Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Astrologische maandprognose september 2022

September is de maand van de Herfst-equinox voor het Noordelijk Halfrond en het begin van de Lente voor het Zuidelijk Halfrond.
Dit energetisch krachtige keerpunt vraagt om ons voor te bereiden op de komende Winter, door bescherming en kracht te vragen voor de koude dagen en dank te zeggen voor alle goeds dat Moeder Aarde ons deze Zomer heeft gebracht.

De eerste dag van september 2022 is het begin van meteorologische Herfst en deze wordt vergezeld door de Alfa Aurigiden meteorenzwerm.

Deze maand zijn alle planeten behalve Venus en Mars retrograde….
De vertragende impact van de regressieve Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto is collectief van grote invloed.

Met het laatste vierkant tussen de retrograde Saturnus in Waterman en Uranus in Stier en maar liefst 5 opposities is september 2022 een emotionele en onrustige maand van financiële en relationele uitdagingen.

Op 3 september 2022 kan de eerste oppositie in september 2022 van Mercurius in Weegschaal en de retrograde Jupiter in Ram op 6º leiden tot geweldige plannen en gedurfde ideeën in het bedrijfsleven, maar kan ook de oorzaak zijn van zelftwijfel en het in twijfel trekken van deze ogenschijnlijk grootse ideeën.

Onze gevleugelde boodschapper Mercurius bevindt zich in de schaduwperiode, want met ingang van 10 september 2022 tot 1 oktober 2022 gaat deze voor de derde keer in 2022 retrograde in Weegschaal en Maagd.
Lees meer over de invloed van Mercurius retrograde en op de dierenriemtekens op deze website!

De Volle Oogst Maan op 17º41 in het waterteken Vissen van 10 september 2022 kan met de retrograde Mercurius in Weegschaal, de toenemende oppositie van de Zon en de retrograde Neptunus in Vissen de oorzaak zijn van vertragingen in de handel, reiswereld en aanzienlijke verliezen op de aandelenmarkt.
Lees meer over de invloed van deze Volle Maan op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website!

De tweede oppositie deze maand is op 17 september 2022 en staat de Zon in Maagd op 24º precies tegenover de retrograde Neptunus in Vissen.
De gigantische lichtblauwe planeet staat dan “het dichtst” bij de Aarde en wordt volledig verlicht door de Zon. De hele nacht zal Neptunus met een krachtige telescoop zichtbaar zijn als een klein blauw stipje.
De volatiele oppositie van de Zon in Maagd met de retrograde Neptunus in Vissen kan de oorzaak zijn van illusies, misleiding en teleurstelling, dromerigheid, verslaving, oneerlijkheid, ontevredenheid of misplaatst vertrouwen. Deze oppositie kan leiden tot instabiliteit, inflatie, chaos, geweld en misdaad, maar ook extreme weersomstandigheden, watertekort, klimatologische omstandigheden zoals stijging van de zeespiegel, smelten van gletsjers, seismologische en vulkanische activiteit. Met de invloed van Mars in Tweelingen moet er ook rekening gehouden worden met een wereldwijde toename van besmettingen van infectieziekten.

Van 17 september tot 24 oktober 2022 hebben we voor de laatste keer te maken met het volatiele vierkant tussen Saturnus (collectief karma) en Uranus (reactionaire opstand) dat ons sinds medio vorig jaar zo heeft geplaagd. We krijgen een herhaling te zien van gebeurtenissen van eind 2021. Deze planetaire invloed kan de aanleiding zijn van dalende beurskoersen, oorlog en stagnerende handel.
Sociale spanningen kunnen dan uit de hand lopen zoals een uitbarsting van geweld, want er heerst nu een sentiment van ontgoocheling en angst dat er toch nooit echt verandering zal komen.
Een echte doorbraak kan er pas komen wanneer de retrograde Uranus in Stier vanaf 22 januari 2023 weer de directe baan om de Zon zal hervatten.

De derde oppositie op 19 september 2022 van de nu retrograde Mercurius in Weegschaal op 4º met de retrograde Jupiter in Ram vereist waakzaamheid, want met deze planetaire uitdaging worden belangrijke details over het hoofd gezien. Er ontstaan ongemakkelijke situaties in alle vormen van relaties door minder zelfvertrouwen, naïviteit, provocatie, onoprechtheid, verkeerde humor en ook twijfel. (‘ben ik nou gek’?)
Twijfel kan zijn tol eisen. Nieuwe relaties krijgen na een lange aanloopperiode uiteindelijk vorm, maar wankelende relaties komen alsnog tot een einde.

Op 23 september 2022 betreedt de Zon het luchtteken Weegschaal en op deze dag vieren we het Feest van Madron, het moment dat de Zon direct op de Evenaar schijnt, het keerpunt van de Herfst-equinox. Het magische omslagpunt waarbij dag en nacht even lang zijn.
De Herfst is ingetreden op het Noordelijk Halfrond en in het zuidelijk Halfrond doet de Lente inmiddels haar intrede, de Lente-equinox.
Het wiel van het jaar draait naar koudere, donkere tijden. Het herfstseizoen is aangebroken, de tijd van oogst en dankbaarheid.
De Zomer voor het Noordelijk Halfrond is nu echt voorbij. Een periode van stilte waarin Moeder natuur zich voorbereidt op de Winter, de periode van afbraak en wederopbouw.

Met deze verschuiving naar Weegschaal groeit het verlangen naar samenwerking en samenzijn.
De Zon in Weegschaal symboliseert gerechtigheid, evenwicht, harmonie en integriteit.
De periode tot 23 oktober 2022 zal gericht zijn op eerlijkheid, samenwerking, rechtvaardigheid, balans en hoe we informatie met elkaar delen en hoe de complexe interpersoonlijke dynamiek als geheel in evenwicht wordt gebracht.

De vierde oppositie deze maand is op 24 september 2022 op 23º tussen Venus in Maagd en de retrograde Neptunus in Vissen en daarmee is het net alsof de dingen niet echt zijn. Willen we wel weten waar we aan toe zijn? Soms is de illusie mooier dan de realiteit en dan wil je alleen maar zien wat je wil zien.

De Nieuwe Maan in Weegschaal op 2º49 van 25 september 2022 vormt een toenemende oppositie met de retrograde Jupiter in Ram. Een gevoel van onbehagen en zelftwijfel kan de oorzaak zijn dat dat kansen niet volledig worden benut.
Toch is er die rusteloosheid, ontevredenheid en neiging tot overdrijving door de invloed van de retrograde Jupiter in Ram. Pas op met het nemen van risico’s nemen en speculeren.
Lees meer over deze Nieuwe Maan en de invloed op de dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website!

De vijfde en laatste oppositie van september 2022 is op 27 september 2022 op 3º tussen de Zon in Weegschaal en de retrograde Jupiter in Ram. Door deze tegenstelling voelt het alsof alles mogelijk is, maar het kan al gauw ’te veel van het goede’ zijn.
Op zich kan deze tegenstelling een positief effect hebben, maar toch zijn er kanttekeningen.
Met deze oppositie bestaat de neiging om precies het tegenovergestelde te doen zoals (burgerlijke) ongehoorzaamheid of protestacties.
Vooral in deze gepolariseerde wereld is het belangrijk om constructieve communicatie niet uit de weg te gaan en elkaar met respect tegemoet te treden.

We moeten het samen doen, maar we krijgen het niet makkelijk….
Het einde van 2022 is nogal donker en stormachtig met oorlog, economische onrust, grote mondiale uitdagingen zoals oorlog, schaarste, extreme droogte, branden en grootschalige tekorten en een heropleving van de pandemie.

Wanneer het lawaai om je heen oorverdovend is, zoek dan de stilte in jezelf.
Geniet van de geuren en kleuren van de Herfst, het afnemende licht en de rust van de zich geleidelijk terugtrekkende natuur.

Ik wens jullie allemaal een behouden maand september!

error: Content is protected !!