Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Juli 2017

Het jaar van de Haan, het jaar van vernieuwing, is inmiddels op de helft.

De energieën aan het begin van de Zomermaand juli 2017 zijn overweldigend en zeer gespannen.  
In de wereldpolitiek en maatschappelijke verhoudingen staan partijen lijnrecht tegenover elkaar door de Oppositie tussen Mars in Kreeft en Pluto in Steenbok op 3 juli 2017.

Doordat Pluto nog tot 28 september 2017 retrograde loopt en een vierkant met Jupiter in Weegschaal vormt, wordt ook deze maand de wereld geconfronteerd met verhoogde terroristische dreiging, angst en de openbaring van verborgen zaken.

Astrologisch vooruitblikkend op de rest van 2017 zien we een onvoorstelbare chaos van desinformatie, klokkenluiders en wanhopige pogingen om de waarheid boven te tafel te krijgen of juist niet.

Het inconjunct tussen Jupiter in Weegschaal en de retrograde Neptunus in Vissen kan ook deze maand tot verwarring leiden. Te hoge verwachtingen worden afgeblust met een koude douche. Vooral nu is het belangrijk om door een realistische bril te kijken. Overdreven en opgeblazen zelfvertrouwen kan leiden tot irreële beslissingen, risico’s en speculaties.

De informatieoorlog gaat zich voor een belangrijk deel toespitsen op “nepnieuws”  vanuit de politiek en farmaceutische en petrochemische industrie om investeringsbelangen te beschermen en staatsgeheimen en schandalen te verbloemen.
Door de invloed van de retrograde Neptunus in Vissen zal de informatieoorlog zich in de komende maanden alleen maar sterker worden.

Saturnus symboliseert de gevestigde orde, status quo en de conservatieve opinie. Saturnus in Boogschutter staat in deze periode heel dicht bij de “boze” asteroïde Toro.
Het betekent dat de officiële instanties hun poot onverzettelijk stijf zullen houden en de deuren van de achterkamertjes zullen nog dieper in het slot vallen in een poging de oppositie buiten te sluiten en buiten te houden.

Op 1 juli 2017 gaat in het Duitse Düsseldorf de 104e editie van de Ronde van Frankrijk van start.
De Maan staat die dag heel dicht bij Jupiter in Weegschaal en de vaste ster Spica en dat is een veelbelovende samenstand van succes!

Cheiron in Vissen gaat op 1 juli 2017 retrograde. Cheiron daalt tot 5 december 2017 af van 29º Vissen tot 24º Vissen. Cheiron is een asteroïde welke zich tussen Saturnus en Uranus bevindt.
Saturnus is verleden en Uranus is de toekomst. Daarom is Cheiron de kosmische brug tussen verleden en toekomst. Cheiron symboliseert onze collectieve zielenwond die maar niet overgaat.

In de eerste week van juli 2017 te maken met een fel en stressvol vierkant tussen Mercurius in Kreeft en Uranus in Ram.
De Zon in Kreeft doet er aan het eind van de eerste week van juli 2017 nog een schepje bovenop door Jupiter in Weegschaal uit te dagen waardoor de spanning nog verder oploopt en er geen blad voor de mond wordt genomen.

Op zondag 9 juli 2017 is er een Volle Maan in Steenbok. Deze Volle Maan is onderdeel van een heftig T-Vierkant dat gevormd wordt door Mars in Kreeft, Pluto in Steenbok en Jupiter in Weegschaal.
Lees verder over deze intense Volle Maan onder NIEUWS op deze website.

De tweede week van juli 2017 verloopt astrologisch gezien wat rustiger.

Op 16 juli 2017 is de Maan in haar Laatste Kwartier fase.
Deze Maan in Ram vormt een kardinaal Grootkruis met Mars in Kreeft, Jupiter in Weegschaal en Pluto in Steenbok. Een astrologisch recept voor oorlog en vijandigheden. Dit gevaarlijke Grootkruis kan leiden tot heftige en onvoorspelbare situaties in het dagelijks leven. Aan begin van de derde week van juli 2017 is het daardoor oppassen geblazen.

De harmonische driehoek tussen Venus in Tweelingen en Jupiter in Weegschaal is een helende kosmische pleister en een rustpunt halverwege deze heftige maand. Vooral de eerste helft van de derde week is gunstig voor het zakenleven en het ondertekenen van een contract.

Aan het eind van de derde week van juli 2017 staat de Zon in Kreeft vierkant op Uranus in Ram. Door deze planetaire uitdaging kunnen de gemoederen weer hoog oplopen. Niets is voorspelbaar en gebeurtenissen doen een beroep op ons aanpassingsvermogen en improvisatietalent.

Vanaf 21 juli 2017 tot 5 september 2017 reist Mars door het vurige rijk van Koning Leeuw. Deze periode wordt getekend door trots, daadkracht, prestige en leiderschap. De energie tijdens deze periode is zelfbewust met een diep verlangen naar erkenning van prestaties. Ook halsstarrig aan iets vasthouden om maar geen gezichtverlies te hoeven lijden.

Op 23 juli 2017 smelten de Zon en de Maan samen in Leeuw. Deze Nieuwe Maan in Leeuw wordt aangevuurd door Mars.
Lees verder over deze passionele Nieuwe Maan onder NIEUWS op deze website.

Vanaf 25 juli 2017 tot 15 augustus 2017 staan Jupiter in Weegschaal en Pluto in Steenbok weer vierkant op elkaar.
Het is het laatste van een serie van drie zeldzame vierkanten tussen Jupiter in Weegschaal en Pluto in Steenbok sinds december 2016.
Dit aspect tussen Jupiter in Weegschaal en Pluto in Steenbok is sinds 1934 niet meer voorgevallen.
Dit vierkant viel historisch samen met de opkomst van nazisme in Europa, Hitler Duitsland, Mussolini in Italië en Franco in Spanje. Astrologisch gezien bevinden we ons in de herhaling van de periode net als na de Grote Depressie in 1929. Wereldwijd horen we weer dezelfde nationalistische geluid in Europa en in het Amerika van Donald Trump.

Op 28 en 29 juli 2017 mogen we ons verheugen op de Delta Aquariden Meteorenregen in het sterrenbeeld Waterman. De “vallende sterren” zijn gruis van van de kometen Marsden en Kracht.

Juli 2017 eindigt met een vurige noot.
In de laatste week van de maand reizen de Zon en de rode strijder Mars samen door het vurige rijk van Leeuw. Deze vurige samenstand brengt een overvloed aan energie dat op een constructieve manier gekanaliseerd moet worden, anders zou deze hete samenstand destructief kunnen zijn en kunnen leiden tot irritatie, (be)dreiging, terreur, branden, ongevallen, agressie en geweld.

Jupiter in Weegschaal loopt sinds 9 juni 2017 weer direct. Jupiter stoomt inmiddels op om een exact vierkant te vormen met Pluto in Steenbok op 4 augustus 2017. Deze planetaire clash vindt net plaats voor de Maansverduistering en de Totale Zonsverduistering van 21 augustus 2017.

Binnenkort hierover meer op deze website!

Wens jullie allemaal een behouden en gelukkige julimaand!

error: Content is protected !!