Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Astrologische maandprognose mei 2024

Mei 2024 is een voorjaarsstorm van gebeurtenissen en ongekende kansen voor persoonlijke groei en transformatie.

Het wereldbeeld verandert in een verbijsterend tempo en met de verschuiving van de gasreus Jupiter naar Tweelingen aan het eind van 2024 zal de tijd nog sneller gaan….

Mei 2024 laat drie grote kosmische gebeurtenissen zien:
De transit van Mars door Ram vanaf 1 mei 2024, Pluto retrograde in Waterman vanaf 2 mei 2024 en de verschuiving van Jupiter vanaf 26 mei 2024 naar Tweelingen.

Mei 2024 opent met de vuren van Beltane of Beltaine, het Keltische feest van de godin Freya, de godin van Liefde, Vruchtbaarheid en Sensualiteit, dat de overgang van de Winter naar de Zomer symboliseert.

Op 1 mei 2024, de Dag van de Arbeid, komt de rode Strijder Mars weer thuis in het eigen vuurteken Ram en staat Venus in Stier vierkant op Pluto in Waterman.
Mei 2024 gaat hierdoor onrustig van start.

Deze energie wordt extra versterkt door het retrograde gaan van Pluto in Waterman vanaf 2 mei 2024…Pluto retrograde in Waterman zal tot de herfst van 2024 leiden tot sociale hervormingen en het collectief aanmoedigen om te leren van het verleden en te leven in het heden.
We moeten rekening houden met onverwacht nieuws dat verweven is met macht en politiek.
Meer over de invloed van Pluto retrograde in Waterman en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

Pluto retrograde is een kosmische time-out van maatschappelijke rijping, bezinning en heroverweging om de vernieuwende basis te leggen voor het tijdperk Pluto in Waterman.

De Eta Aquariden lopen van 19 april tot 28 mei 2024 door het sterrenbeeld Waterman, maar de piek van maar liefst 30 meteoren per uur valt op 5 en 6 mei 2024.
De “vallende sterren” zijn stofdeeltjes die afkomstig zijn van de komeet Halley die in 1986 aan de hemel te zien was.

De Nieuwe Maan in Stier van 8 mei 2024 is conjunct Venus, Jupiter en Uranus in Stier en dat is een gunstige verbinding waarbij creatieve oplossingen voor de meest uiteenlopende problemen.
De bijdrage van Saturnus in Vissen houdt de belofte in van blijvend succes.
Onverwachte kansen zijn leermomenten en groeimomenten.
Lees verder over deze Nieuwe Maan in Stier en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

De Zon in Stier bundelt op 13 mei 2024 op 22º Stier de krachten met Uranus, het begin van een nieuwe jaarlijkse cyclus. Verwacht het onverwachte vandaag. Dit is een geweldig moment om met een innovatief project van start te gaan, brainstormen of het besluit te nemen om dingen anders te doen.

Vanaf 16 mei 2024 reist Mercurius door het aardeteken Stier. Mercurius gaat o.a. over denkprocessen. De mentale energie van Tweelingen kan door Stier vertragen, maar het geeft wel de tijd en de ruimte om over dingen na te denken en vertrouwen op de keuzes die worden gemaakt.

De Zon vormt op 18 mei 2024 op 27º in Stier een jaarlijkse conjunctie met Jupiter.
Deze veelbelovende samenstand van vertrouwen, optimisme en hoop is het moment bij uitstek om plannen te maken voor de toekomst en intenties te stellen voor vrede en bescherming.
Het aardse Stellium van de Zon, Mercurius, Venus, Jupiter en Uranus in het zintuiglijke aardse Stier laat onverwachte ontwikkelingen zien in relaties. Dit aardse Stellium van planeten in Stier brengt ons terug naar de essentie, naar wat werkelijk belangrijk is.
Met deze ondersteunende toekomstgerichte samensmelting zijn er veranderingen op het gebied van economie en het banksysteem, politiek en bedrijfsleven.

Het planetaire drukvat tussen Mercurius in Stier en de retrograde Pluto in Waterman op 18 mei 2024 kan echter tot spanningen leiden. Mercurius staat het dichtst bij de Zon en Pluto staat het verst van de Zon en dit vierkant geeft ons een ongemakkelijk gevoel.
Een blunder in de media, een politieke verspreking, conflict of uitgelekt nieuws, maar ook cybercrimes zijn items die kunnen worden verwacht met Mercurius in Stier vierkant de retrograde Pluto in Waterman.

Op eerste Pinksterdag, 19 mei 2024 is de rode Strijder Mars conjunct de Noordelijke Maansknoop in Ram.
Door deze kosmische energie worden beslissingen genomen die voortkomen uit een verlangen om los te komen van het verleden.
Een te groot optimisme om een persoonlijk of collectief project tot een succes te maken
kan gevaarlijk zijn, daarom moeten beoogde doelen eerst worden getoetst op financiële haalbaarheid.

Net na de Pinksterdagen, betreedt de Zon het luchtteken Tweelingen.
Met deze vrolijke en luchtige wind van verandering ligt de nadruk tot 20 juni 2024 op uitwisseling en communicatie, dat het mogelijk maakt binnen en buitenwereld, boven en beneden met elkaar te verbinden. Er kan bijzonder nieuws zijn.

De Volle Bloemen Maan in Boogschutter van 23 mei 2024 staat gunstig op de retrograde Pluto in Waterman. Venus conjunct Jupiter op de laatste graad van Stier vormt een sextiel met Neptunus in Vissen. Met deze Volle Maan van spirituele en intellectuele groei worden karmische lessen voltooid. Venus conjunct Jupiter in Stier is een gunstige samenstand voor een belofte van liefde en geld, harmonie en geluk. Deze Volle Maan legt alvast de rode loper uit voor Jupiter in Tweelingen!
Lees meer over deze Volle Bloemen Maan en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

Venus, de planeet van liefde en schoonheid conjunct de grote Weldoener Jupiter in Stier belooft tot eind juni 2024 een planetair intermezzo van waardering en voorspoed, om dankbaar te zijn voor de schoonheid van het leven.

Van 22 mei tot 25 mei 2024 is Jupiter in Stier sextiel Neptunus in Vissen en dit aspect van vertrouwen en spirituele groei sluit mooi aan bij de rustige flow van Venus en Jupiter.
Alles wat vanuit onbaatzuchtigheid en uit goede bedoelingen wordt of is gedaan, wordt (alsnog) beloond. Prachtig creatief aspect voor de wereld van kunst, dans en muziek.

Vanaf 24 mei 2024 tot 17 juni 2024 danst de lieflijke Venus door het luchtige Tweelingen.
Venus, de Godin van Liefde en Schoonheid wordt bewonderd door de retrograde Pluto in Waterman waardoor de verbinding wordt gezocht. Venus in Tweelingen verlicht de zwaarte en voegt een vleugje magie aan het leven toe.

De grote Weldoener Jupiter, de planeet van expansie, geluk en overvloed betreedt op 26 mei 2024 het luchtteken Tweelingen.
Jupiter doet er twaalf jaar over om door de hele dierenriem te reizen, dus het is twaalf jaar geleden dat Jupiter in Tweelingen was. Deze transit nodigt ons uit om de dynamische en veelzijdige kwaliteiten van Tweelingen te omarmen, waarbij de nadruk ligt op communicatie, sociale verbindingen en aanpassingsvermogen.
Tot 9 juni 2025 mogen we ons verheugen op een periode van optimisme en groei.
We gaan een immense innovatieve vooruitgang zien op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), de media, journalistiek, informatica, digitale wereld, telecommunicatie, sociale media, televisie en radio, omroepbestel, nieuwsvoorziening, apps en streamingsdiensten.
Jupiter vergroot de mentale eigenschappen van het door Mercurius geregeerde Tweelingen, dus het gaat over verbinding, netwerken, scholing, het uitwisselen van ideeën en de diversiteit aan informatie.
Lees meer over Jupiter in Tweelingen en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

De conjunctie van de rode Strijder Mars met Cheiron in Ram op 29 mei 2024 versterkt extreem reactief en impulsief gedrag wanneer er sprake is van onverwerkte pijn, onderdrukking, manipulatie of misbruik. Overhaaste conclusies of ondoordachte beslissingen kunnen vervelende gevolgen hebben.

Mei 2024 eindigt met een gouden handdruk….

Van 31 mei tot 3 juni 2024 vormt Jupiter in Tweelingen een gouden driehoek met de retrograde Pluto in Waterman. Met dit aspect zijn er goede vooruitzichten, kan het vertrouwen worden hersteld en kunnen bruggen worden geslagen.

Wens iedereen een inspirerende meimaand!

 

error: Content is protected !!