Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Dagenergie Januari 2024

Maandag, 1 januari 2024
Gelukkig Nieuwjaar!
Op de eerste dag van januari 2024 vormt de Afnemende Maan in het analytische Maagd een driehoek met Jupiter in Stier. Op de laatste dag van Mercurius retrograde in Boogschutter is deze afrondende energie uiterst geschikt om op te ruimen en bepaalde zaken en negatieve energieën af te stoten of af te sluiten. Wil je stoppen met roken? Wil je stoppen met een ongezonde relatie? Wil je afvallen of detoxen? Geweldige dag om dat te doen, want morgen gaat het jaar pas echt van start. Door de invloed van de nog retrograde Mercurius kan het zijn dat je niet vooruit komt en dat er niet veel uit je handen komt. Gewoon rustig aan en stel niet te veel eisen aan jezelf.
Net als jij moet het jaar ook op gang komen!

Dinsdag, 2 januari 2024
Mercurius gaat vandaag weer direct in Boogschutter!
Venus in Boogschutter vormt vandaag een exact vierkant Saturnus in Vissen en dan is het net alsof alles wat je zegt in twijfel wordt getrokken. Kritiek of emotionele afstand kan je verdrietig, eenzaam of depressief maken. Maar hoeveel hiervan is te wijten aan je eigen angsten of kritiek?
Het lijkt niet altijd even makkelijk om in evenwicht te zijn.
De Afnemende Maan in Maagd driehoek retrograde Uranus in Stier wil alles in goede banen leiden, maar door het vierkant met Mars in Boogschutter en de oppositie met met Neptunus in Vissen kan het vandaag precies het tegenovergestelde gebeuren van wat je had verwacht.

Woensdag, 3 januari 2024
Mercurius in Boogschutter is sinds gisteren weer direct, maar het is wel raadzaam om onafgemaakte zaken af te werken of recht te zetten van december 2023. Als je dat niet zou doen, dan komt dat allemaal als een boemerang terug tijdens de volgende Mercurius retrograde in april 2024! De Afnemende Maan in Maagd is driehoek Pluto in Steenbok laat zien dat we niet te lang moeten wachten met het afwerken van belangrijke dingen en nemen van beslissingen om positieve transformaties tot stand te brengen.
Venus in Boogschutter vormt vandaag een inconjunct met Jupiter in Stier en dat kan de oorzaak zijn van spanningen en ontevredenheid in relaties of financiële stress. Niet altijd krijg je terug wat je je hebt geïnvesteerd.

Donderdag, 4 januari 2024
De Maan in Weegschaal is in haar Laatste Kwartierfase en dat betekent dat we in de komende week in de afrondende fase zijn beland voor wat betreft relaties.
De (linker)helft van de Maan is nu zichtbaar.
Deze Maan in Weegschaal vormt een sextiel met Venus in Boogschutter en dat maakt de sfeer gemoedelijk. Deze transit maakt het makkelijker om samen te werken en samen te zijn, de andere kant van een situatie te bekijken of tot een compromis te komen.

Vrijdag, 5 januari 2024
Steenbok staat voor het systeem waarin we leven, maar ook je eigen systeem. Mars betreedt vandaag het aardse Steenbok. Tot 13 februari 2024 stimuleert Mars in Steenbok wilskracht en doorzettingsvermogen. Mars wil vooruit, ook bij tegenspoed. Mars in Steenbok zegt: Ik kan het! De vurige Mars moet nog even wennen aan deze aardse Steenbok energie, dus er kan sprake zijn van zelfoverschatting of verkeerde inschatting.
De Afnemende Maan in Weegschaal sextiel Mercurius in Boogschutter is een goede transit om dingen af te werken en je bureau op te ruimen voor het weekend! Het vierkant van de Maan met Pluto in Steenbok kan wat frictie geven in relaties. Niet alles zal vandaag vloeiend verlopen. Heb geduld en forceer niets.

Zaterdag, 6 januari 2024
De Afnemende Maan in Schorpioen brengt diepgang, intensiveert emoties en haalt diepe gevoelens naar boven die we liever voor onszelf en de buitenwereld verborgen houden.
Door de oppositie van deze Maan met Jupiter in Stier, het sextiel met Mars in Steenbok en een driehoek met Saturnus in Vissen wordt dit een dag van eerlijkheid, wederzijds vertrouwen, van teamwork en overtuiging.
De oppositie van de Maan met Jupiter in Stier vraagt je ook om in je persoonlijke leven grenzen te stellen om jezelf en je emotionele zekerheden te beschermen.
Gunstige dag om er samen voor te gaan! Met de helpende hand van Mars in Steenbok komt een positieve energie vrij om op en om het huis klusjes af te werken. Stel niet langer uit wat je wil doen. Maak ook tijd om iets leuks voor jezelf te doen!

Zondag, 7 januari 2024
De Afnemende Maan in Schorpioen staat tegenover de retrograde Uranus in Stier en dat maakt de sfeer extra intens, onvoorspelbaar, rusteloos en chaotisch.
De Maan driehoek Neptunus in Vissen en sextiel Pluto in Steenbok maant tot voorzichtigheid.
Geduld is en blijft een schone zaak… Denk goed na voordat je wat zegt of doet. Probeer het vandaag eens over een andere boeg te gooien voor het gewenste resultaat.
Het kan zijn dat er een emotionele drang is om iets speciaals te doen voor iemand.
Kleine veranderingen kunnen tot grote resultaten leiden.

Maandag, 8 januari 2024
De Afnemende Maan is conjunct Venus in Boogschutter en dat laat voor vandaag een positieve en open sfeer zien. Wel kan het zo zijn dat met deze energie mensen veeleisender zijn. Een leugentje om bestwil is al gauw verteld. Het spanningsvierkant met Saturnus in Vissen laat zien dat het goed om veranderingen aan te brengen om innerlijke groei te laten plaatsvinden.
We hoeven niet alles overboord te gooien wat we hebben opgebouwd en waar we zo hard voor hebben gewerkt, maar het is goed om ook te kijken naar wat niet meer voor ons werkt.
Toch kan er vandaag veel worden bereikt wanneer de intenties goed en welgemeend zijn.

Dinsdag, 9 januari 2024
Vandaag vormt Mercurius in Boogschutter een spanningsveld met Neptunus in Vissen.
Door dit vierkant moeten we rekening houden met vertragingen in de handel en met vervoer.
Door de hoge trilling van de transit Mercurius in Boogschutter vierkant Neptunus in Vissen voelen we de dingen haarfijn aan. Een gevoel alsof er iets in de lucht hangt.
We worden sneller afgeleid en is het moeilijk om je op alledaagse dingen te concentreren. Let op je tas en waardevolle bezittingen. Ook kunnen we gevoeliger zijn voor geluiden en omgevingsfactoren. Pas op met wat je zegt en vooral hoe je het zegt. Geen goede dag voor het ondertekenen van documenten of voor iets dat concentratie en discipline vereist, wel een goede transit voor creatieve projecten.
Doe rustig aan vandaag.

Woensdag, 10 januari 2024
De Zon in Steenbok vormt een contructieve driehoek met de retrograde Uranus in Stier en dat geeft met bijna Nieuwe Maan een gevoel dat we een nieuwe richting inslaan. Ook geeft deze energie een goed helder inzicht wat gunstig is voor financiële plannen.
De Verdwijnende Maan is conjunct Mars in Steenbok en vormt een sextiel met Saturnus in Vissen .
Deze verbinding brengt gerichte energie en maakt het mogelijk om taken met geduld, gevoel voor detail, zorgvuldigheid of toewijding uit te voeren. Verwacht geen direct resultaat.
Heb vertrouwen. Morgen is het Nieuwe Maan!

Donderdag, 11 januari 2024
Vandaag is het Nieuwe Maan in het geaarde Steenbok.
De Nieuwe Maan in Steenbok vraagt ons om concreet te kijken naar onze doelstellingen en wat we kunnen doen om deze te bereiken. Wat gaat de volgende stap worden?
De Nieuwe Maan conjunct Pluto in Steenbok geeft een zakelijk en diepgaand tintje aan de dag. Deze energie brengt je in contact met je diepere Zelf, je goede en minder goede kanten.
De driehoek van deze hoog geladen Nieuwe Maan met de retrograde Uranus in Stier en het sextiel Neptunus in Vissen is een energie van aandacht, denken en focus waarmee verstandige keuzes gemaakt kunnen worden, dus doe er je voordeel mee. Een gunstige dag om nieuwe doelen voor de rest van het jaar te stellen, dingen te regelen of om officiële documenten te ondertekenen.

Vrijdag, 12 januari 2024
Vandaag vormt Mars in Steenbok een driehoek met Jupiter in Stier en dat is echt een planetair steuntje in de rug! Een aspect van mogelijkheden, dus laat die kansen die zich voordoen niet liggen. De groeiende Maan in Waterman vierkant Jupiter in Stier vraagt jou om je bewust te zijn van jezelf als individu en hoe jouw energie invloed heeft op anderen om je heen. Waterman heeft te maken met toekomstvisie, gemeenschap en verbindingen, nieuwe mensen en situaties.
Een zelfgenoegzame of eigengereide houding kan door Jupiter in Stier tot irritaties leiden, dus het iemand die denkt dat die de wijsheid in pacht heeft kan rekenen op stevige kritiek. Niet iedereen kan het eens zijn met een mening.
Denk voor jezelf, wat jij wil voor de toekomst en wat jij kan doen om die plannen te verwezenlijken.

Zaterdag, 13 januari 2024
De groeiende Maan in Waterman staat vierkant op de retrograde Uranus in Stier.
Er hangt met het sextiel naar Venus in Boogschutter een ogenschijnlijk gemoedelijke sfeer, maar niemand moet ons in de wielen rijden, want onze vrijheid is ons lief. Intuïtief weten we met deze nieuwe energie precies waar kansen liggen en hoe we deze het beste in de praktijk kunnen brengen.
Het wordt in ieder geval geen voorspelbare dag!

Zondag, 14 januari 2024
De groeiende Maan in Vissen laat je situaties vanuit een ander perspectief zien en schenkt duidelijkheid over de stappen die genomen moeten worden om meer vrede en harmonie in het leven te creëren. Met de Maan in Vissen voelen we intuïtief aan wat de ander denkt of gaat doen, dus dit is een gunstige dag voor de handel, verkoop, een vergadering, sollicitatiegesprek of een date.
De Maan in Vissen conjunct Saturnus voedt vertrouwen en optimisme en voelt dat we op de goede weg zijn.

Maandag, 15 januari 2024
Mercurius is vandaag het aardeteken Steenbok binnen gesneld.
In Steenbok is Mercurius constructief en scheppend. Mercurius in Steenbok wil geen energie en tijd verspillen aan nutteloze zaken. Deze mentale en praktische Mercurius in Steenbok-energie tot 5 februari 2024 is ondersteunend om lange termijn doelen te manifesteren.
Venus in Boogschutter vormt echter vandaag een verstorend inconjunct met de retrograde Uranus in Stier en dat kan de oorzaak zijn van relatieverstoringen of impulsief gedrag vanwege angst voor financieel of emotioneel verlies.

Dinsdag, 16 januari 2024
De groeiende Maan in het vurige Ram vormt een vierkant met Mercurius en Mars in Steenbok en dat spoort aan om stappen te maken. Sommigen willen grote stappen maken waardoor anderen onder de voet worden gelopen. Het is dan alsof we elkaar voorbij lopen en elkaar niet begrijpen. Gelukkig is de Zon in Steenbok sextiel Neptunus in Vissen en dat maakt ons meer bewust van gevoelens, mensen en omstandigheden. Een transit om te vergeven en los te laten om weer te kunnen vertrouwen. Zonder woorden worden grootse gebaren gemaakt. Prachtige transit voor spiritualiteit, creativiteit, literaire en kunstzinnige project. In plaats van overhaast te werk te gaan is het een geweldige energie om dat uitgestelde telefoontje te plegen en dingen in beweging te zetten.

Woensdag, 17 januari 2024
De groeiende Maan in Ram vormt een driehoek met Venus in Boogschutter. Zowel de Maan en Venus staan in Vuurtekens, dus naast meer zelfvertrouwen is er een sterke behoefte om samen te zijn en te genieten van gezelschap. Deze planetaire samenwerking laat ook een perfecte dag zien voor een dagje wellness, een nieuwe look, naar de kapper, een presentatie, een afspraak bij de bank of het interieur van je huis te verfraaien of verbeteren.

Donderdag, 18 januari 2024
De Maan in Ram is in haar Eerste Kwartierfase. Deze vurige Maan vraagt ons om in de komende week het initiatief te nemen en oude gewoontes en denkbeelden te veranderen of los te laten alvorens tot actie over te gaan.
Het vierkant van de Maan met Pluto in Steenbok laat zien dat het geen zin heeft om in een onwenselijke situatie te blijven hangen.
Mercurius in Steenbok vormt een sextiel Saturnus in Vissen en dit mentale aspect laat ons kritisch kijken naar wat wel of niet werkt. Wat kan er veranderd of verbeterd worden? Deze energie is gunstig om plannen in werking te zetten, voor studie, onderzoek of voor het inwinnen of geven van praktisch advies of om eventuele problemen op te lossen voordat ze uit de hand lopen of niet meer hanteerbaar zijn.

Vrijdag, 19 januari 2024
De Wassende Maan conjunct Jupiter in Stier vormt een driehoek met Mars in Steenbok en een sextiel met Saturnus in Vissen.
Deze aardse en productieve energie is gericht op financiën en waarde, dus een gunstige dag om je administratie te doen, een belofte te doen, een afspraak bij de bank of iets regelen bij de notaris.
Mercurius in Steenbok vormt vandaag een driehoek met Jupiter in Stier en dat optimistische aspect maakt het een mooie dag om te gaan trouwen of toekomstplannen te maken. Vandaag worden er oplossingen gevonden. Gunstige dag voor de handel!

Zaterdag, 20 januari 2024
Vandaag staan Venus in Boogschutter en Neptunus in Vissen haaks op elkaar.
Dit spanningsvierkant daagt uit om het echte van het onechte te onderscheiden.
De dingen lijken mooier dan ze zijn. Vooral vandaag willen we die droom beleven, maar niet alles is goud wat er blinkt. Neem een afwachtende houding aan in relaties.
De Zon is conjunct Pluto in Steenbok en daardoor kan op het gevoel worden ingespeeld. Het gevaar voor mooie praatjes en misleiding is daardoor groter.
De Wassende Maan in Stier conjunct de retrograde Uranus in Stier brengt ons in verbinding met onszelf en met de Aarde als geheel. Hou vast aan deze energie en blijf in je kracht staan. Neem afstand van situaties die niet goed voor je aanvoelen.

Zondag, 21 januari 2024
Vandaag betreedt de Zon het luchtteken Waterman. Een nieuwe energie waarmee het dagelijks leven ook in een stroomversnelling komt. De Zonne-energie in Waterman zet alvast de deur wagenwijd open voor Pluto morgen!
Deze dag is met de zinderende Maan in Tweelingen een geschikte dag voor alle vormen van communicatie en sociale interactie, delen van informatie en besprekingen voor de toekomst.
De Wassende Maan in Tweelingen brengt informatie die je nu nodig hebt.

Maandag, 22 januari 2024
Vanaf vandaag is Pluto weer in Waterman. Deze inventieve verschuiving voelt als een nieuw begin, een verademing. Vandaag kun je extra gefocust zijn op een verandering die je leven gaat transformeren.
Door Venus vierkant Neptunus is niet alles wat het lijkt. Vandaag is er nieuws dat voor grote consternatie kan zorgen. Laat je niet gek maken en doe rustig je ding, dan bereik je de gewenste resultaten. De Wassende Maan in Tweelingen staat vierkant op Neptunus in Vissen en vormt een oppositie met Venus in Boogschutter. Door de invloed van deze Maan opposiet Venus zijn we op zoek naar naar liefde en aandacht. Wanneer het niet lukt om contact te maken, wordt een leeg gevoel gecompenseerd door een drang om luxe te kopen of overmatige consumptie.
Wees duidelijk in woorden en intenties, want er kunnen misverstanden zijn.

Dinsdag, 23 januari 2024
De Wassende Maan in Kreeft verdiept onze emoties en geeft ons de mogelijkheid deze te uiten.
Gevoeligheid en intuïtie zijn sterker met deze Wassende Maan in Kreeft.
Deze emotionele Maan in Kreeft is opposiet Mercurius in Steenbok, sextiel Jupiter in Stier en driehoek Saturnus in Vissen. Nu de Maan steeds verder naar haar volle fase groeit, vraagt ze om eventuele problemen op te lossen. Jupiter in Stier en Saturnus in Vissen samen is de stabiliserende factor waardoor dingen niet uit de hand lopen. Deze dag kan toch een positieve wending krijgen en is van invloed op projecten op de lange termijn met betrekking tot gezin en ambities.

Woensdag, 24 januari 2024
Venus reist vanaf vandaag tot 16 februari 2024 door het aardeteken Steenbok. Venus is ambitieus en toegewijd in Steenbok en gaat recht op haar doel af. Venus stimuleert alles wat mooi is en de aardse invloed van Steenbok geeft de vastberadenheid om de dingen concreet te maken of een constructieve en aanvaardbare oplossing te vinden. De bijna Volle Maan in Kreeft is opposiet Mars in Steenbok, sextiel de retrograde Uranus in Stier en driehoek Neptunus in Vissen. Er kan sprake zijn van spanningen en irritaties op je werk en thuis, maar de relativerend invloed van de retrograde Uranus in Stier en Neptunus in Vissen laat zien dat een time-out de beste optie is, zodat Venus in Steenbok rustig haar stabiliserende werk kan doen.

Donderdag, 25 januari 2024
Vandaag is het Volle Wolf Maan in Leeuw.
Met de Volle Maan in het creatieve Leeuw, de Wolf Maan, zijn we in de gelegenheid om een brug te slaan naar Eenheid.
De tegengestelde kracht van de Zon in Waterman (het collectieve) en de Volle Maan in Leeuw (het individu), betekent dat er echter verzet kan optreden om deze veranderingen door te voeren.
Verbinding met ons Hoger Bewustzijn is noodzakelijk om deze collectieve veranderingen mogelijk te maken. De oppositie van de Volle Maan met Pluto in Waterman en het vierkant van Jupiter in Stier kan het gevoel geven dat je de weg wat kwijt bent of onzeker bent over alles wat er om je heen gebeurt. Pluto en de Volle Maan wakkeren diepe intense emoties aan. Het valt niet mee om je te concentreren en dingen gedaan te krijgen. Neem de tijd met alles wat je doet.
Lees verder over deze Volle Maan en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

Vrijdag, 26 januari 2024
De nog Volle Maan in Leeuw vormt een vierkant met de langzaam ontwakende Uranus in Stier.
Het kan zijn dat er een rusteloze en opstandige sfeer is en mensen kunnen geprikkeld reageren, zonder te worden waarom. Het thema vandaag is het doorbreken van oude patronen, nieuwe verbindingen maken en het zoeken naar positieve verandering.
Er is zoveel veranderd in het leven, ook in dat van jou. Vandaag wil je met iets nieuws beginnen, iets dat te maken heeft creativiteit, maar eerst moeten er aanpassingen worden gedaan.
Al met al een onvoorspelbare dag, dus wat let je om de boel de boel te laten en iets bijzonders te gaan doen vandaag?

Zaterdag, 27 januari 2024
De revolutionaire Uranus gaat vanaf vandaag weer direct op 19º5.3 in Stier. Uranus was sinds 29 augustus 2023 retrograde. Vanaf vandaag komt op persoonlijke en wereldwijde schaal een ongekende en onderdrukte energie van verlangen vrij. Na een lange periode van ‘relatieve rust’. komt er een periode van onverwachte gebeurtenissen waarbij alles in een stroomversnelling komt Met Uranus in Stier moeten we vooral denken aan ontwikkelingen met geld, klimaat en energie.
De Zon in Waterman staat vierkant op Jupiter in Stier is een productief aspect en geeft hoop, energie en doorzettingsvermogen om te doen wat moet worden gedaan, zoals opruimen en uitzoeken. Het geeft ons net het duwtje in de rug dat nodig is om verder te komen, om net die extra stap te maken.
Mercurius is conjunct Mars in Steenbok en door dit mentale aspect zijn er nieuwe ideeën en plannen om actie te ondernemen. Maak goed gebruik van deze energie, want alles wat je vandaag aanpakt heeft een grote kans van slagen!

Zondag, 28 januari 2024
Venus in Steenbok vormt vandaag een sextiel met Saturnus in Vissen.
Venus zoekt steun bij Saturnus en dan gaat het over wederzijdse verwachtingen binnen een relatie. Gunstig aspect van focus en verantwoordelijkheid om duidelijkheid te krijgen over balans en samenwerking. Voor de handel en zakelijke aangelegenheden is dit een gunstige dag om nuttige verbindingen te leggen.
Mercurius in Steenbok driehoek Uranus in Stier maakt het een dag van verrassingen. Er is van alles mogelijk zolang we bereid zijn om vooruit te kijken en de focus te verleggen op concrete resultaten! Een dag van onverwachte ontmoetingen en onconventionele ideeën.
Vandaag worden nieuwe deuren geopend!

Maandag, 29 januari 2024
Vandaag is Venus in Steenbok driehoek Jupiter in Stier. Een geweldige dag! Een stabiele dag waarin alles op rolletjes lijkt te gaan, een dag van gezelligheid en onvergetelijke ontmoetingen. Vandaag kan een aangename verrassing een heel andere wending aan je dag geven! Een prachtige dag voor een eerste date of romantisch samenzijn, een leuk uitje of vakantie!
De Afnemende Maan in Maagd opposiet Saturnus in Vissen en driehoek Mars in Steenbok en Jupiter en Uranus in Stier ondersteunt de optimistische sfeer, maar de oppositie met Saturnus in Vissen houdt ons verantwoordelijk in de keuzes die we maken.

Dinsdag, 30 januari 2024
De Afnemende Maan in Weegschaal is driehoek Pluto in Waterman.
Over het algemeen is het een aangename dag van het nemen van initiatieven en goede voornemens. Vandaag zijn we bereid om het over een ander boeg te gooien.
Mars in Steenbok vormt een driehoek Uranus in Stier. We krijgen een dag met onverwachte, nieuwe activiteiten, verrassende nieuwtjes en ontmoetingen.
Negatieve energieën kunnen worden omgedraaid en een conflict kan worden voorkomen.

Woensdag, 31 januari 2024
Op de laatste dag van januari 2024 staat de Afnemende Maan in Weegschaal vierkant op Venus en Mars in Steenbok.
Dit kan de oorzaak zijn van prikkelbaarheid en dat mensen kortaf reageren.
Wanneer mensen voor jouw gevoel irritant zijn is het goed om wat afstand te nemen om na te denken hoe dat komt. Niet iedereen kan een goede dag hebben.
Ook vandaag vormt Mars in Steenbok een driehoek Uranus in Stier.
Negatieve energieën kunnen op deze verrassende dag worden omgedraaid en een conflict kan worden voorkomen.

error: Content is protected !!