Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Astrologische maandprognose april 2024

Alles is cyclisch. Het leven is cyclisch.
Zo ook de universele cyclus.
In een cyclus is er altijd een begin, de stabiele fase en het einde.

Het jaar 2024, het Jaar van de Draak, is het begin van een nieuwe fase, een nieuwe cyclus.
Met de verschuiving van Pluto naar Waterman, maar ook met de komende verschuiving van Uranus naar Tweelingen en Neptunus naar Ram staan we aan de vooravond van significante gebeurtenissen op het wereldtoneel.

De lentemaand april 2024 is met de Zonsverduistering in het dynamische Ram, de retrograde Mercurius in Ram, de conjunctie van Mars en Saturnus in Vissen en de grote conjunctie van Jupiter en Uranus in Stier een maand van collectieve transformatie, maar ook iIdeologische politieke en religieuze spanningen zullen hoog oplaaien.

April 2024 is een volatiele maand van uitersten.

April 2024 is een explosieve maand van oorlog, geopolitieke spanningen, dreiging, terreur en escalatie van bestaande conflicten in het Midden-Oosten, Taiwan, Rusland, Oekraïne en andere regio’s in de wereld.

Op 8 april 2024 valt de totale Amerikaanse Zonsverduistering conjunct Cheiron in Ram van 8 april 2024, gevolgd door de conjunctie van Mars en Saturnus in Vissen op 10 april 2024.
De Zonsverduistering op 8 april 2024 sluit dus nauw aan bij de conjunctie Mars/Saturnus in Vissen. De VS heeft Cheiron in Ram, dus ook Cheiron wordt verduisterd. Deze totale Zonsverduistering is dus van speciale betekenis voor de VS.
Lees meer over deze Zonsverduistering en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

De hoop is gevestigd op de grote zeldzame conjunctie van 20 april 2024 van Jupiter (expansie) en de innovatieve Uranus (technologie) in het aardeteken Stier. De vorige conjunctie van Jupiter en Uranus was in Ram in 2011, het begin van de Arabische Lente.
Op 20 april 2024 bundelen Jupiter (de planeet van expansie) en Uranus (de planeet van innovatie) hun krachten op 21º Stier. Uranus schudt alles wakker wat stagneert.
Jupiter breidt uit en bouwt, biedt kansen.
Zo kort na de Zonsverduistering in Ram is deze conjunctie van grote mondiale betekenis op het gebied van wetenschap en technologie. Een kosmische renaissance!
Stier staat voor de materiële wereld, voedsel, economie en het milieu.
Deze planetaire samenbundeling is een krachtige uitbarsting van energie met grote invloed op de gezondheidszorg, landbouwsector, cryptocurrency, digitaal gerichte arbeidsmarkt, de financiële markten, energiemarkt en milieu.
Door deze transformele conjunctie kan de focus in de komende tien jaar komen te liggen op kernenergie en het zoeken naar en investeren in alternatieve energie, zoals waterstof, lithium- en energieopslag.
Jupiter conjunct Uranus in Stier is naast spiritueel ontwaken, collectieve vooruitgang, vooral op het gebied van vastgoed, technologie en samenleving. Wereldwijd zijn er culturele of wetenschappelijke doorbraken zoals met kunstmatige intelligentie, kwantum computer, milieutechnologie en grote ontwikkelingen voor ruimtevaart, vliegverkeer, media, tv, films, games en muziek.
Deuren kunnen worden geopend naar de toekomst.
Er zijn echter ook uitdagingen.
Jupiter kan ook teveel willen en doorslaan, waardoor innovatieve Uranus opstandig, extremistisch en destructief wordt en geopolitieke conflictsituaties worden uitvergroot.
Ook is er door de invloed van de retrograde Mercurius in Ram en Jupiter conjunct Uranus in Stier meer kans op zonnestormen die het magnetisch veld van de aarde beïnvloeden.
Er kunnen problemen zijn met kerncentrales, het internet en technologische infrastructuur, treinen, vliegtuigen en radar.
Lees meer over de conjunctie Jupiter/Uranus in Stier en de invloed op alle dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

Met een grote planetaire druk in Watertekens Mars, Saturnus en Neptunus in Vissen en de Volle Maan in Schorpioen moeten we in april 2024 ook rekening houden met wateroverlast, zoals problemen met scheepvaart, overstromingen, dijkdoorbraken, modderstromen, seismologische activiteit en aardverschuivingen.

Op 22 april 2024 vieren we de Dag van de Aarde.
Met Earth Day zijn er wereldwijd activiteiten die tot doel hebben mensen bewust te maken van het bijzondere van onze planeet en alle leven op Aarde! Op deze dag van bezinning is er aandacht voor de wereldproblematiek rondom natuur, dierenwelzijn, milieu en klimaatverandering.

Van 21 tot 22 april 2024 draait onze Aarde door de staart van de komeet C/1861 G1 Thatcher, die werd ontdekt in 1861. De Lyriden in het sterrenbeeld Lyra zijn jaarlijks van 16 tot 25 april en laten soms wel 20 meteoren per uur zien!

Op 23 april 2024 is het Volle Maan in Schorpioen.
Deze Volle Maan is economisch gezien een belangrijke Volle Maan, want deze lunatie kan van groot belang zijn voor harte bedrijfsleven, de financiële wereld en de economie.
Lees verder over deze Volle maan en de invloed op alles dierenriemtekens onder NIEUWS op deze website.

Op 30 april 2024 begint de reis van Venus door haar eigen aardse dierenriemteken Stier.
Venus komt thuis, zogezegd. Venus gaat voortvarend op zoek naar gamechanger Uranus.
Uranus is heerser van Waterman en Pluto staat in Waterman.
Er komen grote verschuivingen op het gebied van geld en het banksysteem. Relaties kunnen worden beëindigd als het toekomstdenken niet wordt omarmd en gedeeld.

Pluto in het vaste Luchtteken Waterman staat inmiddels bijna stil om vanaf 2 mei 2024 retrograde te gaan. Jupiter maakt zich inmiddels op voor de grote reis door Tweelingen vanaf 25 mei 2024 en zal dan begin juni 2024 een veelbelovende verbinding vormen met de retrograde Pluto in Waterman.
Meer hierover lees je in de maandprognose van mei 2024!

Laat je angsten of gevoel van onveiligheid niet de overhand krijgen, maar blijf in de realiteit en kritisch kijken naar de wereld om je heen.
Laten we ons niet gevangen houden in angst, maar ons bewustzijn vergroten, waardoor sociaal gevangen zijn plaats gaat maken voor een krachtveld van licht, liefde en de collectieve reis naar een hoger doel.

Ik hoop dat deze prachtige Lente-maand ons grotere waardering en bewustwording van de schoonheid in onszelf en de wonderlijke wereld mag brengen.

Marlies Goovers

error: Content is protected !!