Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Boogschutter 2016

Algemeen
Het jaar 2016 is een snelle achtbaan van overweldigende veranderingen en vele mogelijkheden, maar ook uitdagingen in het privéleven en carrière van de Boogschutter. De maanden april en mei 2016 laten een tijdelijke adempauze zien wanneer Mars in Boogschutter retrograde is. Dit jaar is over het algemeen gericht op de persoonlijke ontwikkeling en groei. Het gebied van relaties laat een turbulent jaar zien. Een jaar van moeilijke beslissingen. De Maansverduistering van 23 maart 2016 brengt een moment waarin het je duidelijk wordt wat jouw werkelijke dromen zijn.

Carrière
Jupiter reist tot begin september 2016 door jouw Huis van Carrière, het hoogste punt in de horoscoop. Jupiter in Maagd is dan wel vierkant op jouw Zon, zodat je eigenlijk niet veel zin hebt om de carrièreladder te beklimmen. De Boogschutter die geboren is na 4 december zal dit wel herkennen.
Mercurius is jouw planeet van Carrière. Mercurius is retrograde in mei 2016 in jouw Huis van Dagelijks Werk. Je hebt dan minder zin om te werken of je bent ontevreden over collega’s of je werkomgeving of heb je moeite met jezelf te concentreren. Alle retrogradeperiodes van Mercurius zijn dit jaar van invloed op zowel carrière, werk en geld. Op deze gebieden zijn vertragingen. Laat jezelf meevoeren met de energetische stroom. Neem dan de tijd om te evalueren en indien nodig aanpassingen te doen. Dit jaar ga je seminars of cursussen volgen om je vaardigheden te verbeteren. Op 1 september 2016 valt de Zonsverduistering in jouw Huis van Carrière. Een hoogtepunt in je carrière! In figuurlijke zin heb je bijna de top van de berg bereikt en zo voelt het ook voor je, maar je wil nog verder klimmen om nog verder te kunnen kijken over de horizon van jouw kunnen. Deze Zonsverduistering is de energetische poort naar vooruitgang. Mercurius is dan echter retrograde in het Huis van Carrière, dus je kunt desondanks tegenslagen en vertragingen ondervinden.
Vanaf 10 september 2016 betreedt Jupiter de Weegschaal. Jupiter staat dan positief op jouw Zon! Dan ga je ervoor! De Boogschutter die tot en met 12 december geboren is, zal dit het sterkst ervaren.
Medewerking van collega’s, medewerkers en compagnons zijn belangrijk in het bereiken van doelstellingen dit jaar.

Financiën
Saturnus is jouw planeet van het Geld. Saturnus reist ook in 2016 door Boogschutter. Saturnus wil je laten groeien, rijpen, wijzer maken. Saturnus wil dat je verantwoorde manier met geld omgaat. Alle Boogschutters voelen Saturnus in Boogschutter. De Boogschutter die geboren is van 2 tot 16 december voelt de impact van Saturnus het sterkst in 2016.
Pluto blijft ook in 2016 in jouw Huis van Financiën. Jouw houding ten opzichte van geld blijft zich transformeren in 2016.
De eerste helft van 2016 en vooral de maand april 2016 is een goede periode om fiscale strategieën te herzien en de nodige maatregelen te nemen om onnodige kosten te beteugelen. Laat je niet verleiden tot onnodige luxe uitgaves dit jaar.
Mercurius is retrograde in het Huis van Financiën in januari 2016 en de tweede helft van december 2016. Het jaar begint en eindigt dus met de noodzaak van het maken van verstandige financiële keuzes. Tijdens deze periode geen financiële verplichtingen aangedaan zonder de juiste informatie vooraf.
Mars is van eind september tot begin november 2016 in jouw Huis van Financiën. Tijdens deze periode heb je meer energie en drive om je te concentreren op financiële zaken.
Over het algemeen is 2016 een goed financieel jaar, maar je moet ervoor zorgen om inkomsten en uitgaven in evenwicht te brengen. Een gunstige jaar voor het doen van veilige investeringen. Speculatie en gokken is dit jaar niet raadzaam.

Liefde en Relaties
Het jaar 2016 is een turbulent, maar ook onweerstaanbaar spannend jaar voor de liefde.
Uranus blijft ook in 2016 in jouw Huis van Liefde en Romantiek. In jouw liefdesleven blijven zich veranderingen voordoen. Je zoekt een nieuw soort liefde in je leven, een relatie die gebaseerd is op meer vrijheid. Je vrijheid is je lief. Je voelt je aangetrokken tot vrije en blije individuen, Bohemiens, personen met interessante opvattingen en levensenergie. Van half maart tot half april 2016 is de meeste romantische periode, wanneer de Zon en Venus in Ram jouw Huis van Liefde bezoeken. Ook in een vaste relatie zal een flinke dosis passie het liefdesvuur doen oplaaien. Wees echter terughoudend in de neiging om de ander in de relatie te domineren.
Liefde is en blijft een werkwoord, Boogschutter.

Familie en Huis
Neptunus is jouw planeet van Huis, Familie en Gezin. Neptunus blijft ook in 2016 in jouw Huis van Huis, Familie en Gezin. Neptunus in Vissen staat echter vierkant op de Zon in Boogschutter. Blijf altijd op het goede vertrouwen en nooit de moed opgeven. Saturnus in Boogschutter helpt je daarbij met een gezonde dosis realisme. Probeer hierin het evenwicht te vinden. De Boogschutter die geboren is van 28 november tot 4 december voelt de impact van het vierkant van de Zon met Neptunus het meest.
Het is dit jaar moeilijker om je familie bij elkaar te houden of een sterke greep op je huis of gezin te houden. Gezinsleden of familieleden hebben hun eigen ruimte nodig. Het heeft geen zin hen te dwingen. Een spirituele verbinding kan ontstaan als je niet teveel druk op hen uitoefent. In de tweede helft van december 2016 tot eind januari 2017 reist Mars door jouw Huis van Familie, Gezin en Huis. Tijd voor het doen van aanpassingen in en om je huis. Ook een tijd om om veel samen te zijn. De Zonsverduistering van 9 maart 2016 laat een begin van een project zien dat te maken heeft met het huis of familie. De Maansverduistering van 16 september laat het resultaat zien van dat project. Het is dit jaar raadzaam om een harmonieuze relatie met je echtgenoot, echtgenote of geliefde en je kinderen te onderhouden. De beste periode om geschillen in het gezin of de familie op te lossen ligt in de eerste helft van 2016. Uranus in Ram vormt dit jaar een Driehoek met de Boogschutter Zon. De Boogschutter die geboren is tussen 7 en 16 december wordt gestimuleerd om originele oplossingen voor problemen met het huis of het gezin te vinden. Uranus bevindt zich ook in 2016 in het Huis van Kinderen. Kinderen in jouw gezin of familie gaan hun eigen weg, zijn opstandig en zoeken hun identiteit. De ontwikkeling die ze doormaken kan voor jou een dichte deur zijn, maar kinderen proberen hun eigen vleugels uit in deze wereld. Ook jouw kinderen willen over hun horizon kijken. In de eerste helft van 2016 zal Jupiter je helpen om de relatie met je ouders, schoonouders of grootouders te verbeteren. De Zonsverduistering van 1 september 2016 opent de deur naar een nieuwe kans voor jouw ouders, schoonouders of grootouders. Mercurius is echter op dit gebied retrograde in september 2016, waardoor een misverstand kan ontstaan. Houdt de communicatie helder en open, Boogschutter.

Gezondheid
Het jaar 2016 is zoals gezegd een emotionele achtbaan van gebeurtenissen. Ups en downs. Stress! Stress kan heel vermoeiend zal zijn en je krijgt nauwelijks tijd om te ontspannen. In april 2016 zal er tijd zijn voor ontspanning. Een goede maand om er even tussenuit te gaan om emotioneel bij te tanken, Boogschutter. Ook je lichamelijke conditie gaat vooruit als je emotioneel tot rust komt.
Mars reist van januari tot begin maart 2016 door jouw Huis van Onderbewustzijn. Je begint het jaar 2016 dus met het opruimen van oude pijn uit het verleden. Jouw emotionele rugzak van het verleden is te zwaar om te dragen. Met Mars ben je vastbesloten om die rugzak voor nu en altijd achter te laten. De retrograde Mars keert in juni 2016 terug in het Huis van het Onderbewustzijn om te kijken of er nog iets achtergebleven is. Je krijgt dus een tweede kans om je rugzak op te ruimen! Met de hulp van Mars kun je tot begin augustus 2016 alle oude pijn en zorgen achter je laten om met lichte tred je pad te vervolgen.

Advies
Mars geeft energie en drive. Vanaf begin maart reist Mars door Boogschutter. Je bent dan niet te stuiten! Vanaf 17 april 2016 tot eind juni 2016 is Mars retrograde. Dit kan leiden tot beperkingen vertragingen waardoor je snel geïrriteerd bent. Het woordje geduld is dit jaar het toverwoord. Heb vooral geduld met jezelf, Boogschutter. Tel eerst tot 10 voordat je in woede uitbarst. De Boogschutters die in november geboren zijn voelen deze invloed het meest. In augustus en september 2016 reist Mars weer door Boogschutter en komt er schot in de zaak. Echter, je zult toch steeds met het woordje geduld te maken krijgen, zelfs dan.

 

 

 

 

error: Content is protected !!