doen herleven, maar ook een periode bij uitstek om oplossingen te vinden voor relatieproblemen.

De Maansverduistering in Tweelingen van 30 november 2020 brengt een nieuwe liefde of er komt een eind aan een bestaande liefde wanneer deze niet goed voelt.

De Zonsverduistering in Boogschutter van 14 december 2020 valt in jouw Huis van Vriendschappen en Groepsprocessen. Het begin van een lange periode waarin samenwerking het sleutelwoord zal zijn, zowel in de liefde, vriendschappen als in zakelijke verbintenissen.

December 2020 staat in het teken van feesten, plezier en vakantie.

Carrière

Op 26 december 2019 was de totale Zonsverduistering in Steenbok en deze kosmische poort leidt tot een halfjaar waarin je carrière duidelijke vormen aan gaat nemen.

Tot 3 januari 2020 reist de rode Strijder Mars nog door jouw Huis van Carrière. Geen betere uitgangspositie om van 2020 een succesvol jaar te maken, Waterman! Geweldige periode om een project te starten of te vervolmaken of zelfstandig iets te gaan ondernemen, met nieuwe baan te beginnen of van start te gaan met een nieuwe zakelijke onderneming. Februari 2020 is de maand van introspectie en bij jezelf te rade gaan. Een maand van voorbereiding en planning. April 2020 is een maand van hoge energie. Neem tijdig wat gas terug voordat je uit de bocht vliegt, Waterman.

Van 11 mei tot 28 september 2020 is ook Saturnus retrograde in Steenbok/Waterman.

Neem tijdens deze periode geen beslissingen op carrièregebied. Tijdens deze periode retrograde voel je je aangetrokken tot de wereld van de spiritualiteit en liefdadigheid.

Van 14 mei tot 12 september 2020 is Jupiter in Steenbok retrograde. Tijdens deze periode is jouw carrière de grootste prioriteit en komen mensen op je pad die je verder helpen. Lopende projecten worden voltooid. Van 25 april tot 3 oktober 2020 is Pluto retrograde in Steenbok en ook deze periode duidt op een periode van kansen en successen in de carrière van de Waterman. Juni 2020 vraagt de Waterman om een open houding en acceptatie.

Juli 2020 is de maand om met een nieuw project van start te gaan.

Augustus 2020 is de maand om dromen te concretiseren.

Persoonlijke kracht is  het sleutelwoord, want Waterman kan niet altijd rekenen op de steun van derden. Rusteloos, maar vol zelfvertrouwen is Waterman in 2020 op zoek naar ideeën en nieuwe manieren om zakelijk succes te verbeteren.

Financiën

Neptunus is jouw planeet van het Geld. Neptunus blijft ook in 2020 in jouw Huis van Financiën. Door de invloed van Neptunus is het moeilijk om de controle over je financiën te houden of je krijgt niet de beschikking over relevante financiële informatie. Door de invloed van Neptunus ben je vrijgeviger en geef je ook gemakkelijker geld uit. Het is daardoor moeilijk om het overzicht te houden.

Neptunus beheerst het principe van losmaken, waarbij je loskomt van aardse zaken. Hoe meer je tijdens deze periode probeert vast te houden aan bezit, des te meer je verliest. Hoe meer je geeft, des te meer ontvang je.

Vanaf 19 februari 2020, met de Zon in Vissen, kan Waterman goede resultaten boeken met de koop over verkoop van onroerend goed.

Het eerste halfjaar van 2020 is geschikt om financieel advies in te winnen.

Tegen het einde van het jaar ziet de Waterman de resultaten van dat financieel advies.

Van 23 juni tot 28 november 2020 is Neptunus retrograde in Vissen. Wees extra voorzichtig tijdens deze periode. Verstop je creditcard en blijf binnen een vast budget. Tijdens deze periode kan er sprake zijn van koopverslaving, want ook winkelen kan een manier zijn om te ontsnappen aan de realiteit. De financiële situatie van Waterman laat aan het eind van 2020 wel een verbetering zien.  Vanaf 28 november 2020 gaat Neptunus in Vissen weer direct, maar voorzichtigheid blijft geboden en zorg voor een financieel overzicht. De retrograde Mercurius in Schorpioen van 14 oktober tot 28 oktober 2020 kan problemen opleveren met visa en zakelijke contracten. Kijk alles drie keer na voordat je een handtekening zet of wacht liever tot Mercurius weer direct gaat vanaf 3 november 2020.

Familie en Huis

In het jaar 2020 merkt de Waterman hoe belangrijk het is om een stabiele thuisbasis te hebben. De zevenjarige reis van Uranus in Stier door het Huis van Familie en Huis duidt op significante verandering van woonomstandigheden en in 2020 zijn er vooral in de eerste helft van 2020 ook grote blijvende veranderingen. Venus is jouw planeet van het Huis en Familie. Venus reist van 6 maart tot 3 april 2020 door Stier. Deze transit van Venus door Stier laat dan een stabiele en gunstige periode zien om je huis op te knappen of voor een nieuw interieur. Vanaf 15 augustus 2020 tot 13 januari 2020 is Uranus retrograde in Stier. Tijdens deze periode moeten er keuzes worden gemaakt voor huis, gezin en leefomgeving. Tijdens deze periode is ook gezinsuitbreiding mogelijk. De retrograde Mercurius in Schorpioen van 14 oktober tot 28 oktober 2020 is de aanleiding voor een vakantie of meer behoefte aan vrije tijd om je innerlijke rust te vinden.

Door de invloed van de Maansverduistering in Tweelingen van 30 november 2020 vragen kinderen meer aandacht, vooral schoolgaande of studerende kinderen. Kinderen maken een grote transformatie door en kunnen zeer emotioneel reageren. Een gezamenlijke reis met je gezin of familie kan een ware eyeopener zijn.

Gezondheid

De invloed van Saturnus in Steenbok maakt je tot maart 2020 bewust van je onbewuste problemen en motivaties die hun oorsprong vinden in het verleden.

De conjunctie van Saturnus en Pluto in Steenbok van 12 januari 2020 valt voor Waterman in het Huis van Kosmisch Bewustzijn en kan leiden tot diepgaande inzichten over jezelf en anderen. Het is het begin van een periode van transformatie waarin een verdieping plaatsvindt van zelfkennis en innerlijke houding. Het onbewuste wordt meer bewust.
Het verleden vraagt om vergeving en acceptatie om groei in je innerlijke ontwikkeling toe te staan.

Vanaf 3 december 2019 tot 19 december 2020 reist Jupiter door Steenbok. Meditatie en retraites kunnen in 2020 bijzonder heilzaam zijn. Het is in deze intuïtieve fase dat je jezelf definitief kunt bevrijden van zelfdestructieve neigingen, diepgewortelde angsten en schuldgevoelens.

In de maand mei 2020 is het goed om extra op je gezondheid te letten, Waterman.

De Maansverduistering in Steenbok van 5 juli 2020 brengt in het komende halfjaar verborgen pijn en geheime verlangens aan het licht. Hoewel deze pijnlijk voor je kunnen zijn, is deze kosmische doorgang hard nodig om oude pijn en karma los te laten om verder te kunnen gaan. Een vorm van therapie en alternatieve geneeswijzen kan hierbij helpen.

De retrograde Pluto in Steenbok van 25 april tot 3 oktober 2020 kan een helende reis zijn waarbij oude pijn wordt losgelaten.

De totale Zonsverduistering in Kreeft van 21 juni 2020 valt in jouw Huis van Gezondheid.

Deze Zonsverduistering leidt in de tweede helft van 2020 tot ergonomische verbeteringen om je werkplek beter en veiliger te maken of er komen veranderingen in je dagelijks leven die jouw gezondheid en welzijn bevorderen.

Advies

Stabiliteit, veiligheid en tevredenheid in de liefde, het huwelijk en vriendschappen  voor de Waterman de vaste waarden. Natuurlijk zijn er uitdagingen in 2020. Stemmingswisselingen kunnen een wissel trekken in relaties, zowel privé als zakelijk.

Vriendschappen of sociale contacten worden in de komende zes maanden verbroken wanneer je voelt dat deze niets meer bijdragen in je leven. Laat het gebeuren, dit is zo kosmisch bedoeld.

error: Content is protected !!