Waardeer ons werk en steun ons via een abonnement

U kunt inloggen indien u al een account heeft, of lees alleen een gedeelte van de pagina's totdat u dit bericht ziet. Het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Algemeen
De meeste planeten staan in december 2022 nog aan de onderzijde van de Leeuw-horoscoop.
De Nacht. De Nacht gaat over innerlijke verwerking, familie en huiselijke omstandigheden.
Het is een periode van winterslaap, voorbereiding en evaluatie voor wat betreft je carrière, want binnenkort komt hier verandering in.
De focus in december 2022 ligt op werk, vrienden, gezondheid, zelfexpressie, innerlijke verwerking, familie en huis.
De nadruk ligt op samenwerking en aanpassingsvermogen om doelstellingen te bereiken.

Liefde en Relaties
De energie van de Nieuwe Maan in Boogschutter van 23 november 2022 in het Huis van de Liefde laat voor de eerste helft van december 2022 een sociale periode zien waarin nieuwe verbintenissen worden gevormd. December 2022 kan door deze energie het begin zijn van een langdurig zakelijk partnerschap, vriendschap, de bestendiging van een liefdesrelatie of het vinden van de ware liefde! De Volle Maan van 8 december 2022 valt in jouw Huis van Vriendschappen, groepen en organisaties. Iets komt tot voltooiing in je sociale kring en dat wordt gevierd. Er is een bijeenkomst of feest waarvoor jij bent uitgenodigd of jij gaat een feest of evenement organiseren. Door Saturnus in Waterman in het Huis van Relaties kan Leeuw in december 2022 op de proef worden gesteld door relaties die je aandacht vragen, zowel privé als zakelijk.
De invloed van de retrograde Mars in Tweelingen kan tot uitdagingen leiden. Leeuw gaat inzien op welke gebieden en met wie je het misschien wat rustiger aan moet doen. In je vriendenkring, maar ook in een romance kan er sprake zijn van bekoeling. Je kunt het niet iedereen naar de zin maken. Leeuw gaat schoon schip maken met relaties die niet meer werken.

Familie en Huis
De Zon heerst over jouw eerste Huis van Persoonlijkheid, dus is rechtstreeks van invloed op jouw ZIJN. De gedeeltelijke Zonsverduistering in Schorpioen van 25 oktober 2022 viel in jouw Huis van Familie en Huis en deze uitwerking laat de noodzaak zien om een keuze te maken tussen privé-leven of je carrière of in ieder geval een gezonde balans te vinden.
Een verhuizing of plannen maken om te gaan verhuizen of je woonsituatie veiliger te maken is in december 2022 aan de orde. December 2022 is een gunstige maand voor een familiebijeenkomst, een periode om banden aan te halen met familie of met degenen die je als familie beschouwt.
Tegen het einde van 2022 verschuift de focus naar kinderen, jongvolwassenen en pubers in gezin en familie, maar ook de volwassen kinderen van Leeuw hebben problemen die dringend moeten worden opgelost. Vanaf 21 december 2022 tot 16 mei 2023 komt met Jupiter in Ram een energieke tijd voor een lange fysieke of spirituele reis, een tijd om op avontuur te gaan.
Over het algemeen blijft het raadzaam om evenwicht en vrede in het gezin te behouden.

Carrière
Het laatste vierkant tussen Saturnus en Uranus van oktober 2022 en de Totale Maansverduistering in Stier van 8 november 2022 kan ook in december 2022 van grote invloed zijn op het verloop van je carrière.
Sommige dingen lijken weg te vallen, maar deze komen terug in een andere vorm.
Vooruitgang en succes zijn alleen mogelijk als je er met hart en ziel voor gaat. Diepgaande veranderingen in de carrière zoals een reorganisatie of verandering in het bedrijfsbeleid, andere regelgeving vanuit de overheid of managementwijziging of doorstart zijn mogelijk.
Het is ook mogelijk dat jij in de komende zes maanden zelf een totaal andere koers gaat varen.
Aan het eind van december 2022 (vanaf 29 december 2022), gaat Mercurius ook retrograde in Steenbok (Huis van Werk) en daardoor kan Leeuw niet gemotiveerd zijn om te werken.
Neem dan de tijd om een keuze te maken tussen privé-leven of je carrière of in ieder geval de balans te vinden.

Financiën
Asteroïde Ceres in Maagd tot 18 december 2022 in het Huis van Financiën ondersteunt Leeuw bij het nemen van verstandige financiële beslissingen en het vinden van nieuwe manieren om de financiële situatie te verbeteren en te stabiliseren. ​
Tot 20 december 2022 is Jupiter nog even terug in Vissen. Vissen is het 8e Huis van Gedeeld Vermogen, belastingzaken, verzekeringen, alles wat je meer de ander deelt. Jupiter op de drempel van Vissen is een afsluitende periode om oude financiële en emotionele zaken af te wikkelen om met een schone lei het jaar 2023 in te kunnen gaan. Tijdens deze periode kunnen oude schulden worden vereffend of komen er giften of goed nieuws van instanties of is er financiële ruimte om een mooi geschenk te kunnen kopen waar je lang voor hebt gespaard.
De financiële uitdagingen zijn er om je om je voor te bereiden op de toekomst. Zolang je bereid bent om met anderen samen te werken, zuinig aan te doen en advies goed in je oren knoopt, dan komt het goed.

Gezondheid
Asteroïde Ceres reist vanaf 19 december 2022 tot 22 mei 2023 door Weegschaal. Het jaar 2022 wordt daarmee afgesloten met mentale koestering voor jezelf en voor anderen.
Voorkomen is beter dan genezen, dus een gezonde levensstijl is van het allergrootste belang.
Met Pluto in Steenbok (6e Huis van Gezondheid) is het altijd zaak om goed voor je lichaam en welzijn te zorgen.
Met de Nieuwe Maan in Steenbok van 23 december 2022 in het Huis van Werk en Gezondheid gaat Leeuw het besluit nemen om verbeteringen door te voeren in dagelijkse omstandigheden, de werkomgeving en met collegiale interactie.
Het gaat om gezond blijven en je eigen welzijn.
Het gaat erom dat je plezier hebt in je werk en geen stress ervaart, want deze Nieuwe Maan kan ook een wake-up call zijn. Anticipeer op wat zou kunnen werken, wat je nodig heeft en op wie je kunt vertrouwen om taken te delegeren.

Advies
Tot 20 december 2022 is Jupiter nog even terug in Vissen, jouw 8e Huis van Gedeeld Vermogen. Ter afsluiting van 2022 is dit een periode om oude financiële en emotionele zaken af te wikkelen om met een schone lei het jaar 2023 in te kunnen gaan.
Door de invloed van de directe Pluto in Steenbok is er vooruitgang te boeken door een belangrijke beslissing te nemen.
Focus op een specifiek doel voor het beste resultaat.
Puin ruimen is nodig om ruimte te maken om te kunnen leven. Het leven is niet altijd een feestje, maar kijk voor jezelf wat jou een feestelijk gevoel geeft. Kijk en leef naar je mogelijkheden en forceer niets. Zoek en vind de sleutels….Ga door de poorten die zich voor je openen en ga voorbij aan de poorten die voor jou gesloten blijven.

error: Content is protected !!