Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
Het begin van oktober 2023 verloopt wat traag. Door de invloed van jouw retrograde planeetheerser Uranus en Jupiter in Stier moet je geduld hebben bij alles wat je doet. Na de tweede week van oktober 2023 komt er vooruitgang dankzij de Zon, Mercurius en Mars in Schorpioen.
Over het geheel genomen is de eerste helft van oktober 2023 gunstig voor je carrière en de tweede helft is gunstig voor de liefde en relaties.

Liefde en Relaties
Oktober 2023 brengt zowel uitdagingen als kansen in de liefde en relaties. Belangrijk is wel dat dat privézaken binnen de relatie zelf moeten worden opgelost. Bemoeienis van buitenaf kan tot grote problemen leiden.
In de eerste helft van oktober 2023 staat jouw carrière centraal en kan het in de liefde wat ingewikkeld zijn. In de tweede helft van oktober 2023 is er met Venus in Maagd meer ruimte voor de liefde. De single Waterman kan in de tweede helft van oktober 2023 met Mercurius in Weegschaal van 6 tot 22 oktober 2023 de ware liefde ontmoeten. Deze periode is ook gunstig om op vakantie te gaan en toekomstplannen te maken, zoals gezinsuitbreiding, samenwonen of huwelijk.

Familie en Huis
De Volle Maan van 29 september 2023 laat in de eerste helft van oktober 2023 zien dat dingen moeten worden uitgepraat op school, met broers, zussen of buren. Uranus is de heersende planeet van Waterman en Stier is de Heer van het 4e Huis van Familie en Huis. De retrograde Uranus in Stier (4e Huis van Familie en Huis) gaat over vrede sluiten met het verleden of een periode afsluiten. Een verzoening of verdieping van de relatie kan je dichter bij elkaar brengen. Jupiter in Stier is ook retrograde in het 4e Huis en dat laat zien dat er rust komt na een drukke periode van verhuizen en verbouwen. Financiële stress kan van nadelige invloed zijn op de sfeer thuis, jonge kinderen en hun ontwikkeling.
De Gedeeltelijke Maansverduistering in Stier van 28 oktober 2023 valt in het 4e Huis van Familie en Privé-leven en heeft direct betrekking op je huis en familie. Deze Maansverduistering brengt onuitgesproken boosheid en negatieve aspecten in de familiesfeer naar buiten. Emotionele reacties zijn onvermijdelijk, maar deze helpen wel een oplossing te vinden om een slepende situatie te herstellen. Een sterke familieband wordt allemaal maar sterker, maar als er problemen zijn heb je wat persoonlijke ruimte nodig.

Carrière
In de eerste helft van oktober 2023 komen er met mars in Weegschaal mooie kansen voor professionele groei. Je bent dan meer zelfverzekerd en gedreven om uitdagingen aan te gaan en innovatieve oplossingen te bedenken op de werkplek of in de gemeenschap.
Vooral 9 en 11 oktober 2023 zijn gunstige dagen om te solliciteren of om in de belangstelling te komen. De retrograde Cheiron in Ram in het 3e Huis van Communicatie en Verbindingen geeft je een stem, je krijgt nu de kans om te zeggen waar het op staat.
Oktober 2023 is ook gunstig voor zakelijke reizen in het binnen- en buitenland.
Vooral de Waterman met een creatief beroep boekt mooie resultaten.
De Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 valt in het Huis van Levensbeschouwing, Buitenland en Studie en deze invloed versnelt in de komende zes maanden projecten die te maken hebben met internationale reizen, buitenland, publicaties en hogere studie.
Deze Zonsverduistering is de kosmische poort naar een half jaar van “doorgroei’ als mens, een reis, een sabbatical, retraite, studie, plannen te verwezenlijken en een nieuwe perceptie van het leven die aan het eind van 2023 kan leiden tot een nieuwe carrière of andere dagbesteding. Jouw deelname aan een liefdadigheidsproject wordt van hogerhand gewaardeerd.

Financiën
De Nieuwe Maan in Maagd van 15 september 2023 viel in het 8e Huis van Zielsprocessen, Gedeelde Financiën en Intimiteit. De transformerende energie van de Nieuwe Maan vraagt ook in oktober 2023 om zowel financieel als emotioneel om de balans op te maken. Wat is werkelijk belangrijk voor je? Je moet keuzes maken over wat je echt wilt, zelfs als dit betekent dat je door een financiële of diepgaande reden afscheid moet nemen van iets of iemand. Ook al moet je inleveren, wat je ervoor terugkrijgt, is zoveel meer dan je denkt te bezitten.
Met Venus in Maagd vanaf 10 oktober 2023 begrijp je de waarde van verstandige financiële keuzes. Met de transit van Venus in het financiële 8e Huis gaat het om bewust met financiën om te gaan.
De Maansverduistering in Schorpioen van 5 mei 2023 is nog steeds van invloed en laat zien dat jouw inkomsten zijn veranderd door ontwikkelingen in je carrière, waardoor bedrijfsmatige plannen die je aan het begin van 2023 had, nu moeten worden bijgesteld.

Gezondheid
Oktober 2023 laat een hoog energie-niveau zien waarin je je sterk en krachtig voelt.
Jouw welzijn is verbonden met jouw innerlijke kracht rechtvaardigheidsgevoel.
Om je innerlijke balans te behouden, moet je tijd vrijmaken voor jezelf en je mentaal welzijn. Rust, ontspanning, meditatie en yoga helpen je om spanning los te laten en negatieve gedachten te verdrijven.
De invloed van Mercurius in Weegschaal van 6 tot 22 oktober 2023 kan een gunstig effect hebben op je gezondheid. Het geeft je vitaliteit en drive om te stoppen met slechte gewoonten zoals roken of het eten van fastfood. Oktober 2023 is dus de beste maand voor een nieuwe lifestyle.
Pluto gaat weer vanaf 11 oktober 2023 direct in Steenbok. Steenbok is het 12e Huis van het Kosmisch Bewustzijn voor Waterman. Pluto in Steenbok geeft je meer controle en begrip voor het verleden waardoor je oude pijn kan losgelaten. Pluto veegt als een grote kosmische bezem alle emotionele ballast weg wat jou tegenhoudt om je eigen weg te volgen in dit leven.

Advies
De Zonsverduistering in Weegschaal van 14 oktober 2023 kan tot de eerste helft van 2024 de kosmische poort zijn naar een liefde in het buitenland, een terugkeer naar een plek in het buitenland of een spirituele plek in de wereld die jou gelukkig maakt of waar je van hebt gefantaseerd.
Met een nieuwe liefde kan echter wel een probleem ontstaan met geld.
Geduld en het behouden van een goede harmonie zal in oktober 2023 van cruciaal belang zijn, vooral bij het omgaan met verschillende situaties, vooral op de werkplek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!