Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De meeste persoonlijke planeten staan in deze periode van het jaar aan de onderzijde van de Kreeft-horoscoop. Deze periode is kosmisch bedoeld als een tijd van voorbereiding, want binnenkort komt de focus op de buitenwereld te liggen. Kreeft is dus nog aan het bouwen aan de infrastructuur van het toekomstige succes. Vrede hebben in je innerlijke wereld is essentieel om in de buitenwereld succes te hebben. Er vindt deze maand er een belangrijke planetaire verschuiving plaats naar samenwerking, sociale vaardigheden en consensus om je doelstellingen te bereiken.
De focus ligt op de liefde en carrière, maar gezondheid en de financiële situatie hebben aandacht nodig.

Liefde en Relaties
In de eerste helft van oktober 2022 smelten Zon en Venus samen in Weegschaal en dan is er in de vaste relatie ruimte om naar elkaar te luisteren en van elkaar te leren om problemen te overwinnen.
De Zon conjunct Venus is altijd een gunstige periode voor gezinsuitbreiding en plannen te maken voor de toekomst.
In oktober 2022 is het allerlaatste vierkant tussen Saturnus en Uranus in het elfde Huis van Sociale Processen en dan komen problemen en misverstanden in jouw sociale kring weer terug om voor nu en altijd te worden opgelost. De Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022 valt in jouw Huis van Liefde en Romantiek. Voor Kreeft betekent dit door de komende zes maanden het begin of het einde van een liefdesrelatie.
Pluto in het Huis van Relaties zal nog tot maart 2023 een plaaggeest blijven, maar deze invloed leert Kreeft wel op een soms pijnlijke maar broodnodige manier zien wat de weg verspert naar het ware geluk.Belangrijk is dat je emoties onder controle houdt. Vertrouw op je intuïtie, op je innerlijke stem.

Familie en Huis
De Nieuwe Maan van 25 september 2022 viel in jouw Huis van Familie en Huis. Door deze invloed is er in oktober 2022 een verandering in je thuissituatie zoals een verhuizing, reparatie of verbouwing, opruimen van je kasten, een nieuw interieur, een huis te kopen of te huren of je huis te verkopen of te verhuren. In ieder geval is er deze maand sprake van een nieuw begin of doorstart in je privé-leven.
Veranderingen in huis kunnen voor veel onrust zorgen met je partner of gezinsleden.
Gelukkig is dit maar tijdelijk. Betrek altijd gezinsleden bij alle beslissingen die je neemt om misverstanden te voorkomen. Kreeft mag met de retrograde Jupiter in Vissen vanaf eind oktober 2022 rekenen op onverwachts bezoek vanuit het buitenland of je gaat dit jaar zelf op bezoek bij familielieden in het buitenland. Het is mogelijk dat je geïnteresseerd bent in je familiegeschiedenis of dat je op zoek gaat naar familie.

Carrière
De Volle Maan in Ram van 9 oktober 2022 valt in jouw Huis van Carrière. Deze maand komt er een verandering in jouw carrière of maatschappelijke positie. Het is de opmaat naar een periode waarin innovatie op het werk een prominente rol gaat spelen. Maar eerst moet je orde op zaken stellen in je privé-leven dat vooral te maken heeft met kinderen of het opvoeden van kinderen. Belangrijk is dat je huiselijke problemen niet meeneemt naar het werk.
Deze stagnerende invloed van de retrograde Jupiter in Ram blijft zeker tot eind oktober 2022 en dat kan te maken hebben het familie of privé-omstandigheden. Het zal door problemen in de familiesfeer niet makkelijk zijn om op je werk te concentreren.
Oktober is een gunstige maand voor een bedrijfsgerichte cursus of opleiding om jezelf voor te bereiden op het jaar 2023.
Machtsverhoudingen op het werk kunnen in oktober 2022 aanzienlijk veranderen. De zelfstandig ondernemer krijgt te maken met een technisch probleem dat om een oplossing vraagt.
Het succes van de onderneming hangt rechtstreeks af van de manier waarop je jezelf weet aan te passen aan een nieuwe situatie. Probeer emoties zoveel mogelijk onder controle te houden.

Financiën
Winst kan deze maand worden behaald door sociale contacten, partner, familie, de toepassing van kostenbesparende technieken, verkoop- en marketingactiviteiten en afscheid nemen van alles wat je niet meer dient. Geld wordt uitgeven aan het huis, gezin en luxe artikelen, een geliefde, kinderen en ouderen in de familie.
Financiële resultaten blijven uit of krijgen te maken met vertraging of speculaties blijken voorlopig niet rendabel te zijn.
De Zon is verbonden met het Huis van Financiën voor de Kreeft (Leeuw). Zonsverduisteringen zijn dus op de lange termijn van grote invloed op de financiën van de Kreeft.Op 25 oktober 2022 is er een Zonsverduistering in Schorpioen en deze staat vierkant op je Huis van Financiën.
In de komende zes maanden zijn er ontwikkelingen in de financiële situatie van jouw huwelijkspartner, geliefde, een familielid of zakelijk partner en veranderingen in jouw financiële situatie door ontwikkelingen in je carrière.

Gezondheid
Het is raadzaam om minder vlees te eten en meer groenten, fruit, vis en zeevruchten. Kreeft kan namelijk te maken hebben met spijsverteringsproblemen, hoofdpijn en verhoogde bloeddruk.
Mars gaat vanaf 30 oktober 2022 tot 11 januari 2023 retrograde in Tweelingen (Het Huis van Kosmisch Bewustzijn en Loslaten) en dat kan een periode zijn van psychische druk en gezondheidsproblemen, twijfel, vermoeidheid en tegenslag.
Tijdens deze periode heeft Kreeft innerlijke conflicten en heeft Kreeft het moeilijk om onderbewuste motieven of verlangens of zelfs emoties te uiten en te begrijpen en dat heeft te maken met het loslaten van het verleden. Emotionele lasten kunnen zwaarder aanvoelen dan normaal en dat voelt alsof de energie op is. Het is goed om tijdens deze periode emotionele banden te verbreken die je niet langer dienen. Het zal je emotioneel bevrijden.

Advies
Bij toeval ontdek je dat je partner of iemand uit de hechte vriendenkring waar je veel vertrouwen in had, achter je rug over je praat of je in een kwaad daglicht stelt. Omdat je vertrouwen is geschaad kan dat veel pijn doen en dat is de reden dat Kreeft zich bij voorkeur af wil sluiten. Juist dan is het goed om van deze nare situatie te leren en je open te stellen voor nieuwe contacten.
De Zwarte Maan of Lilith blijft tot eind 2022 in Kreeft en dat voelt haast als een examen. Durf je zwakheden zoals jaloezie, afgunst, hebzucht, luiheid, egoïsme en onverschilligheid te erkennen en deze niet te verbergen. Doe er alles aan om deze zwakheden te bestrijden. Het erkennen en overwinnen van de eigen tekortkomingen zal Kreeft alleen maar sterker, eerlijker, geloofwaardiger en zelfverzekerder.
Sluit jezelf niet af, maar besteed meer aandacht aan gezin, vrienden en collega’s en je sociale kring.

error: Content is protected !!