Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

 

 

 

 

Steenbok november 2019

Algemeen

November 2019 is een maand van onafhankelijkheid en persoonlijke kracht voor de Steenbok. Een periode van zelfvertrouwen en eigenwaarde, want bijna alle planeten staan in deze periode van het jaar aan de linkerkant in de Steenbok-horoscoop. De meeste planeten staan nog boven de horizon van de Steenbok-horoscoop, dus de focus ligt op de buitenwereld, carrière en jouw vaardigheden, maar dat gaat binnenkort veranderen. Geleidelijk aan wordt de aandacht naar je privéleven en familie verschoven.

November 2019 is de maand van samenzijn, liefde, relaties, spirituele en financiële groei.

Liefde en Relaties

November 2019 is de maand van de liefde. Ware liefde is veiligheid en zekerheid voor de Steenbok. Ware liefde geven en ontvangen is belangrijker dan al het geld en succes in de wereld. De Volle Maan van 12 november 2019 valt in jouw Huis van Liefde, Romantiek en Plezier! November 2019 is hiermee een sociale maand om samen met je geliefde en je vrienden leuke momenten te beleven. Een maand van spontane gezelligheid, groepsactiviteiten, uitgaan, feestjes, dansen, creativiteit, praten, vrijen en sportieve evenementen. Deze Volle Maan belooft onvergetelijke, gepassioneerde en liefdevolle momenten! Nieuwe relaties brengen je in contact met je speelse innerlijke ziel en met wie je werkelijk bent. Op 24 november 2019 is Mars opposiet de retrograde Uranus in Stier. Opgekropte boosheid in een vereniging of vriendenkring kan tot een uitbarsting komen. Vanaf 27 november 2019 reist Venus door Steenbok. Een ontmoeting laat je hart sneller kloppen, waardoor je precies weet wat je moet doen om de liefde van je leven voor je te winnen.

Familie en Huis

November 2019 staat in het teken van samenzijn. Een maand van feestjes en bijeenkomsten thuis met vrienden en familie, groepen en groepsactiviteiten. Je kinderen of kinderen in je familie of uit je directe omgeving vragen aandacht. Deze maand ga je een beslissing nemen over een vriendschap of over een familierelatie. De Volle Maan van 12 november 2019 laat zien dat je activiteiten gaat organiseren met kinderen zoals een sportief of recreatief evenement of een kinderfeestje. Kinderen worden groot, krijgen vleugels, worden verliefd of worden zelf ouders. 

Een oudere in de familie biedt je een luisterend oor en ondersteuning.

Tot 27 november 2019 blijft Neptunus retrograde in Vissen. Neptunus retrograde was een kosmische  time-out. Een rustige periode van voorbereiding om een boek te lezen of te schrijven, een cursus of het uitbouwen van een artistieke hobby. Het (her)ontdekken van je innerlijk kind hoort ook bij deze energie.

Carrière

Van 5 tot 19 november 2019 marcheert de rode planeet Mars door het Huis van Carrière. 

Een ambitieuze periode van positieve energie om met een nieuw project te beginnen of als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Mars biedt je de mogelijkheden, dus pak ze met beide handen aan.

Tot 27 november 2019 is Neptunus nog retrograde in Vissen. Tijdens deze periode is het goed om terug te keren naar een eerder beproefd concept om eventuele problemen te kunnen analyseren en op te lossen. Steenbok is ook bereid om nieuwe creatieve vaardigheden te leren die van pas komen in de dagelijkse activiteiten.

De Volle Maan van 12 november 2019 valt in jouw Huis van Werk en dat zien dat een project op het werk of thuis tot voltooiing gaat gekomen. De Volle Maan geeft ook ruimte om in de tweede helft van november 2019 eventuele problemen met een zakenpartner of klant op te lossen. 

Financiën

Aan het begin van de maand kunnen er door Mercurius retrograde wat financiële problemen zijn, maar vanaf 23 november 2019 komt er verbetering zoals plotselinge financiële meevallers. 

Je gaat meer verdienen en daardoor komt er ontspanning in het financiële stuk waar je eerder zo je hoofd over had gebroken.

Het is nog steeds raadzaam om eerst duidelijkheid te krijgen en grote aankopen of financiële beslissingen uit te stellen. Uranus is jouw planeet van financiën. Uranus in Stier is nog tot 10 januari 2020 retrograde. Hou dus tot die tijd rekening met vertragingen en storingen door de retrogradewerking van Uranus.

Gezondheid

De Nieuwe Maan van 12 november 2019 valt in jouw twaalfde Huis van Kosmisch Bewustzijn en Onthechting. Door deze kosmische invloed heb je deze maand meer behoefte aan ontspanning. Mercurius is jouw planeet van Gezondheid. Iedere keer als Mercurius retrograde is, moet je speciaal rekening houden met je gezondheid. In november 2019 is Mercurius retrograde in Schorpioen, waardoor er kunnen problemen aan het licht komen die je liever verborgen houdt, maar wel moeten worden aangepakt.

Regelmatig bewegen en een goede en gevarieerde voeding is essentieel om gezond en fit te blijven. Door deze invloed kun je last krijgen van je spieren, benen en voeten waardoor het moeilijker wordt om te reizen. 

Vanaf 27 november 2019 is Neptunus in Vissen weer direct en kan er een oplossing worden gevonden voor gezondheidsproblemen. 

Advies

Steenbok is de gestage doorzetter die niet van opgeven wil weten. Daarom krijg je altijd wat je wil,  ook al duurt het dan wat langer. Dus wanhoop niet, maar vertrouw op de goede afloop! 

Venus is jouw carrière-planeet. Vanaf 27 november 2019 reist Venus door Steenbok. De invloed van Venus laat zien dat je deze maand heel creatief bent en niet bang bent om je buiten de gebaande paden te begeven. Het is echter raadzaam om bestaande projecten te voltooien en je ook bezig te houden met liefdadigheid en niet-winstgevende projecten. 

error: Content is protected !!