Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Stier 2016

Algemeen
Het jaar 2016 gaat grotendeels over het conflict tussen het innerlijke zelf en de wereld om je heen. Dit jaar is gericht op maatschappelijk succes, maar tegelijkertijd ook op het verbeteren van emotionele kracht.
In een jaar waarin samenwerking de hoofdrol speelt, kunnen gemeenschappelijke idealen leiden tot verbetering van de relaties, zowel in je familie als in je carrière.
Je gaat het jaar 2016 succesvol afsluiten als je alle uitdagingen waarmee je in dit jaar wordt geconfronteerd het hoofd weet te bieden. Pas dan ben je in staat om de komende jaren je doelen te bereiken.

Carrière
Dit jaar begint niet zo gunstig voor de Stier. In de eerste week van januari 2016 is Mercurius retrograde in jouw Huis van Carrière. Je kunt twijfels hebben over je werk en de richting van je carrière. In de tweede helft van februari 2016 komt er weer schot in de zaak. De Maansverduistering op 23 maart valt in jouw Huis van Werk. In deze periode komt iets tot voltooiing op je werk of je wordt beloond voor het werk dat je hebt gedaan of je neemt afscheid van je werk.
Op 10 september 2016 betreedt Jupiter jouw Huis van Werk. Dit betekent tot oktober 2017 een positieve impact voor je werk. Er komen meer mogelijkheden voor een nieuwe baan of winstgevende projecten binnen je bedrijf. Je krijgt de juiste professionele ondersteuning van oudere ervaren personen. Deze personen begeleiden jou om een project op tijd af te ronden. Jouw carrière hangt nauw samen met winst en inkomen. De Stier in loondienst kan met obstakels te maken krijgen en heeft steun van hogerhand nodig om maatschappelijke doelen te behalen. Sociale vaardigheden zijn belangrijk om succes te behalen in de carrière. Alleen lukt het niet, je hebt de hulp en de coördinatie van andere mensen nodig.
Startende ondernemers worden in staat gesteld om hun zaak op te bouwen en originele manieren te vinden om hun producten te promoten zoals de toepassing van verbeterde communicatietechnieken.
Het jaar 2016 is een jaar van hard werken, maar wel met vruchtbare resultaten. Pluto blijft ook dit jaar in het Huis van Hoger onderwijs, Hoger Bewustzijn, Rechtspraak en Reizen. Studies in logische onderwerpen en studies in het buitenland hebben de meeste kans van slagen dit jaar. Een goede relatie met leraren en mentors is daarbij van groot belang.
Van eind september tot begin november 2016 voegt Mars zich bij Pluto. Jouw planeet Venus vergezelt Pluto in december 2016. Het laatste kwartaal van 2016 is daardoor een ambitieuze en gedreven periode om goede resultaten te boeken. Mercurius gaat retrograde in Steenbok op 19 december 2016. Een goede gelegenheid om te beginnen met een uitgestelde studie, cursus of het volgen van een opleiding die niet eerder mogelijk was.

Financiën
Over het algemeen blijven je inkomsten stabiel in het jaar 2016. In de eerste helft van 2016 is het nodig om jouw financiële positie herzien. Als je zelfstandig ondernemer bent moet je inkomsten en uitgaven in evenwicht zien te brengen om als bedrijf gezond te blijven. In de eerste helft van 2016 liggen de beste kansen op een nieuwe bron van inkomsten voor je onderneming. De uitbreiding van je bedrijf of het doen van van investeringen op lange termijn of de aanschaf van nieuwe apparatuur vraagt om een deskundig advies. Ook al is voorzichtigheid geboden, er is een goed rendement uit je investering te behalen. Aan het eind van 2016 is dat rendement te zien, wanneer jouw planeet Venus medio december 2016 samen met Mars door het Huis van Carrière reist.

Liefde en Relaties
Het jaar 2016 is een jaar van gemengde gevoelens in de liefde. In de eerste helft van dit jaar is er door toedoen van Saturnus in jouw Huis van Intimiteit en Seksualiteit sprake van problemen in je relatie. Wees niet te halsstarrig in de liefde. De tweede helft van dit jaar ziet er rooskleuriger voor je uit. Er is dan meer betrokkenheid en pure liefde. Dit jaar kan iemand uit je sociale kring die ouder is dan jij belangstelling voor je krijgen. Door de invloed van Saturnus ben je geneigd om intieme relaties zeer serieus te nemen. Je wil geen omgang met personen waar je niets voor voelt of geen sterke band onderhoudt of met personen die de liefde niet serieus nemen. Seks is niet bevredigend zonder diepte en verbondenheid met de andere persoon. Dit is vooral het geval met Mars retrograde van half april tot en met eind mei 2016. In juni en juli 2016 belandt Mars in jouw Huis van Relaties. Mars dwingt je als het ware om relaties en intimiteit te evalueren. Wat heb je nodig om een werkelijk sterke band met elkaar te hebben, intimiteit te beleven en tevreden te blijven? Wat is houden van? Saturnus en Mars zullen je met deze vragen blijven bestoken tot en met september 2016.
Jupiter probeert het allemaal niet al te zwaar te maken in deze periode. De Zomer is meestal een tijd om plezier te hebben en van de liefde te genieten. Jupiter laat je verliefd worden, zolang het maar niet oppervlakkig is. Wat jij verlangt is diepe verbondenheid. September 2016 is een geweldige maand voor de liefde. De Zonsverduistering van 1 september 2016 valt in jouw Huis van Liefde en Romantiek. In de eerste drie weken van september 2016 is Mercurius retrograde in het Huis van Liefde. Een oude liefde wordt weer nieuw leven ingeblazen of je hervindt oude passie in je eigen relatie. Over het algemeen vindt je een nieuwe liefde binnen je sociale kring of vriendschappen. Een serieuze relatie wordt geconsolideerd aan het einde van dit jaar. Een huwelijk of een vriendschap gaat naar een dieper niveau.
Neptunus stimuleert medemenselijkheid en blijft het hele jaar 2016 in het Huis van Vriendschappen en Sociale Betrokkenheid. Hierdoor ben je idealistischer en heb je meer mededogen. De Maansverduistering van 16 september 2016 kan het einde van een vriendschap betekenen. Je gaat je meer inzetten voor het bereiken van een droom of je komt tot de conclusie dat je deze droom niet meer wilt.

Familie en Huis
Voor je familie en huis is 2016 een zeer gunstig jaar. Dit jaar breng je veel tijd door met je gezin of familie. Dit jaar komt er rust in huis, maar je wordt ook geconfronteerd met een aantal kwesties die verband houden met familiale problemen. De meeste problemen hebben met kinderen te doen. In de eerste helft van september 2016 spelen kinderen een grote rol. Kinderen slaan hun vleugels uit en verlaten het nest of proberen over de randen van het nest te kijken. Als ouder kun je alleen maar toekijken en je kinderen proberen te sturen. Wees niet al te bezorgd, want Jupiter staat in het vijfde Huis van Kinderen. Jupiter wil ook het allerbeste voor je kinderen. De Zonsverduistering van 1 september 2016 vindt plaats in het Huis van Kinderen. Dat kan een grote verrassing brengen, maar Mercurius is in september 2016 ook retrograde in het Huis van Kinderen zodat er ook een teleurstelling kan zijn of dat iets langer gaat duren dan werd verwacht. Gelukkig is Jupiter er om de grootste groeipijn te verzachten! Ook in je familie en gezin is de goede raad van je ouders en ouderen van groot belang. Door de stand van Pluto in Steenbok zal de relatie met ouders of pleegouders, grootouders en schoonouders het hele jaar door belangrijk zijn om de onderlinge relatie met hen te onderhouden en het evenwicht hierin te krijgen. Door de invloed van Mars kan er van oktober tot half november 2016 meer strijd zijn, maar Mercurius retrograde eind december 2016 kan de oplossing voor een probleem betekenen.
In 2016 moet je extra inspanningen leveren om je te verbinden met familie en dierbaren. Er is dit jaar sprake van zwangerschap in de familie of in jouw eigen leven kan een kind je leven veranderen.

Gezondheid
De vitaliteit van de Stier is het beste in het eerste kwartaal van 2016. Door de toename van werk is er ook meer sprake van stress dit jaar. Het nemen van voldoende rust tussen inspannende periodes in je bedrijf of op het werk zal het hele jaar nodig zijn. In de tweede helft van 2016 kan een reis je ontspanning geven van alle stress. Beweging is voor de Stier in 2016 ook belangrijk. Regelmatig sportief bezig zijn is goed om in vorm te blijven. Een halfuurtje wandelen per dag doet al wonderen!
Uranus blijft ook in 2016 in jouw Huis van Onderbewustzijn. Problemen uit het verleden spelen ook in 2016 een rol om te worden opgelost. Maak gebruik van alternatieve methoden zoals hypnotherapie om in contact te komen met verdrongen zaken om deze te verwerken en het reine te komen met het verleden. Als Stier ben je behoudend en heb je misschien twijfels over deze methode, maar soms kan ook de onconventionele weg de oplossing bieden.
Saturnus blijft het hele jaar 2016 in jouw Huis van de Ziel. Diepgewortelde problemen die je diep in jezelf verborgen houdt moeten aan de oppervlakte gebracht worden. Je kunt niet blijven weglopen en problemen wegduwen. Wanneer van half april tot en met eind mei 2016 Mars retrograde is in jouw Huis van de Ziel wordt je met ongemakkelijke waarheden en demonen geconfronteerd. Situaties en personen die je liever ontloopt, vragen nu je aandacht. Daar is geen ontkomen aan. Sommige deuren worden voor altijd gesloten om je de innerlijke zielsruimte te bieden om te kunnen groeien als mens.

Advies
Neptunus staat in 2016 sextiel op de Zon van de Stier die geboren is van 26 april tot 2 mei. Dit positieve aspect verhoogt intuïtie, creativiteit en spiritualiteit. Pluto vormt een Driehoek met de Zon van de Stier die geboren is van 3 mei tot 8 mei waardoor deze de kans krijgt om meer macht en controle over zichzelf en zijn of haar leven te krijgen.

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!