Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

 

 

 

 

Steenbok mei 2019

Algemeen
De focus in mei 2019 zal zijn gericht op liefde en gezondheid en het in balans brengen van binnenwereld en buitenwereld. De meeste planeten staan in mei 2019 nog aan de onderzijde van de Steenbok-horoscoop. Tijdens deze periode van de kosmische Winterslaap is de Steenbok bezig met het opbouwen van een stevig fundament onder de carrière. Een periode van voorbereiding, evaluatie en innerlijke verwerking. De planetaire verschuiving laat zien dat vanaf de tweede helft van mei 2019 de nadruk komt te liggen op samenwerking.

Liefde en Relaties
De Nieuwe Maan van 4 mei 2019 in het Huis van de Liefde is de kosmische poort naar een nieuwe sociale periode. Het kan ook het begin zijn van een langdurig zakelijk partnerschap of de bestendiging van een liefdesrelatie of het vinden van de ware liefde!
Vanaf de tweede helft van mei 2019 reist Mars door jouw Huis van Relaties, dus tijd voor actie !
Venus is jouw planeet van de Liefde. Venus reist vanaf 16 mei 2019 door Stier en dat belooft vele liefdevolle momenten! De Volle Maan van 18 mei 2019 valt in jouw Huis van Vriendschappen, groepen en organisaties en opent de weg naar evenementen, netwerken en feestjes, reizen en samenwerking. Iets komt tot voltooiing in je sociale kring en dat wordt gevierd. Verwacht het onverwachte met Venus conjunct Uranus in Stier tijdens deze Volle Maan! De single Steenbok vindt de liefde binnen de sociale kring, tijdens het sporten of een feestje bij vrienden, een spirituele of zakelijke bijeenkomst, beurs of tijdens het netwerken. Op 31 mei 2019 kan iets heel moois opbloeien met Venus driehoek de retrograde Saturnus!

Familie en Huis
Ram symboliseert jouw gebied van Familie en Huis. Tot 15 mei 2019 reist Venus door Ram, dus de eerste helft van mei 2019 duidt op een rustige periode thuis. Een gunstige periode voor een nieuw interieur of tuinplan. In feite is deze periode de opmaat naar een nieuwe periode waarin je carrière weer belangrijker gaat worden. Maar eerst moet er nog orde op zaken worden gesteld in je privéleven.
Jouw planeet Saturnus in Steenbok is retrograde en wijst je op de noodzaak om emotionele bagage uit het verleden los te laten. De retrograde Saturnus leert je om vast te houden aan alles wat waardevol voor jou is. Eventuele meningsverschillen binnen het gezin en familie worden in de eerste helft van deze maand opgelost. Mercurius in Ram windt er geen doekjes om, dus alles wordt uitgepraat met als resultaat dat er duidelijkheid is en er vrede en harmonie ontstaat. Ouderen en kinderen waarderen je inzet en bemiddeling bij het oplossen van problemen.

Carrière
De Volle Maan van 19 april 2019 viel in jouw Huis van Carrière waardoor er dingen gaan veranderen op carrièregebied. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe baan, promotie of beloning en erkenning voor getoonde inzet, maar ook reorganisatie. Een project komt tot ontwikkeling en er komt duidelijkheid. Een mooi moment om carrièreplannen in werking te stellen waar je al een tijdje mee rondloopt. Dit is een goede periode voor een bedrijfsgerichte cursus. Familie en vrienden spelen een belangrijke rol bij de keuze van je carrière. Neem hun raad ter harte. Mei 2019 is een prima maand voor studie of opleiding, ook voor studie in het buitenland. In de eerste helft van mei 2019 gaat alles wat traag en ben je ongemotiveerd, maar de tweede helft van mei 2019 brengt goed nieuws. Mei 2019 is geen gunstige maand voor zakenreizen, dus het is beter om deze even uit te stellen.

Financiën
Jouw planeet Saturnus is retrograde in Steenbok en dat betekent dat er vanaf deze maand geld kan vrijkomen vanuit achterstallig loon, uitkering of vorm van samenwerking.
De retrograde Jupiter in Boogschutter en Saturnus en Pluto in Steenbok laat vertraging en uitstel zien. Deze kosmische time-out is nodig om dingen recht te zetten zowel privé als zakelijk. Neem de tijd om financiële strategieën te herzien en voordat je wijzigingen in de huidige plannen aanbrengt. Alle grote investeringen, aankopen en financiële projecten kunnen beter voorlopig worden uitgesteld. Je moet oppassen met speculatieve investeringen om grote financiële problemen te vermijden.

Gezondheid
Tot 16 mei 2019 reist Mars door jouw Huis van Gezondheid. Tijdens deze periode heb je het druk en leg je bewust of onbewust de lat te hoog voor jezelf. Je hebt tijdens deze periode meer kans op stress, hoofdpijn, een infectie, uitslag of koorts. Ga zoveel mogelijk naar buiten om jezelf te ontspannen. De retrograde Pluto in Steenbok laat ook zien dat je niet teveel van jezelf moet vergen. Regelmaat is dan de sleutel. Op tijd verstandige voeding, op tijd naar bed, op tijd uit bed.
Een massage, meditatie of yoga brengt je in contact met je fysieke zelf. Jouw fysieke zelf schenkt je de toegang tot jouw innerlijke emotionele waarheid. Luister naar je lichaam en geef gehoor aan wat je te horen krijgt.

Advies
De retrograde Saturnus en Pluto in Steenbok geven je een onrustig gevoel alsof je niet vooruit komt, ondanks al je inzet. Deze kosmische time-out is nodig om dingen recht te zetten en grote schoonmaak te houden in relaties zowel privé als zakelijk. Steenbok bevindt zich in een periode van herzien, vernieuwing, verjonging en regeneratie voor wat betreft je persoonlijkheid, ego, het uiterlijk, hoe je jezelf ziet. Een ware transformatie, dus. De retrograde Jupiter in Boogschutter in het Huis van het Kosmisch Bewustzijn vraagt je wie je bent en om naar alle dingen te kijken die je voor de wereld en jezelf verborgen houdt. Je krijgt de kans je te bevrijden van zelfdestructieve neigingen, diepgewortelde angsten en schuldgevoelens.

 

error: Content is protected !!